Rondreis Hawaii in 4 weken

Rondreis Hawaii: onze route in 4 weken

Home / Verenigde Staten / Hawaii / Rondreis Hawaii: onze route in 4 weken

Hawaii, ook wel geschreven als Hawaï, is een echte droombestemming. Wij gingen op huwelijksreis naar deze prachtige staat in het midden van de Stille Oceaan en ontdekten in vier weken de eilanden Kauai, Big Island, Maui en Oahu. In dit artikel laat ik je de route van onze rondreis door Hawaii zien, vertel ik je meer over de belangrijkste bezienswaardigheden van de eilanden en de kosten van een reis naar Hawaii en geef ik antwoord op de meest gestelde vragen over een reis naar Hawaii!

Route door Hawaii: welke eilanden bezoeken?

De Amerikaanse staat Hawaii is een eilandengroep die bestaat uit maar liefst 137 eilanden. Hiervan zijn er slechts 6 te bezoeken:

 • Oahu: het hoofdeiland van Hawaii met de hoofdstad Honolulu en het populaire Waikiki.
 • Hawaï of Big Island: het grootste eiland, ook wel bekend als the Orchid Isle, met hoogtepunten als het Volcanoes National Park.
 • Maui: tropisch eiland dat ook wel bekend staat als the Valley Isle, met de Road to Hana, de Pipiwai Trail en Haleakala vulkaan als de belangrijkste bezienswaardigheden.
 • Kauai: het groenste eiland van Hawaii, ook wel bekend als the Garden Isle, met hoogtepunten als de Waimea Canyon en de Na Pali Coast.
 • Molokai: klein eiland met slechts 7.400 inwoners en zo’n 50 toeristen per dag.
 • Lanai: het kleinste bewoonde eiland van Hawaii met slechts 3200 inwoners.

Oahu Hanauma Bay

Onze globale planning in Hawaii

Wij bezoeken tijdens onze reis door Hawaii de vier grootste en meest bezochte eilanden van Hawaii: Kauai, Big Island, Maui en Oahu. Op de eilanden Big Island en Maui kiezen we er bewust voor om te overnachten op twee verschillende plekken, zodat we zo veel mogelijk van deze eilanden kunnen zien. We verblijven tijdens onze reis daarom op 6 verschillende plekken:

 • Kapaa, Kauai (8 nachten)
 • Kona, Big Island (4 nachten)
 • Hilo, Big Island (4 nachten)
 • Hana, Maui (2 nachten)
 • Kihei, Maui (4 nachten)
 • Kailua, Oahu (4 nachten)

Onze route door Hawaii

Kauai

We starten onze reis door Hawaii op het eiland Kauai. Dit eiland is het groenste eiland van Hawaii en staat daarom ook wel bekend als de Garden Isle. We genieten volop van de vele watervallen, de groene binnenlanden, de indrukwekkende Waimea Canyon, de prachtige stranden en de ruige Na Pali kust, met als hoogtepunt een helikoptervlucht zonder deuren boven het eiland. Kauai is absoluut één van de mooiste bestemmingen waar ik ooit geweest ben en als ik één Hawaiiaans eiland moet aanraden dan is het zeker Kauai.

Onze planning op Kauai

Bekijk hier onze complete planning van één week op Kauai.

Overnachten op Kauai (8 nachten in Kapaa)

We kiezen er bewust voor om op Kauai op één plek te verblijven, omdat dit eiland relatief klein is. Wij verbleven in het plaatsje Kapaa dat ongeveer in het midden van de oostkust van Kauai ligt. Vanuit Kapaa is het zo’n 1,5 uur rijden naar Waimea Canyon in het zuid-westen en 1 uur naar het uiterste puntje van de noordkust. In Kapaa zitten veel fijne restaurants, een klein winkelcentrum en een grote supermarkt. Bovendien is een verblijf in Kapaa over het algemeen een stuk goedkoper dan een accommodatie aan de zuid-of noordkust van Kauai. 

Meer tips voor Kauai:

Kauai watervallen Kōkeʻe State Park Kauai Waimea Canyon Kauai

Big Island

Vanuit Kauai vliegen we naar Kona op Big Island, ook wel gewoon Hawaii genoemd. Dit is het grootste eiland en het staat ook wel bekend als the Orchid Isle. Dit eiland is enorm gevarieerd: van bountystranden aan de zuidkust tot het indrukwekkende Volcanoes National Park en het tropische binnenland in het noorden. Hier vind je echt voor ieder wat wils. Je kunt op Big Island fantastisch snorkelen, waaronder met zeeschildpadden en manta rays. Naast de mooie witte stranden vind je hier ook bijzondere stranden met groen en zwart zand.

Onze planning op Big Island

 • Dag 9: Vlucht Lihue, Kauai naar Kona, Big Island
 • Dag 10: Pu’uhonua O Honaunau National Historical Park, Honaunau Bay
 • Dag 11: Manini’owali Beach, Polulu Valley
 • Dag 12: Snorkelen
 • Dag 13: Van Kona naar Hilo via de zuidkust met o.a. Green Sand Beach en Black Sand Beach
 • Dag 14: Volcanoes National Park
 • Dag 15: Roadtrip langs oostkust van Big Island
 • Dag 16: Hilo en Farmers Market
 • Dag 17: Vlucht van Hilo, Big Island naar Kahului, Maui

Overnachten op Big Island (4 nachten in Kona, 4 nachten in Hilo)

Omdat Big Island het grootste eiland van Hawaii is, besloten wij om onze tijd te verdelen tussen Kona in het zuiden en Hilo in het noorden. Rondom Kona vind je een prachtige kust vol idyllische stranden en fijne snorkelplekken. 

Hilo is daarentegen juist heel groen en vanuit hier kun je onder andere het Volcanoes National Park bezoeken of het tropische binnenland van Hawaii ontdekken.

Meer tips voor Big Island

Mahai'ula beach hawaii Hawaii Tropical Botanical Garden Kiholo Bay Hawaii Green Sand Beach Hawaii

Maui

Het derde eiland dat we bezoeken is Maui, één van de populairste eilanden van Hawaii. Het eiland staat ook wel bekend als the Valley Isle, oftewel het eiland van de valleien. Naast valleien vind je op Maui tal van andere bijzondere plekken. Het bekendste voorbeeld hiervan is de Road to Hana, een prachtige kustweg vol mooie bezienswaardigheden in het oosten van het eiland. Ook de Pipiwai Trail, een prachtige wandelroute door het indrukwekkende en tropische binnenland van Maui mag je niet overslaan. Een ander hoogtepunt van Maui is de Haleakala vulkaan, waar je vanaf de top kunt genieten van één van de mooiste zonsopkomsten die je ooit zult zien. 

Onze planning op Maui

 • Dag 17: Vlucht van Hilo, Big Island naar Kahului, Maui
 • Dag 18: Road to Hana
 • Dag 19: Road to Hana
 • Dag 20: Haleakala Sunrise
 • Dag 21: Kahekili Highway scenic drive, Honolua bay
 • Dag 22: Iao State Monument, Ho’okipa beach park, Lahaina
 • Dag 23: Vlucht van Kahului, Maui naar Honolulu, Oahu

Overnachten op Maui (2 nachten in Hana, 4 nachten in Kihei)

We kiezen ervoor om de eerste twee nachten op Maui te verblijven in het plaatsje Hana, aan de bekende Road to Hana. Op die manier hebben we drie dagen om alle bezienswaardigheden aan deze kustweg te bezoeken. Overnachten in Hana is relatief duur, maar toch vond ik het vanwege de ligging echt de moeite waard. 

De overige vier nachten verbleven we in Kihei, een gezellig en centraal gelegen dorpje aan de zonnige zuidkust van Maui. 

Meer tips voor Maui

Haleakala MauiRoad to Hana Road to Hana Road to Hana Road to Hana

Oahu

We sluiten onze reis af op Oahu, het hoofdeiland van Hawaii. Hier vind je onder andere de hoofdstad Honolulu en het populaire Waikiki. Met onze huurauto verkennen we het hele eiland. Vooral het westen van het eiland en de populaire North Shore in het noorden vond ik heel indrukwekkend. Je kunt op Oahu ook fantastisch snorkelen en wandelen. Verder vind je op dit eiland nog wat Japanse invloeden, zoals de prachtige Byodo-In Temple en zelfs volledig Japanse food courts. Tot slot kun je op Oahu heel goed shoppen en er zijn ook tal van goede restaurants te vinden.

Onze planning op Oahu

 • Dag 24: Diamond Head en roadtrip langs het westen van Oahu
 • Dag 25: Roadtrip langs de North Shore van Oahu
 • Dag 26: Byodo-In Temple, Waikiki
 • Dag 27: Honolulu en in de avond terugvlucht vanuit Honolulu, Oahu
 • Dag 28: Reisdag met tussenstop in Salt Lake City

Overnachten op Oahu (4 nachten in Kailua)

Wij kozen ervoor om te overnachten in het plaatsje Kailua aan de oostkust van Oahu. Dit gezellige plaatsje ligt vlakbij Lanikai Beach, één van de mooiste stranden van heel Hawaii. Ook heeft Kailua een gezellig centrum met winkels en restaurants. Een ideale uitvalsbasis om Oahu te verkennen. 

Meer tips voor Oahu

Oahu Makapu'u Point LookoutRondreis Hawaii - Diamond Head Rondreis Hawaii - OahuOahu Hanauma Bay

Zelf een vakantie naar Hawaii boeken: wat zijn de kosten?

Reizen naar Hawaiii: internationale vlucht

Hawaii ligt midden in de Grote Oceaan, grofweg tussen de westkust van Amerika en Japan in. Vanuit Nederland is het het meest logisch om via de westkust van Amerika te vliegen. Je zal hierdoor waarschijnlijk een overstap hebben in Los Angeles, San Francisco of Salt Lake City. Wij kozen voor een heenvlucht op Lihue, Kauai (met tussenstop in Los Angeles) en een terugvlucht vanaf Honolulu, Oahu (met tussenstop in Salt Lake City). Hiervoor betaalden we destijds €896 per persoon, maar dit kan zeker goedkoper.

Tips voor een goedkope vlucht naar Hawaii

 • Doordat wij op huwelijksreis gingen naar Hawaii, zaten we min of meer aan specifieke data vast. Het loont om flexibel te zijn qua data. Via Skyscanner kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een gehele maand selecteren en kijken op welke dagen een vlucht naar Hawaii het goedkoopst is.
 • Een retourtje naar Honolulu is vaak een stuk goedkoper dan heen en terug vliegen op een ander eiland, zoals wij gedaan hebben. Houd er wel rekening mee dat je dan nog een extra binnenlandse vlucht moet boeken als je naast Oahu nog andere eilanden van Hawaii wil bezoeken.
 • Houd de KLM Werelddeal Weken in de gaten voor goede aanbiedingen naar Hawaii. De KLM Werelddeal Weken zijn twee keer per jaar, vaak eind december of begin januari en eind augustus of begin september. Via de nieuwsbrief van KLM blijf je op de hoogte.
 • Let ook op of bagage is inbegrepen bij je vlucht. Bij KLM is bagage bijvoorbeeld niet meer standaard inbegrepen en bij vluchten met meerdere bestemmingen staat dit niet duidelijk aangegeven bij het boeken. Een koffer meenemen kost €50 per enkeltje.
 • Over het algemeen zijn prijzen iets lager als je op dinsdag boekt. 

Lees al onze tips voor het vinden van goedkope vliegtickets

Oahu Hanauma Bay

Reizen tussen de eilanden: binnenlandse vluchten

De enige manier om tussen de eilanden van Hawaii te reizen is met een binnenlandse vlucht. Elke dag gaan er meerdere vluchten tussen de verschillende eilanden, waarvan de meeste uitgevoerd worden door Hawaiian Airlines. Wij maakten in totaal 3 binnenlandse vluchten tijdens onze reis in Hawaii:

 • Lihue, Kauai – Kona, Big Island (55 minuten)
 • Hilo, Big Island – Kahului, Maui (40 minuten)
 • Kahului, Maui – Honolulu, Oahu (35 minuten)

De totale kosten voor deze drie vluchten waren 236 euro per persoon. Dit is exclusief de kosten voor het meenemen van bagage. Deze kosten betaal je op Hawaii namelijk ter plekke op het vliegveld. Ik raad je aan om goed te kijken wat voor jou de meest logische en voordelige route is om te vliegen tussen de eilanden, omdat dit best wat kan schelen in de kosten.

Tip: word gratis lid van Hawaiian Airlines. Je bespaart dan elke vlucht 10 dollar per koffer.

Road to Hana

Reizen op de eilanden: huurauto’s

De beste manier om rond te reizen op Hawaii is met een huurauto. Het openbaar vervoer is namelijk erg beperkt. De enige uitzondering hierop is wanneer je op het eiland Oahu in Waikiki verblijft, waar een hop-on hop-off bus rijdt. Hoe dan ook raad ik je zeker aan om op elk eiland een auto te huren om zo veel mogelijk van de eilanden te zien. Wij betaalden in totaal €956 voor 4 weken autohuur, wat neerkomt op zo’n €35 per dag.

Auto huren op Hawaii 

Wij huurden op alle vier de eilanden onze auto’s via de Nederlandse maatschappij Sunny Cars. Wij zijn super tevreden over deze maatschappij, omdat de autohuur all-in is. Dit betekent dat je ter plekke geen verzekeringen hoeft af te sluiten, maar wel perfect verzekerd bent en bij eventuele schade ook geen eigen risico hoeft te betalen. Bovendien is een tweede bestuurder gratis inbegrepen en kun je je reservering kosteloos 4 uur van tevoren nog wijzigen of annuleren. Ik raad je met klem aan om je huurauto’s op Hawaii op tijd te boeken, want hoe later je boekt, hoe meer de prijs oploopt.

Tip: wanneer je langer dan 7 dagen een auto huurt op Big Island hoef je geen one-way fee te betalen en kun je je auto kosteloos ophalen in Kona en inleveren in Hilo of andersom.

Rondreis Hawaii huurauto

Accommodaties

Bijna nergens vond ik het zo lastig om fijne en betaalbare accommodaties te vinden als voor onze rondreis op Hawaii. Hotels zijn helaas vrij prijzig en het aanbod is redelijk beperkt. Wij kozen er uiteindelijk voor om overal in een Airbnb te verblijven. Helaas zijn de regels voor het verhuren via Airbnb tegenwoordig een stuk strenger op de eilanden van Hawaii. Daardoor kun je een groot deel van de particuliere accommodaties alleen huren wanneer je er 30 dagen of langer in dezelfde accommodatie verblijft. 

Onze tips voor goedkope accommodaties op Hawaii

De beste plekken om een goedkope accommodatie in Hawaii te vinden zijn op het eiland Oahu en in het noorden van Big Island in de omgeving van Hilo. Ik heb een aantal goed beoordeelde en enigszins betaalbare hoteltips voor jullie verzameld. Betaalbaar is overigens relatief op Hawaii, want je vindt hier tegenwoordig echt bijna niets meer onder de 100 euro per nacht.

 • The Beach Waikiki Boutique Hostel (Oahu). Kleinschalig boutique hostel in Waikiki met privékamers vanaf 97 euro.
 • Polynesian Hostel Beach Club (Oahu). 4-sterren hostel op 3 minuten lopen van het strand met privékamers vanaf 108 euro.
 • Hamakua Guesthouse and Camping Cabanas (Big Island). Gezellig guesthouse met zowel cabanas met hangmatten als kleine huisjes. Gelegen in een prachtige groene omgeving op 10 minuten rijden van het Akaka Falls State Park. Vanaf 117 euro.
 • Wild Ginger Hostel (Big Island). Kleinschalig hotel vlakbij Coconut Island Beach met kamers met eigen badkamer en inclusief ontbijt. Vanaf 117 euro.
 • Kimos’ Ohanas B&B (Big Island). Sfeervolle bed & breakfast met ruime kamers en inclusief heerlijk ontbijt. Vanaf 97 euro.
 • Rustic cabin in Volcano (Big Island). Houten huisje met eigen badkamer in het Fern Forest. Vanaf 64 euro.
 • Tiny House at Volcano Park (Big Island). Mooi en goed uitgerust tiny house met kitchenette middenin de natuur, vlakbij het Volcanoes National Park. Vanaf 60 euro.

Tip: Het loont om ook eens te kijken naar pakketreizen inclusief accommodaties (hierover later meer), omdat dit tegenwoordig vaak voordeliger is dan alles los boeken.

Maui Lahaina

Kosten voor activiteiten en entree op Hawaii

Entree Nationale Parken van Hawaii

Op de eilanden van Hawaii liggen verschillende Nationale Parken. Wij bezochten de volgende drie parken:

 • Hawai’i Volcanoes National Park (Big Island): entree $30 (kosten per auto)
 • Pu’uhonua o Honaunau National Park (Big Island): entree $30 (kosten per auto)
 • Haleakala National Park (Maui): entree $30 (kosten per auto) + $1 voor reservering van toegang tot de top van de Haleakala vulkaan voor zonsopkomst

Als je twee of drie van deze parken bezoekt, loont het om een Hawai’i Tri-park Annual Pass aan te schaffen. Deze pas kost $ 55 (kosten per auto) en je kunt hiermee alle drie deze parken het hele jaar bezoeken. Je kunt de pas zowel ter plekke als online kopen.

Tip: combineer je Hawaii met een rondreis in West-Amerika, dan ben je waarschijnlijk al in het bezit van een America the Beautiful Pass. Deze pas is ook geldig voor de Nationale Parken op de eilanden van Hawaii.

Rondreis Hawaii

Entree State Parks van Hawaii

Naast Nationale Parken zijn er ook een aantal State Parks op de eilanden van Hawaii die echt de moeite waard zijn. Dit zijn de prijzen van de State Parks die wij bezocht hebben tijdens onze reis:

 • Waimea Canyon State Park (Kauai): $5 per persoon + $10 voor parkeren
 • Kōkeʻe State Park (Kauai): $5 per persoon + $10 voor parkeren
 • Akaka Falls State Park (Big Island): $5 per persoon + $10 voor parkeren
 • Waiʻānapanapa State Park (Maui): $5 per persoon + $10 voor parkeren. Let op: je moet online een reservering maken om dit park te bezoeken.
 • Diamond Head State Monument (Oahu): $5 per persoon + $10 voor parkeren
 • Hanauma Bay State Park (Oahu): $25 per persoon + $3 voor parkeren

Tip: als je Waimea Canyon en Kōkeʻe State Park (Kauai) op dezelfde dag bezoekt, hoef je slechts één keer entree en parkeerkosten te betalen.

Rondreis Hawaii - Akaka Falls

Overige plekken met entree op Hawaii

Voor de volgende plekken hebben we entree moeten betalen:

 • Hawaii Tropical Botanical Garden (Big Island): $25 per persoon
 • Byodo-In Temple (Oahu): $5 per persoon

Rondreis Hawaii - Byodo-in temple

Kosten voor activiteiten op Hawaii

Tot slot hebben we nog twee activiteiten gedaan die vrij prijzig waren, maar beide wel echt heel erg de moeite waard.

Boottocht Na Pali Coast 

Een boottocht langs de schilderachtige Nā Pali Coast was voor mij één van de hoogtepunten van Kauai. De Nā Pali Coast is een erg mooi en indrukwekkend natuurgebied dat heel geliefd is als filmlocatie. Vanaf het water krijg je pas echt een goede indruk van de enorme bergketens van Nā Pali. We varen langs ruige kliffen en ongerepte stranden, terwijl dolfijnen en zeeschildpadden vlak naast ons zwemmen. Onderweg passeren we meerdere watervallen en zeegrotten.

Na Pali boot

Helikoptervlucht over Kauai

Het allergaafste wat we tijdens onze maand op Hawaii gedaan hebben is zonder twijfel onze helikoptervlucht over Kauai, zeker omdat 65% van het eiland niet begaanbaar is met de auto of te voet. Het was zo geweldig om het hele eiland van boven te zien en over bergketens en watervallen te vliegen die je normaal gesproken nooit te zien krijgt. We hebben vanwege de hoge prijs (en toegegeven: ook omdat ik het heel spannend vond) lang getwijfeld of we dit wel zouden doen. Uiteindelijk bedachten we dat als we het dan toch doen, we het beter meteen goed kunnen doen. We kozen daarom voor een privétour van een uur zonder deuren en het was echt het hoogtepunt van onze reis. 

Tip: vind je een helikoptervlucht toch te duur? Kies dan voor een sightseeingvlucht in een klein vliegtuig.

Rondreis Hawaii - Onze route in 4 weken

Eten in Hawaii

Het eten in Hawaii kun je zo duur maken als je zelf wil. Boodschappen zijn gemiddeld iets duurder dan in Nederland, maar uit eten gaan is over het algemeen weer goedkoper. Doordat Hawaii zo afgelegen ligt, worden veel ingrediënten op de eilanden zelf verbouwd en je vindt er dan ook volop vers tropisch fruit. Ook eten ze op Hawaii veel bijzondere fusion gerechten met invloeden uit onder andere Japan en Mexico. Van poke bowls tot açai bowls en van shave ice tot fish tacos, wij hebben een maand lang heerlijk gegeten op de verschillende eilanden van Hawaii.

Eten Hawaii - Acai bowl

Individuele rondreizen op Hawaii

Wil je een rondreis op Hawaii maken, maar vind je het prettiger als deze volledig geregeld wordt? Er zijn veel fijne opties voor compleet georganiseerde rondreizen naar Hawaiii. Het voordeel hiervan is dat je vlucht, accommodaties en huurauto inclusief zijn en dat er vaak erg voordelige aanbiedingen zijn. 

 • TUI. 16-daagse reis waarbij je in korte tijd de hoogtepunten van Oahu, Kauai, Big Island en Maui bezoekt. 
 • 333Travel. Verschillende rondreizen op de eilanden van Hawaii. Kies bijvoorbeeld voor rondreis over alle vier de bekendste eilanden van Hawaii, bezoek enkel Oahu en Maui of combineer je reis naar Hawaii met een rondreis door het westen van Amerika.
 • Riksja Travel. 20-daagse rondreis waarbij je de hoogtepunten van Oahu, Big Island, Kauai en Maui bezoekt. Met handige Hawaii bouwstenen kun je ook gemakkelijk je eigen rondreis door Hawaii samenstellen.
 • Tenzing Travel. 21-daagse rondreis waarbij je de vier grootste eilanden van Hawaii bezoekt. Deze goed verzorgde individuele rondreis kan ook volledig aangepast worden aan jouw wensen.
Oahu Hanauma Bay

Veelgestelde vragen over een reis naar Hawaii

Wat is de beste reistijd voor Hawaii?

Hawaii is door de gunstige ligging en het tropische klimaat het gehele jaar door een perfecte vakantiebestemming. Wanneer je Hawaii het beste kunt bezoeken, heeft vooral te maken met je persoonlijke voorkeuren. Houd hier rekening mee tijdens het plannen van je reis naar Hawaii:

 • Warmste maanden en minste kans op regen: juni t/m september
 • Goedkoopste maanden om Hawaii te bezoeken: maart t/m juni en september t/m november (voor Thanksgiving)
 • Drukste maanden in Hawaii: juli en augustus, de periode rond Thanksgiving en half december t/m half maart
 • Meeste kans om walvissen te spotten op Hawaii: eind december t/m maart

Wij bezochten Hawaii zelf van eind oktober tot eind november. Ik vond dit een erg fijne periode, aangezien het relatief rustig was. Op enkele kleine buien na hebben we de hele maand heerlijk weer gehad.

Rondreis Hawaii - palmbomen

Hoe is het weer in Hawaii?

Door het tropische klimaat en de gunstige ligging is het op de eilanden van Hawaii vrijwel altijd goed weer. De temperatuur ligt het gehele jaar tussen de 25 en 32 graden en zelfs ’s nachts zal het nooit kouder dan 18 graden worden. Op de eilanden zelf zul je wel grote verschillen merken. Vaak regent het in het noorden en oosten van de eilanden bijvoorbeeld een stuk meer dan in het zuiden of westen. Dit zie je ook wel aan de groene en tropische gebieden op de eilanden. Zo is Mount Waialeale op Kauai zelfs één van de natste plaatsen ter wereld. Ook wanneer je hoger de bergen intrekt, kan het flink afkoelen. Onze handschoenen en sjaals tijdens de zonsopkomst op de top van de Haleakala vulkaan waren zeker geen overbodige luxe. Hawaii kent verder geen echt regenseizoen, dus het is vooral een kwestie van geluk hebben dat het bij kleine buien blijft tijdens je reis.

Rondreis Hawaii - Kauai

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Hawaii?

In onze zomertijd is het in Hawaii 12 uur vroeger dan in Nederland. In onze wintertijd is het in Hawaii 11 uur vroeger dan bij ons. 

Heb je een visum nodig voor Hawaii?

Omdat Hawaii onder de Verenigde Staten valt, heb je een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) nodig. Je kunt deze online aanvragen via de officiële website.
Haleakala Maui

Is een reis naar Hawaii duur?

Hawaii is zeker geen budgetbestemming, maar toch vond ik Hawaii ook niet extreem duur. Zeker wanneer je je vlucht, huurauto en accommodaties ruim van tevoren boekt, kun je flink wat besparen. Ik heb in dit artikel zoveel mogelijk overal de kosten die wij gemaakt hebben benoemd, maar onderstaand vind je nogmaals een overzicht.

Kosten voor een reis naar Hawaii

 • Internationale vlucht: €896 per persoon
 • Binnenlandse vluchten: €236 per persoon
 • Autohuur: €956 (€ 478 per persoon)
 • Accommodaties: gemiddeld €100 per nacht (€50 per persoon)
 • Entree, activiteiten en tours: variabel

Rondreis Hawaii - Kailua, Oahu

Wat is het mooiste eiland van Hawaii?

Heb je maar beperkt de tijd en kun je niet alle eilanden van Hawaii bezoeken, dan kan ik me voorstellen dat je je afvraagt wat het mooiste eiland van Hawaii is. Om eerlijk te zijn vond ik alle eilanden stuk voor stuk echt een aanrader en had ik er niet een willen missen. Je kunt dus geen verkeerde keuze maken en ik weet zeker dat je op elk eiland een geweldige tijd zal hebben.
 • Mijn persoonlijke favoriet is het eiland Kauai. Dit is het groenste en meest ongerepte eiland van Hawaii en vooral de Waimea Canyon en Na Pali Coast vond ik enorm indrukwekkend.
 • Maui vonden wij het meest veelzijdige eiland, met de prachtige Road to Hana, de indrukwekkende Haleakala vulkaan, gezellige dorpjes en prachtige stranden. Het eiland staat niet voor niets bekend als dé huwelijksreisbestemming van Hawaii. 
 • Als je vooral voor de natuur gaat, is Big Island een aanrader vanwege het Volcanoes National Park en de bijzondere stranden en natuurgebieden. Doordat de oost-en westkust zo verschillend zijn, kun je hier een heel diverse reis maken.
 • Ben je op zoek naar wat meer vertier? Dan is Oahu het perfecte eiland voor jou. Vooral rond Honolulu en Waikiki vind je veel restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden, maar er zijn ook genoeg opties om op Oahu nog echt het ongerepte en authentieke Hawaii te ontdekken.

Rondreis Hawaii - Volcanoes

Tip: combineer Hawaii met San Francisco, Los Angeles of een rondreis West-Amerika

Omdat je vrijwel altijd een tussenstop in San Francisco of Los Angeles hebt als je vanuit Nederland of België naar Hawaii vliegt, kun je een reis naar Hawaii gemakkelijk combineren met een paar dagen in San Francisco of Los Angeles. Vaak kun je zelfs een gratis stopover maken in één van deze steden door je tweede vlucht wat later te plannen. Natuurlijk is het ook mogelijk om vanuit San Francisco of Los Angeles een complete rondreis door West-Amerika te maken en deze rondreis bijvoorbeeld af te sluiten op één van de eilanden van Hawaii.

Fietsen in San Francisco

Hawaii is een echte droombestemming en één van de meest unieke en gevarieerde plekken die je ooit zult bezoeken. Ik weet zeker dat je een geweldige tijd gaat hebben als je de eilanden van Hawaii bezoekt. 

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

2 reacties op “Rondreis Hawaii: onze route in 4 weken”

 1. Wat een leuk verslag, echter zou ik met zo een bestemming zeker niet besparen op accommodatie. voor de complete ervaring moet je gewoon rekening houden met 200 tot 300 euro per nacht. Wij hadden tijdens onze reis verschillende hotels en resorts, van eco tot super modern. Geen moment spijt van gehad.

  1. Dankjewel King! Wat gaaf dat je ook op Hawaii geweest bent. Ik snap je punt wel over het besparen op accommodaties hoor. Natuurlijk zijn die ook deel van de ervaring, maar 200 tot 300 euro per nacht voor 4 weken was voor ons (en ik gok velen anderen) helaas niet te doen. Wij waren destijds heel erg blij met onze fijne appartementen rond de 100 euro per nacht, maar helaas is het tegenwoordig allemaal wat prijziger geworden, vandaar dat ik ook wat ‘budget’ opties deel, want Hawaii is wat mij betreft sowieso echt de moeite waard, waar je ook overnacht en wat je budget ook is. Heel fijn om te horen dat jullie zo genoten hebben! Heb je nog specifieke tips voor mooie hotels of resorts waar je hebt overnacht?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven