Disclaimer, cookie policy & privacy policy

Wie zijn wij

Wij zijn Saskia en Kimber, de eigenaren van Reisgenie.nl. Reisgenie staat sinds 2014 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 64086038. Je kunt ons bereiken via [email protected]

 

Disclaimer

Alle artikelen en foto’s op Reisgenie zijn auteursrechtelijk beschermd. Het kopiëren, verspreiden en elk ander gebruik van teksten en foto’s is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van ons.

Reisgenie.nl wordt met de grootste zorg samengesteld. Toch is het mogelijk dat gepubliceerde artikelen feitelijke onjuistheden bevatten of onvolledig zijn. Aan de inhoud van Reisgenie.nl kunnen geen enkele rechten ontleend worden. Alle artikelen op Reisgenie zijn geschreven op basis van onze eigen ervaring en mening. Er zullen geen artikelen verschijnen waar we niet achter staan of waarin we niet eerlijk onze mening kunnen of mogen delen.

Reisgenie.nl is niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade die het gevolg is van het gebruik van Reisgenie.nl. Reisgenie.nl is daarnaast niet verantwoordelijk voor de inhoud op sites waarnaar verwezen en gelinkt wordt. De inhoud die op dit moment op Reisgenie.nl staat is aan verandering onderhevig en kan op elk gewenst moment en zonder enige vorm van aankondiging worden veranderd door de auteurs.

Wij werken samen met verschillende affiliate partijen en in enkele artikelen op Reisgenie staan daarom affiliatelinks. Als je via deze links een product koopt of een vlucht of accommodatie boekt, ontvangen wij daar een kleine commissie voor. Je betaalt zelf uiteraard niets extra. Daarnaast worden wij af en toe uitgenodigd voor een persreis of voor het testen van een tour, accommodatie of reis-gerelateerd product. Indien een accommodatie, activiteit of product gesponsord is, zal dit altijd onder het artikel vermeld worden.

 

Cookie policy

Om onze website optimaal te laten functioneren, plaatsen wij functionele en analytische cookies. Onderstaand vind je een overzicht van de cookies die we verzamelen op Reisgenie.nl. Het plaatsen van deze cookies gebeurt in overeenstemming met de eisen uit de Algemene Verordering Gegevensbescherming.

 

Functionele cookies

Functionele cookies zorgen ervoor dat de website bruikbaar is en dat de basisfuncties, zoals paginanavigatie, werken. De website kan niet functioneren zonder deze cookies. Onderstaand vind je een overzicht van de functionele cookies op Reisgenie.nl:

Naam cookieProviderBewaartermijnTypeDoel
PHPSESSIEIDReisgenie.nlSessieHTTP CookieDeze cookie creëert een unieke sessie voor jouw device en behoudt de gebruikerssessiestatus voor alle pagina-aanvragen. Er wordt hierbij geen persoonlijke informatie opgeslagen.
_cfduidCloudflare1 jaarHTTP CookieDeze cookie wordt gebruikt door het inhoudsnetwerk Cloudflare om vertrouwd webverkeer te identificeren. Zij stellen ons in staat een veilige verbinding te bieden.

 

Analytische cookies

Naast functionele cookies, plaatsen we op Reisgenie.nl analytische cookies bij bezoekers. Dat is een gebruikelijke manier van werken voor websites, omdat het informatie oplevert die bijdraagt aan de kwaliteit van de gebruikerservaring.

De informatie die we via deze cookies registreren, bestaat onder andere uit het type browser en de bezochte pagina’s. Tevens monitoren we waar bezoekers de website voor het eerst bezoeken en vanaf welke pagina ze vertrekken. Deze informatie wordt anoniem verzameld en is niet gekoppeld aan persoonlijke informatie.

De Google Analytics cookies die door Reisgenie.nl worden geplaatst, voldoen aan de Algemene Verordering Gegevensbescherming:

  • Er is een verwerkersovereenkomst afgesloten.
  • De gegevens worden anoniem verwerkt en zijn dus niet terug te voeren op het individu. IP-adressen worden hiervoor geanonimiseerd.
  • ‘Gegevens delen’ is uitgeschakeld. Dit betekent dat er geen statistieken met Google worden gedeeld en dat de volgende opties staan uitgeschakeld: producten en services van Google, benchmarking: verzamelde en anonieme gegevens delen met Google en derden, technische ondersteuning, accountspecialisten van Google, gegevensdeling en User ID.
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van andere Google diensten in combinatie met Google Analytics cookies.

Onderstaand vind je een overzicht van de analytische cookies die door Reisgenie.nl geplaatst worden:

Naam cookieProviderBewaartermijnTypeDoel
_gaReisgenie.nl & Google Analytics2 jaarHTTP CookieDeze cookie registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe een bezoeker de website gebruikt.
_gatReisgenie.nl & Google Analytics1 minuutHTTP CookieDeze cookie wordt door Google Analytics gebruikt om verzoeksnelheid te vertragen.
_gidReisgenie.nl & Google Analytics24 uurHTTP CookieDeze cookie registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe een bezoeker de website gebruikt.

 

Cookies uitschakelen

Je kunt ervoor kiezen om cookies uit te schakelen. Dat doe je door gebruik te maken de mogelijkheden van je browser. Je vindt meer informatie over deze mogelijkheden op de website van de aanbieder van je browser.

 

Privacy policy

Waarborgen privacy

Het waarborgen van de privacy van bezoekers van Reisgenie.nl is een belangrijke taak voor ons. Daarom beschrijven we in onze privacy policy welke informatie we verzamelen en hoe we deze informatie gebruiken. De verwerking van de gegevens gebeurt in overeenstemming met de eisen uit de Algemene Verordering Gegevensbescherming.

 

SSL certificaat

Reisgenie.nl maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat je persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen.

 

Reacties plaatsen op Reisgenie

Wij bieden de mogelijkheid om een reactie achter te laten op een artikel. Hierbij kun je je naam, e-mailadres en website invullen. Je naam en e-mailadres zijn verplicht. Op die manier behoud je zelf het recht tot inzage, correctie of verwijdering van je reacties. Daarnaast worden je naam en e-mailadres opgeslagen zodat wij met je in contact kunnen komen indien dit gewenst is. Denk hierbij aan een winactie waar je aan meedoet. Indien je gewonnen hebt, nemen wij contact met je op via het opgegeven e-mailadres. Het is mogelijk om je naam, e-mailadres en website in de browser op te slaan voor de volgende keer wanneer je een reactie plaatst.

Je IP-adres wordt niet opgeslagen wanneer je een reactie achterlaat op Reisgenie.nl.

Als je een reactie op onze website achterlaat, kun je daar met behulp van Gravatar een foto van jezelf bij laten plaatsen. Dit is uiteraard niet verplicht. Bekijk hier de privacy policy van Gravatar.

Reacties op Reisgenie.nl blijven in principe oneindig staan, tenzij het artikel van de website wordt verwijderd of wanneer jij een verwijderingsverzoek bij ons indient. We hebben een gerechtvaardigd belang om alle reacties te laten staan, met name wanneer er antwoord is gegeven op jouw reactie, door ons of een derde.

 

Verzoek tot inzage, correctie of verwijdering

Jij hebt als bezoeker recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen indien dat van toepassing is. Denk hierbij aan een reactie die je verwijderd wil hebben bij een artikel. Jij kan dan een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar [email protected]. We zullen zo snel mogelijk, maar altijd binnen vier weken, op je verzoek reageren. Je krijgt eerst een e-mail toegezonden op het e-mailadres wat je hebt opgegeven, met de vraag het verzoek te verifiëren.

 

Gegevens delen met derden

Reisgenie.nl verstrekt in principe nooit gegevens aan derden. De enige uitzondering hierop is een mogelijke winactie. Wanneer een product beschikbaar is gesteld door een extern bedrijf, zullen we de door jou verstrekte gegevens delen indien het externe bedrijf het product naar je opstuurt. Je e-mailadres en andere persoonlijke gegevens zullen verder nooit met derden worden gedeeld en zullen ook nooit gebruikt worden voor reclamedoeleinden.

 

Mailen naar Reisgenie

Wij zijn via mail te bereiken op [email protected] Je gestuurde mails worden opgeslagen op een beveiligde mailserver. Alleen de eigenaren van deze website hebben toegang tot deze server.

 

Privacy policy van derde partijen

Op Reisgenie.nl zijn een aantal externe links te vinden. Voor meer informatie over de privacy policy van deze derde partijen, kun je terecht op de websites van deze respectievelijke partijen. Reisgenie.nl kan geen invloed uitoefenen op deze cookies en de privacy policy van derden. Eventueel geplaatste cookies via externe links vallen buiten het bereik van de privacy policy van Reisgenie.nl.

 

Informatie van kinderen

Wij vinden het belangrijk om te zorgen voor extra bescherming voor kinderen die online actief zijn. Reisgenie.nl verzamelt daarom geen informatie van kinderen jonger dan 13 jaar oud. Mocht je constateren dat deze regel wordt overtreden, neem dan contact met ons op via [email protected]

 

Vragen of opmerkingen over onze disclaimer, cookie policy of privacy policy

Als je meer informatie wilt ontvangen of vragen hebt over de disclaimer, cookie policy of privacy policy van Reisgenie.nl, kun je ons benaderen via e-mail. Ons e-mailadres is [email protected].

Op grond van de privacywet heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen de verwerkingen van je persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens via deze link.

 

Wijziging van onze disclaimer, cookie policy of privacy policy

Reisgenie.nl behoudt zich het recht om deze disclaimer, cookie policy of privacy policy te wijzigen of aan te vullen.