Vleugel van een Vliegtuig

Goedkope vliegtickets vinden, hoe doe je dat?

Home / Reistips / Goedkope vliegtickets vinden, hoe doe je dat?

Regelmatig wordt ons gevraagd hoe we toch vaak zo’n goedkope vliegtickets vinden. Zo zijn wel meerdere keren voor zo’n 30 euro heen en terug naar Londen gevlogen, hebben we voor 6 euro een dagretour van Eindhoven naar Milaan geboekt en zijn we voor nog geen 400 euro op en neer naar Sri Lanka gevlogen. Natuurlijk leggen we je graag uit hoe wij onze vliegtickets boeken. Hieronder lees je onze beste tips om goedkope vliegtickets te vinden. 

#1 Flexibiliteit

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets, dan is flexibiliteit ontzettend belangrijk. Er zijn drie factoren die hierin heel belangrijk zijn: vertreklocatie, je bestemming en de data waarop je reist.

Vertreklocatie

Het loont de moeite om flexibel te zijn in je vertreklocatie. Je zult misschien standaard vluchten zoeken die vanaf Nederland naar een verre bestemming gaan, maar een ticket vanaf Düsseldorf of Brussel kan veel goedkoper zijn. Zelfs als je de kosten voor benzine of een treinticket meerekent, kun je voor bepaalde bestemmingen nog goedkoper uitkomen.

Ook voor stedentrips kan het goedkoper zijn om vanuit het buitenland te vliegen. Woon je dichtbij de Duitse grens? Kijk dan eens naar vluchten vanuit Weeze (Dusseldörf). Ryanair vliegt vanaf deze luchthaven en de tickets zijn daardoor vaak niet duur. Kijk ook eens naar kleinere vliegvelden binnen Nederland zoals Eindhoven, Maastricht of Rotterdam: vaak zijn vluchten vanaf hier ook goedkoper dan vanaf Amsterdam. Transavia vliegt bijvoorbeeld vanaf de kleinere vliegvelden in Nederland naar verschillende bestemmingen in Europa of net daarbuiten.

Voor goedkoop parkeren in de buurt van verschillende luchthavens is Travelcar.com een fijne optie.

Bestemming

Wat betreft je bestemming is het ook handig als je flexibel bent. Als je niet echt een voorkeur hebt voor een bepaalde bestemming, is het slim om je in te schrijven voor nieuwsbrieven van vluchtaanbieders. Zo ben je altijd op de hoogte van aanbiedingen. In sommige periodes kun je heel goedkoop naar een bepaalde bestemming vliegen. Het is dus aan te raden om uit te zoeken welke bestemmingen goedkoop zijn in de periode waarin jij vrij bent. Je hebt hiervoor verschillende tools, waar we later op terug zullen komen.

Ook als je al wel precies in je hoofd hebt waar je naartoe wilt, loont het soms de moeite om op een vliegveld in de buurt te vliegen. Zo zijn wij weleens naar Bologna gevlogen toen we naar Florence gingen en naar Girona toen we in Zuid-Frankrijk op vakantie gingen. Het vergt wat flexibiliteit, maar het kan zeker flink schelen qua prijs. Bovendien is het vaak alleen maar leuk om ook nog iets mee te pikken van een andere stad.

Data

De datum waarop je boekt, is misschien wel het meest van invloed op de prijs die je betaalt. Over het algemeen kun je beter zo vroeg mogelijk boeken. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je vliegtickets vaak zijn. Zeker bij een verre reis is het slim om ongeveer een half jaar van tevoren te boeken. Dit betekent niet dat je dan gegarandeerd de beste prijs hebt, maar de kans neemt hierdoor wel aanzienlijk toe.

Daarnaast is het verstandig om niet te zoeken naar vluchten op een precieze datum, maar om te zoeken binnen een bepaalde periode. Prijzen verschillen per dag of zelfs per dagdeel!

Bacardi Island

#2 Zoeken naar goedkope vliegtickets

Naast flexibiliteit is het natuurlijk van belang om goed te zoeken. Tegenwoordig bestaan er heel handige tools die het zoeken naar tickets een stuk makkelijker maken.

Skyscanner

Met stip op nummer 1 staat onze favoriete tool Skyscanner. Deze website bevat een database met daarin alle vluchten van flink wat maatschappijen en de bijbehorende prijzen. Je kunt de vluchten zelfs meteen boeken. We leggen je vier opties uit die wij persoonlijk erg handig vinden.

1. Je weet niet waar je naartoe wilt en je weet ook niet wanneer

Je bent toe aan vakantie of hebt zin om een geweldige reis te maken, maar het maakt je niet uit waar je precies naartoe gaat en wanneer je precies gaat. Via Skyscanner kun je een lijst laten maken waarin je in één oogopslag de goedkoopste tickets voor alle mogelijke bestemmingen kunt zien. Op deze manier hebben wij weleens tickets naar Thailand gezien voor maar 337 euro!

Vul bij bestemming Overal in en bij vertrek Goedkoopste maand. Om hem op Goedkoopste maand te zetten moet je in het uitklapmenu bovenin voor De hele maand kiezen. Daarna krijg je de optie Goedkoopste maand te zien.

Skyscanner

Je krijgt een overzicht met de goedkoopste vliegtickets per bestemming voor het gehele jaar.

Skyscanner

2. Je weet in welke maand je vrij bent, maar je weet nog niet waar je naartoe wilt

Als je al weet dat je in een bepaalde maand op vakantie kunt, kun je ongeveer hetzelfde trucje als hierboven toepassen. Je selecteert bijvoorbeeld de maand februari en Skyscanner laat je de goedkoopste tickets zien voor alle bestemmingen waar je in februari naartoe kunt vliegen.

Vul bij bestemming Overal in en bij vertrek de maand waarin je wilt reizen.

Je krijgt een overzicht met de goedkoopste vliegtickets per bestemming voor de maand van jouw keuze.

3. Je weet waar je naartoe wilt en in welke maand

Als je weet waar je naartoe wilt en je bent redelijk flexibel in je reisdata kan Skyscanner je de prijzen voor de hele maand laten zien. Stel dat je graag naar New York wilt en het maakt je niet uit wanneer je vliegt, zolang het maar in mei is. Dan vul je bij bestemming New York in en kies de optie ‘de hele maand’. Zo zie je meteen op welke dagen in mei je het goedkoopst naar New York vliegt. Zo vind je de beste deals!

Vul bij bestemming je favoriete bestemming in en bij vertrek de hele maand

Je krijgt een overzicht met de goedkoopste vliegtickets naar jouw favoriete bestemming voor het hele jaar. Dit overzicht laat je bijvoorbeeld zien dat je in mei 2015 het goedkoopst naar New York vliegt.

VliegenNaar.nl

Is er een bestemming waar je komend jaar graag heen wilt en maakt het niet uit wanneer je gaat? Dan is VliegenNaar.nl echt een uitkomst. Op deze website kun je namelijk een prijsalarm aanmaken voor de bestemming naar jouw keuze. Je geeft aan om welke bestemming het gaat en vanaf welke ticketprijs je een mailtje wilt ontvangen. Zo maakte ik een prijsalarm aan voor New York voor tickets onder de €300 en de volgende dag ontving ik een mailtje met verschillende ticketopties onder de 300 euro. Het goedkoopste ticket was zelfs maar €222 voor een vlucht in maart. Het voordeel van deze alerts is dat je constant de goedkoopste tickets aangeboden krijgt. Op Skyscanner kun je een prijsalarm aanmaken voor specifieke data maar niet voor het goedkoopste ticket. VliegenNaar.nl is dus de ideale manier om écht de goedkoopste tickets te vinden, mits je heel flexibel bent in je reisdata.

Vliegen

#3 Geluk hebben

Tot slot is het soms ook gewoon een kwestie van geluk. Ondanks alle bovenstaande tips moet je ook net een beetje geluk hebben bij het vinden van een goede deal. Soms is er net een goede actie en die kan de volgende dag alweer uitverkocht of gewijzigd zijn. Zie je een goede deal, twijfel dan dus niet te lang!

Geef ook niet te snel op als je niet meteen een goedkoop vliegticket vindt. Kijk een paar dagen later gewoon nog eens. We hopen dat je met deze tips goedkope vliegtickets vindt, zodat je snel die droomreis kunt maken!

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

28 reacties op “Goedkope vliegtickets vinden, hoe doe je dat?”

 1. Ik merk als ik in mn eentje een hotel of combinatie hotel en vlucht wil boeken, dat ik 4x zoveel moet neerleggen, dan als je met zn 2en boekt. Heb je daar tips over?

 2. Goede tips! Toch vind ik het jammer dat goedkope vliegtickets zo worden gepromoot. Zeker voor trips binnen Europa zijn er alternatieven zat. Jullie hebben toch een voorbeeldfunctie met zo’n blog ;). Het vinden van goedkope en snelle manieren om binnen Europa te reizen met de trein / boot blijf ik lastig vinden. Misschien een idee om hier een artikel aan te wijden? (Of is die er al en heb ik die gemist?)

  Dankje!

  1. Hi Jasmijn, dankjewel voor je reactie! We lichten graag meerdere manieren van vervoer toe op onze blog en vliegen is er daar één van. We hebben inmiddels ook een hoop artikelen geschreven over alternatieve manieren van reizen, zoals met de trein of met de boot:
   https://reisgenie.nl/reizen-naar-het-buitenland-met-de-trein-dit-zijn-de-voordelen/
   https://reisgenie.nl/minicruise-naar-newcastle/
   https://reisgenie.nl/rondreis-schotland-route-anderhalve-week/ (Kimber is met de boot naar Schotland gereisd)
   Hopelijk heb je iets aan deze tips!

 3. Voor long-haul vluchten niet blindstaren op Amsterdam Airport.
  Het kan zomaar 100 euro schelen als je bijv. vanaf Düsseldorf of Brussel vliegt. Zeker als je in tussen deze 3 luchthavens woont, kan het zeer aantrekkelijk zijn om uit te zoeken vanaf welke luchthaven je vertrekt.
  Allemaal zijn ze goed per trein bereikbaar. Al moet je dan vanaf eind van de ochtend de vlucht hebben, zeker als je een intercontinentale vlucht neemt.

  Als je met een Skyteam partner vliegt, zoals bijv. de KLM kan je vaak nog gratis met de bus naar Schiphol als je dit voor het boeken kenbaar maakt.

  Vlieg je bijv. 2x per jaar alleen, of 1x per jaar met 2-3 gezinsleden, dan kan een KLM/Flying blue (Gold) kaart van American Express vele voordelen bieden. korting op stoelen met extra beenruimte, korting op stoelen met economy comfort stoelen, 2e koffer gratis in het ruim, gebruik maken van de Crown lounge op Schiphol en ook zitten er diverse verzekeringen inbegrepen. Dus die kaart haal je er zo uit.

  Sowieso is het altijd aan te raden om met gratis spaarpromma’s mee toe doen van de Airline waarmee je wilt vliegen. Soms krijg je nog kortingen bij hotels, of een gratis amenity-kit in het vliegtuig. Skyscanner is een goede site, maar ook de site Paperflies is aan te raden.

 4. Ik heb ooit meegemaakt dat het boeken van 2 losse tickets meer dan €100 pp scheelde (voordeliger) ipv 1 reservering van 2 tickets. Het kan het controleren waard zijn.

 5. Hoi, super fijne tips, dankjewel! Ik was een beetje verder aan het kijken om een reis te boeken, maar wist nog geen bestemming. Ik kwam paperflies tegen waarbij je kan zoeken op datum of budget. Misschien ook een handige tip voor de andere lezers! 🙂 Op paperflies.com/inspire krijg je gewoon een hele kaart!

 6. Inderdaad handige tips! Ik zoek altijd vluchten van Nederland naar Colombia of andersom in mijn eigen geval. Ik begin altijd zo’n 5 of 4 maanden van te voren te zoeken met alarmen op Skyscanner en op KLM en Avianca en dergelijke. Volgens zijn de prijzen niet 6 maar 3 maanden van tevoren het laagste. Elke keer klopt dat weer. Ongeveer 3 maanden voorvertrek dalen de prijzen op een dag enorm en slaan we direct toe 😀

 7. Voor 6 euro retour naar Milaan?! Ongelofelijk! Zelf ben ik gek op WizzAir waarmee je voor bijna nop naar Oost-Europese bestemmingen reist. Ik zie geregeld enkeltjes van €10 voorbij komen! Vraag me altijd af of luchtvaartmaatschappijen hier niet gigantisch verlies op draaien…

  1. Ik ben zelf nog nooit met Wizzair gevlogen, maar ik zie inderdaad regelmatig mooie aanbiedingen voorbij komen. Saskia heeft het wel al een paar keer gedaan en voor zo’n korte afstand is het een prima maatschappij, al vraag ik me inderdaad af hoe ze daarop kunnen verdienen met zulke fijne prijsjes. En zo’n topper als Milaan hebben we daarna nooit meer gespot helaas ;).

 8. Woow goede tips! Voor 450 euro naar NYC, het kan dus toch! Ik wist niet dat je ook als bestemming ‘overal’ kunt invoeren. Ik had laatst een goede deal doordat ik mij had aangemeld voor de price alerts van Montevideo naar Cusco. Daardoor een ticket geboekt voor 340 euro ipv 540 euro (wat de prijs al een tijd is).

 9. Handige tips! Altijd goed om te lezen. Kennen jullie het Matrix Airfaire Search ook al? Ik ben dit een tijdje geleden tegen gekomen en het werkt heel goed! Heb supercheape tickets naar Thailand gevonden. Misschien wat voor jullie om te proberen?

 10. Handige tips! Veel gebruik ik ook, maar het blijft toch vaak een kwestie van geluk. Zo kon ik vorige week gebruik maken van de actie van klm voor hun 95e verjaardag <3

 11. Goede tips. Maar als je met een gezin (4 personen of meer) op reis moet is het vaak toch weer duur. Desalniettemin, volgende week vlieg ik met een vriend redelijk voordelig van Eindhoven naar Trapani. Sicilië is magisch! Zijn jullie er al geweest?

  1. Wauw, wat gaaf dat je naar Sicilie gaat! En ook nog voor een fijne prijs 🙂 Wij zijn er helaas nog nooit geweest, maar we hebben er al veel goede verhalen over gehoord en het staat zeker op onze wishlist! Ik moet zeggen dat wij tot nu toe ook voornamelijk voor 4 personen geboekt hebben, dus qua prijs zijn de vliegtickets dan vaak wel hetzelfde als dat je voor 1 persoon zoekt, maar je hebt zeker gelijk dat als je ook daadwerkelijk voor 4 personen moet betalen dat het alles bij elkaar toch vaak een duur grapje is. Gelukkig is het het vaak wel meer dan waard! Fijn om te horen dat je toch iets aan onze tips hebt. Voor volgende week vast veel plezier in Sicilië, we horen graag hoe je het gehad hebt!

 12. Goede tips!
  Mijn goedkoopste vliegreis was een retourtje Londen voor 30 euro, maar ook mijn reis naar Portugal was spotgoedkoop; voor een totaalbedrag van 70 euro vloog ik van Eindhoven naar Porto rn weer terug via Faro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven