Kauai - Hanalei Beach

Kauai in één week: wat te doen op het groenste eiland van Hawaii

Home / Verenigde Staten / Hawaii / Kauai in één week: wat te doen op het groenste eiland van Hawaii

Kauai is het groenste eiland van Hawaii. Het staat daarom ook wel bekend als de Garden Isle. Kauai is het eerste eiland wat we tijdens onze maand in Hawaii bezoeken en we zijn meteen verkocht. Van de vele watervallen tot de groene binnenlanden en van de indrukwekkende Waimea Canyon tot de stranden en de ruige kust. Het is hier echt een paradijsje en het is één van de mooiste en fijnste plekken waar ik ooit ben geweest. Ik laat je graag zien wat je in één week kunt zien en doen op Kauai!

Dag 1: Kōkeʻe State Park & Waimea Canyon

Op onze eerste volle dag op Kauai bezoeken we Kōkeʻe State Park en het aangrenzende Waimea Canyon State Park. We beginnen de dag in de groene bergketens in Kōkeʻe State Park, waar je een geweldig uitzicht hebt over de Kalalau Valley en de wereldberoemde Na Pali Coast. In de middag bezoeken we de adembenemend mooie Waimea Canyon. Dit bijzondere natuurgebied staat ook wel bekend als de Grand Canyon van de Pacific. Door de combinatie van de rode canyon met groene bergen en watervallen vond ik de Waimea Canyon zelfs nog indrukwekkender dan de Grand Canyon. Je kunt in beide parken mooie wandelingen maken en zowel Kōkeʻe State Park als Waimea Canyon zijn geheel gratis te bezoeken.

Bekijk hier onze route en tips voor Kōkeʻe State Park en bekijk hier onze route en tips voor Waimea Canyon State Park.

Kōkeʻe State Park KauaiWaipo'o Falls Trail Waimea Canyon uitzichtpunten

Dag 2: Roadtrip langs de mooiste watervallen

Onze tweede dag op Kauai staat in het teken van watervallen. Op Kauai zijn honderden watervallen te vinden, maar slechts een aantal daarvan zijn gemakkelijk toegankelijk. In de ochtend rijden we naar de Wailua Falls en Opaeka’a Falls. Beide watervallen liggen vrij dicht aan de weg, waardoor je ze gemakkelijk kunt bereiken. Ook de groene omgeving is prachtig. ’s Middags maken we een mooie, maar erg modderige wandeling door de jungle naar de Ho’opi’i Falls. De watervallen zijn wat bruinig door de recente overstroming, maar alsnog zijn zowel de watervallen als de omgeving heel indrukwekkend. Kun je geen genoeg krijgen van de watervallen op Kauai? Boek dan een kajaktocht naar de Uluwehi Falls, beter bekend als de Secret Falls. Om bij deze waterval te komen, moet je eerst per kajak een stuk over de Wailua River peddelen en daarna nog een wandeling door de jungle maken. Dit kan alleen als je een permit hebt, vandaar dat een georganiseerde tour de beste optie is. Wij sluiten de dag af in Lydgate Beach Park in het oosten van Kauai.

Meer lezen over de watervallen van Kauai? Bekijk hier de mooiste watervallen op Kauai.

Kauai - Poliahu Heiau Kauai - Opaeka'a Falls Kauai - Ho'opi'i FallsKauai - Ho'opi'i FallsKauai - Wailua Falls

Dag 3: Roadtrip naar het noorden van Kauai

Op dag 3 ontdekken we het noorden van het eiland*. We bezoeken onder andere Kilauea Lighthouse en we genieten onderweg van de vele mooie uitzichten over de taro velden. Met name het uitzicht bij de Hanalei Valley Lookout is prachtig. We brengen de middag door in Hanalei, de grootste plaats van het noorden van Kauai. Hier zijn veel leuke winkels en eettentjes te vinden. Verder staat Hanalei bekend om het mooie maanvormige strand met bijbehorende pier. Helaas zit het weer niet echt mee, maar we vinden het noorden alsnog erg sfeervol en gezellig. We sluiten de dag af op het mooie en vrijwel verlaten Anini Beach.

*Tijdens ons bezoek was een groot deel van de noordkust afgesloten vanwege een flinke overstroming eerder het jaar. We konden daardoor niet verder rijden dan Hanalei. Als dit deel van het eiland wel bereikbaar is bij jouw bezoek aan Kauai kun je Tunnels Beach, Haena Beach Park, Ke’e Beach en de Blue Room toevoegen aan deze route. Indien de Kalalau Trail geopend is, zou ik je absoluut aanraden om hier ook een dag voor uit te trekken. Deze trail langs de Na Pali Coast schijnt één van de mooiste wandelroutes ter wereld te zijn. Het eerste deel tot aan de Hanakāpī‘ai Falls kun je zonder permit bezoeken indien de trail geopend is. Bekijk hier of de Kalalau Trail toegankelijk is.

Kauai - Kilauea LighthouseKauai - Hanalei Beach Kauai - Hanalei Valley Lookout Kauai - Anini Beach

Dag 4: Roadtrip naar het zuiden van Kauai

Na het noorden van Kauai staat vandaag het zonnige zuiden op de planning. We rijden naar het zuiden door de Tunnel of Trees, een bijzondere weg waar de bomen een soort tunnel vormen doordat ze in een boog over de weg zijn gegroeid. Onze eerste stop is Shipwreck Beach. Dit lange zandstrand staat bekend als één van de mooiste stranden van Kauai. Vanuit hier wandelen we over de Mahaulepu Heritage Coastal Trail langs de ruige kust. Vanaf een klif zien we zelfs een paar schildpadden in de zee. Aan het einde van de trail ligt de Makauwahi Cave. ’s Middags bezoeken we de Spouting Horn. Dit tafereel heeft wat weg van een geiser, maar in werkelijkheid wordt het water hier omhoog gestuwd door een gat in de rotsen. Het is iets minder spectaculair dan verwacht, maar alsnog een leuke tussenstop. Wil je meer mooie stranden zien? Bezoek dan ook het nabijgelegen Poipu Beach Park of bezoek Kalapaki Beach in Lihue. Liever wat meer natuur? Vlakbij de Spouting Horn liggen de mooie Allerton Garden en de National Tropical Botanical Garden.

Kauai - Shipwreck BeachKauaiKauai - Maha'ulepu Heritage Trail Kauai - Spouting Horn

Dag 5: Boottocht langs de Nā Pali Coast

Aangezien de eerder genoemde Kalalau Trail gesloten is tijdens ons bezoek aan Kauai besluiten we een boottocht te maken om toch de beroemde Nā Pali Coast te kunnen bewonderen. We rijden vroeg in de ochtend naar de haven in het zuiden van het eiland en genieten onderweg nog even van het uitzicht bij de Hanapepe Lookout. Eenmaal op de boot merken we dat we vanaf het water pas echt een goede indruk van de enorme bergketens van Nā Pali krijgen. Dit indrukwekkende natuurgebied is ook heel geliefd als filmlocatie en we herkennen best wat plekken. Onderweg zien we verschillende watervallen en onze kapitein loodst ons zelfs een aantal zeegrotten in. Het hoogtepunt vond ik de dolfijnen en zeeschildpadden die vlak naast onze boot zwommen. Na onze boottocht wandelen we nog even door het plaatsje Waimea. We zijn vooral gecharmeerd van Aunty Lilikoi, een klein winkeltje waar ze allerlei huisgemaakte etenswaren met passievrucht verkopen.

Lees hier meer over onze boottocht langs de Na Pali Coast.

Kauai - HanapepeNa Pali bootNa Pali bootNa Pali bootNa Pali boot

Dag 6: Hiken, foodtour of stranden

We wilden vandaag eigenlijk de Sleeping Giant Trail en Kuilau Ridge Trail lopen, maar het weer zit helaas niet mee. In plaats daarvan besluiten we maar naar het overdekte winkelcentrum te rijden. We slagen met name goed bij de outlet Ross Dress for Less waar ze kleding en schoenen van bekende merken voor een prikkie verkopen. Omdat het nog steeds regent, besluiten we om een zelf samengestelde foodtour te doen langs allerlei eettentjes waar ze Hawaiiaanse specialiteiten serveren. We proeven onder andere Hawaiiaanse poke, tacos, spam musubi, furikake fries, saimin en açai. Er komt binnenkort nog een uitgebreid artikel online met de leukste restaurants en foodtrucks van Kauai. We vinden het erg jammer dat we de trails niet hebben kunnen lopen, maar we hebben in ieder geval heerlijk gegeten en bovendien hebben we een goede reden om nog eens terug te gaan naar Kauai.

Ben je benieuwd naar de lekkerste Hawaiiaanse specialiteiten? Bekijk hier de 15 meest bekende en bijzondere gerechten van Hawaii.

Eten Hawaii - Poke Eten Hawaii - Saimin Eten Hawaii - Furikake umami fries

Dag 7: Helikoptertour boven Kauai

De beste afsluiting voor je week op Kauai is ongetwijfeld een helikoptertour boven het eiland. Wij hebben lang getwijfeld of we dit wel zouden doen, want het is helaas heel prijzig. Uiteindelijk bedachten we dat als we het dan toch doen, we het beter meteen goed kunnen doen. We kiezen daarom voor een privétour van een uur zonder deuren en het was echt het hoogtepunt van onze reis. Het was zo geweldig om het hele eiland van boven te zien en over bergketens te vliegen die je normaal gesproken nooit te zien krijgt. Meer dan 65% van Kauai is namelijk niet begaanbaar met een auto of te voet. We vonden het ook erg leuk om alle plekken die we deze week bezocht hebben nogmaals van boven te zien. In de middag bezoeken we wat foodtrucks en wandelen we nog even door Kapa’a. De volgende ochtend vliegen we naar Big Island, de volgende stop van onze reis van vier weken door Hawaii.

Rondreis Hawaii in 4 wekenKauai helicopterKauai Kauai - food truck

Wat te doen bij minder tijd op Kauai?

Veel mensen zullen waarschijnlijk geen volledige week op Kauai blijven. Wij hebben het zelf erg rustig aan gedaan (in ieder geval rustiger dan tijdens onze andere rondreizen), dus ook met wat minder dagen kun je veel van Kauai zien. Je zou dag 5 en 7 bijvoorbeeld kunnen combineren, door de boottocht en helikoptertour op dezelfde dag te doen. Ook dag 2 en dag 6 zou je kunnen combineren, door ’s ochtends verschillende watervallen te bezoeken en ’s middags op het strand of winkelend door te brengen. Houd er wel rekening mee dat het weer op Kauai erg onvoorspelbaar is. Wij hebben twee dagen flink veel regen gehad, waardoor we onze plannen moesten omgooien. Mocht het in je planning passen, dan zou ik altijd een extra dag inplannen, zodat je alles kan zien en doen wat je wilt.

Waimea Canyon trail

Vervoer op Kauai

Voor bovenstaande route is een auto een must. Er is (vrijwel) geen openbaar vervoer op Kauai en de mooiste plekken ontdek je hier echt door zelf op pad te gaan. Wij boekten onze huurauto via de Nederlandse maatschappij Sunny Cars. Het grootste voordeel van Sunny Cars vind ik dat de autohuur all-in is. Je hebt daardoor geen gedoe met verkopers die je extra verzekeringen proberen aan te smeren en je bent toch altijd goed verzekerd in geval van nood. Houd er rekening mee dat er op Kauai maar één hoofdweg is en dat deze net niet helemaal rond het eiland loopt. Als er iets aan de hand is op de hoofdweg, zoals een ongeluk, overstroming of wegwerkzaamheden, sta je al snel erg lang vast en kun je dus ook niet omrijden. Check daarom voor vertrek even de actuele verkeersinformatie indien je op een bepaald tijdstip ergens moet zijn voor bijvoorbeeld een tour. Wij bekeken dit zelf gewoon via Google Maps.

Boek hier voordelig je all-in huurauto op Kauai.

Kauai - Taro fields

Verblijf op Kauai

Wij hebben vooraf best getwijfeld waar we zouden verblijven op Kauai. Het noorden van het eiland is bijvoorbeeld erg groen en wat rustiger, terwijl het zuiden juist veel zon en mooie stranden heeft. Uiteindelijk kozen we ervoor om de volledige week in het oosten van Kauai te verblijven in een appartement via Airbnb in het plaatsje Kapaʻa. Zo hoefden we niet tussendoor te verhuizen en vanuit hier konden we makkelijk naar zowel de noord-als zuidkust rijden. Omdat Kauai relatief klein is, konden we zelfs de verst gelegen plek in 1,5 uur bereiken. Ik vond Kapa’a ook een leuk stadje en er zijn verschillende grote supermarkten, restaurants en winkels in de buurt. Ik zou je aanraden om je accommodatie op Kauai zo vroeg mogelijk te boeken, want de fijnste en goedkoopste accommodaties op het eiland zitten vaak al maanden van tevoren vol.

Ben je van plan om te overnachten in een Airbnb? Ik mag je € 25 korting aanbieden op je eerste reis via Airbnb. Overnacht je liever in een hotel of resort? Bekijk hier de mooiste en goedkoopste accommodaties op Kauai.

Kauai - Kapaa

Kauai is zonder twijfel één van de mooiste plekken die ik ooit bezocht heb. Gelukkig hield onze reis niet op bij Kauai. Na Kauai bezochten we de eilanden Big Island, Maui en Oahu, die ook stuk voor stuk een aanrader zijn. Bekijk hier al onze tips voor een reis naar Hawaii.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

2 reacties op “Kauai in één week: wat te doen op het groenste eiland van Hawaii”

    1. Hallo Maggie, wat ontzettend leuk om te horen, dankjewel! Als er één plaats is waar ik nu het liefst meteen naartoe zou vliegen is het voor mij ook Hawaï. Ik hoop van harte dat je er ooit naartoe kunt om het met eigen ogen te zien!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven