rainbow point bryce

Bryce Canyon in 1 dag: de mooiste route en uitzichtpunten

Home / Verenigde Staten / West-Amerika / Bryce Canyon in 1 dag: de mooiste route en uitzichtpunten

Bryce Canyon is zonder twijfel het meest bijzondere nationale park wat ik tijdens onze reis door West-Amerika bezocht heb. We verbleven een volle dag in het park en genoten van de overweldigende natuur. In de ochtend reden we met de auto langs de mooiste uitzichtpunten en in de middag maakten we een wandeling waarbij we afdaalden in de enorme canyon en midden tussen de zogenaamde hoodoos liepen. Met onderstaande route kun je in 1 dag de belangrijkste hoogtepunten van Bryce Canyon zien.

Autoroute in de ochtend

Dwars door Bryce Canyon National Park ligt een lange weg met verschillende prachtige uitzichtpunten waar je even kunt stoppen. Ik zou je aanraden om deze route zo vroeg mogelijk in de ochtend te rijden, omdat er bij veel kleinere stops slechts een handjevol parkeerplaatsen zijn. Zeker voor 9 uur is het vaak nog heel rustig in het park. Daarnaast is het licht het mooist wanneer de zon nog laag staat. De hoodoos, ofwel de smalle oranje rotspilaren die zo kenmerkend zijn voor Bryce, worden dan mooi verlicht door het zonlicht. Zie je het niet zo zitten om zelf te rijden? Dan kun je ook gebruik maken van de gratis park shuttle. Deze shuttle stopt ook bij enkele van onderstaande uitzichtpunten.

Bryce Canyon mooiste wandeling

Stop 1: Rainbow Point & Yovimpa Point

Ik raad je aan om eerst helemaal door te rijden naar Rainbow Point, de laatste stop aan het einde van het park, en pas op de terugweg de overige stops te bezoeken. Wij kozen er bewust voor om eerst naar Rainbow Point te rijden, omdat het hier dan nog lekker rustig is aangezien de meeste mensen eerst alle andere stops af gaan. Daarnaast zijn vrijwel alle uitzichtpunten aan de linkerkant van de weg, wat het ook een stuk veiliger maakt om de uitzichtpunten op de terugweg te bezoeken. Vanaf de ingang van het park is het ongeveer een half uurtje rijden naar Rainbow Point. Vanuit dit punt heb je een geweldig en weids uitzicht over de bossen van Bryce. Ik had vooraf echt niet verwacht dat dit park zo groen zou zijn. Vanuit de parkeerplaats bij Rainbow Point kun je gemakkelijk te voet naar Yovimpa Point, waar je een mooi uitzicht hebt op de andere kant van het park.

Ingang Bryce Canyon National Park – Rainbow Point & Yovimpa Point (28,9 km)

rainbow point bryceyovimpa point bryce

Stop 2: Black Birch Canyon Overlook

Wanneer je een paar kilometer terugrijdt, kom je uit bij de Black Birch Canyon Overlook. Dit is een van de wat kleinere uitzichtpunten waar slechts een paar auto’s kunnen parkeren. Hier zie je al dat de bossen langzaam overgaan in de zo kenmerkende bijna oranje hoodoos. Je zou het misschien niet zeggen, maar het was zelfs eind mei nog aardig koud bij de meeste uitzichtpunten zo vroeg in de ochtend. Dit deel van het park is ook een stuk hoger gelegen en er ligt regelmatig sneeuw.

Rainbow Point & Yovimpa Point – Black Birch Canyon Overlook (3,6 km)

Black Birch Canyon overlook bryce

Stop 3: Ponderosa Canyon Overlook

Vlakbij de Black Birch Canyon Overlook vind je ook de Ponderosa Canyon Overlook. Hier zie je goed hoe er tussen de gigantische stenen hoodoos een ravijn is ontstaan waar vroeger het water doorheen stroomde. Dit is ook de reden dat er op het wat lager gelegen deel talloze dennenbomen staan.

Black Birch Canyon Overlook – Ponderosa Canyon Overlook (1,4 km)

ponderosa canyon overlook bryceponderosa canyon overlook bryce

Stop 4: Agua Canyon

De volgende stop is Agua Canyon. Hier zie je een bijzondere hoodoo die ook wel the Hunter wordt genoemd. Net als bij de Ponderosa Canyon Overlook heb je ook hier een prachtig contrast tussen de oranje rotsformaties en de donkergroene bossen.

Ponderosa Canyon Overlook – Agua Canyon (1,7 km)

agua canyon bryce

Stop 5: Bryce Natural Bridge

Ook Bryce Natural Bridge is een bijzondere stop. Deze boog van ruim 25 meter is door regen en wind ontstaan en is een van de meest speciale rotsformaties in het park.

Agua Canyon – Bryce Natural Bridge (2,5 km)

natural bridge bryce

Stop 6: Farview Point & Piracy Point

Zoals de naam al doet vermoeden heb je vanuit Farview Point een weids en panoramisch uitzicht op de omgeving. Bij goed weer kun je hier zelfs de noordrand van de Grand Canyon zien liggen. Vanuit Farview Point kun je te voet naar het noordelijke Piracy Point, dat een paar honderd meter verderop ligt.

Bryce Natural Bridge – Farview Point & Piracy Point (2,9 km)

Farview point brycePiracy point bryce

Stop 7: Paria View

Bij Paria View zie je goed dat de stenen wat witter worden, dit gebied heet niet voor niets de White Cliffs. Het gebied is ontstaan vanuit de lichtgekleurde zandstenen langs de Paria rivier. Door de kracht van het water brokkelden de zandstenen langzaam af en kregen ze hun unieke vorm.

Farview Point & Piracy Point – Paria View (15,3 km)

BryceBryce

Stop 8: Bryce Point

Bryce Point was een van mijn favoriete stops, omdat je hier een geweldig uitzicht hebt op het indrukwekkende amfitheater van Bryce. Ook zie je hier in de verte de Black Mountains en Navajo Mountain liggen.

Paria View  – Bryce Point (1,1 km)

Bryce pointBryce point

Stop 9: Inspiration Point

Een ander mooi uitzicht op het amfitheater heb je bij Inspiration Point.  Wij bezochten Inspiration Point zelf in de avond tegen zonsondergang. De zogenaamde Silent City kleurt dan prachtig oranje door het zonlicht. De naam Silent City is ontstaan doordat de verzameling hoodoos eruit ziet als een slapende, in steen gegoten stad.

Bryce Point – Inspiration Point (2,9 km)

sunset point bryce

Stop 10: Sunset Point

De laatste stop is Sunset Point. Ook hier heb je een geweldig uitzicht op het amfitheater van Bryce. Het mooiste is dat je bij Sunset Point kunt afdalen in de enorme canyon en tussen de hoodoos kunt lopen. Parkeer dus je auto en wandel via Thor’s Hammer of Wall Street de canyon in.

Inspiration Point – Sunset Point (1,4 km)

Bryce Canyon mooiste wandeling

Wandeling door Bryce Canyon in de middag

Hoewel de autoroute langs de verschillende uitzichtpunten prachtig is, raakte Bryce mij pas echt toen we een wandeling maakten door de enorm indrukwekkende canyon. De combinatie van de Navajo Loop Trail, de Queens Garden Trail en de Rim Trail is wat mij betreft de mooiste wandeling in Bryce Canyon. Deze route begint bij Sunset Point en is in totaal iets minder dan 5 kilometer lang. Tijdens de route zul je echter vaak vrij steil naar beneden of juist omhoog moeten lopen. Trek daarom zeker een aantal uur uit om deze route te lopen. Ben je wat slechter ter been, dan raad ik je aan om enkel de Rim Trail te lopen.

Bryce Canyon mooiste wandeling Bryce Canyon mooiste wandeling Bryce Canyon mooiste wandeling Bryce Canyon mooiste wandeling Bryce Canyon mooiste wandeling

Eten rondom Bryce

In het nationale park zelf zitten een aantal cafés en restaurants. Hier vragen ze echter wel de hoofdprijs en wij vonden het eten best tegenvallen. Voor het avondeten reden we daarom naar the Pizza Place, vlakbij onze accommodatie in Tropic. Je kunt hier zelf je pizza’s samenstellen en ze worden vers voor je gebakken. Ik raad je wel aan om de kleinste variant te nemen, want zoals je op onderstaande foto kunt zien zijn zelfs de kleine pizza’s hier enorm.

Bryce pizza

Overnachten nabij Bryce

Wij kozen ervoor om nabij Bryce te overnachten, zodat we een volle dag in Bryce konden doorbrengen en deze bijzondere plek ook tijdens zonsopkomst en zonsondergang kunnen zien. We sliepen in Bryce Pioneer Village. Deze fijne accommodatie is gelegen in het dorpje Tropic op zo’n 20 minuten rijden van Bryce Canyon National Park. We betaalden hier € 86 per nacht voor twee personen, inclusief ontbijt (al moet je je daar niet te veel van voorstellen). Het was een hele fijne accommodatie met een mooie tuin met zwembad en een gezellig restaurant. Wat mij betreft zeker een aanrader wanneer je in de buurt van Bryce wilt overnachten.

Bryce Pioneer Village

De zonsondergang bij Bryce Point, Inspiration Point en Sunset Point

Net voordat de zon onderging, reden we weer terug naar het park om Bryce Point, Inspiration Point en Sunset Point te bezoeken. Het licht was prachtig en de hoodoos leken een nog fellere kleur te hebben dan in de middag. Wanneer je de zonsondergang wilt bekijken vanuit Sunset Point, raad ik je aan om vanuit Sunset Point nog een stukje richting Sunrise Point te lopen over de rim trail. Halverwege deze trail is het een heel stuk rustiger en het uitzicht is er net zo mooi. Zo kun je in alle rust genieten van een prachtige zonsondergang.

sunset point bryceBryce zonsondergang

De zonsopkomst bij Fairyland Point

Voor de zonsopkomst reden we de volgende ochtend naar Fairyland Point. Dit mooie uitzichtpunt ligt nog voor de ingang van het nationale park en is dus gratis en zonder entreebewijs te bezoeken. Je hoeft voor dit punt dus ook niet eerst het park in. Dit was voor ons ideaal, want na ons bezoek aan Fairyland Point konden we direct doorrijden naar Page, waar we onder andere de Antelope Canyon, de Horseshoe Bend en Lake Powell bezochten.

fairyland point bryce

Ik raad je een bezoek aan Bryce Canyon zeker aan wanneer je gaat roadtrippen door West-Amerika. Ik vond het persoonlijk het meest bijzondere park van onze hele reis. Mocht het in je planning passen, dan zou ik je aanraden om minstens één dag door te brengen in Bryce Canyon. Met bovenstaande route kun je in één dag in ieder geval de belangrijkste hoogtepunten van dit nationale park zien. 

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

13 reacties op “Bryce Canyon in 1 dag: de mooiste route en uitzichtpunten”

 1. Hoi!

  Wij zitten midden in onze West-Amerika reis en hebben veel inspiratie gehaald uit je blogs. Vandaag Bryce bezocht en bijna 1-op-1 jouw Bryce in een dag route gevolgd. Het was fan-tas-tisch! Niet het hele stuk gewandeld met onze kids, alleen een stuk van de Rim trail. Hoogtepunt tot nu toe voor ons, wat een mooi park. Dank voor je leuke blog!

 2. Hi Saskia,
  wat een handige site heb je! Hoe lang hebben jullie gedaan over de autoroute? Wij gaan met twee jongere kinderen (6 en 8), dus ik denk niet dat we ook nog de rim trail gaan doen. Of is dat wel haalbaar met kinderen denk je?
  Alvast dank voor je reactie!

  1. Hi Katharina, dankjewel voor je lieve compliment! De autoroute is in totaal zo’n 26 kilometer (one-way). Als je nergens zou stoppen zou je er 25 minuten over doen (heen en terug dus 50 minuten), maar ik denk dat wij er alles bij elkaar wel 3 uur over gedaan hebben omdat we op verschillende plekken uitgestapt zijn om foto’s te maken en even rond te kijken. Je kunt er dus zo lang over doen als je wil en het is afhankelijk bij hoeveel punten je onderweg uitstapt. Qua wandeling is juist de rim trail heel goed te doen met (kleine) kinderen. Dit stukje loopt van Sunrise Point tot Sunset Point is slechts 800 meter lang. Het is een geasfalteerd pad met vrijwel geen hoogteverschil. Dit pad is daarom zelfs begaanbaar met een kinderwagen, al zullen ze daar te oud voor zijn haha. Onderweg heb je een geweldig uitzicht over het amphitheater van Bryce. Ook staan er genoeg bankjes om even uit te rusten van je wandeling en in alle rust te genieten van het uitzicht op de duizenden hoodoos onder je. Mochten jullie er energie voor hebben, dan kun je de route altijd nog uitbreiden door ook (een deel van) de Navajo Loop Trail of Queens Garden Trail te lopen. Hier vind je meer informatie over de verschillende wandelingen: https://reisgenie.nl/bryce-canyon-mooiste-wandeling/. Er is overigens ook een heel leuk ‘ranger’ programma voor kinderen, waarbij ze onderweg op zoek gaan naar verschillende bekende punten en meer leren over de omgeving. Als je ze allemaal gevonden hebt, krijg je een Bryce Canyon Junior Ranger Badge. Hier vind je er meer informatie over: https://www.nps.gov/brca/learn/kidsyouth/beajuniorranger.htm . Alvast een hele fijne reis gewenst met je gezin. Ik weet zeker dat je kinderen zich deze reis voor altijd zullen herinneren!

 3. Hi Saskia,

  Wat heb je alles getailleerd beschreven! Dit is zo fijn voor reizigers die inspiratie opdoen (zoals ik) . Wij zijn voornemens een soortgelijke reis medio volgend jaar te maken dus jouw tips komen heel erg van pas. Dank je wel en ik wens je nog vele mooie reizen toe.

  1. Dankjewel voor je lieve reactie Linda! Wat fijn om te horen dat je iets aan onze tips hebt voor het plannen van je reis van volgend jaar. Ik wens je alvast een hele fijne reis toe in West-Amerika en natuurlijk ook veel plezier met het uitstippelen van je route en de reis. Als je nog vragen hebt tegen die tijd dan stel ze gerust. Nogmaals bedankt dat je nog even een reactie achter laat, erg lief!

 4. Hallo,
  Welke periode hebben jullie de Bryce – Canyon gedaan ?
  We zouden graag volgend jaar naar die streek gaan.
  Las Vegas – Grand Canyon – Santa-Fe – Page -enz …..
  Voor ons is de ideale periode laatste week maart en eerste week april .
  Maar ze zeggen dat we begin mei moeten gaan voor het weer.
  Wat is jullie ondervinding ?

  Bedankt ,
  Nancy

  1. Hi Nancy, wat een mooie plannen! Wij waren er zelf in mei-juni. In maart-april kan het iets kouder zijn, maar dit is nog steeds een erg goede (en wat rustigere en goedkopere) periode om te gaan. Ik kijk zelf vaak even op de site van Columbus Travel waar ze per bestemming de beste reistijd aangeven: https://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/verenigde-staten/bestereistijd.html. Laat je hier niet te veel door leiden, maar zo heb je in ieder geval een idee van het weer in de verschillende maanden. Alvast ene hele fijne reis gewenst!

 5. Hee Saskia! Ik ben nu een rondreis door West-Amerika aan het maken en ik maak volop gebruik van jouw tips 🙂 Gisteren en vandaag naar Bryce geweest en het was ongelofelijk mooi! We hebben ook de combinatie van de Navajo, Queens en Rim trail gelopen en die was erg mooi en niet te zwaar gelukkig. Zion, Yosemite en San Francisco staan o.a. nog op het programma dus dan zal ik de rest van jouw tips ook lezen. Bedankt alvast!

  1. Hi Julia, wat gaaf dat je in Amerika bent! Ik hoorde allemaal al jaloerse verhalen van collega’s 😉 Super om te horen dat je iets aan onze tips voor Bryce hebt gehad. Echt prachtige daar he! Wat een geweldige bestemmingen heb je nog op de planning staan. Heel veel plezier nog daar aan de andere kant van de wereld en geniet ervan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven