Kauai watervallen

De mooiste watervallen van Kauai, Hawaii

Home / Verenigde Staten / Hawaii / De mooiste watervallen van Kauai, Hawaii

Op het Hawaiiaanse eiland Kauai stromen honderden indrukwekkende watervallen. Slechts een aantal van deze watervallen liggen dichtbij een weg. Voor veel watervallen moet je dus wel wat moeite doen om ze te bewonderen, maar dat is het zeker waard. Wandel bijvoorbeeld naar de top van een waterval middenin de Waimea Canyon, bewonder een waterval in een zeegrot tijdens een boottocht langs de kust of vlieg in een helikopter over tientallen watervallen in het groene binnenland. Ik laat je de mooiste watervallen van Kauai zien!

 

Waipo’o Falls

De Waipo’o Falls liggen middenin de Waimea Canyon, die ook wel bekend staat als de Grand Canyon van Hawaii. Vanaf verschillende uitzichtpunten kun je deze enorme waterval bewonderen, maar nog leuker is het om de Waimea Canyon Trail te lopen die je naar de top van deze waterval brengt. Je ziet vanuit hier vooral een stroomversnelling die op een gegeven moment de diepe canyon in stort. Aan de andere kant van het pad ligt een meertje met een kleine waterval, waar je heerlijk kunt relaxen. Het is echt een tropische oase zo middenin de canyon. Bekijk hier al mijn tips en de mooiste route voor een bezoek aan de Waimea Canyon.

Waimea Canyon uitzichtpuntenWaipo'o Falls Trail Waipo'o Falls TrailWaipo'o Falls Trail Waimea Canyon uitzichtpunten

 

Wailua Falls

Een meer toegankelijke waterval is de Wailua Falls. Via een mooie weg kom je uiteindelijk aan op een kleine parkeerplaats. Hier zijn slechts een aantal plaatsen, dus je kunt de Wailua Falls het beste vroeg in de ochtend of later in de middag bezoeken. Vanuit de parkeerplaats heb je een mooi uitzicht op de waterval. Helaas kun je de waterval alleen van bovenaf bewonderen. Er zijn wel mensen die over het hek naar beneden klimmen, maar dit is officieel niet toegestaan en zeker als het net geregend heeft is dit te gevaarlijk.

Kauai - Wailua Falls

 

‘Opaeka’a Falls

Een andere goed te bereiken waterval op Kauai is ‘Opaeka’a Falls, die ook  net naast de weg ligt. Deze waterval bestaat eigenlijk uit drie watervallen en ligt middenin een weelderige groene vallei. Je kunt hier niet zo dichtbij komen als bij de Wailua Falls, maar het uitzicht is adembenemend mooi. Steek ook zeker even de weg over, want vanaf de andere kant van de weg heb je een mooi uitzicht over de Wailua River.

Kauai - Opaeka'a Falls Kauai - Opaeka'a Falls Kauai - Opaeka'a Falls

 

Ho’opi’i Falls

De Ho’opi’i falls zijn twee grote watervallen in het binnenland van Kauai. Om de Ho’opi’i Falls te bewonderen, moet je eerst een wandeling maken door de modderige jungle. Dat is echter geen straf, want de groene omgeving is prachtig. Zelfs zonder watervallen zou de Ho’opi’i Trail absoluut de moeite waard zijn. Het wandelpad is goed te volgen, maar af en toe moet je wel wat klimmen en klauteren. Door een recente overstroming is het er tijdens ons bezoek ook enorm modderig en vrij glad. Ook de watervallen zijn door de overstroming en regenval wat bruiner dan normaal, maar alsnog is het erg indrukwekkend om te zien. De Ho’opi’i Trail is zeker een aanrader!

Kauai - Ho'opi'i Falls Kauai watervallenKauai - Ho'opi'i Falls Kauai - Ho'opi'i Falls Kauai - Ho'opi'i Falls

 

Red Dirt Waterfall

De Red Dirt Waterfall is volledig omgeven door het donkerrode zand waar Kauai om bekend staat. Dit rode zand wordt zelfs gebruikt als kleurstof. De waterval ligt op ongeveer een kwartiertje rijden van de Waimea Canyon. Het is een uniek gezicht om zo tussen het rode zand opeens een waterval te zien. Om eerlijk te zijn, was de waterval wel een stuk kleiner en minder indrukwekkend dan ik had verwacht. Aangezien de Red Dirt Waterfall op de route naar de Waimea Canyon ligt en je hier dus praktisch langskomt als je de Waimea Canyon bezoekt, raad ik je alsnog aan om hier onderweg even te stoppen.

Red dirt waterfall kauaiRed dirt waterfall kauai

 

Manawaiopuna Falls (Jurassic Park Falls)

Zoals eerder gezegd heeft Kauai honderden watervallen, maar slechts een aantal daarvan zijn goed bereikbaar. De beste manier om de watervallen van Kauai te bekijken is daarom per helikopter. Zo kun je ook één van de bekendste watervallen van Hawaii zien: de Manawaiopuna Falls, beter bekend als de Jurassic Park Falls. Deze watervallen zijn te zien in de openingsscène van de film Jurassic Park. Er zijn zelfs helikoptertours die een korte tussenstop maken bij deze watervallen. Zelf vlogen we er alleen overheen, maar ook dat was enorm indrukwekkend. Naast de Jurassic Park Falls zagen we tijdens onze 1-uur durende helikoptervlucht nog tientallen andere watervallen. Je moet vrij diep in de buidel tasten om een helikoptervlucht te maken op Kauai, maar het is het zo waard! Zonder twijfel het gaafste wat ik ooit op reis gedaan heb.

Kauai watervallenKauai watervallen Kauai watervallen Kauai watervallen

 

Uluwehi Falls (Secret Falls)

Een andere waterval die wat lastiger te bereiken is, is de Uluwehi Falls. Vanwege de ligging wordt het ook wel de Secret Falls genoemd. Om bij deze waterval te komen moet je namelijk eerst een flink stuk kajakken over onderstaande Wailua River. Daarna volgt een wandeling door de jungle, waarna je uitkomt bij de waterval. De Wailua River mag je alleen betreden met een permit, vandaar dat een georganiseerde tour de beste optie is. Een kajaktocht naar de Secret Falls kun je hier boeken.

Kauai - Poliahu Heiau

 

Wai’ahu’akua Sea Cave

Ook langs de Nā Pali Coast van Kauai vind je talloze mooie watervallen. Wij maakten een boottocht langs deze schilderachtige kust, die ook erg geliefd is als filmlocatie. Onderweg passeerden we meerdere watervallen en zeegrotten. De mooiste grot die we bezochten vond ik de Wai’ahu’akua Sea Cave, ook wel de Double Door Cave genoemd. Binnenin de grot ligt namelijk een prachtige waterval die door een opening in het plafond naar beneden stroomt. De zon schijnt prachtig door de twee openingen heen. Lees meer over onze boottocht langs de Nā Pali Coast.

Na Pali bootNa Pali boot

 

Hanakapiai Falls

De Hanakapiai Falls liggen op de beroemde Kalalau Trail, één van de mooiste wandelroutes ter wereld. Vanwege een overstroming was dit gebied helaas afgesloten toen wij Kauai bezochten. Mocht de Kalalau Trail wel geopend zijn tijdens jouw bezoek aan Kauai, dan raad ik je echt aan om over dit wandelpad naar de Hanakapiai Falls te lopen. Bekijk hier de actuele status van de Kalalau Trail.

 

Meer zien van Kauai?

Naast mooie watervallen is er op Kauai nog veel meer te zien. Kauai is het groenste eiland van Hawaii en staat daarom ook wel bekend als de Garden Isle. Je vindt er prachtige groene binnenlanden, talloze stranden, ruige kuststroken en natuurlijk de indrukwekkende Waimea Canyon. Ook kun je er heerlijk eten en drinken. Ik vond Kauai echt een paradijsje en het is één van de mooiste en fijnste eilanden waar ik ooit ben geweest. Bekijk hier wat je in één week kunt zien en doen op Kauai!

Kōkeʻe State Park Kauai Kauai - Hanalei Beach Kauai Na Pali Coast

 

Wil je naast Kauai nog andere eilanden van Hawaii bezoeken? Dan kan ik je Maui, Big Island en Oahu ook van harte aanbevelen. Bekijk hier al onze tips voor een rondreis in Hawaii.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven