Kōkeʻe State Park Kauai

Kōkeʻe State Park op Kauai: de mooiste wandelingen en uitzichtpunten

Home / Verenigde Staten / Hawaii / Kōkeʻe State Park op Kauai: de mooiste wandelingen en uitzichtpunten

Kōkeʻe State Park is zonder twijfel één van de mooiste plekken van Kauai. Zodra je het park binnen rijdt, begrijp je meteen waarom dit Hawaiiaanse eiland bekend staat als de Garden Isle. De bergketens zijn bizar groen en je hebt hier geweldige uitzichten over de Kalalau Valley en de wereldberoemde Na Pali Coast. Kōkeʻe State Park is ook nog eens helemaal gratis te bezoeken. Ik laat je de mooiste wandelingen en uitzichtpunten in dit bijzondere park zien!

De beste tijd om Kōkeʻe State Park te bezoeken

Een bezoek aan Kōkeʻe State Park kun je het beste vroeg in de ochtend plannen. Van veel mensen horen we dat de kans erg groot is dat de toppen van de bergen na 10 uur ’s ochtends volledig in de wolken liggen, waardoor je niets anders dan mist ziet bij de verschillende uitzichtpunten. Sowieso raad ik je aan om vooraf goed het weerbericht te checken en Kōkeʻe State Park en de nabijgelegen Waimea Canyon te bezoeken op de dag met de beste weersvoorspelling. Zelf vertrekken we om half 6 ‘s ochtends vanuit Kapaa in het oosten van Kauai. Is die jetlag toch nog ergens goed voor.

Kōkeʻe State Park Kauai

Lunch en snacks bij de Ishihara Market

Ik raad je aan om op weg naar Kōkeʻe State Park snacks, voldoende drinken en een lunch in te slaan. Ook is het verstandig om nog even te tanken. Er zijn namelijk geen tankstations of winkels in het park. Wij stoppen onderweg bij de Ishihara Market, een lokale supermarkt die vanaf 6 uur ’s ochtends geopend is. Naast snacks en drinken, verkopen ze hier ook verse poke, sushi, bento boxes en spam musubi. Deze laatste snack is een soort sushi gemaakt van rijst, zeewier en spam. Het klinkt wat apart, maar het is een ideale Hawaiiaanse snack om mee te nemen en je moet het een keer geproefd hebben als je Hawaii bezoekt. Ik beloof je dat het veel lekkerder is dan het klinkt.

Ishihara Market Kauai Ishihara Market Kauai

De groene bergen van de Garden Isle

Vanuit het plaatsje Waimea rijden we via de Waimea Canyon Drive de bergen in. De zon komt langzaam op en we zien nu pas goed hoe bizar groen Kauai is. Onderweg rijden we langs Waimea Canyon State Park waar we later op de dag nog terugkomen. We stoppen wel even bij een uitzichtpunt, maar aangezien de canyon nog vrijwel helemaal in de schaduw ligt, besluiten we later terug te komen om Waimea Canyon beter te bekijken. Sowieso wordt ons door de locals aangeraden om eerst Kōkeʻe State Park te bezoeken vanwege de mist die later op de ochtend vaak in de bergen van het park hangt.

Kōkeʻe State Park Kauai Kōkeʻe State Park Kauai Kōkeʻe State Park Kauai

Kalalau Lookout

We rijden door naar het bekendste uitzichtpunt van Kōkeʻe State Park, de Kalalau Lookout. Vanuit hier heb je een geweldig uitzicht over de Kalalau Valley en de Na Pali Coast. Het uitzichtpunt bevindt zich op meer dan 1200 meter boven zeeniveau en het is het hoogste punt van Kauai dat je met de auto kunt bereiken. Door de hoogte is het hier een stuk koeler dan op de rest van het eiland, dus op een koude dag kun je het beste een vestje meenemen.

Kōkeʻe State Park Kauai Kōkeʻe State Park Kauai

Kalepa Ridge Trail

Vanuit de Kalalau Lookout kun je de Kalepa Ridge Trail lopen. Dit is één van de mooiste trails in Kōkeʻe State Park. Het is echter geen officiële trail, wat betekent dat de trail niet wordt onderhouden door het State Park zelf. Wanneer je vanuit de Kalalau lookout naar links kijkt, zie je een open stuk in het hek (aan de linkerkant op onderstaande foto). Dit is het beginpunt van de trail. Ik zou je wel aanraden om deze trail enkel te lopen als het de dagen ervoor niet geregend heeft, aangezien het soms behoorlijk steil en glad kan zijn en het pad steeds slechter wordt. Het is gelukkig ook niet nodig om de gehele trail te lopen. Wij hebben zelf enkele honderden meters van de Kalepa Ridge Trail gelopen en vanuit daar hadden we al een geweldig uitzicht.

Kōkeʻe State Park Kauai Kōkeʻe State Park Kauai Kōkeʻe State Park Kauai Kōkeʻe State Park Kauai Kōkeʻe State Park Kauai Kōkeʻe State Park Kauai Kōkeʻe State Park Kauai

Pu’u O Kila Lookout

Op 3 minuten rijden van de Kalalau Lookout ligt de Pu’u O Kilo Lookout. Dit uitzichtpunt ligt op de Waiʻaleʻale, de hoogste berg van Kauai. Bovenop het uitzichtpunt prijkt een bord met ‘one of the wettest spots on earth’. We hebben enorm geluk dat het bij ons stralend weer is, maar als we al dat groen om ons heen zien dan begrijpen we goed dat het hier normaal gesproken vaak regent.

Kōkeʻe State Park Kauai Kōkeʻe State Park Kauai

Pihea Vista Trail

Vanaf de Pu’u O Kila Lookout loop je zo het Na Pali Kona Forest Reserve in. Hier begint ook de Pihea Vista Trail, een prachtige wandeling langs de kliffen. We lopen een deel van deze trail en we genieten volop van de uitzichten: aan de ene kant zien we de Kalalau Valley en de Na Pali Coast en aan de andere kant ligt een gigantisch bos dat zo ver als het oog reikt zich voor ons uitstrekt.

Kōkeʻe State Park KauaiKōkeʻe State Park KauaiKōkeʻe State Park Kauai

Heb je meer tijd in Kōkeʻe State Park?

Wil je graag nog meer zien van Kōkeʻe State Park? Dan raad ik je aan om de Awa’awapuhi Trail te lopen. Deze trail is in totaal 11 kilometer lang (heen en terug) en brengt je naar een geweldig uitzichtpunt. Houd er wel rekening mee dat je op de heenweg afdaalt, waardoor je op de terugweg weer flink omhoog moet lopen. Aangezien wij ’s middags nog een andere trail wilden lopen, hebben we deze trail zelf helaas geskipt. We hebben echter van meerdere mensen gehoord dat dit één van de mooiste trails is, dus ik wil jullie deze tip niet onthouden. Mocht je zin hebben in een lange hike, dan is dit zeker een aanrader. Naast de eerder genoemde trails zijn er nog een hoop andere trails in het park. Je zou je alleen in dit park al prima een hele week kunnen vermaken.

Kōkeʻe State Park Kauai

Combineer Kōkeʻe State Park met Waimea Canyon State Park

Een bezoek aan Kōkeʻe State Park is ook perfect te combineren met het aangrenzende Waimea Canyon State Park. Dit park staat ook wel bekend als de Grand Canyon van de Pacific. Vanuit de Pu’u O Kila Lookout in Kōkeʻe State Park is het slechtst een kwartiertje rijden naar de Pu’u Hinahina Lookout in Waimea Canyon State Park. Vanuit Pu’u Hinahina hebben wij een prachtige trail gelopen door de Waimea Canyon die eindigt bij de top van de Waipo’o Falls.

Lees hier al onze tips voor een bezoek aan Waimea Canyon State Park.

Waimea Canyon Kauai Waimea Canyon Kauai

Een auto huren op Kauai

Een auto is op Kauai echt een must. Er is (vrijwel) geen openbaar vervoer en de mooiste plekken ontdek je hier echt door zelf op pad te gaan. Wij boekten onze huurauto via de Nederlandse maatschappij Sunny Cars, na goede ervaringen in onder andere Zuid-Afrika, Mexico en West-Amerika. Het grootste voordeel van Sunny Cars vind ik dat alle verzekeringen al inbegrepen zijn. Je hebt daardoor geen gedoe met verkopers die je extra verzekeringen proberen aan te smeren en je bent toch goed verzekerd in geval van nood. Een ander groot pluspunt tijdens deze reis was de fijne klantenservice van Sunny Cars. Onze binnenlandse vluchten met Hawaiian Airlines zijn namelijk meerdere malen van tijdstip gewijzigd, waardoor we de boekingen van onze huurauto’s op de verschillende eilanden ook steeds moesten aanpassen. Dit was elke keer binnen een paar minuten geregeld en het is toch fijn als je hiervoor niet steeds naar Amerika hoeft te bellen, maar het gewoon met de Nederlandse klantenservice kunt afstemmen.

Kōkeʻe State Park Kauai

Bekijk Kōkeʻe State Park vanuit een helikopter

Hoewel de wandelingen en uitzichtpunten in Kōkeʻe State Park echt fantastisch zijn, krijg je pas echt een goed beeld van de immensiteit van dit park wanneer je het van boven bekijkt. We hebben lang zitten twijfelen of we een helikoptertour zouden boeken op Kauai, maar het was uiteindelijk echt het hoogtepunt van onze reis en ik ben zo blij dat we het gedaan hebben. Het was geweldig om het eiland van boven te zien en over bergketens te vliegen die je normaal gesproken nooit te zien krijgt. Meer dan 65% van het eiland is namelijk niet begaanbaar met een auto of te voet. Ik raad je dan ook echt aan om Kōkeʻe State Park en de rest van Kauai ook vanuit een helikopter te bekijken. Binnenkort vertel ik je meer over deze onvergetelijke ervaring!

Kauai helicopter Kauai helicopter Kauai helicopter

Wil je meer lezen over mijn rondreis op de Hawaiiaanse eilanden? Bekijk hier alle artikelen over Hawaii.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

2 reacties op “Kōkeʻe State Park op Kauai: de mooiste wandelingen en uitzichtpunten”

    1. Hi Hazem, je hoeft gelukkig geen fortuin te verdienen om veel te kunnen reizen. Wij hebben allebei een normale baan en we sparen veel om te kunnen reizen. Dit betekent dat we op veel andere gebieden wat zuiniger doen. Hier lees je er meer over: https://reisgenie.nl/hoe-ik-mijn-goede-voornemen-dit-jaarwel-volhield/. Daarnaast hangt het er natuurlijk heel erg vanaf wanneer je reist, hoe je reist, waar je verblijft en waar of wat je eet en doet, maar reizen is met elk budget mogelijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven