Oahu Makapu'u Point Lookout

De mooiste uitzichtpunten op Oahu, Hawaii

Home / Verenigde Staten / Hawaii / De mooiste uitzichtpunten op Oahu, Hawaii

Oahu is het meest bezochte eiland van Hawaii. Naast de hoofdstad Honolulu en het beroemde strand Waikiki, heeft Oahu nog veel meer te bieden. Ik was met name onder de indruk van de bijzondere en ruige natuur en ik kon geen genoeg krijgen van de vele uitzichtpunten. Zo stonden we onder andere bovenop een eeuwenoude krater, keken we uit over de mooiste baaien omgeven door groene bergen en vulkanische rotsen en genoten we van een geweldig uitzicht over Honolulu en Waikiki. Kijk mee naar de mooiste uitzichtpunten op Oahu!

 

Diamond Head Lookout

De Diamond Head Lookout is gelegen op de top van de Diamond Head krater en het is veruit het bekendste uitzichtpunt van heel Oahu. Diamond Head maakt deel uit van de Hawaiiaanse vulkaanketen, maar de vulkaan slaapt al ruim 150.000 jaar. Het uitzichtpunt is te bereiken via de Diamond Head Summit Trail. Deze wandeling start middenin de vulkanische krater van Diamond Head. Via een pad met verschillende steile haarspeldbochten klim je langzaam naar boven. Ook onderweg heb je verschillende mooie uitzichtpunten. Als je bijna boven bent, volgt er een reeks steile trappen en een tunnel, waarna je de bunker op de top bereikt. Vanuit hier heb je een geweldig 360 graden uitzicht over het hele eiland. Met name het iconische uitzicht op Waikiki is de moeite waard, maar ook de groene bergen en dorpjes aan de andere kant zijn mooi om te zien. De trail gaat om 06:00 uur ’s ochtends open. De laatste toegang is om 16:30 uur. De poorten worden om 18:00 uur gesloten en alle bezoekers moeten dus voor die tijd het park hebben verlaten.  Het is daardoor helaas niet mogelijk om hier de zonsondergang te bekijken. De toegang tot Diamond Head is $1 per persoon indien je te voet komt of $5 per auto. Je kunt alleen contant betalen. Houd er daarnaast rekening mee dat er relatief weinig parkeerplaatsen zijn en dat je wordt teruggestuurd als de parkeerplaats vol is. Je kunt Diamond Head daarom het beste vroeg in de ochtend of later op de middag bezoeken.

Tip: Aan de rand van de parkeerplaats staat een leuk kraampje waar ze verse ananassmoothies maken. Het is wel wat prijzig, maar nergens is de ananas zo lekker zoet en vers als hier in Hawaii, aangezien de Dole plantage slechts een aantal kilometer verderop ligt. Zeker na zo’n lange wandeling is een ananassmoothie de perfecte traktatie.

Oahu Diamond Head Oahu Diamond Head Oahu Diamond HeadOahu Diamond Head Oahu Diamond Head Oahu Diamond Head Oahu Diamond Head

 

Tantalus Lookout

De Tantalus Lookout is gelegen op een helling in de wijk Manoa en is onderdeel van het Puu Ualakaa State Park. Je kunt er enkel komen via een een smalle en steile weg vol haarspeldbochten. Je rijdt grotendeels door een woonwijk en onderweg kun je je vergapen aan de mooie en grote villa’s die hier staan. Ook kun je op sommige plekken al een glimp opvangen van Waikiki. Bij de Tantalus Lookout zelf liggen slechts een handjevol parkeerplaatsen. Vanaf de parkeerplaats is er een loopbrug aangelegd die je naar het uitzichtpunt brengt. Op deze helling ligt ook een groot grasveld waar je heerlijk kunt picknicken en genieten van het mooie en wijdse uitzicht. Vanaf hier kun je Diamond Head en Honolulu goed zien liggen. Doordat het zo hoog en zo open ligt, waait het er wel flink. Het is daarom aan te raden om een vestje mee te nemen als je er wat langer wil blijven om van het uitzicht te genieten.

Tip: In tegenstelling tot Diamond Head is het bij de Tantalus Lookout wel mogelijk om de zonsondergang te bekijken. Het uitzicht is hier prachtig met alle verlichte gebouwen. Zorg wel dat je op tijd bent, want het aantal parkeerplaatsen is zeer beperkt.

Oahu Tantalus LookoutOahu Tantalus LookoutOahu Tantalus Lookout Oahu Tantalus Lookout Oahu Tantalus Lookout

 

Makapu’u Point Lookout

Makapu’u Point ligt in het meest oostelijke puntje van Oahu en is naar mijn mening één van de mooiste plekken van heel het eiland. Vanaf het uitzichtpunt heb je een geweldig panoramisch uitzicht op de kust. De combinatie van de gigantische groene bergen, het azuurblauwe water, het witte strand en het vulkanisch gesteente is uniek en laat goed zien hoe gevarieerd de natuur op Oahu is. Ook heb je vanuit hier een goed zicht op de nabijgelegen eilanden Manana (Rabbit Island) en Kaohikaipu (Black Rock Island), waar veel bijzondere vogelsoorten leven. Bij goed weer kun je soms zelfs de grotere eilanden Molokai en Lanai zien liggen. Makapu’u Point is ook een perfecte plek om walvissen te spotten. Helaas waren wij er net iets te vroeg, maar in het walvisseizoen zijn ze haast niet te missen.

Tip: Wil je nog meer zien van dit mooie gebied? Vanaf de Makapu’u Point Lookout start de Makapu’u Point Lighthouse Trail. Dit mooie wandelpad langs de oceaan leidt uiteindelijk naar de vuurtoren. Onderweg heb je verschillende mooie uitzichtpunten en veel kans op het spotten van walvissen. De weg is geasfalteerd, maar er is geen schaduw en je loopt grotendeels omhoog. Zorg dus wel voor voldoende water en loop deze trail bij voorkeur vroeg in de ochtend of laat op de middag. De wandeling is in totaal 4 kilometer heen en terug.

Oahu Makapu'u Point Lookout Oahu Makapu'u Point LookoutOahu Makapu'u Point Lookout

 

Halona Blowhole Lookout

De Halona Blowhole Lookout kijkt uit over de Halona Blowhole. Dit is één van de natuurlijke wonderen van Hawaii. Door een vulkaanuitbarsting van duizenden jaren geleden is er lava gesmolten aan de kust. In dit gesteente is een gat ontstaan. Wanneer de golven tegen de lava aan slaan en het water door het gat heen spuit, heeft dit het effect van een geiser. Aan de andere kant van het uitzichtpunt ligt de Halona Beach Cove, een mooie kleine baai omgeven door lavarotsen. Ik vond dit plaatje een stuk indrukwekkender en mooier. Zo mooi zelfs dat ik er later pas achter kwam dat ik niet eens een foto heb gemaakt van de blowhole zelf. De foto hieronder is daarom van de spouting horn op Kauai, zodat je toch een beetje een beeld krijgt van een blowhole.

Tip: Het uitzichtpunt is gemakkelijk te bezoeken, maar er is geen echte weg naar Halona Beach. De enige optie is voorzichtig over de rotsen klauteren. Zie je dit niet zo zitten of heb je geen beschermde schoenen bij je? Op minder dan 500 meter van Halona Beach ligt het uitgestrekte Sandy Beach Park, waar je wel gemakkelijk het strand op kunt lopen.

Halona Blowhole LookoutKauai - Spouting HornHalona Blowhole Lookout

 

Hanauma Bay Lookout

Hanauma Bay staat bij velen bekend als één van de beste snorkelplekken op Oahu. Ook als je niet wilt snorkelen is deze bijzondere baai echter de moeite waard. Hanauma Bay is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de Hawaiianen en tegenwoordig is het een beschermd gebied voor het behoud van het leven in de zee. Voordat je het park betreedt, moet je daarom verplicht een instructievideo bekijken. Hierin leer je meer over Hanauma Bay en waarom deze plek zo bijzonder is. Ook wordt er uitgelegd hoe je het koraal en de dieren het beste kunt beschermen. Ik raad je aan om Hanauma Bay zo vroeg mogelijk op de dag te bezoeken. Wij waren er zelf rond 7 uur ’s ochtends en toen was het er nog heerlijk rustig, terwijl het later op de dag overspoelt wordt met toeristen. Bovendien zijn er slechts 300 parkeerplaatsen. Parkeren kost hier 1 dollar. Daarnaast betaal je een entreeprijs van $ 7,50 per persoon. Ondanks de relatief hoge entreeprijs, vond ik het wel echt de moeite waard. Hanauma Bay is zo’n mooie plek en echt zoals ik me Hawaii had voorgesteld. Houd er rekening mee dat Hanauma Bay elke dinsdag gesloten is.

Tip: Heb je geen zin om te snorkelen of heb je maar kort de tijd en wil je toch even een blik werpen op Hanauma Bay? Het uitzichtpunt zelf ligt net voor de entreepoortjes, waardoor je geen entree voor het park hoeft te betalen. Als je binnen een kwartier weer terug bent bij de ingang van de parkeerplaats krijg je zelfs de kosten van je parkeerticket terug. 

Oahu Hanauma BayOahu Hanauma Bay Oahu Hanauma Bay Oahu Hanauma Bay

 

Pali Lookout

De Pali Lookout schijnt één van de mooiste uitzichtpunten van Oahu te zijn. Helaas hadden wij pech en kwam de regen steeds met bakken uit de hemel wanneer we hierlangs reden. Toch wil ik dit uitzichtpunt hier graag even benoemen als tip. Wie weet heb jij meer geluk met het weer. Voor ons is het in ieder geval een mooie reden om nog eens terug te gaan naar Hawaii.

 

Al met al heeft Oahu me echt verrast. Ondanks dat het het meest toeristische eiland van Hawaii is, vind je ook hier nog volop mooie en bijzondere natuur. Als je goed plant, kun je de drukte ook prima omzeilen. Ook op de andere eilanden van Hawaii vind je volop bijzondere natuur en mooie uitzichtpunten. Wil je meer lezen over onze rondreis door Hawaii? Bekijk hier alle artikelen met tips voor een bezoek aan Kauai, Big Island, Maui en Oahu

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven