Mono Lake Tioga Road

20 hoogtepunten van West-Amerika

Home / Verenigde Staten / West-Amerika / 20 hoogtepunten van West-Amerika

Onze rondreis door West-Amerika blijft één van de mooiste reizen die ik ooit heb gemaakt. Ik denk er nog vaak aan terug en wil zeker ooit nog eens die kant op. Wil jij ook weer even wegdromen bij jouw reis door West-Amerika of heb je West-Amerika nog op je bucketlist staan? Ik heb mijn 20 hoogtepunten van West-Amerika voor je op een rijtje gezet! Op willekeurige volgorde, want ik kan echt niet kiezen tussen al dat moois. Kijk mee naar de mooiste plekken en leukste activiteiten in West-Amerika!

#1 Fietsen door San Francisco en over de Golden Gate Bridge

Fietsen over de Golden Gate Bridge was iets wat ik sowieso ooit nog wilde doen. Ik vond het dan ook erg bijzonder om deze beroemde brug tijdens onze rondreis door West-Amerika eindelijk over te steken. Ondanks dat het tijdens ons bezoek vrij mistig was, was het toch een heel gave ervaring. Niet alleen de brug zelf, maar ook de route er naartoe is erg mooi. We fietsten door verschillende wijken in San Francisco en bezochten onderweg het Palace of Fine Arts. Het voelt hier haast alsof je in Rome bent wanneer je tussen de grote zuilen doorloopt. Ook aan de overkant van het water is het heerlijk toeven. We fietsten naar het dorpje Sausolito, een gezellig en kleurrijk kustplaatsje waar de sfeer heel relaxt is.

Lees hier meer over mijn fietstocht door San Francisco of bekijk mijn beste tips voor een bezoek aan San Francisco.

Doen in San Francisco - Golden Gate fietsenFietsen in San FranciscoFietsen in San Francisco Fietsen in San Francisco Fietsen in San Francisco

#2 Wandelen door Bryce Canyon National Park

Na onze reis door West-Amerika is me vaak gevraagd wat mijn favoriete Nationale Park van onze rondreis was. Hoewel ik alle parken stuk voor stuk prachtig vond, was er geen enkel park dat me zo raakte als Bryce Canyon National Park. Dit komt met name door de bijzondere wandeling die we hier maakten waarbij we helemaal afdaalden in de enorme canyon en midden tussen de zogenaamde hoodoos liepen. Wát een bijzondere natuur! Ook de autoroute langs de verschillende uitzichtpunten in het park is echt de moeite waard.

Lees hier meer onze wandeling door Bryce Canyon en bekijk hier de mooiste route door Bryce Canyon in één dag.

Bryce Canyon mooiste wandelingBryce Canyon mooiste wandeling Bryce Canyon mooiste wandeling

#3 De watervallen en uitzichten in Yosemite National Park

Naast Bryce Canyon National Park was Yosemite National Park mijn grote favoriet. Ik had zo een hele week in dit park kunnen rondbrengen en kunnen dwalen door de groene valleien en prachtige bergketens. Doordat wij er in de lente waren, waren de watervallen ook erg krachtig. Echt een prachtig gezicht met wat voor geweld het water naar beneden stort. Het meest genoot ik van de verschillende uitzichtpunten in het park. Wat voelde ik me klein en nietig tussen die gigantische bergketens.

Bekijk alle tips voor een bezoek aan Yosemite National Park.

Yosemite Tunnel View Lower Yosemite Falls Yosemite Glacier Point Lower Yosemite Falls Yosemite Swinging Bridge

#4 Dieren spotten in Point Lobos State Park

Naast een een groot aantal Nationale Parken vind je in West-Amerika ook tal van State Parks. Dit zijn beschermde natuurgebieden die door de betreffende staat worden beheerd. Het Point Lobos State Park is wat mij betreft één van de meest bijzondere State Parks. Point Lobos ligt aan de Highway 1, de beroemde kustweg tussen San Francisco en Los Angeles. Het reservaat bestaat uit allerlei kleine baaitjes met prachtige stranden en schiereilanden vol gekleurde bloemen. Daarnaast zijn er op Point Lobos ruim 350 verschillende diersoorten te vinden. Tijdens ons bezoek zagen we onder andere zeehonden, otters, herten en verschillende soorten vogels. Met een beetje geluk spot je hier zelfs walvissen. Wil je in West-Amerika graag wilde dieren spotten, dan ben je hier dus op de juiste plek!

Bekijk alle tips voor een bezoek aan Point Lobos.

Point Lobos State Natural Reserve Point Lobos State Natural Reserve Point Lobos State Natural Reserve Point Lobos State Natural Reserve Point Lobos State Natural Reserve

#5 De lekkere maaltijden

Ik geef eerlijk toe, ik denk dat er geen enkele reis is geweest waarbij ik af en toe zo snakte naar het eten van thuis. Vooral wanneer we een lange tijd onderweg waren zonder grote stad in de buurt, waren we al snel aangewezen op één van de vele wegrestaurants, waarbij je vooral de keuze hebt uit friet, hamburgers of pancakes.  Gelukkig heb ik ook hele goede herinneringen aan het eten in West-Amerika en zelfs aan de geweldige burgers en pancakes. Met name in de grotere steden San Francisco, Los Angeles en Las Vegas hebben we geweldig gegeten. Mijn favoriete maaltijden at ik bij de Napa Valley Burger Company in Sausolito, de Original Farmers Market in Los Angeles, Buddy V’s en Burger in Las Vegas, Hollywood Café in San Francisco en Cafe Soleil in Zion National Park.

Fietsen in San FranciscoEten in Las Vegas Eten in Las VegasTips Zion - Cafe Soleil

#6 Fietsen van Santa Monica naar Venice

Naast de fietstocht over de Golden Gate Bridge in San Francisco hebben we ook in Los Angeles een hele toffe fietstocht gemaakt. In de wijk Santa Monica ligt namelijk een mooi en breed fietspad aan het strand, ook wel het 26-mile bike path genoemd. Nu is 26 mile (omgerekend bijna 42 kilometer) fietsen in de warmte misschien wat veel van het goede, maar ik raad je aan om zeker het stuk tussen Santa Monica en Venice Beach te verkennen. Het is heerlijk fietsen op het brede pad tussen de palmbomen. Onderweg zie je veel sporters en zodra je Venice binnenrijdt, voelt het bijna alsof je in een film terecht bent gekomen. De hele wijk staat vol kraampjes en straatartiesten en er is een groot skatepark waar jong en oud hun kunsten vertonen. Fiets ook zeker even wat verder de wijk in en ga op zoek naar de verschillende kanalen en bruggetjes. Dit deel van Venice heeft veel weg van Venetië in Italië, waaraan de wijk zijn naam dankt.

Bekijk alle tips voor een bezoek aan Los Angeles.

Los Angeles in een dag - Fietsen naar Venice Beach Los Angeles in een dag - Venice Beach Los Angels in een dag - Venice Canals

#7 Roadtrippen op de Highway 1

Ik noemde de Highway 1 net al even kort, aangezien Point Lobos State Park aan deze weg is gelegen. Naast Point Lobos zijn er echter nog veel meer mooie en unieke plekken gelegen aan deze beroemde kustweg tussen San Francisco en Los Angeles. De totale route is zo’n 8 uur rijden, maar ik raad je aan om minstens drie volle dagen uit te trekken voor deze route. Zelf verbleven wij onderweg één nacht in Monterey en één nacht in Morro  Bay en dit was achteraf perfect. Bezoek onderweg het kleurrijke Capitola,  struin over de kermis in Santa Cruz en rijd over de beroemde en prachtig gelegen Bixby Creek Bridge. Maak ook zeker een tussenstop bij Piedras Blancas Elephant Seal Rookery. Op dit strand leven meer dan 17.000 zeeolifanten. Deze dieren behoren tot de grootste levende zeeroofdieren ter wereld en zijn heel grappig om te zien en vooral ook horen.  Sowieso is de hele kustweg prachtig. Je kijkt onderweg je ogen uit en achter elke bocht ligt een prachtig uitzicht verborgen.

Bekijk hier al mijn tips voor leuke stops aan de Highway 1.

Uitzicht op Bixby Creek BridgeUitzicht op Bixby Creek BridgeHighway 1 San Francisco Los AngelesHighway 1 - CapitolaHighway 1 - Santa Cruz Highway 1 - Elephant Seal Rockery

#8 Het uitzicht over Los Angeles en Hollywood

Na ons bezoek aan de Highway 1 rijden we via de Mulholland Drive naar Los Angeles. Deze weg ligt in de heuvels van Los Angeles, waardoor je onderweg een geweldig uitzicht hebt over de stad. We stoppen bij de Hollywood Bowl Overlook. Ik ben echt even stil wanneer ik deze beroemde stad eindelijk voor het eerst met eigen ogen zie. Het valt nu ook pas op hoe bizar groot Los Angeles is. We sluiten de dag af bij het Griffith Observatory. Deze enorme sterrenwacht ligt op een heuvel in Hollywood. Vanuit het observatorium heb je ook een geweldig uitzicht over de stad en het Hollywood Sign. Er is ook een grote telescoop waarmee je bij helder weer verschillende planeten kunt zien liggen. Het gebouw zelf is overigens ook echt de moeite waard. Het Griffith Observatory komt in verschillende series en films voor en is helemaal gratis te bezoeken. Ook de tentoonstelling binnenin het gebouw is gratis. Ik raad je aan om het Griffith Observatory bij voorkeur rond zonsondergang te bezoeken. Wanneer het langzaam donker wordt, zul je namelijk beloond worden met een uitzicht op de duizenden lichten in de stad.

Bekijk alle tips voor een bezoek aan Los Angeles.

Los Angeles in een dag - Hollywood Bowl Overlook Los Angeles in een dag - Griffith ObservatoryLos Angeles in een dag - Griffith Los Angeles in een dag - Hollywood signLos Angeles in een dag - Mulholland Drive

#9 Het relaxte South Lake Tahoe

South Lake Tahoe stond oorspronkelijk niet op onze planning, maar we kwamen hier per toeval toch terecht. De Tioga Road, een bergpas vlakbij Yosemite, was namelijk gesloten, waardoor we onze route om moesten gooien. In plaats van de snelste route over een saaie snelweg, besloten we om er maar het beste van te maken en één nacht aan South Lake Tahoe toe te voegen. Achteraf had ik hier prima een hele week kunnen blijven, wát een heerlijke plek is dit. Rondom het meer liggen verschillende State Parks, de een nog mooier dan de ander. Zo vind je er mooie watervallen, stranden en bossen vol pijnbomen. Het water van het meer is super helder en het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen maakt deze plek extra speciaal. De volgende keer plan ik zeker wat extra dagen in om de omgeving van Lake Tahoe beter te verkennen.

Lees hier meer over onze alternatieve route naar Yosemite via South Lake Tahoe.

South Lake Tahoe DL Bliss State Park DL Bliss State Park Sugar Pine Point State Park Eagle Falls

#10 Het indrukwekkende Death Valley

Death Valley is één van de meest bizarre plekken waar ik ooit geweest ben. Het was er ruim 51 graden toen we het park bezochten en in de zomer kan het er zelfs nog heter worden. Nergens anders zie je echter zulke bijzondere landschappen. Het is haast alsof je op de maan staat. De mooiste plek van Death Valley vond ik Artist’s Palette. Door een vulkanische explosie hebben deze rotsen allerlei verschillende kleuren gekregen, wat een heel bijzonder en uniek gezicht is. Ook Badwater Basin, het laagste punt van Noord-Amerika, mag je niet overslaan. Je bevindt je hier op maar liefst 85,5 meter onder zeeniveau. Vanuit het uitzichtpunt Dante’s View heb je het beste uitzicht op deze enorme zoutvlakte, maar je kunt ook helemaal afdalen om over de vlakte heen te lopen.

Bekijk alle tips voor een bezoek aan Death Valley National Park.

Death Valley in één dag Death Valley in één dag Death Valley in één dag Death Valley in één dag

#11 De uitzichten in het Valley of Fire State Park

Het allermooiste State Park wat we tijdens onze reis door West-Amerika bezochten was voor mij het Valley of Fire State Park. Dit park ligt op slechts een uurtje rijden van Las Vegas, maar de verschillen konden niet groter zijn. Zo ver als je kunt kijken zie je niets anders dan adembenemend mooie natuur. Dit park staat vol rode rotsformaties en met name de verschillende uitzichtpunten hebben een diepe indruk op me gemaakt. Ons bezoek aan Valley of Fire State Park was vrij kort vanwege de lange rijdag van Los Angeles naar Zion National Park, maar ik zou er graag nog eens terug gaan om de fire wave te bezoeken en meerdere wandelingen te doen.

Bekijk alle tips voor een bezoek aan Valley of Fire State Park.

Valley of Fire Valley of Fire Valley of Fire Valley of Fire

#12 De hotels aan de Strip

Van Las Vegas had ik vooraf eerlijk gezegd niet zo’n hele hoge verwachtingen. Ik geef niet zo veel om gokken, drinken en feesten en dat is toch wel waar Las Vegas om bekend staat. Uiteindelijk bleek Las Vegas echter een hele leuke en welkome afwisseling van alle prachtige natuurparken die we tijdens onze reis bezochten. Vooral de toeristische Strip vond ik eigenlijk heel vermakelijk.  Het ene moment lijkt het alsof je door Parijs wandelt, terwijl je een paar minuten later zo in Venetië of New York lijkt te zijn beland. Van piramides en een sfinx bij het Luxor Hotel tot het immense kasteel van het Excalibur Hotel, het lijkt wel een wedstrijd wie het meest bizarre hotel bouwt. Natuurlijk is het allemaal lekker over de top, maar toch moet je in Las Vegas wat mij betreft minstens één middagje over de Strip wandelen om alle bijzondere hotels te bekijken. Je mag overigens gewoon gratis naar binnen lopen in deze hotels. Ook kon ik mijn geluk niet op met alle geweldige restaurants in Las Vegas na dagen in wegrestaurants te hebben gegeten.

Bekijk hier alle tips voor een bezoek aan Las Vegas.

Las Vegas Las Vegas Las Vegas Las Vegas

#13 Wandelen door de Antelope Canyon

Antelope Canyon is één van de meest bijzondere natuurverschijnselen in West-Amerika. Deze smalle kloven zijn door water of modder uitgesleten en resulteren in een gangenstelsel waar je tegenwoordig doorheen kunt wandelen. Je kunt zowel de Upper als de Lower Antelope Canyon bezoeken. Wij kiezen voor de Lower Antelope Canyon, omdat deze canyon een stuk langer en beter bereikbaar is. Ondanks dat ik het in de canyon zelf wel erg druk en vol vond, is een bezoek aan de Antelope Canyon zeker de moeite waard. De golvende oranje rotsen zijn zo’n uniek gezicht en ik kwam dan ook terug met honderden foto’s. Het was echt één van onze hoogtepunten in West-Amerika.

Lees hier meer over ons bezoek aan de Antelope Canyon.

Page - Antelope CanyonPage - Antelope CanyonPage - Antelope Canyon

#14 De meren aan Highway 395

Één van de grootste verrassingen van onze reis door West-Amerika waren de verschillende meren aan de Highway 395. Deze weg ligt tussen het dorpje Lone Pine en South Lake Tahoe. Aan Highway 395 liggen tal van mooie meren en natuurgebieden. We bezochten onder andere de meren van Little Lakes Valley, die zelfs begin juni nog helemaal bedolven waren onder de sneeuw. Ook bij Convict Lake zagen we op de achtergrond nog besneeuwde bergtoppen die mooi afstaken tegen het helderblauwe water van het meer. Een plek die je ook zeker niet mag overslaan is Hot Creek Geological Site. Deze plek is overduidelijk nog niet zo populair, maar wel echt de moeite waard. We kwamen tijdens ons bezoek slechts één andere persoon tegen. Bij Hot Creek Geological Site vind je verschillende geisers met borrelend lichtblauw water dat haast licht lijkt te geven. Een laatste aanrader is Mono Lake. Dit oude zoutmeer staat vol grote kalksteenrotsen die ook wel tufa’s worden genoemd. Het lijkt haast op een maanlandschap, heel bijzonder!

Lees hier meer over de route langs de meren van de Highway 395.

Mono LakeConvict Lake Hot creek geological site Mono Lake

#15 Het uitzicht op de Horseshoe Bend

Horseshoe Bend had ik al weleens op een foto gezien, maar dat dit uitzichtpunt zo indrukwekkend zou zijn had ik eigenlijk niet verwacht. De Horseshoe Bend is een hoefijzervormige bocht van de Colorado River. Er is een mooi uitkijkpunt waar je meer dan 300 meter onder je de Colorado River door de Horseshoe Bend ziet stromen. Als je goed kijkt, zie je op de tweede foto een aantal kano’s liggen. Daardoor krijg je al een beetje een beeld van de immense grootte van de Horseshoe Bend. Tegenwoordig moet je overigens wel betalen om te parkeren bij de Overlook, maar dit is het geld wat mij betreft meer dan waard!

Naast de Horseshoe Bend is er in het plaatsje Page nog veel meer moois te zien. Bekijk alle tips voor een bezoek aan Page in Arizona.

Page - Horseshoe bend Page - Horseshoe bendPage - Horseshoe bend

#16 Fietsen door Zion National Park

Zion National Park is één van de populairste nationale parken van West-Amerika. Je kunt hier prachtige wandelingen maken en tot mijn verbazing kun je er ook heel goed fietsen. Toen we de lange wachtrij bij de ingang van het park zagen, zonk de moed ons een beetje in de schoenen. Totdat we zagen dat fietsers de rij gewoon voorbij mogen rijden. Snel huurden we een fiets en dit was echt de beste beslissing die we hadden kunnen nemen. In het park zelf rijden in de zomermaanden verder enkel shuttlebussen. Dit betekent dat je om de 7 minuten even aan de kant moet om de bus te laten passeren, maar verder is er helemaal niemand op de weg. Waar de overige bezoekers enkel kunnen uitstappen bij de stops van de shuttlebussen, kun je op de fiets overal in het park stoppen. Zelfs op een drukke dag voelt het daardoor alsof je het hele park voor jou alleen hebt.

Bekijk hier al mijn tips voor een bezoek aan Zion National Park.

Tips Zion - Fietsen in ZionTips Zion Tips Zion Tips Zion - Museum

#17 De enorme bomen van Tuolumne Grove of Sequoia National Park

In de staat California vind je de beroemde sequoia bomen. Deze reusachtige bomen kunnen meer dan 80 meter hoog worden en de grootste boom heeft zelfs een omtrek van meer dan 31 meter. De beste plek om de sequoia bomen te bewonderen is in Sequoia National Park. Heb je net als wij helaas geen tijd voor een bezoek aan dit park, dan kun je de bomen gelukkig ook in Yosemite National Park bekijken. Hier zijn namelijk drie plekken waar je deze gigantische bomen ook terugvindt. Wij bezoeken  Tuolumne Grove of Giant Sequoias. We maakten hier een prachtige wandeling door het bos en kwamen na een tijdje uit bij de reusachtige sequoias. Echt heel indrukwekkend om te zien. Ook bij de Mariposa Grove en de Merced Grove kun je deze beroemde bomen zien. Je kunt het beste vooraf even uitzoeken welke van deze plekken voor jou het handigst op je route ligt.

Yosemite Tuolumne Grove of Giant SequoiasYosemite Tuolumne Grove of Giant Sequoias Yosemite Tuolumne Grove of Giant Sequoias

#18 De zonsopkomst in Grand Canyon National Park

Toen ik als klein meisje foto’s van de Grand Canyon zag, wist ik dat ik hier ooit naartoe wilde. Ik kon mijn geluk dan ook niet op dat ik tijdens onze rondreis door West-Amerika op slechts een paar meter van de rand van de Grand Canyon kon overnachten. Ondanks het wisselvallige weer, was ik diep onder de indruk van dit bijzondere natuurwonder. De Grand Canyon is nog zo veel groter en indrukwekkender dan ik verwacht had. Met name tijdens zonsondergang  en zonsopkomst is de canyon prachtig, vanwege de oranje gloed door de laagstaande zon. Wanneer je in alle rust van de zonsopkomst wil genieten, raad ik je aan om de populaire viewpoints over te slaan en vanuit de Bright Angel Lodge naar Yavapai Point te lopen over de Rim Trail. Onderweg kom je amper iemand tegen, waardoor je de mooiste uitzichtpunten helemaal voor jezelf hebt.

Bekijk hier alle tips voor een bezoek aan de Grand Canyon.

Grand Canyon Tips West-Amerika Grand Canyon Tips West-Amerika Grand Canyon Tips West-Amerika Grand Canyon Tips West-Amerika

#19 De Mobius Arch Trail in de Alabama Hills

De Alabama Hills liggen vlakbij het dorpje Lone Pine, tussen de Nationale Parken van Death Valley en Yosemite. In dit natuurgebied vind je Mount Whitney, het hoogste punt van de Verenigde Staten. Dit is wel bijzonder als je je bedenkt dat het laagste punt van het land maar een klein stuk verderop in Death Valley ligt. In de Alabama Hills zijn verschillende mooie wandelroutes te vinden. Wij kiezen voor de Mobius Arch Loop Trail, een korte wandeling door een veelzijdig landschap. Uiteindelijk komen we uit bij de Mobius Arch, een unieke stenen boog waar de wandeling naar vernoemd is. Vanaf deze boog heb je een waanzinnig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Alabama Hills.

Alabama HillsAlabama Hills - Mobius Arch Trail

#20 Een verlenging van je reis op Hawaii

Het is een beetje valsspelen, want eigenlijk bezochten wij Hawaii tijdens een aparte reis. Als je echter nog wat extra tijd hebt tijdens je rondreis door West-Amerika, kan ik je echt aanraden om je reis te verlengen op Hawaii. De Westkust van Amerika is namelijk de dichtstbijzijnde plek om op een vlucht naar Hawaii te stappen. Vanuit San Francisco of Los Angeles is het nog zo’n 6 uur vliegen naar Hawaii, maar ik beloof je dat het dit echt waard is! De natuur in Hawaii is super gevarieerd en nergens ter wereld vind je zo veel verschillende ecosystemen op één plek. Wij bezochten de Hawaiiaanse eilanden Kauai, Big Island, Maui en Oahu. Deze eilanden zijn stuk voor stuk uniek en adembenemend mooi.

Bekijk hier alle tips voor Hawaii.

Kauai Na Pali CoastRoad to HanaOahu Hanauma BayWaimea Canyon Kauai

Ik keek er al jaren naar uit om deze reis door West-Amerika te maken, maar het overtrof echt al mijn verwachtingen. Het westen van Amerika is zo gevarieerd en de natuur is prachtig. Ben je benieuwd wat we naast deze 20 hoogtepunten van West-Amerika nog meer gezien hebben tijdens onze roadtrip? Bekijk hier de volledige route van onze rondreis door West-Amerika in drie weken. Wil je naast de westkust ook de andere kant van Amerika ontdekken? Wereldreizigers.nl schreef meer over de hoogtepunten oostkust West-Amerika.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

5 reacties op “20 hoogtepunten van West-Amerika”

    1. Hi Elise, wat super leuk om te horen en wat een prachtige reisverslagen! Bedankt voor het delen. Heel leuk om te lezen en om jullie mooie foto’s te zien. Nu wil ik wel echt weer terug hoor haha. Ik ben heel blij dat jullie zoveel aan onze tips hebben gehad. Super lief dat je nog even een reactie achterlaat!

  1. In welke periode van het jaar hebben jullie de rondreis gedaan in West Amerika? Wij hebben het plan in oktober te gaan, maar hoorde dan ook over mogelijke sneeuw. Hierdoor twijfelen we een beetje.

    1. Hi Jeannine, wij waren er eind mei/begin juni. Zelfs toen lag er bijvoorbeeld op de Tioga Road nog sneeuw en was die weg nog afgesloten. Hier kun je zien wanneer de weg de afgelopen jaren geopend en gesloten werd: https://www.nps.gov/yose/planyourvisit/seasonal.htm. In oktober valt het normaal gesproken dus mee met sneeuwval, al is het weer natuurlijk altijd lastig te voorspellen. Succes met jullie keuze en sowieso heel veel plezier gewenst in West-Amerika!

  2. Canyonlands NP was een van mijn hoogtepunten. Erg rustig (we hebben misschien 10 anderen gezien) en zoveel mooier dan de grand canyon. Soms loont het heel erg van de gebaande paden af te wijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven