Verenigde Staten

De hoogtepunten van Death Valley in één dag

Death Valley in één dag

Death Valley is een National Park dat je wat mij betreft echt gezien moet hebben wanneer je een rondreis maakt door het westen van de Verenigde Staten. Veel mensen slaan dit park over vanwege de extreme hitte. Nu moet ik toegeven dat het met 51 graden inderdaad wel heel erg warm was, maar toch raad ik je echt aan om dit park te bezoeken. Nergens anders zie je zulke bijzondere landschappen en het lijkt af en toe echt alsof je op de maan staat. Je kunt de hoogtepunten van Death Valley in één dag bezoeken. Ik neem je mee langs de mooiste bezienswaardigheden van dit bijzondere National Park.

 

Route van Las Vegas naar Lone Pine via Death Valley

Onderstaand zie je de route die wij op één dag hebben afgelegd. We zijn zelf begonnen in Las Vegas en via Death Valley naar Lone Pine gereden. Het is een vrij lange route, maar als je vroeg vertrekt vanuit Las Vegas is het prima te doen. Doordat het in Death Valley zo warm is, zul je waarschijnlijk toch niet heel lang buiten de auto willen zijn. Uiteraard is deze route ook prima andersom te rijden vanuit Lone Pine naar Las Vegas. Het is ook mogelijk om in Death Valley zelf te overnachten, zodat je wat langer de tijd hebt om dit park te bekijken. In de zomermaanden zou ik dit echter afraden vanwege de hitte.

 

Red Rock Canyon National Conservation Area

Bezoek je Death Valley vanuit Las Vegas? Dan raad ik je aan om eerst nog een tussenstop te maken in het Red Rock Canyon National Conservation Area. Dit prachtige natuurgebied ligt dichtbij Las Vegas en is gratis te betreden wanneer je een America the Beautiful Pass hebt. Door het park is een zogenaamde Scenic Route aangelegd die je langs alle hoogtepunten van het park leidt. Je rijdt daardoor wel een klein stukje om, maar het is echt een prachtige route die zeker de moeite waard is.

Las Vegas – Red Rock Canyon Scenic Route (1 uur, 4 minuten)

Death Valley in één dagDeath Valley in één dag

 

Walmart Supercenter Pahrump

Wanneer je van Red Rock Canyon naar Death Valley rijdt, kom je ongeveer halverwege het kleine plaatsje Pahrump tegen. Ik raad je aan om hier nog even een tussenstop te maken bij de welbekende Walmart om voldoende (koud) water in te slaan voor je trip door Death Valley. Het is in Death Valley extreem warm en er wordt aangeraden om voor de zekerheid minstens 4,5 liter water per persoon mee te nemen. Dit lijkt misschien overdreven en normaal gesproken drink ik ook lang niet zo veel, maar in Death Valley zul je echt genoeg drinken nodig hebben. Ik raad je ook aan om in Pahrump nog even te tanken, want het eerstvolgende tankstation is pas in Death Valley zelf. Hier betaal je uiteraard de hoofdprijs.

Red Rock Canyon Scenic Route – Walmart Supercenter Pahrump (50 minuten)

 

Dante’s View

De eerste stop in Death Valley is Dante’s View. Je moet een stukje omrijden om bij dit uitzichtpunt te komen, maar dat is absoluut de moeite waard. Vanuit Dante’s View heb je het beste uitzicht over Death Valley. Helemaal beneden zie je de grote zoutvlaktes en de weg waar je straks op gaat rijden. Doordat Dante’s View zo hoog is gelegen, is het nog redelijk koel in vergelijking met de andere plekken die je gaat bezoeken. Met een camper is het overigens niet mogelijk om bij Dante’s View te komen. De rest van de route is wel af te leggen met een camper.

Walmart Supercenter Pahrump – Dante’s View (1 uur, 12 minuten)

Death Valley in één dag

 

Zakbriskie Point

Vanuit Dante’s View rijd je in een half uurtje naar Zabriskie Point. Hier kijk je uit op grote gouden, bruine en oranje rotsen. Je kunt hier een wandeling maken, maar vanuit het uitzichtpunt zelf heb je eigenlijk al een heel mooi uitzicht op deze bijzondere bergen.

Dante’s View – Zabriskie Point (29 minuten)

Death Valley in één dagDeath Valley in één dag

 

Devil’s Golf Course

De volgende stop is Devil’s Golf Course. Wij hadden aanvankelijk wat moeite om deze stop te vinden, omdat er meerdere keren een bordje met Devil’s Golf Course langs de weg stond. Let dus goed op waar je rechtsaf slaat. Op de plek waar nu Devil’s Golf Course ligt, lag vroeger een groot meer. Nu is enkel het zout uit het meer overgebleven, waardoor er een uniek landschap is ontstaan. Het voelt hier echt even alsof je op de maan staat.

Zabriskie Point – Devil’s Golf Course (20 minuten)

Death Valley in één dagDeath Valley in één dag

 

Badwater Basin

Vanuit Devil’s Golf Course is het nog een kwartiertje rijden naar Badwater Basin, het laagste punt van Noord-Amerika. Je bevindt je hier maar liefst 85,5 meter onder zeeniveau. Over een paar uur zul je echter bijna naast Mt. Whitney staan, het hoogste punt van Noord-Amerika. Badwater Basin is een grote zoutvlakte. Afhankelijk van de tijd van het jaar vind je hier ook een klein meer, maar toen wij er waren was dit niet veel meer dan een klein plasje water. Het is heel bijzonder om over de zoutvlakte te lopen, maar zoals je wel kunt verwachten is het bij dit punt echt enorm warm. Neem dus voldoende water mee, zelfs als je maar een klein stukje gaat lopen.

Devil’s Golf Course – Badwater Basin (15 minuten)

Death Valley in één dagDeath Valley in één dagDeath Valley in één dagDeath Valley in één dag

 

Artist’s Palette

Rijd na je bezoek aan Badwater Basin dezelfde weg weer terug. Je zult nu aan de rechterkant de ingang naar Artist’s Palette tegenkomen. Doordat de weg hier eenrichtingsverkeer is, kun je Artist’s Palette het beste op de terugweg vanuit Badwater Basin bezoeken. Je rijdt op de zogenaamde Artist’s Drive door de smalle canyon. Langs deze mooie weg zie je Artist’s Palette liggen. Door een vulkanische explosie hebben de rotsen hier allerlei verschillende kleuren gekregen, wat een heel bijzonder en uniek gezicht is. Ik vond dit persoonlijk de mooiste plek van Death Valley.

Badwater Basin – Artist’s Palette (16 minuten)

Death Valley in één dagDeath Valley in één dag

 

Furnace Creek Visitor Center

Pas na je bezoek aan Artist’s Palette kom je aan bij het Visitor Center van Death Valley. Hier dien je een entreeticket te kopen, tenzij je beschikt over de America the Beautiful Pass. Ook kun je in het Visitor Center water en snacks kopen. Het is een fijne verkoeling na alle warme stops.

Artist’s Palette – Furnace Creek Visitor Center (21 minuten)

 

Mesquite Flat Sand Dunes

Wanneer je weer iets bent afgekoeld, rijd je verder naar de Mesquite Flat Sand Dunes. Dit gebied is één grote woestijn en deed zeker niet onder voor de woestijn die ik in Dubai heb bezocht. Zeker wanneer je hier een mooie wandeling maakt naar de wat hoger gelegen duinen, zul je op een gegeven moment niets anders zien dan zandvlaktes. Helaas vonden wij het daar toch iets te warm voor, maar in de winter is dit zeker een aanrader. Ook wanneer je maar een klein stukje de duinen in loopt, heb je al een mooi uitzicht op de omgeving.

Furnace Creek Vistor Center – Mesquite Flat Sand Dunes (26 minuten)

Death Valley in één dagDeath Valley in één dag

 

Lone Pine

Vanuit de Mesquite Flat Sand Dunes is het nog zo’n 1,5 uur rijden naar het dorpje Lone Pine. Lone Pine is wat mij betreft een perfecte plek om te overnachten voor of na je bezoek aan Death Valley. Op slechts een paar minuten rijden van Lone Pine vind je de Alabama Hills, een prachtig natuurgebied waar ik je later meer over zal vertellen. Hier vind je ook Mt Whitney, het hoogste punt van de Verenigde Staten. Wij sliepen in Lone Pine in het Historic Dow Hotel. Zoals de naam al doet vermoeden was dit een redelijk ouderwets ingericht hotel, maar we hebben hier prima geslapen. Het hotel ligt erg centraal en er zitten verschillende leuke eettentjes in de buurt. Ik raad je aan om de volgende ochtend een bezoek te brengen aan de Alabama Hills en hier de Mobius Arch Trail te lopen. Deze korte wandeling brengt je naar een unieke stenen boog vanuit waar je een mooi uitzicht hebt op de bergen.

Mesquite Flat Sand Dunes – Lone Pine (1 uur, 31 minuten)

Alabama Hills - Mobius Arch Trail Alabama Hills

 

Andere mooie bezienswaardigheden in Death Valley

Wil je nog meer van dit bijzondere National Park zien? Dan kun je het beste overnachten in Death Valley, zodat je ook de andere delen van het park kunt zien. Voor het bezoeken van veel van deze bezienswaardigheden moet je overigens wel een redelijk stuk lopen. Je kunt deze punten daardoor het beste vroeg in de ochtend of laat in de middag bezoeken. Onderstaande stops hebben wij zelf helaas niet gezien, maar ze schijnen wel echt de moeite waard te zijn:

 • Golden Canyon & Red Cathedral: Wanneer je twee kilometer omhoog de Golden Canyon in loopt, kom je uit bij steile kliffen van roodgekleurde geoxideerde rotsen. Deze bijzondere rotsen worden ook wel de Red Cathedral genoemd, vanwege de bijzondere kleur en vorm.
 • Darwin Falls. De Darwin Falls zijn een kleine oase in het warme Death Valley. Via een onverharde weg kom je uiteindelijk bij een zandpad uit. Vanuit hier moet je nog wel een stuk te lopen en over een aantal rotsen te klimmen, maar vervolgens kom je bij de 20 meter hoge waterval uit. Houd er wel rekening mee dat de waterval alleen in het voorjaar zal stromen.
 • Titus Canyon. Titus Canyon is de grootste canyon van Death Valley. De Canyon begint zelfs al een aantal kilometer buiten de parkgrens. Op de schilderachtige weg van iets meer dan 40 kilometer kom je mooie rotsformaties en uitzichtpunten tegen. Uiteindelijk kom je uit in de smalle en kronkelende kloof van de canyon.
 • Ubehebe Crater. Ubehebe Crater is de grootste krater van Death Valley. Je kunt vanaf de parkeerplaats de krater in kijken, maar je kunt ook helemaal naar beneden de krater in lopen.

 

Death Valley bezoeken met een huurauto

Death Valley is enkel te bezoeken met een (huur)auto. Wij boekten de huurauto voor onze rondreis door West-Amerika via Sunny Cars, na goede ervaringen in onder andere Mexico, Zuid-Afrika en Ibiza. Het grootste voordeel van Sunny Cars vind ik dat de autohuur all-in is. Dit houdt in dat alle nodige verzekeringen al zijn inbegrepen. Je hoeft daardoor op je bestemming geen dure extra verzekeringen af te sluiten, maar je bent wel perfect verzekerd. Wij hebben onze huurauto opgehaald in het centrum van San Francisco. Dit ging erg vlot en binnen een aantal minuten zaten we al in onze gloednieuwe huurauto. Een tweede bestuurder was gratis inbegrepen, waardoor mijn vriend en ik het rijden konden afwisselen. Ondanks dat we de huurauto in het centrum van San Francisco hadden opgehaald, konden we hem aan het einde van onze reis kosteloos inleveren op het vliegveld van San Francisco.

Death Valley in één dag

Nog een laatste tip voor alle vrouwen onder ons: doe geen jurk of rok aan wanneer je Death Valley gaat bezoeken. Je verwacht het misschien niet in deze hitte, maar het kan er echt heel hard waaien. Ik spreek uit ervaring.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sunny Cars.

Dit vind je misschien ook leuk

6 Reacties

 • Reageer
  Nicole
  30 juni 2017 op 07:23

  Prachtig! Ik lees jullie stukjes altijd met veel plezier. Ga zo door…
  Groetjes, Nicole

  • Reageer
   Saskia | Reisgenie
   4 juli 2017 op 06:44

   Wat leuk om te horen Nicole. Wij schrijven ze ook met veel plezier. Dankjewel voor je lieve reactie!

 • Reageer
  Sidney
  21 september 2017 op 06:51

  Wij zijn zojuist aangekomen in Vegas. We hebben jullie route gebruikt als uitgangspunt voor onze trip door Dead Valley, alleen andersom natuurlijk 🙂 .. Een hele toffe ervaring rijker! Dante’s View vonden wij het meest indrukwekkend. Devil’s Golf Course was ook heel erg tof. Eigenlijk was alles super mooi.

  Fijn ook dat jullie de punten handig op de map hebben gezet, had er een foto van bij 😉
  Bedankt voor het delen van jullie ervaring!

  Groetjes,
  Sidney

  • Reageer
   Saskia
   4 oktober 2017 op 11:27

   Wat leuk om te horen Sidney! Echt lief dat je nog even een reactie achterlaat en je ervaringen deelt. Ik vond het uitzicht bij Dante’s View ook geweldig, heel indrukwekkend inderdaad. Hoe vond je Vegas? Ik hoop dat jullie een hele toffe reis hebben gehad!

 • Reageer
  Irma
  8 februari 2018 op 20:56

  Wat heb je leuke en grappige tips! Al vele ideeën gekregen voor de vakantie, super!

  • Reageer
   Saskia
   13 februari 2018 op 14:32

   Bedankt voor je leuke reactie, Irma! Wanneer ga je zelf naar de VS? Alvast een heel mooie reis gewenst!

Reageer