Death Valley in één dag

De hoogtepunten van Death Valley in één dag

Home / Verenigde Staten / West-Amerika / De hoogtepunten van Death Valley in één dag

Death Valley is een National Park dat je wat mij betreft echt gezien moet hebben wanneer je een rondreis maakt door het westen van de Verenigde Staten. Veel mensen slaan dit park over vanwege de extreme hitte. Nu moet ik toegeven dat het met 51 graden inderdaad wel heel erg warm was, maar toch raad ik je echt aan om dit park te bezoeken. Nergens anders zie je zulke bijzondere landschappen en het lijkt af en toe echt alsof je op de maan staat. Je kunt de hoogtepunten van Death Valley in één dag bezoeken. Ik neem je mee langs de mooiste bezienswaardigheden van dit bijzondere National Park.

Route van Las Vegas naar Lone Pine via Death Valley

Onderstaand zie je de route die wij op één dag hebben afgelegd. We zijn zelf begonnen in Las Vegas en via Death Valley naar Lone Pine gereden. Het is een vrij lange route, maar als je vroeg vertrekt vanuit Las Vegas is het prima te doen. Doordat het in Death Valley zo warm is, zul je waarschijnlijk toch niet heel lang buiten de auto willen zijn. Uiteraard is deze route ook prima andersom te rijden vanuit Lone Pine naar Las Vegas. Het is ook mogelijk om in Death Valley zelf te overnachten, zodat je wat langer de tijd hebt om dit park te bekijken. In de zomermaanden zou ik dit echter afraden vanwege de hitte.

Red Rock Canyon National Conservation Area

Bezoek je Death Valley vanuit Las Vegas? Dan raad ik je aan om eerst nog een tussenstop te maken in het Red Rock Canyon National Conservation Area. Dit prachtige natuurgebied ligt dichtbij Las Vegas en is gratis te betreden wanneer je een America the Beautiful Pass hebt. Door het park is een zogenaamde Scenic Route aangelegd die je langs alle hoogtepunten van het park leidt. Je rijdt daardoor wel een klein stukje om, maar het is echt een prachtige route die zeker de moeite waard is.

Las Vegas – Red Rock Canyon Scenic Route (1 uur, 4 minuten)

Death Valley in één dagDeath Valley in één dag

Walmart Supercenter Pahrump

Wanneer je van Red Rock Canyon naar Death Valley rijdt, kom je ongeveer halverwege het kleine plaatsje Pahrump tegen. Ik raad je aan om hier nog even een tussenstop te maken bij de welbekende Walmart om voldoende (koud) water in te slaan voor je trip door Death Valley. Het is in Death Valley extreem warm en er wordt aangeraden om voor de zekerheid minstens 4,5 liter water per persoon mee te nemen. Dit lijkt misschien overdreven en normaal gesproken drink ik ook lang niet zo veel, maar in Death Valley zul je echt genoeg drinken nodig hebben. Ik raad je ook aan om in Pahrump nog even te tanken, want het eerstvolgende tankstation is pas in Death Valley zelf. Hier betaal je uiteraard de hoofdprijs.

Red Rock Canyon Scenic Route – Walmart Supercenter Pahrump (50 minuten)

Dante’s View

De eerste stop in Death Valley is Dante’s View. Je moet een stukje omrijden om bij dit uitzichtpunt te komen, maar dat is absoluut de moeite waard. Vanuit Dante’s View heb je het beste uitzicht over Death Valley. Helemaal beneden zie je de grote zoutvlaktes en de weg waar je straks op gaat rijden. Doordat Dante’s View zo hoog is gelegen, is het nog redelijk koel in vergelijking met de andere plekken die je gaat bezoeken. Met een camper is het overigens niet mogelijk om bij Dante’s View te komen. De rest van de route is wel af te leggen met een camper.

Walmart Supercenter Pahrump – Dante’s View (1 uur, 12 minuten)

Death Valley in één dag

Zakbriskie Point

Vanuit Dante’s View rijd je in een half uurtje naar Zabriskie Point. Hier kijk je uit op grote gouden, bruine en oranje rotsen. Je kunt hier een wandeling maken, maar vanuit het uitzichtpunt zelf heb je eigenlijk al een heel mooi uitzicht op deze bijzondere bergen.

Dante’s View – Zabriskie Point (29 minuten)

Death Valley in één dagDeath Valley in één dag

Devil’s Golf Course

De volgende stop is Devil’s Golf Course. Wij hadden aanvankelijk wat moeite om deze stop te vinden, omdat er meerdere keren een bordje met Devil’s Golf Course langs de weg stond. Let dus goed op waar je rechtsaf slaat. Op de plek waar nu Devil’s Golf Course ligt, lag vroeger een groot meer. Nu is enkel het zout uit het meer overgebleven, waardoor er een uniek landschap is ontstaan. Het voelt hier echt even alsof je op de maan staat.

Zabriskie Point – Devil’s Golf Course (20 minuten)

Death Valley in één dagDeath Valley in één dag

Badwater Basin

Vanuit Devil’s Golf Course is het nog een kwartiertje rijden naar Badwater Basin, het laagste punt van Noord-Amerika. Je bevindt je hier maar liefst 85,5 meter onder zeeniveau. Over een paar uur zul je echter bijna naast Mt. Whitney staan, het hoogste punt van Noord-Amerika. Badwater Basin is een grote zoutvlakte. Afhankelijk van de tijd van het jaar vind je hier ook een klein meer, maar toen wij er waren was dit niet veel meer dan een klein plasje water. Het is heel bijzonder om over de zoutvlakte te lopen, maar zoals je wel kunt verwachten is het bij dit punt echt enorm warm. Neem dus voldoende water mee, zelfs als je maar een klein stukje gaat lopen.

Devil’s Golf Course – Badwater Basin (15 minuten)

Death Valley in één dagDeath Valley in één dagDeath Valley in één dagDeath Valley in één dag

Artist’s Palette

Rijd na je bezoek aan Badwater Basin dezelfde weg weer terug. Je zult nu aan de rechterkant de ingang naar Artist’s Palette tegenkomen. Doordat de weg hier eenrichtingsverkeer is, kun je Artist’s Palette het beste op de terugweg vanuit Badwater Basin bezoeken. Je rijdt op de zogenaamde Artist’s Drive door de smalle canyon. Langs deze mooie weg zie je Artist’s Palette liggen. Door een vulkanische explosie hebben de rotsen hier allerlei verschillende kleuren gekregen, wat een heel bijzonder en uniek gezicht is. Ik vond dit persoonlijk de mooiste plek van Death Valley.

Badwater Basin – Artist’s Palette (16 minuten)

Death Valley in één dagDeath Valley in één dag

Furnace Creek Visitor Center

Pas na je bezoek aan Artist’s Palette kom je aan bij het Visitor Center van Death Valley. Hier dien je een entreeticket te kopen, tenzij je beschikt over de America the Beautiful Pass. Ook kun je in het Visitor Center water en snacks kopen. Het is een fijne verkoeling na alle warme stops.

Artist’s Palette – Furnace Creek Visitor Center (21 minuten)

Mesquite Flat Sand Dunes

Wanneer je weer iets bent afgekoeld, rijd je verder naar de Mesquite Flat Sand Dunes. Dit gebied is één grote woestijn en deed zeker niet onder voor de woestijn die ik in Dubai heb bezocht. Zeker wanneer je hier een mooie wandeling maakt naar de wat hoger gelegen duinen, zul je op een gegeven moment niets anders zien dan zandvlaktes. Helaas vonden wij het daar toch iets te warm voor, maar in de winter is dit zeker een aanrader. Ook wanneer je maar een klein stukje de duinen in loopt, heb je al een mooi uitzicht op de omgeving.

Furnace Creek Vistor Center – Mesquite Flat Sand Dunes (26 minuten)

Death Valley in één dagDeath Valley in één dag

Lone Pine

Vanuit de Mesquite Flat Sand Dunes is het nog zo’n 1,5 uur rijden naar het dorpje Lone Pine. Lone Pine is wat mij betreft een perfecte plek om te overnachten voor of na je bezoek aan Death Valley. Op slechts een paar minuten rijden van Lone Pine vind je de Alabama Hills, een prachtig natuurgebied waar ik je later meer over zal vertellen. Hier vind je ook Mt Whitney, het hoogste punt van de Verenigde Staten. Wij sliepen in Lone Pine in het Historic Dow Hotel. Zoals de naam al doet vermoeden was dit een redelijk ouderwets ingericht hotel, maar we hebben hier prima geslapen. Het hotel ligt erg centraal en er zitten verschillende leuke eettentjes in de buurt. Ik raad je aan om de volgende ochtend een bezoek te brengen aan de Alabama Hills en hier de Mobius Arch Trail te lopen. Deze korte wandeling brengt je naar een unieke stenen boog vanuit waar je een mooi uitzicht hebt op de bergen.

Mesquite Flat Sand Dunes – Lone Pine (1 uur, 31 minuten)

Alabama Hills - Mobius Arch Trail Alabama Hills

Andere mooie bezienswaardigheden in Death Valley

Wil je nog meer van dit bijzondere National Park zien? Dan kun je het beste overnachten in Death Valley, zodat je ook de andere delen van het park kunt zien. Voor het bezoeken van veel van deze bezienswaardigheden moet je overigens wel een redelijk stuk lopen. Je kunt deze punten daardoor het beste vroeg in de ochtend of laat in de middag bezoeken. Onderstaande stops hebben wij zelf helaas niet gezien, maar ze schijnen wel echt de moeite waard te zijn:

 • Golden Canyon & Red Cathedral: Wanneer je twee kilometer omhoog de Golden Canyon in loopt, kom je uit bij steile kliffen van roodgekleurde geoxideerde rotsen. Deze bijzondere rotsen worden ook wel de Red Cathedral genoemd, vanwege de bijzondere kleur en vorm.
 • Darwin Falls. De Darwin Falls zijn een kleine oase in het warme Death Valley. Via een onverharde weg kom je uiteindelijk bij een zandpad uit. Vanuit hier moet je nog wel een stuk te lopen en over een aantal rotsen te klimmen, maar vervolgens kom je bij de 20 meter hoge waterval uit. Houd er wel rekening mee dat de waterval alleen in het voorjaar zal stromen.
 • Titus Canyon. Titus Canyon is de grootste canyon van Death Valley. De Canyon begint zelfs al een aantal kilometer buiten de parkgrens. Op de schilderachtige weg van iets meer dan 40 kilometer kom je mooie rotsformaties en uitzichtpunten tegen. Uiteindelijk kom je uit in de smalle en kronkelende kloof van de canyon.
 • Ubehebe Crater. Ubehebe Crater is de grootste krater van Death Valley. Je kunt vanaf de parkeerplaats de krater in kijken, maar je kunt ook helemaal naar beneden de krater in lopen.

Death Valley bezoeken met een huurauto

Death Valley is enkel te bezoeken met een (huur)auto. Wij boekten de huurauto voor onze rondreis door West-Amerika via Sunny Cars, na goede ervaringen in onder andere Mexico, Zuid-Afrika en Ibiza. Het grootste voordeel van Sunny Cars vind ik dat de autohuur all-in is. Dit houdt in dat alle nodige verzekeringen al zijn inbegrepen. Je hoeft daardoor op je bestemming geen dure extra verzekeringen af te sluiten, maar je bent wel perfect verzekerd. Wij hebben onze huurauto opgehaald in het centrum van San Francisco. Dit ging erg vlot en binnen een aantal minuten zaten we al in onze gloednieuwe huurauto. Een tweede bestuurder was gratis inbegrepen, waardoor mijn vriend en ik het rijden konden afwisselen. We haalden de huurauto in het centrum van San Francisco op en konden hem aan het einde van onze reis zonder meerkosten inleveren op het vliegveld van San Francisco.

Death Valley in één dag

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

26 reacties op “De hoogtepunten van Death Valley in één dag”

 1. Hoi hoi!

  Wij komen vandaag uit Death Valley en deze route was echt fan-tas-tisch!! Merkte dat meerdere mensen deze volgorde had, dat was erg leuk!

  Er is zoooooveel extra te doen op deze route, die je stap voor stap in Google maps in kan voeren, dat je nog veel langer daar bezig kan zijn! Zoals de golden canyon en de Natural Bridge zitten aan deze route.

  Top gedaan!!

 2. Hoi! Wij zijn van plan om deze zomer naar Death Valley te gaan tijdens onze rondreis van 3 weken en deze toffe route af te leggen! 🙂 Ik vroeg me af of jouw route door Death Valley ook over onverharde wegen gaat of waren alle wegen geasfalteerd? Ik heb gelezen dat het in de zomer wordt afgeraden om op onverharde wegen te rijden en volgens mij is onze huurauto hier ook niet voor verzekerd.

  1. Hi Nina, wat gaaf dat jullie deze zomer naar West-Amerika gaan! Hele goede vraag wat betreft de wegen. Deze route loopt in zijn geheel over de officiële wegen van het Death Valley National Park. Ze zijn allemaal geasfalteerd of het zijn heel sterk aangedrukte steentjes, geen echte onverharde wegen in ieder geval. Deze wegen mag je in ieder geval met je huurauto gewoon rijden, geen zorgen! Ik wens jullie een hele fijne reis.

 3. Ik ben bezig met het voorbereiden van een reis door West Amerika en kom veelvuldig op reisgenie.nl uit. Wat een ontzettend handige tips allemaal. Ik ga ook deze route door Death Valley zeker volgen! En zo’n tip om te stoppen bij de Walmart is echt zeer waardevol!

  1. Hi Nicole, ah wat super leuk om te horen zeg! Heel blij dat je iets aan onze tips hebt. Zo gaaf dat je naar West Amerika gaat. Ik weet zeker dat je een geweldige tijd gaat hebben. Alvast heel veel plezier gewenst! Mocht je nog vragen hebben dan stel ze ook gerust natuurlijk. Ik hoop dat je een fantastische reis hebt!

 4. Christoph Louwagie

  Alvast bedankt voor de mooie beschrijving van Death Valley. Gisteren jullie road book gevolgd en alles perfect gevonden! Top!

 5. Bedankt voor al jullie tips in West-Amerika. Wij hebben heel veel uit jullie programma overgenomen, dit was echt heel handig. Wij waren echt onder de indruk van alle mooie nationale parken. Ik blijf jullie volgen. En geniet mee van al jullie prachtige reizen en tips. THANKS!

  1. Wat ontzettend leuk om te horen Helga! Echt fijn dat jullie zo veel aan onze tips hebben gehad en dat jullie zo genoten hebben van jullie reis. Prachtig he al die nationale parken! Ik zou zou weer terug willen. Super leuk dat je ons blijft volgen!

 6. Oh btw, daarna in Las Vegas aankomen was echt verschrikkelijk….ik wilde binnen tien minuten alweer weg. Van de intense serene rust van Dante’s View, in ene in het casino moeten inchecken voor m’n overnachting was ……eigenlijk gewoon belachelijk (What was I thinking?!!!?). Dacht eigenlijk dat ik nog wel een dagje zou blijven hangen, maar ben de volgende dag onmiddelijk weer vertrokken, inderdaad naar Red Rock Canyon. Die maakte t wel weer goed! 😀

  1. Hahaha dat kan ik me wel voorstellen ja! Echt een bizarre overgang inderdaad van verlaten natuurparken naar het drukke Las Vegas. Goed dat je gevlucht bent naar Red Rock Canyon 😉

 7. Beste Saskia, heel hartelijk dank voor je Death Valley-verslag! Ik was er twee weken geleden, kwam vanuit Yosemite er aan de oostelijke kant uit, en wist de avond daarvoor niet goed wat/waar de volgende dag in DV te beginnen. Na het lezen van je verslag (lang leve Google en jij natuurlijk ;-)) heb ik je route zo goed als letterlijk gevolgd, alleen dan van Lone Pine naar Las Vegas (including Red Rock Canyon, maar die de volgende dag). Zelf heb ik Zabriskie Point overgeslagen, het was al laat in de middag en me ook iets te crowded. Ben toen doorgereden naar Dante’s View en beslist niet voor niets ook. Dat uitzicht was voor mij het absolute hoogtepunt….adembenemend mooi… In any way, nogmaals bedankt! Hartelijke groet, Vanessa

 8. Ik rij vanaf LV naar SF en wil dat via Yosemite doen in Oktober. Ik heb lang getwijfel of ik ook Death Valley mee zou pakken vanwege de beperkte tijd dat ik heb, maar lees nu hier dat het prima te doen is. Ik wil overnachten in Mammoth Lakes. De volgende dag vertrekt mijn vliegtuig om 20.50. Ik wil dan door het park rijden en hier en daar snelle stopjes maken en dan als de sodemieter naar SF Airport rijden 🙂 Denk je dat het te doen is? Auto moet ik om 18 uur inleveren op de Airport. Ik wil je erg bedanken voor de tips die je hier hebt gegeven. Erg handig!

  1. Hi Lorenzo, wat gaaf dat je in oktober naar Amerika gaat! Super tof dat je ook Death Valley mee pakt. Ik vond het een erg bijzonder park. Bedoel je dat je vanuit Mammoth Lakes door Yosemite naar San Francisco Airport wilt rijden in één dag? In de zomer is dit (ondanks dat het alsnog best een lange rijdag is) wel te doen denk ik. Houd er echter rekening mee dat de kans groot is dat in oktober de Tioga Road gesloten is. Als dat het geval is, moet je bijna 7 uur omrijden, waardoor je vrijwel niets van Yosemite gaat zien. Hier vind je meer informatie over de Tioga Road en alternatieve routes: https://reisgenie.nl/tioga-road-dicht-de-mooiste-alternatieve-route-van-naar-yosemite/. Yosemite zou je in principe goed in één dag kunnen bezichtigen. Hier zie je onze tips daarvoor: https://reisgenie.nl/yosemite-national-park-de-hoogtepunten-in-een-dag/. Wij sliepen destijds wel wat dichterbij Yosemite, dus we konden de dag wat vroeger beginnen. Houd er daarnaast rekening mee dat het van Yosemite naar San Francisco nog zo’n 4 uur rijden is en dat met name het laatste stuk naar het vliegveld vaak vast staat. Of je het ’te doen’ vindt, hangt denk ik vooral af van wat je zelf wilt zien en doen. Het zijn flinke rij afstanden, maar als de Tioga Road open is (dit is eigenlijk wel echt een vereiste voor de route die je wilt afleggen) en je vroeg wegrijdt, zou het wel te doen moeten zijn denk ik.

 9. Wat waren we zo blij met dat plannetje dat je postte! Death Valley was echt wel geweldig mooi! Een hoogtepunt. Het was er die dag 55 graden. Echt puffen en zweten en inderdaad 4 liter per persoon drinken 😉

  Groetjes

  1. Haha wow 55 graden! Ik las inderdaad al dat er deze week de hoogste temperatuur ooit gemeten is in Death Valley. Kan me goed voorstellen dat die 4 liter erg goed van pas kwam 😉 Super om te horen dat je onze route hebt gevolgd en dat je er zo van genoten hebt! Wij vonden het ook super bijzonder. Heel leuk dat je nog even een reactie achterlaat. Nog heel veel plezier in Amerika!

 10. Leuk artikel! Tot nu toe waren we nog aan het puzzelen met de de route LV – DV – Panamint Springs, maar na het lezen van dit artikel gaan we jullie route volgen! staat voor 15 juni a.s. op het programma!

  1. Hi EJ, wat leuk om te horen! Wij hebben zelfs ook best zitten stoeien met de route, maar waren uiteindelijk heel erg blij met bovenstaande route. Super gaaf dat jullie hem 15 juni gaan rijden. Alvast heel veel plezier!!

 11. Wij zijn zojuist aangekomen in Vegas. We hebben jullie route gebruikt als uitgangspunt voor onze trip door Dead Valley, alleen andersom natuurlijk 🙂 .. Een hele toffe ervaring rijker! Dante’s View vonden wij het meest indrukwekkend. Devil’s Golf Course was ook heel erg tof. Eigenlijk was alles super mooi.

  Fijn ook dat jullie de punten handig op de map hebben gezet, had er een foto van bij 😉
  Bedankt voor het delen van jullie ervaring!

  Groetjes,
  Sidney

  1. Wat leuk om te horen Sidney! Echt lief dat je nog even een reactie achterlaat en je ervaringen deelt. Ik vond het uitzicht bij Dante’s View ook geweldig, heel indrukwekkend inderdaad. Hoe vond je Vegas? Ik hoop dat jullie een hele toffe reis hebben gehad!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven