Antelope Canyon - de beste tips

Antelope Canyon bezoeken: de beste tips

Home / Verenigde Staten / West-Amerika / Antelope Canyon bezoeken: de beste tips

De Antelope Canyon is één van de meest bijzondere natuurverschijnselen in West-Amerika. Dit is een zogenaamde slot canyon; een smalle kloof die door water en modder is uitgesleten. Onder leiding van een gespecialiseerde gids kun je de canyon bezoeken en door de kloof wandelen op zo’n 60 meter onder de grond. De enorme wanden vol structuur, de felrode kleur en de bijzondere lichtinval maken dit een bijna magische plek en je zal onderweg je ogen uitkijken. Sla deze plek niet over als je een rondreis door het westen van Amerika gaat maken. Wij vertellen je alles over een bezoek aan de Antelope Canyon!

Antelope Canyon bezoeken

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is Antelope Canyon geen National Park. Omdat de Antelope Canyon op het grondgebied van de Navajo Indianen ligt, kun je dit mooie gebied niet zelfstandig bezoeken. Je mag de canyon alleen onder leiding van een Navajo Indiaan bezoeken en daarvoor moet je een tour boeken. Ik raad je echt met klem aan om deze tour zo ver mogelijk van tevoren te boeken. Er mogen per tijdsslot namelijk maar een beperkt aantal mensen naar binnen en zeker in populaire periodes is het soms al maanden van tevoren volgeboekt.

Antelope Canyon - de beste tips

Waar ligt Antelope Canyon?

De Antelope Canyon ligt in Arizona in het westen van Amerika, vlakbij het plaatsje Page. Wanneer je vanuit Zion National Park of Bryce Canyon National Park richting Grand Canyon National Park rijdt, passeer je Page vanzelf. Vanuit Zion National Park is het zo’n 2 uur rijden naar de Antelope Canyon. Bryce National Park en Grand Canyon National Park liggen op ongeveer 2,5 uur rijden van Antelope Canyon.

Antelope Canyon op de kaart

Upper Antelope Canyon versus Lower Antelope Canyon versus Antelope Canyon X

Zoals je op bovenstaande kaart al hebt kunnen zien, zijn er meerdere plekken die Antelope Canyon worden genoemd. Er zijn namelijk drie verschillende canyons die je kunt bezoeken: de Upper Antelope Canyon, de Lower Antelope Canyon en Antelope Canyon X. Alle tours duren zo’n 1,5 uur.

Upper Antelope Canyon

De Upper Antelope Canyon is de bekendste en meest bezochte canyon. Dit deel van de canyon is gelegen in Page. De Upper Antelope Canyon is 140 meter lang en je kunt hier onder leiding van je gids gemakkelijk naar binnen lopen via een smalle verticale opening in de rotswand. Eenmaal in de canyon is de bodem ook vrij vlak, wat dit de meest handige canyon maakt om te bezoeken als je minder goed ter been bent. Daarnaast staat de Upper Antelope Canyon bekend om de mooie zonnestralen die hier vooral rond het midden van de dag naar binnen schijnen. Dit zorgt voor een prachtige en unieke lichtval op de wanden van de canyon.

Antelope Canyon - de beste tips

Lower Antelope Canyon

De Lower Antelope Canyon ligt net als de Upper Antelope Canyon in Page. Deze canyon is iets minder bekend, maar wordt toch ook veel bezocht. De Lower Antelope Canyon is met 400 meter een stuk langer dan de Upper Antelope Canyon. Je betreedt de Lower Canyon via een stalen trap die je naar beneden de canyon in leidt. Op de route moet je af en toe wat steile trappen beklimmen en door smalle doorgangen wandelen, maar wij vonden dit juist wel bijdragen aan de ervaring. Als je goed ter been bent is het ook prima te doen.  De unieke zonnestralen waar de Upper Antelope Canyon om bekend staat zie je hier minder, maar de structuur van de wanden is in de Lower Antelope Canyon wel gevarieerder. Wij kozen er daarom voor om ook deze canyon te bezoeken. Dit deden we met Ken’s Tours.

Antelope Canyon - de beste tips
Antelope Canyon - de beste tips
Antelope Canyon - de beste tips

Antelope Canyon X

Het nieuwste deel van de canyon dat je kunt bezoeken, is Antelope Canyon X. Dit is het zuidelijkste punt van de Antelope Canyon. De ingang van Antelope Canyon X ligt aan Highway 98 op 19 kilometer ten oosten van Page. Deze slot canyon is minder bekend dan de Upper en Lower Antelope Canyon en de groepen die worden toegelaten zijn kleiner. Sowieso wordt deze canyon minder bezocht, omdat hij wat verder van Page vandaan ligt en nog niet zo bekend is onder het grote publiek. Er zijn geen ladders en je hoeft onderweg niet te klimmen, maar om de canyon te betreden moet je wel  eerst een trap af van ongeveer 60 meter. Een bezoek aan de Antelope Canyon X is momenteel nog een stuk goedkoper dan de Upper en Lower Antelope Canyon, terwijl je nagenoeg dezelfde ervaring krijgt.

Is een bezoek aan Antelope Canyon de moeite waard?

Antelope Canyon is een prachtige plek en zéker de moeite waard, maar ons bezoek voelde ook wel een beetje dubbel. Ondanks dat we ruim van tevoren geboekt hadden, moesten we ruim  anderhalf uur wachten tot we de canyon konden betreden. In de canyon voelde het ondanks het beperkte aantal personen toch erg druk en vol. Gelukkig werd dit naarmate we verder liepen wel steeds minder en hield onze gids af en toe wat mensen tegen, zodat iedereen alsnog een aantal foto’s kon maken. Dit is dus wel iets om bij stil te staan als  je de canyon gaat bezoeken. Toch vond ik al met al een bezoek aan de Antelope Canyon heel erg de moeite waard. Het is zo’n bijzonder natuurverschijnsel en ik vond het echt adembenemend mooi. Uiteindelijk kwam ik terug met honderden foto’s en het was echt één van de hoogtepunten van onze reis door West-Amerika.

Antelope Canyon - de beste tips

Wanneer kun je Antelope Canyon het beste bezoeken?

De beste tijd om Antelope Canyon te bezoeken is tussen eind maart en begin oktober, vanwege de lichtinval in de canyon. Sowieso is een zonnige dag het best. In de wintermaanden is het vaak te donker en is er weinig zonlicht en daardoor is het toch een stuk minder mooi en spectaculair. Qua tijd van de dag is de beste tijd om de Upper Antelope Canyon te bezoeken tussen 11:00u en 13:30u , omdat je dan de grootste kans hebt om de bijzondere lichtstralen te zien. We bezochten zelf de Lower Antelope Canyon om 11:00u en vonden dit perfect qua licht. Voor Antelope Canyon X wordt een bezoek tussen 10:30u en 13:00u aangeraden.

Extra tip: reis je net als wij vanuit Utah naar Page? Houd er dan rekening mee dat het in Arizona, waar Page en de Antelope Canyon gelegen zijn, een 1 uur vroeger is dan in Utah, waar onder andere Zion National Park en Bryce Canyon National Park zijn gelegen.

Antelope Canyon - de beste tipsAntelope Canyon - de beste tips

Doen in de buurt van Antelope Canyon

Ook in de buurt van de Antelope Canyon zijn verschillende mooie bezienswaardigheden die je goed kunt combineren met een bezoek aan de canyon.

Horseshoe Bend

Horseshoe Bend is een hoefijzervormige bocht van de Colorado River. Deze plek is enorm indrukwekkend om te zien. De rotsen zijn hier meer dan 300 meter hoog en je hebt van bovenaf een prachtig zicht op de rivier. Voor het beste uitzicht rijd je naar de Horseshoe Bend Overlook. Je betaalt $10 om te parkeren, maar voor dit bijzondere uitzicht vind ik het dat zeker waard. Vanuit de parkeerplaats is het nog wel een stukje lopen in de felle zon, dus zorg dat je zeker bij warm weer voldoende water meeneemt.

Horseshoe Bend Horseshoe Bend Horseshoe Bend

Glen Canyon Dam

De Glen Canyon Dam is een boogstuwdam is maar liefst 216 meter hoog en ligt tussen de Colorado River en Lake Powell. Het mooiste uitzicht op de dam heb je vanaf de Glen Canyondam brug bij de Glen Canyon Dam Overlook, die Route 89 over de canyon leidt. Ook kun je een bezoek brengen aan de dam zelf of het bijbehorende visitor center.

Glen Canyon Dam

Lake Powell

Lake Powell is een prachtig meer in Page. Vanuit de Antelope Point Marina, de haven van Lake Powell, kun je een boottocht maken over Lake Powell. Je vaart dan door een deel van de Antelope Canyon heen. Daarnaast zie je een groot deel van Lake Powell en vaar je langs de Glen Canyon Dam. Het is ook mogelijk om zelf een boot of een kajak te huren of om mee te gaan met een georganiseerde kajaktour.

Lake Powell Lake Powell

Eten met uitzicht op het meer

In de haven van Lake Powell kun je ook lekker eten met een fantastisch uitzicht op het meer. Een aanrader is Ja’di’To’oh, een fijn restaurant dat pal aan het water is gelegen. We genoten hier van een heerlijke lunch die, zeker voor Amerikaanse begrippen, ook nog eens heel betaalbaar was. Om Antelope Point Marina te betreden, heb je wel een America the Beautiful Pass nodig. Dit komt omdat dit onderdeel is van een nationaal park. Heb je geen pas? Dan is de entree  25 dollar.

Eten bij Antelope CanyonEten bij Antelope Canyon

Overnachten bij de Antelope Canyon

Omdat er ook in de omgeving van de Antelope Canyon veel te zien en te doen is, raad ik je aan om tijdens je rondreis door West-Amerika minimaal één nacht in Page te blijven overnachten. Accommodaties in Page zijn over het algemeen vrij prijzig. Wij sliepen zelf één nacht in Sleep Inn & Suites at Lake Powell. Dit was een relatief dure overnachting, maar toch vond ik het dit wel waard. Er zijn in de omgeving namelijk weinig andere plaatsen om te overnachten. Hierdoor ben je al snel een paar uur heen en weer aan het rijden. Als je net als wij maar één volle dag hebt om Page te verkennen, raad ik je dus zeker aan om in Page zelf te overnachten. Het is een leuk stadje met fijne restaurants en geweldige bezienswaardigheden.

Onze tips voor accommodaties bij Antelope Canyon

Centraal hotel

Sleep Inn & Suites Page at Lake Powell

Goed en centraal gelegen hotel met buitenzwembad en op loopafstand van de Glen Canyon Dam Overlook.

Antelope Canyon - La Quinta by Wyndham Page at Lake Powell

Luxe hotel

La Quinta by Wyndham Page at Lake Powell

Luxe hotel met buitenzwembad en een hot tub. Inclusief uitgebreid ontbijtbuffet.

Antelope Canyon - Super 8

Motel

Super 8 by Wyndham Page/Lake Powell

Goed motel met buitenzwembad op 15 minuten rijden van Lake Powell. Inclusief gratis afhaalontbijt.

Rondreis door West-Amerika

Een bezoek aan Antelope Canyon is wat mij betreft ondanks de drukte echt de moeite waard. Wanneer je een rondreis door West-Amerika maakt mag je deze bijzondere plek niet overslaan. Wij maakten een complete rondreis door de staten Californië, Utah, Arizona en Nevada in 3 weken en bezochten onder andere San Francisco, Highway 1, Los Angeles, Zion National Park, Bryce National Park, Grand Canyon National Park, Las Vegas, South Lake Tahoe en Yosemite National Park.

Verenigde Staten - de mooiste bestemmingen en de beste tips

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven