Verenigde Staten

Het beste van Page in Arizona in één dag

Page - Horseshoe bend

Page is een klein stadje in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. Je vindt hier een aantal van de mooiste bezienswaardigheden van West-Amerika, zoals de Antelope Canyon, de Horseshoe Bend en Lake Powell. Wat mij betreft mag je Page dus zeker niet overslaan tijdens een rondreis door West-Amerika. Ik vertel je graag wat je in één dag kunt zien en doen in Page en omgeving.

 

Scenic Drive Wahweap

Wanneer je vanuit Zion of Bryce National Park richting Page rijdt, kun je ervoor kiezen om het laatste stukje via de Scenic Drive van Wahweap te rijden over de Lake Shore Drive. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de Wahweap Bay. Door deze plek wilde ik als klein meisje al naar Amerika. Ik had namelijk prachtige beelden van dit gebied gezien in de videoclip ‘I’m not a girl, not yet a woman’ van Britney Spears. Ik kwam er pas tijdens onze reis achter dat de clip hier was opgenomen, dus moest ik natuurlijk even een kijkje gaan nemen. Het geweldige uitzicht stelde absoluut niet teleur. Het is een klein stukje omrijden, maar echt de moeite waard. Bezoek ook zeker het uitzichtpunt met de naam Wahweap Overlook.

Wahweap scenic drive Wahweap scenic drive Wahweap scenic drive

 

Glen Canyon Dam

Na de Wahweap Drive kom je vanzelf uit bij de enorme Glen Canyon Dam. Deze boogstuwdam is maar liefst 216 meter hoog en ligt tussen de Colorado River en Lake Powell. Het mooiste uitzicht op de dam heb je vanaf de Glen Canyondam brug, die Route 89 over de canyon leidt. Ook kun je een bezoek brengen aan de dam zelf of het bijbehorende visitor center.

Glen Canyon Dam Glen Canyon Dam

 

Antelope canyon

Vanuit de Glen Canyon Dam reden we door naar de beroemde Lower Antelope Canyon. Wij kozen bewust voor de Lower Antelope Canyon, omdat deze een stuk langer is dan de Upper Antelope Canyon en ook beter bereikbaar. Ons bezoek aan de canyon was een beetje dubbel. Ondanks dat we ruim van tevoren geboekt hadden, moesten we meer dan anderhalf uur wachten tot we de canyon konden betreden. In de canyon zelf was het enorm druk en vol. Gelukkig werd dit naarmate we verder liepen wel steeds minder en hield onze gids af en toe wat mensen tegen, zodat iedereen alsnog een aantal foto’s kon maken. Toch is een bezoek aan de Antelope Canyon absoluut de moeite waard. Het is zo’n bijzonder natuurverschijnsel en ik vond het echt adembenemend mooi. Uiteindelijk kwam ik terug met honderden foto’s. Het was echt een van de hoogtepunten van onze reis.

Page - Antelope CanyonPage - Antelope CanyonPage - Antelope CanyonPage - Antelope Canyon Page - Antelope Canyon

 

Ja’di’To’oh

Na ons bezoek aan de Antelope Canyon reden we naar Antelope Point Marina, de haven van Lake Powell. Hier vind je Ja’di’To’oh, een fijn restaurant aan het water. We genoten hier van een heerlijke lunch die, zeker voor Amerikaanse begrippen, ook nog eens heel betaalbaar was. Om Antelope Point Marina te betreden, heb je wel een America the Beautiful Pass nodig, of je moet het ervoor over hebben om 25 dollar entree te betalen.

Page Ja’di’To’oh

 

Lake Powell boottour of kajakken

Vanuit de Antelope Point Marina kun je een boottocht maken over Lake Powell. Je vaart dan door een deel van de Antelope Canyon heen. Ook is het mogelijk om zelf een boot of een kajak te huren of om mee te gaan met een georganiseerde kajaktour. Wil je liever even aan het strand relaxen? Rijd dan naar Lone Rock. Dit mooie strand ligt net over de grens van Arizona in de staat Utah en het is een fijne plek om even lekker bij te komen.

Page Lake PowellPage Lake Powell

 

Horseshoe Bend

Rond het einde van de middag bezochten we de Horseshoe Bend, een hoefijzervormige bocht van de Colorado River. De rotsen zijn hier meer dan 300 meter hoog. Voor het beste uitzicht rijd je naar de Horseshoe Bend Overlook. Vanuit de parkeerplaats is het nog wel een stukje lopen in de felle zon, dus zorg dat je voldoende water meeneemt. Ik vond de Horseshoe Bend er altijd al indrukwekkend uitzien op foto’s, maar ik had niet verwacht dat het zo gigantisch groot zou zijn. De tweede foto hieronder is een ingezoomde versie van de eerste foto, waarop je goed kunt zien hoe klein de kano’s beneden in de rivier lijken. Ik vond het overigens wel opvallend dat er nergens hekken stonden. Het lijkt misschien op de foto alsof ik op het randje zit, maar onder mij was nog een heel stuk waar je kon lopen. Een beetje oplettendheid is dus wel gewenst, maar het uitzicht is echt geweldig!

Page - Horseshoe bendPage - Horseshoe bendPage - Horseshoe bendPage - Horseshoe bend

 

Zonsondergang

Omdat het bij de Horsehoe Bend erg druk is rond zonsondergang, besloten we naar de Glen Canyon Overlook te rijden. Dit uitzichtpunt lag recht achter ons hotel. Vanuit hier heb je een heel mooi uitzicht op de Colorado River, de omliggende canyons en de Glen Canyon Dam. Bovendien hadden we deze plek helemaal voor ons alleen. We genoten van een prachtige zonsondergang en keken terug op een geweldige dag in Page. Ik raad iedereen aan om minstens één dag uit te trekken voor al het moois wat de omgeving van Page te bieden heeft.

Glen Canyon Dam overlookZonsondergang Page

 

Overnachten in Page

Accommodaties in Page zijn over het algemeen vrij prijzig. Wij sliepen zelf één nacht in Sleep Inn & Suites at Lake Powell. We betaalden hier € 150 per nacht. Erg duur, maar toch vond ik het dit wel waard. Er zijn in de omgeving namelijk weinig andere plaatsen om te overnachten. Hierdoor ben je al snel een paar uur heen en weer aan het rijden. Als je net als wij maar één volle dag hebt om Page te verkennen, raad ik je zeker aan om in Page zelf te overnachten. Het is een leuk stadje met fijne restaurants en geweldige bezienswaardigheden. Ik vond Sleep Inn & Suites een erg fijn hotel en het uitgebreide ontbijtbuffet was een welkome afwisseling na de andere hotels in Amerika. Wil jij ook overnachten in Page? Bekijk hier alle accommodaties in Page.

Overnachten in Page

 

Wil je meer lezen over de Verenigde Staten? Bekijk hier alle artikelen over onze rondreis door Californië, Utah, Arizona en Nevada.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageer
    Narelle | wegvanhetnoorden.nl
    24 juli 2017 op 07:45

    Dit is ZO’N mooi stukje Amerika! Wij vonden de Antelope Canyon en de Horsebend beide hoogtepunten van onze reis. En Lake Powell verraste ons, super mooi 🙂

Reageer