Bryce Canyon mooiste wandeling

Bryce Canyon: de mooiste wandeling door dit prachtige national park

Home / Verenigde Staten / West-Amerika / Bryce Canyon: de mooiste wandeling door dit prachtige national park

Sinds ik terug ben uit West-Amerika, krijg ik vaak de vraag wat mijn favoriete National Park van Amerika is. Hoewel ik alle parken stuk voor stuk prachtig vond, was er geen enkel park dat me zo raakte als Bryce Canyon National Park. Dit komt met name door de bijzondere wandeling die we hier maakten waarbij we afdaalden in de enorme canyon en midden tussen de zogenaamde hoodoos liepen. Kijk mee naar de mooiste wandeling door Bryce Canyon!

De mooiste wandeling in Bryce Canyon

De combinatie van de Navajo Loop Trail, de Queens Garden Trail en de Rim Trail is wat mij betreft de mooiste wandeling in Bryce Canyon. Deze route is in totaal iets minder dan 5 kilometer lang. Tijdens de route zul je echter vaak vrij steil naar beneden of juist omhoog moeten lopen. Trek daarom zeker een aantal uur uit om deze route te lopen. Ben je wat slechter ter been, dan raad ik je aan om enkel de Rim Trail te lopen. Onderstaand zie je in groen de route van onze wandeling.

Bryce Canyon Trails

Sunset Point

Je wandeling begint bij Sunset Point. Hier kun je je auto gemakkelijk parkeren. Staat het vol bij Sunset Point? Parkeer dan bij de Bryce Canyon Lodge, op een paar honderd meter van Sunset Point. Wij begonnen onze wandeling bewust bij Sunset Point, ondanks dat vaak aangeraden wordt om de Queen’s Garden Loop te beginnen bij Sunrise Point. Voor de veiligheid zou dit beter zijn, omdat je bij Sunrise Point een stuk minder steil naar beneden loopt dan bij Sunset Point. Dit betekent wel dat je op het einde van je route weer heel steil omhoog moet lopen. Persoonlijk vond ik het fijner om het steilste stuk naar beneden te lopen bij Sunset Point en om omhoog de iets minder steile route te pakken naar Sunrise Point. Uiteraard kun je de route ook omdraaien.

Bryce Canyon wandeling

Navajo Trail (1 kilometer)

Vanuit Sunset Point begin je aan de Navajo Trail. Hier kun je een keuze maken tussen twee routes: via Wall Street of Thors Hammer. Helaas is de route via Wall Street (op de kaart aangegeven in paars) vaak afgesloten vanwege afbrokkelende stenen. Dit was ook bij ons het geval, waardoor we de route via Thors Hammer en Two Bridges hebben gelopen. Het uitzicht op deze route was adembenemend. Je hebt hier een geweldig uitzicht op het Amfitheater van Bryce met de duizenden hoodoos. Hoodoos zijn de smalle oranje rotspilaren die zo kenmerkend zijn voor Bryce. Één van de opvallendste hoodoos is Thors Hammer, een grote, geïsoleerde hoodoo.

Bryce Canyon wandelingBryce Canyon wandeling

Je krijgt pas echt een goed beeld van de bijzondere hoodoos wanneer je helemaal afdaalt en zelf door het amfitheater loopt. Via de grote haarspeldbochten van de Navajo Loop daalden we daarom langzaam af, steeds dieper de canyon in naar de basis van de hoodoos.

Bryce Canyon wandelingBryce Canyon wandeling

Wanneer je beneden in de Canyon bent aangekomen, heb je drie keuzes:

 • Je kunt de gehele Navajo Loop lopen, door op de terugweg via Wall Street te lopen (indien geopend). De Navajo Loop is 2,2 kilometer lang.
 • Vervolg je route naar de Queens Garden Route. Dit is de route die wij zelf gevolgd hebben.
 • Indien je graag nog wat verder wilt lopen, kun je ervoor kiezen om vanuit hier ook de Peek-A-Boo Loop te lopen. Deze route is 8,8 kilometer lang en loopt helemaal tot in het hart van het amfitheater. Na deze loop kun je er alsnog voor kiezen om of via Wall Street of via de Queens Garden Route terug naar boven te lopen.

Bryce Canyon wandeling

Queens Garden Trail (3 kilometer)

Toen we aankwamen bij het kruispunt, sloegen we linksaf richting de Queens Garden Trail. We daalden nog iets verder af en ondanks dat we eerder niets anders dan oranje stenen zagen, liepen we nu van het een op het andere moment door een bos. Het was heel bijzonder om deze natuur zo diep in de Canyon te vinden. We zagen hier ook verschillende eekhoorns.

Bryce Canyon wandelingBryce Canyon wandeling

Even later lopen we door een soort stenen poort en is alles weer prachtig oranje.

Bryce Canyon wandeling

We worden omgeven door gigantische rotsen en overal waar we kijken zien we de indrukwekkende hoodoos boven ons. Je kunt hier een kleine afslag nemen om de rots te zien die naar Queen Victoria is genoemd. Met een beetje fantasie, lijkt de rots op de koningin die over haar tuin uitkijkt.

Bryce Canyon wandeling

Na door de Canyon gedwaald te hebben, beginnen we langzaam weer aan de weg omhoog. De stenen worden hier steeds lichter van kleur.

Bryce Canyon wandelingBryce Canyon wandeling

Op een gegeven moment komen we weer bij een soort kruispunt uit. Ook hier staat de Peek-a-Boo Loop als optie aangegeven, maar dit betekent wel dat je eerst helemaal terug moet lopen naar het kruispunt met de Navajo Loop. Als je de Peek-a-Boo Loop graag wilt lopen, kun je dit dus beter meteen na de Navajo Loop doen. Wij volgden zelf de bordjes richting Sunrise Point.

Bryce Canyon wandelingBryce Canyon wandeling

Al snel verandert het landschap in iets wat meer wegheeft van een woestijn vol zandduinen. De kans is groot dat je ook een aantal paarden ziet lopen, aangezien de Horse Trail grenst aan dit deel van de Queens Garden Trail. Het uitzicht over deze oranje duinen is echt adembenemend.

Bryce Canyon wandelingBryce Canyon wandelingBryce Canyon wandeling

Het laatste stukje van de Queens Garden Loop is het pittigst, omdat je hier redelijk steil omhoog moet klimmen. Gelukkig wordt je onderweg weer beloond met geweldige uitzichten en voor je het weet sta je weer aan de rand van de canyon.

Bryce Canyon wandelingBryce Canyon wandelingBryce Canyon wandeling

Rim trail (800 meter)

Wanneer je bent aangekomen bij Sunrise Point kun je via de Rim Trail teruglopen naar Sunset Point. Dit is  nog ongeveer 800 meter lopen over een geasfalteerd pad met vrijwel geen hoogteverschil. Dit pad is daarom ook goed begaanbaar met een rolstoel of kinderwagen. Onderweg heb je een geweldig uitzicht over het amphitheater van Bryce. Ook staan er genoeg bankjes om even uit te rusten van je wandeling en in alle rust te genieten van het uitzicht op de duizenden hoodoos onder je.

Bryce Canyon wandeling

Praktische informatie over Bryce Canyon

Bryce Canyon National Park ligt in de staat Utah, op zo’n 2 uur rijden van Zion National Park. Je kunt het park enkel aan de noordzijde betreden. De entree voor het park is $35 per auto. Wanneer je meerdere nationale parken gaat bezoeken tijdens je rondreis door Amerika, raad ik je aan om een America The Beautiful Pass aan te schaffen. Deze pas kost $80 en wordt op naam gezet. Je moet je kunnen identificeren als ze de pas controleren, dus zorg dat je altijd je paspoort meeneemt. De pas kan echter gebruikt worden als geldig als entreebewijs voor alle inzittenden in je privévoertuig, zoals een huurauto, camper of motor. Voor gebieden waar je te voet naar binnen gaat, is de pas geldig voor de pashouder plus drie extra volwassenen. Je kunt de America the Beautiful Pass ter plekke kopen in verschillende nationale parken, waaronder Bryce National Park. De $80 haal je er al snel uit wanneer je meerdere parken bezoekt.

Bryce Canyon wandeling

Benodigde tijd voor een bezoek aan Bryce Canyon

Voor bovenstaande wandeling zou ik zeker een hele ochtend of middag uittrekken. Ondanks dat de route minder dan 5 kilometer lang is, zul je hier over het algemeen veel langer over doen dan normaal. Je loopt namelijk vrij steil omhoog of omlaag tijdens deze wandeling. Bovendien zul je onderweg verschillende keren willen stoppen voor foto’s. Naast deze wandeling zijn er nog een hele hoop mooie uitzichtpunten te bezoeken in Bryce, wat wij zelf in de ochtend deden. Ik raad je daarom aan om minimaal één volle dag uit te trekken om het park te bezoeken. Bovendien is het echt een aanrader om Bryce ook te bezoeken tijdens zonsopkomst of zonsondergang.

Bryce Canyon wandeling

Overnachten in de buurt van Bryce Canyon

Wij kozen ervoor om nabij Bryce te overnachten, zodat we een volle dag in Bryce konden doorbrengen en deze bijzondere plek ook tijdens zonsopkomst en zonsondergang kunnen zien. We sliepen in Bryce Pioneer Village. Deze fijne accommodatie is gelegen in het dorpje Tropic op zo’n 20 minuten rijden van Bryce Canyon National Park. We betaalden hier € 86 per nacht voor twee personen, inclusief ontbijt (al moet je je daar niet te veel van voorstellen). Het was een hele fijne accommodatie met een mooie tuin met zwembad en een gezellig restaurant. Wat mij betreft zeker een aanrader wanneer je in de buurt van Bryce wilt overnachten.

Bryce Pioneer Village

Persoonlijk vond ik Bryce het allermooiste National Park dat we tijdens onze rondreis door West-Amerika bezocht hebben. Nergens anders zag ik zo’n bijzondere natuur en het was geweldig om tussen de enorme hoodoos te lopen. Ik raad je dan ook echt aan om minstens één dag voor Bryce uit te trekken tijdens je rondreis door Amerika. Wil je meer lezen over onze rondreis door West-Amerika? Bekijk hier alle artikelen over de Verenigde Staten.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

13 reacties op “Bryce Canyon: de mooiste wandeling door dit prachtige national park”

  1. Wat een heerlijk vooruitzicht! Je hebt geen reserveringen nodig voor de Nationale Parken in Amerika, dus je kunt gewoon op de dag zelf een entreeticket kopen of je America the Beautiful Pass gebruiken om het park binnen te komen. Alvast heel veel plezier gewenst in Bryce, het is er zo mooi!

 1. Wat ik me afvraag, heb je eigenlijk alle wandelingen in Bryce gedaan om te kunnen zeggen dat dit de mooiste wandeling in Bryce is? Heb je bijvoorbeeld ook de Fairyland Loop Trail gelopen? Het valt me op dat je het laat overkomen of je heel veel van alles afweet, maar eigenlijk alles wat je over Noord Amerika plaatst is wel heel erg standaard. Beetje het in der land der blinden is 1 oog koning verhaal.

 2. Ronald Friso

  Goedendag,
  Wij gaan in de zomer met onze kids 13,15 een rondreis maken met camper. Eerste stop is in Zion. RV Park Zion Canyon (Ferber family) Hier verblijven wij 1 nacht. Hierna trekken we door voor een verblijf van 2 nachten in Bryce.

  Hebben jullie types voor een erg mooie wandeling eind van de dag of rit met Camper door Zion met doel doorreis naar Bryce?

  1. Hi Ronald, wat gaaf dat jullie samen met de kids een rondreis gaan maken door West-Amerika. Die reis zal ze ongetwijfeld de rest van hun leven bijblijven. We hebben ook een artikel geschreven met al onze tips voor Zion National Park: https://reisgenie.nl/tips-zion-national-park/. Hopelijk staat daar een mooie wandeling voor jullie tussen! Met de camper (of eigen auto) mag je overigens niet door Zion rijden. Als alternatief zou je wel de Zion Mt. Carmel Highway Scenic Drive kunnen rijden en de Canyon Overlook Trail kunnen wandelen. Deze wandeling is zo’n anderhalve kilometer lang. EIk zou echter wel aanraden om dit uitzichtpunt in de ochtend of middag te bezoeken. Wij wilden hier zelf de zonsondergang kijken, maar de zon gaat precies aan de verkeerde kant onder, waardoor we enorm veel tegenlicht hadden. Voor een zonsopkomst zit je hier echter perfect. Ik wens jullie alvast een hele mooie reis samen!

 3. Wij gaan komende zomer een redelijk vergelijbare rondreis maken als jullie gemaakt hebben. Is deze wandeling te doen met een kinderwagen denk je??

  1. Hi Sander, wat gaaf dat jullie naar Amerika gaan! Bovenstaande wandeling zou ik eerlijk gezegd echt niet aanraden met een kinderwagen. Eventueel zou je je kindje wel mee kunnen nemen in een draagzak. Als een alternatieve wandeling kan ik je de rim trail aanraden van sunrise point naar sunset point. Deze wandeling is geasfalteerd en vrijwel geheel vlak. Alvast een fijne reis!

  1. Haha klinkt herkenbaar! Ik vond het omhoog lopen ook een stuk zwaarder 😉 Maar het uitzicht was het wel helemaal waard. Super tof dat jullie deze wandeling ook hebben gelopen!

  1. Ik vond het ook zo ongelofelijk mooi. Ik hoop echt dat je snel eens een roadtrip door West-Amerika kunt maken. Zeker met jouw bachelor Amerikanistiek denk ik dat je het echt geweldig gaat vinden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven