Uitzicht op de Duomo in Florence

Roadtrip door Italië: 4 Italiaanse steden in één week

Home / Italië / Roadtrip door Italië: 4 Italiaanse steden in één week

Zoek je nog een mooie bestemming voor het voorjaar? Wat dacht je van een roadtrip door Italië? We hebben een route langs vier van de leukste Italiaanse steden voor je uitgestippeld. 

De route langs vier Italiaanse steden in één week

Tijdens je roadtrip door Italië bezoek je maar liefst vier Italiaanse steden: Bologna, Florence, Lucca en Pisa. De totale reistijd tussen de steden is iets meer dan 3 uur, waardoor je voldoende tijd hebt om elke stad in alle rust te bekijken. Je kunt ervoor kiezen om met je eigen auto naar Italië te rijden, maar een huurauto is natuurlijk ook een prima optie. Deze boek je bijvoorbeeld via EasyTerra. Via deze onafhankelijke website vergelijk je heel gemakkelijk de prijzen van verschillende bekende autoverhuurbedrijven, zodat je altijd de laagste prijs betaald.

Roadtrip Italië

Bologna

Vanuit Eindhoven kun je rechtstreeks op de gezellige stad Bologna vliegen. Bologna staat vooral bekend om de pasta bolognese, maar naast heerlijke pasta heeft Bologna gelukkig nog meer te bieden. Bekijk onze foto-impressie van Bologna om alvast een beeld te krijgen. Naast prachtige bezienswaardigheden, zoals het mooie Piazza Maggiore, kun je in Bologna toch vooral erg goed eten. We hebben al onze tips voor lekker en goedkoop eten in Bologna voor je op een rijtje gezet. Heb je iets te veel geshopt in de mooie overdekte winkelstraat van Bologna? Dan is de Italiaanse Aperitivo echt iets voor jou. Bij het bestellen van één drankje, mag je namelijk gratis gebruik maken van het uitgebreide buffet vol met heerlijke Italiaanse lekkernijen. Wij vonden dit echt een aanrader!

Rondreis Italie - Bolognabibliotheek bolognauitzicht bolognaBasilica di San Petronio

Florence

Nadat je in Bologna je huurauto opgehaald hebt, rijd je door naar Florence. We lieten je eerder al zien hoe je één dag in Florence het beste besteedt, maar als je de kans krijgt zou ik zeker wat langer in Florence blijven. Je komt ogen tekort in deze mooie stad en ook hier kun je weer van het heerlijke Italiaanse eten genieten. Bezoek tijdens je bezoek aan Florence in ieder geval de indrukwekkende Duomo, wandel over de beroemde Ponte Vecchio en geniet van het het uitzicht vanaf Piazzale Michelangelo. Bekijk hier al onze tips voor een bezoek aan Florence.

Rondreis Italië Florenceponte vecchio duomo florence

Lucca

Vanuit Florence rijd je in iets meer dan een uur naar de stad Lucca, één van de rijkste steden van Noord-Italië. Lucca was een belangrijkste stad in zowel de Romeinse tijd als in de Middeleeuwen. De stad staat daarom bomvol met indrukwekkende historische bezienswaardigheden. Het volledige oude centrum is daarnaast nog steeds omringd door oude stadsmuren. Breng ook zeker een bezoekje aan het eeuwenoude Piazza Anfiteatro en de Duomo  di San Martino. Mocht je in de zomer in Lucca zijn dan heb je geluk. Op het Piazza Napoleone wordt dan namelijk het beroemde Summer Festival gehouden. Eerder traden hier onder andere Amy Whinehouse en Elton John op. Bekijk hier al onze tips voor een bezoek aan Lucca.

Guinigi Toren in Lucca Plein in Lucca

Pisa

Vanuit Lucca rijd je in een half uurtje naar Pisa. Natuurlijk ontkom je er niet aan om hier even een echte toeristenfoto met de toren van Pisa te maken. Om eerlijk te zijn vond ik de gebouwen rondom de toren een stuk indrukwekkender dan de toren van Pisa zelf. Ook een wandeling langs de rivier de Arno is een aanrader. Ik zou persoonlijk echter maximaal één volle dag voor Pisa uittrekken en de rest van je tijd in de overige drie plaatsen besteden. Pisa is wel de perfecte eindbestemming van je reis, omdat je hier je huurauto weer kunt inleveren bij het vliegveld. Vanaf het vliegveld van Pisa kun je terugvliegen naar verschillende steden in Nederland. Bekijk hier alle tips voor Pisa in één dag.

Pisa ItaliëRoadtrip Italië - Pisa

Verlenging in Cinque Terre

Mocht je je reis nog wat willen verlengen, dan kun je vanuit Pisa overigens ook gemakkelijk doorrijden naar het mooie Cinque Terre. Je rijdt hier ongeveer 1,5 uur op. Ik raad je aan om hier zeker drie dagen voor uit te trekken. Bekijk hier al onze tips voor een bezoek aan Cinque Terre.

Cinque Terre Vernazza uitzicht Cinque Terre Manarola uitzichtpunt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met EasyTerra.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

2 reacties op “Roadtrip door Italië: 4 Italiaanse steden in één week”

  1. Wij gaan in mei lekker drie weken door Italië rijden. En wellicht komen we door bologna heen dus dan ga ik er zeker wat beter kijken. Ik vlieg er vaak op maar de stad zelf nooit goed bekeken

    1. Oh wat heerlijk Simone! De eerste keer dat ik in Bologna was, was dat eigenlijk ook omdat vliegen op Bologna een stuk goedkoper was dan op Florence. We besloten één nacht in Bologna te blijven, zodat we die stad ook konden bekijken en ik vond het zo leuk dat ik later met Kimber en een andere vrienden nog een paar nachten terug ben gegaan puur voor Bologna. Ik vond het zelf een hele leuke stad en je kunt er ook nog eens heerlijk eten! Alvast een hele fijne reis gewenst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven