Goedkoop parkeren Schiphol

Goedkoop parkeren bij Schiphol: 5 tips voor het boeken van een alternatieve parkeerplaats

Home / Reistips / Goedkoop parkeren bij Schiphol: 5 tips voor het boeken van een alternatieve parkeerplaats

Vervoer van en naar Schiphol kan soms best een uitdaging zijn, zeker als je heel vroeg of juist heel laat vliegt. Het liefst rijden we dan met onze eigen auto naar Schiphol, maar voor parkeren op Schiphol zelf betaal je al snel de hoofdprijs. Gelukkig bieden een aantal ondernemers in de buurt van Nederlands grootste vliegveld alternatieve parkeerplaatsen. Deze bedrijven staan los van de luchthaven, maar qua service doen ze niet onder en je betaalt vaak slechts een fractie van wat je bij Schiphol zelf betaalt. We vertellen je graag onze tips voor het boeken van een alternatieve én goedkope parkeerplaats op Schiphol!

Tip 1: Vergelijk alternatieve parkeerplaatsen rondom Schiphol via Parkos.nl

Er zijn inmiddels veel alternatieve parkeeraanbieders in de buurt van Schiphol. Via Parkos.nl kun je gemakkelijk meerdere partijen met elkaar vergelijken en direct online een parkeerplaats reserveren. Deze alternatieve parkeerplaatsen zijn een stuk goedkoper dan wanneer je via Schiphol zelf boekt. Ze liggen namelijk niet letterlijk op Schiphol, maar wel vlakbij de luchthaven. Ook kunnen ze de prijs lager houden, doordat ze geen grote managementlagen en dure kantoren hebben. Momenteel staan er maar liefst 14 verschillende alternatieve parkeeraanbieders online bij Parkos, zodat je altijd een optie vindt die aansluit bij jouw wensen.

Goedkoop parkeren Schiphol

Tip 2: Bekijk de voor-en nadelen van shuttle en valet parking

Voor je boekt, is het belangrijk om te weten wat het verschil is tussen shuttle en valet parking, zodat je goed kunt kijken welke optie het beste bij jou past. Wanneer je kiest voor shuttle parkeren, rijd je zelf naar het geboekte parkeerterrein toe. De meeste parkeerterreinen liggen net buiten Schiphol, bijvoorbeeld in Hoofddorp of Aalsmeer, waardoor je niet door de drukte van Schiphol hoeft. Je parkeert je auto zelf op de parkeerplaats en je neemt vervolgens de gratis shuttlebus die je naar de vertrekhal van Schiphol brengt. Wanneer je weer terugkomt van je reis, bel je de parkeeraanbieder. De shuttlebus haalt je dan weer op bij Schiphol. Wij kiezen zelf eigenlijk altijd voor deze optie, omdat dit vaak het goedkoopst is.

Het voordeel van valet parking is dat je rechtstreeks naar de vertrekhal van Schiphol rijdt. Je bespaart dus best wat tijd, doordat je niet meer van het parkeerterrein naar Schiphol hoeft te reizen. Bij aankomst bij de vertrekhal staat er een medewerker van het parkeerbedrijf klaar die samen met jou de auto controleert op eventuele schade. Na het ondertekenen van het ontvangstdocument overhandig je de sleutel en zal de medewerker je auto parkeren op een beveiligd parkeerterrein. Zelf loop je zo met je bagage de vertrekhal van het vliegveld in. Wanneer je weer aankomt op Schiphol, bel je de parkeeraanbieder die je auto vervolgens naar de aankomsthal brengt. Deze optie is vaak iets duurder dan shuttle parkeren, maar het bespaart je wel wat tijd en gedoe.

Tip 3: Houd rekening met de ligging van de parkeerplaats

Kies je voor shuttle parking en rijd je dus zelf naar de parkeerplaats, houd dan ook rekening met de ligging van de parkeerplaats. Als je in het net als wij in het zuiden van Nederland woont, is het bijvoorbeeld niet heel logisch om te kiezen voor een parkeerplaats ten noorden van Schiphol. Kom je vanuit het zuiden dan is een parkeerplaats in bijvoorbeeld Roelofarendsveen of Aalsmeer een goede optie, terwijl Badhoevedorp of Hoofddorp vanuit het noorden vaak weer handiger is. Ook de afstand tot Schiphol is iets om rekening mee te houden. Bij Parkos staat duidelijk aangegeven hoeveel minuten het rijden is met de shuttlebus van de parkeerplaats naar Schiphol.

Goedkoop parkeren Schiphol

Tip 4: Bekijk goed welke opties voor jou belangrijk zijn

Op Parkos.nl worden enkel parkeerterreinen aangeboden die 7 dagen per week en 24 uur per dag bewaakt worden. Over veiligheid hoef je je dus geen zorgen te maken. Wel kun je tijdens het vergelijken bepaalde opties selecteren die voor jou belangrijk zijn. Wil je je autosleutels in het geval van shuttle parking bijvoorbeeld afgeven bij de parkeeraanbieder of neem je de sleutels liever zelf mee op reis? Ook kun je kiezen of je je auto liever overdekt parkeert. Dit kost vaak iets meer, maar je auto is dan wel beter beschermd tegen bijvoorbeeld regen en sneeuw. Zelf kiezen we meestal gewoon voor buiten parkeren, omdat dit vaak wat goedkoper is en onze auto normaal gesproken ook vaak buiten staat.

Tip 5: Boek je parkeerplaats op Schiphol direct nadat je je reis hebt geboekt

Heb je je reis geboekt? Boek dan ook meteen je parkeerplaats bij Schiphol. Ook last-minute zijn er gelukkig vrijwel altijd nog parkeerplaatsen beschikbaar op Parkos.nl. Echter, hoe eerder je boekt, hoe meer keuze je hebt. Dit is zeker handig als je een voorkeur hebt voor een bepaalde locatie of een bepaalde optie. Het voordeel van Parkos.nl is dat je je boeking hier tot 24 uur van tevoren gratis kunt wijzigen of annuleren. Mocht je reis onverhoopt verzet worden of niet doorgaan, dan krijg je de betaalde kosten volledig terug.

Goedkoop parkeren Schiphol

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Parkos.nl

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven