Soosee: dé (reis)app voor iedereen met een voedselallergie of intolerantie

Home / Reistips / Soosee: dé (reis)app voor iedereen met een voedselallergie of intolerantie

Iedereen met een voedselallergie of intolerantie zal het wel herkennen: het eeuwige etiketjes scannen op ingrediënten die je niet kan of wil eten. Nu is dat in Nederland al een hele opgave, maar in het buitenland is het soms helemaal lastig om een ingrediëntenlijst te ontcijferen. Dat moest handiger kunnen dacht Jordi Bruin en hij ontwikkelde Soosee: een app die voor jou checkt of je een product mag eten. De app is inmiddels beschikbaar in 14 verschillende talen en hij is ook ideaal voor vegetariërs of vegans. We vertellen je graag meer over deze handige (reis)app!

Een oplossing voor het eindeloos scannen van ingrediënten

Als je zelf ergens intolerant of allergisch voor bent of weleens boodschappen doet voor vrienden met een intolerantie of allergie, weet je hoe lastig het soms is om alle kleine lettertjes op de ingrediëntenlijst te checken. Laat staan om al die verschillende namen van ingrediënten uit je hoofd te leren. Dat dacht Jordi Bruin ook. Hij greep de corona-periode aan om zijn idee voor Soosee uit te werken: een app waarmee je de verpakking van een product scant en die meteen aangeeft of het product wel of niet geschikt is om te eten met jouw allergie, intolerantie of dieetwens.

Soosee app

Hoe werkt Soosee?

Soosee maakt gebruikt van de nieuwste technologie op het gebied van Augmented Reality en tekstherkenning om zo woorden te herkennen en uit te lichten over het camerabeeld heen. Zo kun je specifieke ingrediënten makkelijk herkennen en producten die deze ingrediënten bevatten vermijden. De app bevat ingebouwde lijsten van veelvoorkomende allergieën en intoleranties zoals gluten, lactose, noten en zeevruchten. Ook zijn er speciale lijsten om dierlijke E-nummers te herkennen, bijvoorbeeld voor vegetariërs of vegans. Daarnaast kun je kiezen voor het vermijden van producten die slecht zijn voor het milieu, zoals palmolie, of de app instellen voor bepaalde religieuze voorkeuren, zoals alcohol, halal of koosjer. Ook kun je zelf een groep aanmaken van ingrediënten die je graag skipt. Het handige is dat je ook gemakkelijk combinaties kunt maken van verschillende voorkeuren. Ben je bijvoorbeeld zelf allergisch voor noten en eet je partner veganistisch, dan kun je hier tegelijk op selecteren.

Een ideale app voor op reis

Eet je vegetarisch of vegan of heb je een voedselallergie of intolerantie? Dan weet je waarschijnlijk ook hoe lastig dit in het buitenland kan zijn. Gelukkig is de app dankzij de ruim 2.500 internationale testers inmiddels ook vertaald in 14 verschillende talen: Engels, Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Pools, Portugees, Spaans, Hongaars, Fins, Deens, Noors, Turks, Litouws. Momenteel worden daar nog steeds talen aan toegevoegd. Wanneer we weer op reis mogen, kun je de Soosee-app dus ook in het buitenland gebruiken om snel en gemakkelijk een product te controleren op de ingrediënten van jouw allergie, intolerantie of dieetwens.

Soosee app - op reis

Voor wie is Soosee handig?

Soosee is wat ons betreft een hele fijne app voor iedereen die:

  • Allergisch of intolerant is, maar nog niet alle ingrediënten kent waar je op moet letten.
  • Boodschappen moet doen voor vrienden met intoleranties, allergieën of dieetwensen.
  • Sinds kort vegetarisch of veganistisch eet.
  • De kleine letters op een etiket niet goed kan lezen.

De app is gratis te downloaden in de App store. De Android versie volgt later dit jaar.

Soosee app - hoe werkt het

Bekijk hier meer handige tips voor op reis!

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

2 reacties op “Soosee: dé (reis)app voor iedereen met een voedselallergie of intolerantie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven