Rondreis Nicaragua - Onze route in 2 weken

Rondreis Nicaragua: onze route in 2 weken

Home / Nicaragua / Rondreis Nicaragua: onze route in 2 weken

Begin dit jaar reisden mijn vriend en ik in twee weken door het prachtige Nicaragua. Van indrukwekkende koloniale steden tot ongerepte natuur en van talloze vulkanen tot bounty stranden, Nicaragua heeft ons echt verrast. Het is zo’n gevarieerd land. Ik laat je onze route en de mooiste plekken in Nicaragua zien. Ook deel ik de accommodaties waar we tijdens onze rondreis sliepen.

Dag 1: aankomst in Nicaragua

Rond 5 uur ’s nachts vertrekken we in alle vroegte naar Schiphol. Omdat er zo vroeg nog geen treinen rijden vanuit het zuiden, zijn we blij met het aanbod van Parkeren Schiphol om onze auto twee weken te parkeren bij Q-Park Spaarne Gasthuis. Dit bleek ideaal omdat hier om de vijf minuten een bus rijdt, waardoor we gewoon zelf de bus naar Schiphol kunnen pakken. In een klein kwartier staan we op Schiphol en checken we in voor onze vlucht naar Atlanta, waar we een overstap hebben. Mocht je ook een overstap hebben in Amerika, let er dan op dat je ook voor deze overstap een ESTA visum moet aanvragen. Verder zou ik je aanraden om in Amerika vast wat dollars te pinnen. Voor je Visa on Arrival moet je in Nicaragua namelijk 10 dollar per persoon in cash betalen. Vanwege het tijdsverschil komen we ondanks de lange reis al diezelfde avond aan op het vliegveld van Managua. Onze taxi brengt ons gelijk naar Casa Marimba, een accommodatie gelegen aan het bijzondere vulkanische meer Laguna de Apoyo.

Dag 2: Laguna de Apoyo en Masaya

’s Ochtends worden we wakker van een kraaiende haan, slingerende apen en het geluid van onbekende tropische vogels. Als we de deuren naar het balkon openen, zien we pas goed dat we middenin een tropische jungle zijn beland. Overdag doen we het rustig aan. We genieten van het heerlijke eten en we zwemmen in het warme water van het vulkanische meer. In de avond bezoeken we de Masaya vulkaan, waar we vlak onder ons de kolkende lava zien borrelen in de krater.

Bekijk hier alle tips voor een bezoek naar Laguna de Apoyo en omgeving.

Casa Marimba Laguna de ApoyoCasa Marimba Laguna de ApoyoMasaya vulkaan

Dag 3: Mirador de Catarina, Mombacho en Granada

De volgende dag bezoeken we de Mirador de Catarina, waar we een geweldig uitzicht hebben over Laguna de Apoyo. Vervolgens rijden we naar Mombacho Volcano Natural Reserve. Hier maken we een wandeling over twee van de drie kraters van de vulkaan, waarbij we door drie verschillende ecosystemen lopen. Het ene moment  lopen we in een dicht bebost tropisch regenwoud en het volgende moment staan we op een grote open vlakte vol gekleurde bloemen en planten. Op een van de toppen worden we beloond met een prachtig uitzicht met in de verte de koloniale stad Granada en de bijbehorende Isletas. Na deze bijzondere wandeling reizen we door naar Granada. Net voor zonsondergang beklimmen we de Iglesia de la Merced voor een mooi uitzicht over de stad.

Bekijk hier meer over onze wandeling over de Mombacho vulkaan.

Laguna de Apoyo CatarinaCatarina Laguna de ApoyoMombacho Nicaragua Mombacho Nicaragua Granada NicaraguaGranada NicaraguaGranada Nicaragua

Dag 4: Granada en de Isletas

Vandaag hebben we een volle dag om Granada te verkennen. In de ochtend wandelen we door het centrum en bewonderen we de kleurrijke koloniale gebouwen. In de middag maken we een kajaktocht rond de Isletas van Granada. Deze groep van 365 eilandjes is ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Met een kajak kunnen we ook door de wat smallere stukken heen. Wanneer we terug richting Granada peddelen, worden we beloond met een prachtige zonsondergang over het water.

Bekijk hier alle tips voor Granada en omgeving en lees hier alles over kajakken langs de Isletas van Granada.

Granada NicaraguaGranada NicaraguaGranada NicaraguaGranada Nicaragua

Dag 5: Ometepe en Charco Verde

In de vroege ochtend vertrekken we naar Isla de Ometepe, een bijzonder vulkanisch eiland in het meer van Nicaragua. We maken een rit van zo’n anderhalf uur door het platteland. We zien onder andere veel suikerriet plantages en rijstvelden. Vanuit San Jorge nemen we de ferry naar San José. We regelen een taxi die ons eerst naar Charco Verde brengt. Dit mooie natuurreservaat ligt op de route naar onze accommodatie. Er zijn hier veel bijzondere bloemen en planten te zien en er is een mooie vlindertuin. Na een wandeling door Charco Verde rijden we door naar onze accommodatie.

Als je ook via San José reist, raad ik je aan om de taxi van San José naar je accommodatie al op voorhand te regelen. Wij deden dit niet en betaalden daardoor veel te veel, omdat er nou eenmaal weinig taxi’s zijn bij de haven van San José. De meeste taxi’s verzamelen namelijk bij de haven van Moyogalpa. Gelukkig leerden we later taxichauffeur José kennen. Hij liet ons met veel plezier de rest van het eiland zien. José is erg aardig en gezellig en spreekt naast Spaans ook goed Engels. De prijzen zijn vergeleken met de andere taxichauffeurs op het eiland heel redelijk. Je kunt hem bereiken via whatsapp (505 8877 5646) en email (jagarcia01@hotmail.com).

Isla de OmetepeIsla de Ometepe Charco VerdeIsla de OmetepeIsla de Ometepe Charco VerdeIsla de Ometepe Charco Verde

Dag 6: Ojo de Agua en Santo Domingo

De volgende dag voelt mijn vriend zich niet helemaal lekker, dus besluit ik om zelf een wandeling over het eiland te maken. Ik wandel bijna 10 kilometer en geniet van de uitzichten en het alledaagse leven onderweg. De lokale bevolking is ook enorm vriendelijk. Letterlijk iedereen waar ik langs loop, groet me vrolijk. Onderweg breng ik een bezoek aan Ojo de Agua, een zwembad gevuld met natuurlijk vulkanisch bronwater. Het water schijnt zelfs medische eigenschappen te hebben. Ook wandel ik over de mooie stranden Playa Santo Domingo en Playa San Fernando.

Isla de OmetepeIsla de OmetepeIsla de Ometepe Ojo de Agua Isla de Ometepe strand

Dag 7: Rio Istian en San Ramon

Mijn vriend is gelukkig weer opgeknapt en in de ochtend maken we een kajaktocht over de Rio Istián. Dit is voor mij absoluut één van de hoogtepunten van Ometepe. De omgeving is prachtig en we zien best veel dieren. In de middag bezoeken we een ander hoogtepunt: de 90-meter hoge waterval San Ramón. Het is een vrij zware wandeling naar deze waterval, omdat we over rotsen moeten klauteren en door stromingen heen moeten lopen. Eenmaal bij de waterval zijn we de zware wandeling al snel vergeten, wat een prachtige plek!

Bekijk al onze tips voor een bezoek aan Isla de Ometepe.

Isla de Ometepe kajak Isla de Ometepe kajak Isla de Ometepe kajak Isla de Ometepe kajakIsla de Ometepe San RamonIsla de Ometepe San Ramon

Dag 8: van Ometepe naar León

In de ochtend nemen we de Ferry van Ometepe naar San Jorge op het vasteland. We hadden vooraf al een shuttlebusje geboekt via Bigfoot Hostel in León, die ons van San Jorge naar León brengt. Onderweg stoppen we nog een uurtje in Granada, waarna we doorrijden naar León. In de middag wandelen we vast even door het oude centrum van León. Ik ben meteen onder de indruk van deze mooie en authentieke stad.

Doen in Leon, NicaraguaLeon NicaraguaDoen in Leon, Nicaragua

Dag 9: Vulkaanboarden en León verkennen

In de ochtend staat een spannende activiteit op onze planning, we gaan namelijk vulkaanboarden. In een klein uurtje wandelen we naar de top van de zwarte Cerro Negro vulkaan. De omgeving waar we doorheen lopen is prachtig en heel bijzonder. Ook het vulkaanboarden zelf vind ik super gaaf. Op een houten plank glijd ik van de 675 meter hoge actieve vulkaan af. Best spannend, maar echt heel tof! Nadat we al het zand van ons afgespoeld hebben, wandelen we nog even door León. We beklimmen de spierwitte Basílica Catedral de la Asunción en wandelen over het dak van de kathedraal. Op die manier kunnen we niet alleen de bijzondere koepels van de kathedraal goed zien, maar we genieten ook van een geweldig uitzicht over de stad.

Lees hier meer over mijn ervaring met vulkaanboarden in Nicaragua en bekijk hier de 5 meest bijzondere activiteiten op de verschillende vulkanen in Nicaragua.

Cerro Negro Volcano Boarding NicaraguaCerro Negro Volcano Boarding Nicaragua Top Kathedraal Leon Top Kathedraal Leon

Dag 10: León en de Telica vulkaan

’s Ochtends wandelen we nog even door het mooie oude centrum van León. In de middag rijden we naar de Telica vulkaan. Onze gidsen zijn het er unaniem over eens dat dit de mooiste vulkaan van Nicaragua is, dus ik ben erg benieuwd. We maken een mooie wandeling naar de top van de rokende vulkaan en genieten onderweg van een geweldig uitzicht op de groene omgeving. Ook bezoeken we een grot vol vleermuizen. We lopen vervolgens naar een mooi uitzichtpunt waar we genieten van een geweldige zonsondergang. Als de zon onder is, lopen we nog een keer terug naar de krater, waar we de lava zien stromen. Echt een heel gave ervaring!

Bekijk hier alle tips voor een bezoek aan Léon en lees hier meer over ons avontuur op de Telica vulkaan.

Doen in Leon, Nicaragua Doen in Leon, NicaraguaTelica vulkaan NicaraguaTelica vulkaan Nicaragua

Dag 11: van Leon naar Little Corn

Via Nica Tour boeken we een shuttle die ons naar het vliegveld van Managua brengt. We reizen vandaag naar Little Corn, een vrij afgelegen eiland in de Caribische zee. We vliegen eerst van Managua naar Big Corn Island. Vanuit hier gaan we met de boot naar Little Corn. Hier worden we gelijk vriendelijk onthaald met een welkomstdrankje. De rest van de dag genieten we van de prachtige stranden.

Little Corn YemayaLittle Corn Yemaya Little Corn Yemaya

Dag 12: Snorkelen op Little Corn

Vlakbij de kust van Little Corn ligt een bijzonder rif waar je goed kunt snorkelen. We boeken daarom een snorkel tour. Ik vond het water er vanaf het strand al heel helder uit zien, maar zo midden op zee lijkt het water haast licht te geven, zo helderblauw is het. We zien tijdens het snorkelen onder andere een grote verpleegsterhaai, een rog en een barracuda. De rest van de dag hangen we bij de beach bar mét schommels.

Little Corn YemayaLittle Corn YemayaLittle Corn Yemaya

Dag 13: Relaxen op Little Corn

Op onze laatste volle dag op Little Corn doen we niet bijzonder veel. We wisselen ons privézwembad af voor een duik in de zee, we liggen in de hangmat en we genieten van het uitzicht en het heerlijke eten.

Bekijk hier alle tips voor een bezoek aan Little Corn.

Little Corn YemayaLittle Corn YemayaLittle Corn Yemaya

Dag 14: van Little Corn naar Managua

In de ochtend genieten we van ons laatste ontbijt met uitzicht op de Caribische zee. Daarna nemen we de boot naar Big Corn en vervolgens weer het vliegtuig naar Managua. Hier blijven we nog één nacht slapen vlakbij het vliegveld. De volgende morgen vliegen we weer vroeg terug naar Nederland, terugkijkend op een geweldige reis.

Little Corn Yemaya

Accommodaties tijdens onze reis

Laguna de Apoyo – Casa Marimba (2 nachten)

Onze eerste twee nachten brachten we door in Casa Marimba, een tropische eco-lodge pal aan Laguna de Apoyo. We hadden een fijne kamer met eigen badkamer en balkon. De casa is volledig omgeven door tropische jungle en er hangen overal hangmatten. Er lopen ook een aantal lieve honden en katten rond in de casa, dus let wel op wanneer je hier allergisch voor bent. Je kunt bij Casa Marimba ook verschillende tours boeken. Bovendien is het eten hier geweldig. We aten nergens in Nicaragua zo lekker als hier.

Casa Marimba Laguna de Apoyo Casa Marimba Laguna de Apoyo

Granada – La Alcoba de Cervantes (2 nachten)

In Granada slapen we twee nachten in het prachtige La Alcoba de Cervantes via Airbnb. Deze prachtige kamer met hoge plafonds is super ruim. Het voelt bijna alsof het een oude balzaal is. Er is ook een klein zitgedeelte en een mooie badkamer. De locatie vond ik perfect, aangezien het vrijwel direct naast het Garden Café ligt op slechts één blok lopen van het centrale plein. Doordat de accommodatie recht aan de straat is gelegen, is het wel vrij gehorig. We betaalden hier 34 euro per nacht.

Ook overnachten in een Airbnb? Wij mogen je € 34 korting aanbieden op je eerste verblijf via Airbnb.

Granada Nicaragua

Isla de Ometepe – Xalli Ometepe Beach Hotel (3 nachten)

Op Isla de Ometepe sliepen we in Xalli Ometepe Beach Hotel, één van de mooiste hotels van heel Ometepe. Het ligt aan Playa San Fernando, waardoor je in een paar meter op het strand staat. Er is een fijne tuin met hangmatten en ligstoelen en er staat altijd een lekker briesje. De huisjes zijn van alle gemakken voorzien, zoals een goede airco en een televisie met filmzender. Het bed van Xalli was het fijnste bed van onze hele reis. Wat dit hotel voor ons zo bijzonder maakte, was het personeel. Ik kan oprecht zeggen dat ik zelden zo’n fijne service heb ervaren als hier. Binnen een halve dag kende vrijwel al het personeel ons bij naam en ze deden er alles aan om ervoor te zorgen dat we niets tekort kwamen.

Isla de Ometepe Xalli Isla de Ometepe Xalli Isla de Ometepe Xalli

León – Coco Calala (3 nachten)

In León sliepen we drie nachten in Coco Calala, een prachtige Airbnb van de Nederlandse Flor en haar Nicaraguaanse man Enrique. Coco Calala ligt middenin het centrum van de stad, maar toch voelt het als een kleine oase van rust in de drukke stad. Als je de voordeur ziet, kun je haast niet geloven dat hier zo’n grote binnenplaats achter ligt met een tropische tuin en een mooi zwembad. De kamers zijn ook prachtig ingericht met leuke details. Flor en Enrique waren super vriendelijk en behulpzaam en ze gaven ons goede tips voor ons verblijf. Echt een aanrader dus! We betaalden hier slechts € 22 per nacht voor een prachtige kamer met eigen badkamer.

Ook overnachten in een Airbnb? Wij mogen je € 34 korting aanbieden op je eerste verblijf via Airbnb.

Coco Calala Leon Nicaragua Coco Calala Leon Nicaragua Coco Calala Leon Nicaragua

Little Corn – Yemaya Island Hideaway and Spa (3 nachten)

Op Little Corn verbleven we drie nachten in Yemaya Island Hideaway and Spa, een prachtige eco-lodge aan het mooiste en meest noordelijke strand van Little Corn. We verbleven in een huisje met een klein privé zwembad. We hadden een prachtige slaapkamer en een fijne badkamer met regendouche met voor voor het eerst in twee weken in Nicaragua heerlijk warm water. Vanuit het zwembad en terras hadden we een geweldig uitzicht op de Caribische Zee. Ondanks dat we normaal gesproken vrijwel nooit in zo’n luxe resort slapen, voelden we ons heel erg op ons gemak bij Yemaya. Het is een heel relaxt en laagdrempelig resort waar je gerust in een zomerjurkje en op blote voeten het restaurant in kunt lopen. Ik vond het ook heel mooi om te zien hoeveel ze terug doen voor de bevolking en het milieu. Kun je goedkoper overnachten op Little Corn? Zeker weten! Ben je op zoek naar een mooi en luxe verblijf met geweldige service op één van de mooiste plekken ter wereld? Dan kan ik je Yemaya van harte aanbevelen. Ik waande me echt drie dagen in het paradijs en het was net alsof we al op huwelijksreis waren.

Little Corn YemayaLittle Corn YemayaLittle Corn Yemaya

Managua – Hostal Monte Cristi (1 nacht)

Onze laatste nacht sliepen we in Hostal Monte Cristi. Deze accommodatie ligt vlak naast het vliegveld van Managua en biedt overdag een gratis shuttle service aan van en naar het vliegveld. In de nacht betaal je hiervoor een kleine vergoeding. De kamers zijn niet heel bijzonder, maar wel schoon en meer dan prima voor één nacht. Het personeel is enorm vriendelijk en gastvrij. Zo zijn er fietsen en spelletjes die je gratis mag lenen, je mag gebruik maken van de keuken en ze hebben onbeperkt gratis drinkwater. Er is ook een grote koelkast waar je voor 1 dollar een drankje kunt pakken. Voor een privékamer met eigen badkamer betaalden we 31 euro.

Managua

Wil je meer lezen over onze rondreis door Nicaragua? Bekijk hier alle artikelen over Nicaragua.

Ons verblijf bij Casa Marimba, Xalli Ometepe Beach Hotel en Yemaya Island Hideaway and Spa was (deels) gesponsord. Wij werken alleen samen met partijen waar we volledig achter staan en waarbij we altijd onze eerlijke mening mogen geven.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

13 reacties op “Rondreis Nicaragua: onze route in 2 weken”

 1. Parkeren Schiphol

  Een rondreis door Nicaragua is echt een pracht van Midden-Amerika met een diversiteit aan landschappen en culturen. Van de adembenemende vulkanen van Ometepe tot de betoverende koloniale architectuur van Granada. Persoonlijk vind ik nog 2 weken te kort! De warme gastvrijheid van de lokale bevolking en de rijke geschiedenis dan moet je gewoon een maand daar zijn 🙂

 2. Carla Went

  En. Of een laatste vraag, Saskia:
  Er waren vorig jaar/twee jaar geleden veel onlusten in het land vanwege demonstraties die uit de hand liepen. Hebben jullie daar nog iets van gemerkt? Hebben jullie onveilige situaties meegemaakt?

  Ik hoor het graag.
  Groetjes Carla

  1. Wij hadden net geluk omdat we Nicaragua in januari bezochten. De demonstraties en onrust begonnen pas toen wij weg waren, dus wij hebben hier niets van gemerkt en we hebben ons gelukkig geen seconde onveilig gevoeld. Goede vrienden van ons zijn nu in Nicaragua en ook zij hebben nu nergens meer last van gehad. Het lijkt er dus op dat de rust is wedergekeerd, maar ik zou je aanraden om altijd de laatste officiële reisadviezen te checken.

 3. Carla Went

  Hi Saskia

  Wij, Eric en Carla, zijn groot Midden- En Zuid- Amerika fans. wij waren al eerder in Mexico, Guatemala, Belize, Panama, Costa Rica, Ecuador en Colombia. Nicaragua is voor ons nog totaal onbekend maar door het lezen van jouw verslag zijn we razend enthousiast geworden.
  Ik heb een paar vragen:
  1. Reisden jullie in het hoogseizoen?
  2. Hadden jullie alle accomodaties vanuit Nederland al vastgelegd of zijn jullie op de bonnefooi gegaan?
  3. Hebben jullie alles met het OV en taxi’s gedaan? En zo ja… regelden jullie dat daar ter plekke of vooraf?
  4. wat heeft deze reis bij benadering p.p. gekost?

  Ik ben benieuwd naar je antwoorden.
  Groetjes
  Carla

  1. Wauw wat een mooie reizen hebben jullie al gemaakt Eric en Carla! Ik weet haast zeker dat jullie Nicaragua dan ook helemaal geweldig zullen vinden. Hierbij het antwoord op jullie vragen:
   1. Wij waren er in januari, dus net buiten het hoogseizoen (rond kerst en in onze zomer is het vaak het drukst). Dit is heel goed bevallen en het weer was top!
   2. Wij hadden alles vooraf vastgelegd. Ik denk dat dit vooral een persoonlijke voorkeur is hoor. Ik vind het fijn om vooraf alles vast te leggen, zodat we ter plekke niet nog op zoek hoeven naar accommodaties. Bovendien hadden wij relatief kort de tijd, waardoor we toch niet echt van onze route konden/wilden afwijken. Ook vond ik het fijn dat we zekerheid hadden dat we in onze favoriete accommodaties konden slapen en door (vrij ver) vooraf te boeken waren we ook een stuk minder geld kwijt.
   3. Wij hebben inderdaad alles met de taxi of een mini-bus gedaan. De taxi van Managua naar onze eerste accommodatie aan Laguna de Apoyo en de vlucht naar Corn Island hadden we vooraf geregeld. De rest hebben we ter plekke gedaan. Voor kleine afstanden gebruikten we een taxi, voor grote afstanden tussen verschillende steden gebruikten we een soort mini-bus. Dit kun je prima een of twee dagen van tevoren via de lokale tourbureaus of je accommodatie regelen. Er rijden ook zogenaamde chicken-bussen, dit zijn de bussen die de lokale bevolking gebruikt om te reizen. Erg leuk om eens mee te maken, maar wel erg vol en warm en ook een stuk langzamer, omdat ze overal stoppen.
   4. De totale kosten van deze reis heb ik helaas niet precies bijgehouden, aangezien ik vaak meerdere reizen door elkaar boek en vooraf al een hoop betaal. Om je toch een inschatting te geven:
   – Voor de vlucht vanuit Nederland waren we rond de € 550 kwijt (we hadden een goede aanbieding)
   – De taxi van het vliegveld naar Laguna de Apoyo (iets meer dan een uur) was 40 dollar. Taxi’s van en naar het vliegveld en taxi’s op Ometepe waren het duurst. Andere taxi’s waren iets goedkoper.
   – Activiteiten kosten omgerekend tussen de 10 en 40 euro per persoon. Vulkaanboarden en een Telica Sunset tour kost bijvoorbeeld $ 30 p.p.
   – Eten kun je zo duur maken als je zelf wilt, maar je kunt er prima voor een paar euro heerlijk eten!
   – De prijzen voor accommodaties vind je bovenin het artikel.
   Hopelijk beantwoord dit je vragen. Ik wens jullie alvast een hele fijne reis mochten jullie inderdaad besluiten naar Nicaragua te gaan!

 4. Wat een mooi verslag! Jullie reisden daar met de taxi?
  Zie ook reisaanbiedingen met huurauto, wat raar jij aan?
  Groetjes Chantal

  1. Hi Chantal, dankjewel! Wij hebben inderdaad met een taxi of minibus gereisd in Nicaragua. Een goedkopere optie zijn de zogenaamde ‘chickenbussen’. Dit is het reguliere busvervoer wat de lokale bevolking gebruikt. Het is wel een stuk langzamer (o.a. vanwege verschillende overstappen die je moet maken) en vaak erg vol, maar wel een leuke ervaring. Mijn man en ik hebben al in veel landen zelf gereden met een huurauto (o.a. Mexico, Zuid-Afrika, Jordanië), maar toch zouden we een volgende keer in Nicaragua ook niet zo snel een auto huren. Ik vond het toen wij er waren niet heel fijn om er te rijden, maar het kan goed dat de infrastructuur inmiddels verbeterd is. Als je gewend bent om in soortgelijke landen te rijden dan is het voor jou misschien wel een fijne optie, maar persoonlijk zou ik eerder taxi’s of minibussen aanraden. Ik wens je alvast een hele fijne reis!

 5. Hoi,

  Casa Marimba ziet er goed uit zeg!
  Zeker na zo’n lange reis..
  Kan je me vertellen wat de taxi ongeveer kostte vanuit Managua?

  Het lijkt me nogal een eindje rijden of valt dat wel mee?

  Groetjes Bas

  1. Hi Bas, wat leuk dat je zo enthousiast bent! Ik vond Casa Marimba een heerlijke start van onze reis. Het was een uurtje rijden met de taxi van het vliegveld naar de accommodatie. Ik weet eerlijk gezegd niet meer wat we precies betaald hebben voor de taxi. We hadden dit destijds geregeld via de accommodatie. Je kunt hen gerust even mailen om een prijsindicatie te vragen! Mocht je ook naar Nicaragua gaan, dan wens ik je alvast een hele mooie reis!

 6. Wij hebben plannen om naar costa rica te gaan en daar dan een paar dagen Nicaragua aan vast te plakken. Omdat we niet zoveel tijd hebben vraag ik me af wat de plekken zijn waar we echt naartoe moeten. Wat heeft het meeste indruk op jullie gemaakt?

  1. Hi Esmeralda, ik zie je reactie helaas nu pas. Hopelijk heb je een geweldige tijd gehad in Costa Rica en Nicaragua! Ik vind het wel heel lastig kiezen wat het meeste indruk heeft gemaakt, want de reis was zo afwisselend. Ik vond de verschillende vulkanen heel bijzonder (vooral het vulkaanboarden en de Telica vulkaan), de koloniale steden Granada en León erg gezellig en de afsluiting op het strand van Little Corn was prachtig. Ik denk dat het heel erg persoonlijk is welke deel je het beste kunt bezoeken en dit hangt er natuurlijk ook vanaf wat je al in Costa Rica gaat zien en doen. Ik hoop dat je hebt genoten van je reis!

 7. Hoi,

  Dank voor je blog! Super. Wij willen volgend jaar graag met onze dan 1 jarige en 3 jarige dochter richting Nicaragua. Aan te raden voor kinderen? Wat waren jullie kosten, ongeveer?

  Groetjes,
  Inge

  1. Hi Inge, wat leuk dat jullie samen met jullie kinderen naar Nicaragua willen gaan! Ik heb zelf helaas geen ervaring met het reizen met jonge kinderen, dus ik vind het moeilijk om daar advies over te geven. In onze lodge in Casa Marimba zat wel een gezin met jonge kinderen. We hebben even met hen zitten kletsen en Nicaragua beviel hen in ieder geval super goed. Voor specifieke tips over Nicaragua met kinderen verwijs ik je graag naar Gezin Op Reis: https://www.gezinopreis.nl/nicaragua-met-kinderen/. De kosten van alle accommodaties vind je in bovenstaand artikel, maar je kunt het zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Over het algemeen is het eten in Nicaragua veel goedkoper dan in Nederland. De kosten voor excursies en taxi vielen me ook mee, zeker als je met 4 personen gebruik maakt van de taxi. Alvast een hele fijne reis gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *