Menu
Lissabon / Portugal

Sintra, het sprookje van Portugal

Als je aankomt in Sintra, is het net alsof je in een sprookje bent beland. Het staat er vol met prachtige kastelen, paleizen en landhuizen, omringd door de mooiste tuinen en parken. In 1995 werd Sintra zelfs door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen. Het lijkt alsof je in een totaal andere wereld bent, een plek die je normaal gesproken alleen in sprookjesboeken tegen zou komen. Sintra ligt in het midden van Portugal, op slechts 40 minuten van Lissabon. Wij vertellen je graag meer over dit sprookje van Portugal.

Hoe is Sintra te bereiken?

Vanuit Nederland vlieg je in zo’n 2,5 uur naar Lissabon, de hoofdstad van Portugal. Vanaf Lissabon rijdt er elk kwartier een trein die je in ongeveer 40 minuten rechtstreeks naar Sintra brengt. Hiermee is het de perfecte dagtrip tijdens een stedentrip in Lissabon, maar je kunt je ook prima een paar dagen vermaken in Sintra. 

Van Lissabon naar Sintra met De Sintra Pass

Bezoek je Sintra als dagtrip vanuit Lissabon?  De beste manier om Sintra vanaf Lissabon te bezoeken in met de nieuwe Sintra Pass. Hierbij zit zowel een Lisboa Card voor het openbaar van Lissabon naar Sintra inbegrepen als de toegang tot de 2 topkastelen van Sintra: het park en paleis van Pena en het kasteel van de Moren. 

Met een tour naar Sintra

Vind je het nou best wel een gedoe om op eigen gelegenheid naar Sintra te reizen? Dan is het ook een optie om een tour naar Sintra te boeken. Je wordt opgehaald op een centraal punt in Lissabon en gaat vervolgens per minivan naar Sintra. Samen met een gids ga je de hele dag op ontdekkingstocht en aan het einde van de dag word je weer in hartje Lissabon afgezet. Het is ook mogelijk om vanuit Lissabon een tour te boeken waarbij je een bezoek aan Sintra, Cascais en Estoril combineert.

Vervoer in Sintra

Achter het treinstation van Sintra ligt het busstation. Bus 434 rijdt naar Palacio e Parque Nacional de Pena en Castelo dos Mouros. Bus 435 brengt je in een kleine twintig minuten via Quinta da Regaleira naar Parque e Palácio de Monserrate. Deze bussen zijn zeker een aanrader, aangezien de meeste bezienswaardigheden hoog in de bergen liggen. De paden er naartoe zijn enorm stijl en er is vaak geen apart wandelpad. Je kunt er ook voor kiezen om vanuit Sintra met de tuktuk naar boven te gaan. Dit kost € 10 per persoon. Wel wat duurder dan de bus, maar een stuk leuker. Tuktuks staan overal in het dorp en zijn niet te missen. Deze kunnen je eventueel ook weer naar beneden brengen. Dit is goedkoper, omdat het minder benzine kost.

Sintra

Sintra

Zien in Sintra

Hoewel heel Sintra prachtig is, zijn er een aantal bezienswaardigheden die je echt niet mag missen tijdens een bezoek aan deze bijzondere stad. Wij laten je graag zien wat je echt niet mag missen.

#1 Palácio Nacional da Pena

Palácio Nacional de Pena is het bekendste gebouw van Sintra. Het is gebouwd in 1840 en behoort sinds enkele jaren officieel tot één van de zeven wonderen van Portugal. Dit felgekleurde kasteel zie je vanuit heel Sintra boven de bergen uitstijgen. Hoewel de buitenkant prachtig is, is het ook zeker een aanrader om het kasteel van binnen te bekijken. De koninklijke familie, die hier vaak in de zomermaanden verbleef, heeft er echt werk van gemaakt. Naast verschillende slaapkamers, een woonkamer, een keuken en een royal dining room, vind je hier ook een speciale Arabische kamer, een eigen kapel, een groene kamer met alleen maar groene accessoires en een enorme balzaal. Toegangstickets voor Palacio de Pena kun je online al bestellen, zodat je ter plekke niet in de lange rij hoeft te staan.

Sintra

Sintra

Sintra

Pena Palace

#2 Parque Nacional da Pena

Naast Palácio de Pena vind je het gelijkname park. Entree voor dit park is inbegrepen bij zowel het ticket voor de binnenkant van het paleis als het ticket voor enkel de buitenmuren. In dit weelderige en mystieke park zijn meer dan 2000 soorten exotische planten van over de hele wereld te vinden. De belangrijkste planten worden aangegeven langs de paden. In het park zijn twee hoofdpaden. Het ene pad leidt je naar het enorme standbeeld van koning Fernando II, gelegen op een grote rots bovenop een berg. De tweede wandeling brengt je naar het uitzichtpunt ‘Cruz Alta’, vanwaar je een indrukwekkend uitzicht hebt op Palácio de Pena en de rest van Sintra. Het is een flinke klim naar boven, maar het uitzicht maakt alles goed.

Wil je niet per se naar binnen in het paleis? Laat je dan niet foppen door de enorme rij waar je op stuit nadat je het park rondom het kasteel bent binnen gegaan. Al deze mensen staan namelijk in de rij om het kasteel in te mogen. Hier betaal je extra voor. Als je daar geen ticket voor gekocht hebt kun je helemaal langs de rij af lopen om op de binnenplaats van het kasteel uit te komen. Je kunt dan ook over de buitenmuren wandelen voor een prachtig uitzicht. Er zijn losse tickets beschikbaar voor wanneer je enkel de buitenmuren en binnenplaats van het paleis wilt bezoeken.

Parc National de Pena

Parc National de Pena

Parc National de Pena

Parc National de Pena

#3 Castelo dos Mouros

Castelo dos Mouros stamt uit de achtste eeuw en is daarmee het oudste kasteel van Sintra. Helaas is het deels verwoest tijdens een oorlog, maar een groot deel van de dikke muren is gelukkig nog helemaal in tact gebleven. Je krijgt zo een goede indruk van hoe het kasteel er oorspronkelijk uit gezien heeft. Castelo dos Mouros ligt op de hoogste berg van Sintra, waardoor je vanaf het kasteel een geweldig uitzicht hebt. Als het weer meezit, kun je zelfs in de verte de zee zien liggen. Wanneer je vooraf tickets besteld, kun je de wachtrij overslaan en de tickets op je telefoon laten zien.

Moors Kasteel in Sintra

Moors kasteel Sintra

#4 Quinta da Regaleira

Quinta de Regaleira is gebouwd in de 19e eeuw. Je vindt hier het mysterieuze ‘paleis van de miljoenen’, wat omgeven is door een grote tuin vol grotten, rivieren en kleine bouwwerken. Alles is deze tuin is gebouwd met een achterliggende boodschap. Zo heb je een grote wenteltrap die de dood symboliseert. Deze lange trap leidt je vervolgens naar een prachtige tuin die de wedergeboorte en de ingang naar de hemel symboliseert. Je mag in dit park vrij rondlopen, maar door de aparte verhalen achter de bouwwerken en de tuinen, is een tour door een gids in dit geval zeker aan te raden.

Quinta de Regala

Quinta de Regala

Sintra

#5 Convento dos Capuchos

Convento dos Capuchos ligt midden in de bossen. Het is een klein klooster met lage plafonds, kleine ruimtes en smalle doorgangen. Alles is zo klein, dat het net lijkt alsof je midden in Alice in Wonderland bent beland. Vergeleken met de andere kastelen is hier weinig pracht en praal te zien, maar het is zeker een bijzondere ervaring om door Convento dos Capuchos en de nabij gelegen tuinen te lopen.

Convento dos Capuchos

#6 Parque e Palácio de Monserrate

In tegenstelling tot bij Convento dos Capuchos, is Parque en Palácio de Monserrate één en al pracht en praal. Dit prachtige paleis is geïnspireerd op de Duomo in Florence en je ziet dat ook veel Gotische en Moorse invloeden. Naast het paleis ligt een indrukwekkende tropische tuin met maar liefst 24 soorten palmbonen en rozen in allerlei kleuren. Ook is een een speciale Mexicaanse en Indiase tuin aangelegd. In de tuin is een klein tea house te vinden, waar je even heerlijk kunt bijkomen van al het moois wat Sintra te bieden heeft.

Monserrate Sintra

Sintra als dagtrip vanuit Lissabon

Sintra is gemakkelijk te bezoeken als dagtrip vanuit het nabijgelegen Lissabon.  De beste manier om Sintra vanaf Lissabon te bezoeken in met de nieuwe Sintra Pass. Hierbij zit zowel een Lisboa Card voor het openbaar van Lissabon naar Sintra inbegrepen als de toegang tot de 2 topkastelen van Sintra: het park en paleis van Pena en het kasteel van de Moren.

We schreven eerder al wat er allemaal te zien en te doen is in en rondom Lissabon

Lissabon

Overnachten in Sintra

In Sintra zelf is ook meer dan genoeg te zien en te doen om je een paar dagen te vermaken, dus het is extra leuk om er één of meerdere dagen te overnachten. Ben je nog op zoek naar een goedkope accommodatie? Ik logeerde in CasAzul, een heerlijk appartement op loopafstand (30 minuten) van Quinta da Regaleria. Bekijk hier alle accommodaties in Sintra.

Wil je meer lezen over reizen in Portugal? Bekijk hier al onze artikelen over Portugal.

56 Reacties

 • Karlijn Travels
  1 februari 2015 at 11:18

  Dit ziet er prachtig uit! Lijkt me inderdaad leuk om het te combineren met een dagtrip vanuit Lissabon 🙂

  Reageer
  • Saskia
   3 februari 2015 at 17:41

   Dankjewel, Karlijn! Ik hoop dat je snel eens kan gaan, want het is er zo mooi. Inderdaad perfect te combineren met een citytrip in Lissabon en toch heb je het idee dat je even totaal ergens anders bent.

   Reageer
 • Kirsten | Travelaar.nl
  1 februari 2015 at 13:34

  Dat ziet er mooi uit! Nog nooit van Sintra gehoord :$ En ook nog nooit in Lissabon geweest.. In Portugal alleen Porto gezien, en Madeira, maarja dat is een stukje verder weg 😉 Ik zou graag nog meer van Portugal willen zien en ik hou van het combineren van bestemmingen, dus deze combi onthou ik zeker!

  Reageer
  • Saskia
   3 februari 2015 at 17:40

   Ik had er ook nog nooit van gehoord voor ik een reis door Portugal ging maken hoor! Het is ook nog redelijk onbekend heb ik het idee, dus snel gaan voor het overspoeld is met toeristen 😉 Wij zijn zelf van Faro naar Porto gereisd, via Lagos, Lissabon en Sintra. In Porto ben je natuurlijk al geweest, maar ik denk dat je de combinatie met het zuiden heel leuk zult vinden en anders halen deze foto’s je wel over: https://reisgenie.nl/ponta-da-piedade-portugal/. Andere leuke dagtrips vanuit Lissabon zijn Cascais (een klein dorpje met een mooi strand) en Cabo da Roca (het meest westelijke punt van Europa). Vanuit Lissabon ben je in ongeveer 3 uur met de trein in Lagos of een andere plaats in de Algarve. Zeker een aanrader!

   Reageer
 • Carla
  1 februari 2015 at 13:47

  Het stond al op mijn verlanglijstje, maar nu weet ik zeker dat ik er naar toe moet.

  Reageer
  • Saskia
   3 februari 2015 at 17:29

   Zeker doen, Carla! Ik weet zeker dat je het geweldig vindt, echt iets voor jullie. Het is zo mooi daar!

   Reageer
 • Marcella
  1 februari 2015 at 17:14

  Wauww, ziet er onwijs mooi uit. Wat een slimme tip om hier naartoe te reizen vanuit Lissabon, je bent er zo! Leuk hoor, ga ik onthouden!

  Reageer
  • Saskia
   3 februari 2015 at 17:46

   Je bent er inderdaad zo! Een perfecte combinatie met een stedentrip in Lissabon. Als je wat langer de tijd hebt dan zijn Cascais (een klein dorpje met een mooi strand) en Cabo da Roca (het meest westelijke punt van Europa) ook zeker aanraders om te bezoeken vanuit Lissabon! Hopelijk kun je binnenkort een bezoek brengen aan Sintra, Marcella!

   Reageer
 • Robert | Traveljunks
  1 februari 2015 at 19:07

  Leuk verslag en mooie foto’s. Ik ben gek op kastelen, dus deze ga ik bookmarken 🙂

  Reageer
  • Saskia
   3 februari 2015 at 17:35

   Ik hoop dat je snel eens naar Sintra kunt, Robert. Het is er echt prachtig!

   Reageer
 • Lisa
  2 februari 2015 at 10:24

  Ziet er echt geweldig uit! Toegevoegd aan mijn bucketlist 🙂

  Reageer
  • Saskia
   3 februari 2015 at 17:35

   Hopelijk mag je Sintra snel van je bucketlist afstrepen, Lisa!

   Reageer
 • Marijke
  2 februari 2015 at 10:57

  Wat is Portugal mooi! Ik wist niet dat er zo’n mooie paleizen en parken waren! Wat een leuke en originele tips!

  Reageer
  • Saskia
   3 februari 2015 at 17:35

   Dankjewel, Marijke! Fijn dat je iets aan de tips hebt. Ik wist dat voor we naar Portugal gingen ook helemaal niet, maar het is zo mooi daar. Absoluut een aanrader!

   Reageer
 • Stéphanie | Expeditie Aardbol
  2 februari 2015 at 11:55

  Wat een heerlijk plekje. Het word me bijna dagelijks duidelijk dat Portugal zo’n fijn land is, en dat er nog zoveel valt te ontdekken voor mij!

  Reageer
  • Saskia
   3 februari 2015 at 17:34

   Ja Portugal is echt zo’n fijn land! Voordat ik er naartoe ging, hoorde ik er ook eigenlijk vrij weinig over en ik wist ook niet goed wat ik moest verwachten, maar het is daar zo mooi. Prachtige stranden, geweldige steden, cultuur, natuur, heerlijk eten en het is er allemaal zo goedkoop. Ik weet zeker dat jij het daar heel gaaf zult vinden, Stephanie!

   Reageer
 • Simone | Paper Travels
  2 februari 2015 at 23:38

  Er zijn nog zoveel mooie stukjes in Portugal die ik moet ontdekken. Sintra ben ik dus ook nog niet geweest. Goedbeschouwd heb ik alleen Porto nog maar gezien! Werk aan de winkel dus!

  Reageer
  • Saskia
   3 februari 2015 at 17:44

   Portugal heeft zo veel moois te bieden en ook erg gevarieerd. Porto vond ik erg mooi, maar Lissabon was bij mij toch favoriet. En als je nog meer mooie stukjes Portugal wilt zien, dan is Ponte da Piedade absoluut een hoogtepunt: https://reisgenie.nl/ponta-da-piedade-portugal/. Ik hoop dat je snel meer kunt zien van dit prachtige land, Simone!

   Reageer
 • Anouk
  3 februari 2015 at 09:00

  Wauw… inderdaad, wat een prachtig plaatsje. En dat bedrag voor een treinrit… haha, dat ouden we hier ook moeten hebben! Echt een prachtig deel. ben nog nooit in Portugal geweest helaas…maar schrijf de tip om dit te combineren met Lissabon absoluut op!

  Reageer
  • Saskia
   3 februari 2015 at 17:33

   Ja die prijzen voor de trein mogen ze hier ook wel eens invoeren inderdaad! Portugal is een geweldig land, ik weet zeker dat je het super tof zal vinden en de combi Lissabon en Sintra is inderdaad erg leuk. Op ongeveer dezelfde afstand vind je ook Cascais, een leuk dorpje aan de kust met een mooi strand. Mocht je voor een langere tijd gaan, dan zou je het ook nog kunnen combineren met Porto of de Algarve en van daaruit terug kunnen vliegen. Het ligt beide op ongeveer 3 uur met de trein van Lissabon en de treinrit heeft ook weer een hele fijne prijs 🙂

   Reageer
 • Marlies
  1 september 2015 at 17:53

  Prachtig! Ik ga over twee weken naar Lissabon en wilde ineens een dagje Sintra doen. Echt prachtige foto’s en zeer nuttige informatie! Ik ga hier zeker gebruik van maken.
  Bedankt!

  Marlies aka Magnificent Escape

  Reageer
  • Saskia
   2 september 2015 at 15:25

   Wat gaaf dat je naar Lissabon gaat Marlies! Ik vond dat echt een hele mooie stad. Erg leuk ook dat je een dagje Sintra wilt verkennen. Fijn dat je iets aan onze tips hebt. Mocht je het leuk vinden, we hebben ook een aantal artikel over Lissabon en het bijbehorende Belém geschreven. Die kun je hier vinden: https://reisgenie.nl/stedentrips/lissabon/. Ik hoop dat je een geweldige vakantie gaat hebben, maar dat moet vast wel lukken. Alvast heel veel plezier!

   Reageer
 • Elise
  27 juni 2016 at 19:58

  Lang geleden ben ik er geweest toen was ik op rondreis door Portugal. Sintra is wel het mooiste dat ik ooit gezien heb. Gelijk voelde ik de magische atmosfeer. De schoonheid van de plek is bijna niet te verwoorden. Toen ik weer thuis was heb ik heel lang heimwee gehad naar Sintra.

  Reageer
  • Saskia | Reisgenie
   28 juni 2016 at 06:47

   Wat leuk om te lezen dat je nog steeds zo’n goede herinneringen hebt aan Sintra! Ik kan me helemaal vinden in wat je zegt. Het is zo’n mooie, magische plek. Ik kan me goed voorstellen dat je nog weleens heimwee hebt naar Sintra. Ik hoop dan ook dat je deze bijzondere plek nog eens kunt bezoeken Elise!

   Reageer
 • Patrick
  22 juli 2016 at 10:49

  Goedendag ik ga zo naar sintra. Je hebt hier heel veel mooie plekken. Ben tot nu toe op diverse plekken geweest. Fatima, batalha, troia, Nazareth , mafra, lissabon natuurlijk, peniche Sabra Cruz en een aan rader obidoes leuk kasteel waar je in de kleding van de 18 eeuw kan rond lopen en overal heerlijk eten kan proeven. We moeten nog porto en braga gaan bezichtgen maar weet niet of dat dit jaar lukt. Gr Patrick

  Reageer
  • Saskia
   11 maart 2017 at 07:31

   Wat een leuke tips Patrick, bedankt! Ik ben benieuwd wat je van Braga en Porto gaan vinden.

   Reageer
 • Patrick
  22 juli 2016 at 20:42

  Even verbetering. Moet zijn santa Cruz.

  Reageer
 • Liselotte
  9 maart 2017 at 16:35

  Hay!
  Ik ga binnenkort in m’n eentje naar Lissabon en zit er ook aan te denken naar Sintra te gaan. Ik vroeg me af of het openbaar vervoer daar overzichtelijk is? Kan je makkelijk van de ene naar de andere plek in Sintra? En is 1 dag dan wel genoeg? 🙂

  Reageer
  • Saskia
   11 maart 2017 at 07:35

   Hi Liselotte, wat stoer dat je alleen naar Lissabon gaat. Het openbaar vervoer in Sintra is heel goed te doen. Er is één toeristische buslijn die je langs alle kastelen brengt. De bus stopt recht naast het station, dus die kun je haast niet missen wanneer je met de trein vanuit Lissabon komt. Natuurlijk kun je niet álles zien in een dag, maar wij vonden een volle dag meer dan genoeg om een goede indruk te krijgen van Sintra. De hoogtepunten kun je wel prima in één dag zien, doordat alles vrij dicht bij elkaar ligt. Ik raad je wel aan om de bus te pakken en niet te gaan lopen tussen de verschillende kastelen. De kastelen liggen namelijk in de bergen en hoewel het mooie wandelingen zijn, gaat dit wel veel tijd kosten. Alvast heel veel plezier in Lissabon en Sintra. Ik hoop dat je een geweldige tijd gaat hebben!

   Reageer
 • Stéphanie
  3 april 2017 at 22:17

  Van het weekend ben ik naar Sintra geweest. Het is er werkelijk waar prachtig!!
  Alleen denk dat de treinen alleen in het hoogseizoen elk kwartier rijden? Toen ik zaterdag met de trein ging, reden ze rechtstreeks 1x in het uur. Of je kon een half uur nadat je de trein had gemist via een overstap er ook komen. Tickets zijn ietsje duurder geworden: €5,50 retour. Maar nog steeds hartstikke goedkoop vergeleken NL 🙂

  We hadden er alleen niet op gerekend dat Sintra een best ‘prijzig’ bezoek werd met alle entree die je per kasteel apart steeds moest betalen + bus vanaf station daar naartoe (ook €5,50)en bij Pena (entree park en paleis €14,50) had je de optie om tegen betaling met shuttle bus naar het paleis gebracht te worden (anders was het nog wel een hele lange klim in de hitte).

  Maar het is zeker een aanrader om te bezoeken!! Zo mooi !

  Reageer
  • Saskia
   5 april 2017 at 18:30

   Wat fijn om jouw ervaringen te horen Stéphanie. Ik ben super blij met de tips en informatie die je deelt. Goed om te weten ook dat de treinen in het laagseizoen minder rijden. De prijzen van de entree vielen ons inderdaad ook wat tegen, maar gelukkig vond ik het de hoge prijs wel helemaal waard. Fijn om te horen dat jij het ook een aanrader vond en dat je zo genoten hebt. Nogmaals bedankt voor je uitgebreide reactie, echt heel fijn!

   Reageer
 • WeHeartLisbon
  6 april 2017 at 22:25

  Nog een tip: neem vanuit Sintra het electrische trammetje richting Praia das Maçãs voor een middagje strand. Erg leuke ervaring, lijkt een beetje op die gele trams in Lissabon, maar dan rood. En niet door de stad maar door schattige dorpjes, de berg af naar het strand.

  Hij gaat tijdens de lente- en zomermaanden 6 keer per dag: http://www.cm-sintra.pt/eletrico-de-sintra-dp5

  Reageer
  • Saskia
   7 april 2017 at 15:38

   Wat een leuke aanvulling, dankjewel!

   Reageer
 • Femke
  9 april 2017 at 22:29

  Leuk om deze bruikbare tips te vinden net voor mijn vertrek naar Lissabon!
  Bedankt daarvoor 🙂

  Reageer
  • Saskia
   10 april 2017 at 11:15

   Geen dank! Alvast heel veel plezier gewenst in Lissabon :D.

   Reageer
 • Aukje
  8 april 2018 at 15:19

  Wij zijn hier met de camper. Het is inderdaad een sprookjesachtig gebied. Bijzondere sfeer en de natuur doet onse aan de oertijd denken. De entree voor park en kasteel Pena is nu 19.50 Euro.

  Reageer
  • Saskia
   3 juni 2018 at 06:49

   Hi Aukje, wat heerlijk om met de camper in Portugal te zijn! Goed dat je het aangeeft van de entree, bedankt voor het doorgeven. Ik hoop dat jullie genoten hebben van Sintra en de rest van Portugal!

   Reageer
 • Krist Blondeel
  4 mei 2018 at 13:53

  Hoi Saskia,

  ik ga voor de tweede maal naar Lissabon en na het lezen van je verslag over Sintra gaan we deze keer daar zeker een dagje spenderen. De zes topbezienswaardigheden die je beschrijft lijken me super. Kun je me een tip geven in welke volgorde ik deze best doe…kwestie van wat tijd te besparen…er is immers zoveel te zien…

  Reageer
  • Karin
   20 mei 2018 at 23:04

   Ik lees mee…..wij gaan ook bijna! Zo’n zin aan.
   Alvast bedankt voor de tips/route!

   Reageer
   • Saskia
    3 juni 2018 at 06:55

    Hi Krist en Karin, wat heerlijk dat jullie naar Sintra gaan. Ik zou de volgende volgorde aanhouden: Palacio da Pena, Castelo dos Morous, Quinta da Regaleira, Parque e Palacio de Monserrate en Convento Dos Capuchos. Die laatste twee liggen wat verder weg. Als je met het openbaar vervoer gaat, is het echter wel afhankelijk van de route die de bus rijdt. Zo uit mijn hoofd reed de bus destijds ook deze route, maar ga er maar vanuit dat de bus sowieso de meest logische route neemt. Onderweg kun je dan bij de verschillende bezienswaardigheden uitstappen. Alvast een hele mooie reis gewenst allebei!

    Reageer
 • Enigma
  31 juli 2018 at 10:47

  Ik ben er een paar weken geleden geweest. Prachtig plekje ! Verslag met foto’s op : https://y.is/g3sU1

  Reageer
  • Saskia
   4 augustus 2018 at 09:10

   Wauw wat een mooie foto’s Enigma! Zo te zien hebben jullie een heerlijke tijd gehad in Sintra. Bedankt voor het delen!

   Reageer
 • Michelle
  11 september 2018 at 20:08

  Geweldig! Die staat ook nog op het lijstje, net terug van een safari in het krugerpark ( https://krugerpark.nl ) en verbleven in deze super mooie lodge. We gaan dit als volgende plannen. Heel gaaf Enigma!

  Reageer
 • Anita
  3 juli 2019 at 10:07

  Wij gaan in oktober naar Lissabon en het lijkt me prachtig. Maar ik ben ook best bang om in de Bergen met een bus of auto te rijden. Zijn het allemaal stijlen en smalle wegen ernaar toe of zijn de wegen goed te berijden??

  Reageer
  • Kimber
   9 juli 2019 at 12:31

   Hoi Anita, ik zou je niet aanraden om met de auto in de bergen van Sintra te gaan rijden. Het zijn inderdaad smalle wegen en parkeren is een drama. Je kunt beter de auto in Sintra zelf laten staan en met de tuktuk of de bus naar de kastelen gaan. Dit artikel wordt binnenkort geüpdatet met nieuwe informatie, aangezien ik zelf net terug ben uit Portugal en ook Sintra bezocht heb.

   Reageer
 • reisblogger
  14 augustus 2019 at 12:56

  Informatief artikel.

  Reageer
 • AK
  19 januari 2020 at 22:40

  Hi, vraagje hadden jullie de Lisboa card genomen en zo ja was de bus naar Pena Palace (bus 434) dan gratis of moet je dan nog wel de rit betalen. Die Lisboa card is voor tram, bus en metro begreep ik vandaar.

  Reageer
  • Kimber
   21 januari 2020 at 11:32

   Hoi! Nee, de Lisboa card is alleen geldig in Lissabon zelf én voor de trein naar Sintra en Cascais. Helaas geldt deze niet binnen Sintra zelf en moet je voor de bus naar Pena Palace wel betalen.

   Reageer
 • Rietje de Monte-Verstappen
  21 januari 2020 at 16:28

  Dankjewel Saskia. Fijne info. Wij gaan in mei naar Portugal en hebben veel aan jouw ervaringen en tips.

  Reageer
  • Kimber
   23 januari 2020 at 11:40

   Hoi Rietje, geen dank. Alvast heel veel plezier gewenst!

   Reageer
 • Mark Vonkers
  21 april 2020 at 22:11

  Jaa Sintra is echt geweldig! Ik heb helaas maar 1 kasteel bezocht, maar vond het enorm de moeite waard. Sluit niet uit dat ik ooit nog eens terug ga komen in Lissabon, dus dan ga ik weer naar Sintra!

  Reageer
  • Kimber
   26 april 2020 at 12:02

   Zeker doen als je nog eens die kant op gaat! Het is echt de moeite waard om meer plekken te bezoeken.

   Reageer
 • Mart
  23 juni 2020 at 19:07

  Wij willen ook graag sintra bezoeken maar via deze link kunnen we de toegang naar de binnenplaatsen en muren niet vinden. Klopt de info in jullie artikel dan nog wel of staat dat inderdaad gewoon niet vermeld. https://www.tiqets.com/en/sintra-attractions-c76496/tickets-for-pena-park-in-sintra-p976409/?partner=reisgenie

  Reageer
 • Jolanda
  4 oktober 2021 at 18:56

  Ik vertrek bijna naar Sintra. Blijven daar 5 dagen. Gaan 2 dgn met de trein naar Lissabon en 3dgn alles in de omgeving van Sintra beleven. Lijkt ons zo geweldig. Heel veel zin in. Dank voor alle tips.

  Reageer
  • Kimber
   10 oktober 2021 at 17:35

   Wat heerlijk, Jolanda! Heel veel plezier gewenst!

   Reageer

Laat een reactie achter