Menu
Portugal

Ponta da Piedade in Portugal

ponta da piedade

Als je Ponta da Piedade ziet, dan geloof je bijna niet dat je je nog gewoon in Europa bevindt. Dit natuurwonder kenmerkt zich door het fantastische landschap vol met rotsformaties, kliffen en grotten, recht aan de Atlantische oceaan.

Ponta da Piedade ligt in Lagos, een klein stadje in het zuiden van Portugal. Vanuit Nederland is het zo’n 3 uur vliegen naar Faro, vanwaar je in ongeveer een uurtje doorreist naar Lagos. Mocht je je in de Algarve bevinden, dan is Ponta da Piedade zeker de moeite waard om te bezoeken. Reisgenie geeft je de drie beste manieren om Ponta da Piedade te bezichtigen.

 

#1 Ponte da Piedade te voet

Als je graag op het droge blijft, dan kan je Ponta da Piedade te voet bekijken. Loop richting de vuurtoren in het zuidelijkste puntje van Lagos. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over Ponta da Piedade en de atlantische oceaan. Als je het aandurft, kun je hier de 182 treden van de steile trap naar beneden lopen, tot je je op zeeniveau bevindt.

ponte da piedade lopen

 

#2 Ponte da Piedade per boot

Hoewel het uitzicht van boven prachtig is, krijg je pas echt een goed beeld van Ponta da Piedade als je het vanuit de zee bekijkt. Verschillende boottochten nemen je mee naar de kliffen en grotten. Het water is heel helder en de zon schijnt door de gaten van de rotsformaties heen, waardoor het prachtig in het water reflecteert. Bijna elke rotsformatie heeft van de inwoners van Lagos een eigen naam gekregen. Zo kun je bijvoorbeeld de Kameel, de Sfinx en de Olifant bekijken. Boottochten vertrekken dagelijks vanuit de haven in Lagos en Portimão, maar je kan ook de boot pakken onderaan de trap van Ponta da Piedade zelf.

ponte da piedade boot

 

#3 Ponte da Piedade per kayak

Als je enigszins sportief bent aangelegd, dan is het bezoeken van Ponta da Piedade per kajak echt een aanrader. Doordat de kajaks kleiner zijn dan de boten, kun je ook in allerlei kleine grotten komen en kun je dwars door sommige rotsformaties kajakken, wat met een boot niet mogelijk is. Onderweg stop je op prachtige verlaten stranden om even bij te komen en te genieten van het uitzicht op de prachtige turquoise zee. Boek altijd een tour met begeleiding, want het water kan snel stijgen en opeens erg wild worden en de gidsen weten tot op de minuut hoe hoog het water ergens staat en of het wel veilig is om een bepaalde grot in te gaan. Je kan de tours boeken bij verschillende lokale excursiebureau’s of bij de standjes aan de haven.

ponte da piedade kayak

 

Ben jij weleens in het zuiden van Portugal geweest?

8 Reacties

 • Kristel
  14 september 2014 at 09:27

  Wauw dit ziet er zo prachtig uit!

  Reageer
 • Maris
  1 oktober 2014 at 07:59

  Prachtige foto’s. Die rotsen die zo los in het water staan doen me denken aan vietnam.

  Reageer
  • reisgenie
   1 oktober 2014 at 10:29

   Het lijkt inderdaad wel wat op Halong Bay! Binnenkort kun je daar ook een artikel over verwachten trouwens :).

   Reageer
 • Let's travel and see (@letstraveland)
  17 oktober 2014 at 18:57

  Wauw, ziet er echt prachtig uit! Lijkt me heel gaaf om het per kayak te zien! Heb in Thailand bij Ang Thong Marine National Park ook een geweldige kano tocht gemaakt, en sindsdien fan!

  Reageer
 • Stéphanie | Expeditie Aardbol
  9 december 2014 at 11:01

  Wauw, dit zie ik vaker voorbij komen. Prachtig zeg! Zou dit graag nog eens willen zien.

  Reageer
 • Femke Irik
  30 maart 2016 at 20:17

  Dat is grappig, ik heb een artikel geschreven in het Engels over hoe van Ponta da Piedade te genieten.
  Leuk!
  https://www.seabookings.com/5-ways-to-discover-ponta-da-piedade-lagos/

  Reageer
 • Lisa
  12 maart 2017 at 13:40

  Hoi Saskia,

  Super leuk artikel wat je hebt geschreven! Wij willen van de zomer (augustus) naar Lagos en natuurlijk dit schitterende stukje ook bekijken. Wij gaan eerst naar Lissabon en willen van daaruit een trein of bus naar Lagos pakken. Nou is het voor ons onduidelijk of er in augustus ook genoeg bussen rijden naar Lagos.. Weet jij hier misschien iets meer van? Ook vinden we het moeilijk of dat we in Lagos moeten verblijven of in een ander plaatsje zoals Portimão. Ik hoop dat je misschien nog leuke tips hebt voor ons!

  Groetjes Lisa

  Reageer
  • Saskia
   19 maart 2017 at 11:38

   Hi Lisa, wat tof dat jullie deze zomer ook naar Lagos willen gaan. Wij hebben de reis destijds andersom gedaan en zijn van Lagos naar Lissabon gereisd. We hebben vanuit Lagos de trein gepakt en zijn een keer overgestapt in het plaatsje Tunes. Alles bij elkaar waren we zo’n 3 uur onderweg zo uit mijn hoofd. Dit was toen een stuk sneller dan met de bus en qua kosten scheelde het vrijwel niets. Je kunt op de site van de Portugese treinmaatschappij de precieze tijden opzoeken: https://www.cp.pt/passageiros/pt. Ik ben zowel in Portimao als in Lagos geweest. Het zijn beide erg leuke plaatsjes, maar mijn voorkeur gaat dan toch uit naar Lagos. Ik vond dit persoonlijk net wat gezelliger en sfeervoller. Ponte da Piedade ligt ook in Lagos. Vanuit Lagos kun je overigens ook gemakkelijk een dagje naar Portimao met de trein. Alvast heel veel plezier in Portugal en laat het gerust weten als je nog andere vragen hebt.

   Reageer

Laat een reactie achter