Rondreis Jordanië - Onze route in één week

Rondreis Jordanië: onze route in één week

Home / Jordanië / Rondreis Jordanië: onze route in één week

Onze rondreis door Jordanië overtrof al mijn verwachtingen. De belangrijkste reden dat ik naar Jordanië wilde was om Petra in het echt te zien, maar Jordanië heeft nog veel meer te bieden. Denk aan de oude Romeinse stad Jerash, de Grand Canyon van Jordanië, de bijzondere Wadi Rum woestijn en drijven in de Dode Zee. In één week hebben we veel hoogtepunten van dit prachtige land gezien. Ik laat je daarom graag onze route en de mooiste plekken in Jordanië zien. Ook vertel ik je meer over autorijden in Jordanië en de kosten van een rondreis door Jordanië.

Onze route door Jordanië

Op onderstaande kaart vind je de route van onze rondreis door Jordanië in één week.

De totale route is ongeveer 15 uur rijden.

Dag 1: Amman

In de ochtend vliegen we van Schiphol naar Amman. Na een tussenstop in Zurich komen we eind van de middag aan in de drukke hoofdstad van Jordanië. We halen onze huurauto op en we schrikken toch een beetje van het enorm chaotische verkeer. Gelukkig slapen we buiten het centrum en hoeven we niet met onze auto door het drukke centrum van Amman te rijden. We wandelen wat door de buurt van ons hotel en het valt ons meteen op hoe vriendelijk en behulpzaam de mensen hier zijn. In de avond eten we bij Mawwal één van de lekkerste maaltijden die ik ooit op heb. Ik kan nu al niet wachten op de rest van het eten in Jordanië.

Jordanië Rondreis RouteJordanië Rondreis Route

Accommodatie: We verblijven twee nachten in Naylover Hotel Suites. We kozen in Amman bewust voor een accommodatie buiten het centrum, zodat we gemakkelijk en gratis onze auto konden parkeren en niet door het drukke centrum hoefden te rijden. De mensen zijn hier erg vriendelijk en behulpzaam. We hebben een mooie en moderne tweepersoonskamer voor slechts € 35,50 per nacht. Vlakbij het hotel ligt C-Town, een grote supermarkt waar we inkopen doen voor de rest van de reis.

Jordanië Rondreis Route

Dag 2: Jerash & Amman

De volgende ochtend bezoeken we Jerash, dat op een klein uurtje rijden van Amman ligt. Ook vandaag is het verkeer weer flink chaotisch, maar gelukkig zijn we vroeg vertrokken. Jerash is één van de grootste en best bewaarde Romeinse ruïnes buiten Italië. We wandelen het hele complex rond en ik ben echt enorm onder de indruk van deze prachtige oude stad die zo goed bewaard is gebleven. Echt heel indrukwekkend om te zien!

Bekijk hier al mijn tips voor een bezoek aan Jerash.

Jerash Jordanië Jerash Jordanië Jerash Jordanië Jerash JordaniëJerash Jordanië

In de middag besluiten we om met de taxi naar het centrum van Amman te gaan. Wanneer we naar het Romeinse amfitheater lopen begint het al zachtjes te regenen, maar daarna volgt al snel onweer en bliksem. Het lijkt ons niet verstandig om nu omhoog te klimmen naar de Citadel van de stad, dus helaas slaan we dat over. Inmiddels staan alle straten blank en is de lokale bevolking volop foto’s en films aan het maken van de harde regen. We besluiten te schuilen bij Hashem, waar ze de lekkerste falafel van Jordanië verkopen. Daarna wandelen we nog even naar Habibah Sweets voor een toetje en wat lekkers voor het thuisfront.

Jordanië Rondreis Route Jordanië Rondreis RouteJordanië Rondreis Route Jordanië Rondreis Route

Accommodatie: We slapen opnieuw in Naylover Hotel Suites.

Dag 3: De King’s Highway naar Petra

Vandaag stappen we weer in de auto om van Amman richting Petra te rijden. Gelukkig is het verkeer vandaag een stuk beter te doen dan gisteren. Een kleine tip: probeer rijden op de donderdag zoveel mogelijk te vermijden. Dit is de eerste dag van het weekend in Jordanië, waardoor het verkeer een stuk chaotischer is dan normaal. Vandaag is het gelukkig goed te doen. We maken een korte tussenstop in Madaba om de beroemde mozaïek te bekijken. Vervolgens rijden we over de prachtige King’s Highway, waar we onder andere genieten van het uitzicht op de Grand Canyon van Jordanië en de Wadi Mujib Dam. Ook stoppen we bij twee mooie oude kastelen, Al Karak en Shobak. Onze laatste stop is Little Petra, een mooi voorproefje voor morgen.

Bekijk onze gedetailleerde routebeschrijving langs de hoogtepunten van de King’s Highway.

Madaba Jordanië King's Highway Jordanië Mujib Dam Jordanië Mujib Dam Jordanië King's Highway Jordanië Mujib Dam Jordanië Al Karak Jordanië Al Karak Jordanië Little Petra Jordanië

Accommodatie: We slapen twee nachten in het Sharah Mountains Hotel. Dit hotel ligt in het stadje Wadi Musa op slechts 5 minuten rijden van de ingang van Petra. Het is een prima hotel met ruime kamers en vriendelijk personeel. We betalen hier € 42 per nacht voor een tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Dag 4: Petra

We staan om 5 uur op, zodat we om 6 uur ’s ochtends bij de ingang van Petra staan. We wandelen als één van de eersten in alle rust door de Siq. Voor we het weten zien we de beroemde Treasury liggen. We maken een pittige klim omhoog naar het viewpoint, waar we heerlijke thee drinken totdat de zon verder opkomt en de Treasury verlicht. Via de Street of Facades, de High Place of Sacrifice en Wadi Farasah wandelen we vervolgens naar the Basin, waar we genieten van een welverdiende lunch. In de middag klimmen we naar de Monastery, waar we tot net iets voor zonsondergang blijven hangen. Het was een geweldige dag en Petra is zonder twijfel één van de mooiste en meest bijzondere plekken waar ik ooit ben geweest.

Bekijk onze volledige route door Petra in één dag.

Petra Jordanië Petra JordaniëPetra Jordanië Petra Jordanië Petra JordaniëPetra Jordanië Petra Jordanië

Accommodatie: We slapen opnieuw in het Sharah Mountains Hotel.

Dag 5: Wadi Rum

’s Ochtends rijden we vanuit Petra naar Wadi Rum. Het eerste stuk rijden we een mooie route tussen de bergen van Petra en we stoppen bij verschillende uitzichtpunten. Op een gegeven moment verandert het landschap langzaam in een woestijn en zien we verschillende kamelen langs de weg lopen. Voor we het weten zijn we in Wadi Rum, het grootste beschermde natuurgebied van Jordanië en één van de grootste woestijnen ter wereld. We worden opgehaald voor een jeeptour en we krijgen de mooiste plekjes van Wadi Rum te zien. Onderweg beklimmen we de rode duinen en de gigantische rotsen en wandelen we door verschillende canyons. Tegen de avond komen we aan bij het Bedoeïenen kamp waar we de nacht zullen doorbrengen. Hier genieten we van een prachtige zonsondergang, een heerlijk Jordaans diner en de heldere sterrenhemel.

Lees meer over onze dag en nacht in de Wadi Rum woestijn.

Jordanië Rondreis RouteWadi Rum JordaniëWadi Rum Jordanië Wadi Rum Jordanië Wadi Rum Jordanië Wadi Rum Jordanië

Accommodatie: We slapen in het Wadi Rum Bedouin Camp op een prachtige locatie middenin de Wadi Rum woestijn. Ik had niet veel luxe verwacht zo in de woestijn, maar we hebben een prachtige tent met een heerlijk bed. De douches en wc’s zijn ook erg schoon. We betalen 50 JD (ongeveer € 58) per persoon. Dit is inclusief jeeptour voor Wadi Rum, diner en ontbijt.

Wadi Rum JordaniëWadi Rum Jordanië

Dag 6: Wadi Rum & Dode Zee

We worden wakker met een prachtige zonsopkomst in de woestijn. Na het ontbijt vertrekken we naar de Dode Zee, wat nog ruim vier uur rijden is. Gelukkig is het een mooie route. We maken een tussenstop bij het Lowest Point on Earth Museum, maar die kun je wat mij betreft overslaan. Vanuit hier rijden we helemaal langs de Dode Zee naar ons resort. We wilden eigenlijk graag de Siq trail lopen in het Mujib Nature reserve, maar vanwege de hevige regenval een paar dagen eerder is de trail helaas gesloten. Gelukkig hoeven we ons niet te vervelen. We vermaken ons in de middag met drijven in de Dode Zee en we smeren ons volledig in met de speciale modder uit de Dode Zee. Mijn huid heeft nog nooit zo zacht gevoeld.

Bekijk hier alle tips voor een bezoek aan de Dode Zee.

Wadi Rum JordaniëDode Zee Jordanië Dode Zee Jordanië Dode Zee Jordanië Dode Zee JordaniëDode Zee Jordanië

Accommodatie: We slapen in het Holiday Inn Resort Dead Sea, wat recht aan de Dode Zee ligt. Het is een mooi en groot resort met fijne zwembaden, veel restaurants en goede toegang tot de Dode Zee. Ook krijgen we gratis handdoeken, water en modder bij een bezoek aan de Dode Zee. We betalen € 98 per nacht inclusief een heerlijk ontbijt.

Dode Zee Jordanië

Dag 7: Dode Zee & Mount Nebo

Vandaag is het alweer onze laatste dag in Jordanië. We starten de dag met een uitgebreid ontbijt in het resort. De rest van de ochtend drijven we in de Dode Zee en relaxen we bij het zwembad. Na het uitchecken rijden we naar Mount Nebo, onze laatste stop op de route. Na alle andere uitzichtpunten die we deze reis gezien hebben, valt dit eerlijk gezegd toch wat tegen, maar het blijft een mooie plek. In de middag leveren we onze huurauto in en vliegen we weer terug naar huis, terugkijkend op een geweldige reis door Jordanië.

Dode Zee JordaniëDode Zee JordaniëJordanië Mount Nebo

Heb je langer dan een week de tijd in Jordanië?

 • Split de dag in Petra in tweëen. Petra is groot genoeg om je twee of zelfs meer dagen te vermaken. Voor slecht 5 Jordaanse Dinar extra, heb je een tweedaagse pas.
 • Bezoek Aqaba, een populaire badplaats waar je prachtig kunt duiken of snorkelen in de Rode Zee.
 • Ga wandelen in het Dana Nature Reserve. Vanwege tijdgebrek zijn wij hier helaas niet geweest, maar Jessica van Corners of the World schreef een mooi artikel over Dana en het lijkt me echt de moeite waard.

Petra Jordanië

Autorijden in Jordanië

Wij hebben bovenstaande route volledig zelf gereden, op een taxi naar het centrum van Amman na. Om eerlijk te zijn is autorijden in Jordanië soms best een uitdaging. Met name het verkeer in en rondom grote steden is vaak één grote chaos. Een tweebaansweg wordt gerust een vier-of vijfbaansweg als het druk is, dus let goed op want je kunt aan beide kanten ingehaald worden. Je moet je auto er gewoon tussengooien en een stuk brutaler zijn dan in Nederland. Houd er verder rekening mee dat er af en toe gemene drempels liggen waar je echt voor moet remmen. Deze staan vaak goed aangegeven, maar soms word je er toch door verrast. De wegen zijn verder heel goed en de bewegwijzering is duidelijk en altijd in zowel Arabisch als Engels. Ik zou je aanraden om voorafgaand aan je reis offline een gratis kaart te downloaden via Google Maps of Maps.me, zodat je zonder internet en extra kosten kunt navigeren in Jordanië.

Jordanië Rondreis Route

Een auto huren in Jordanië

Als je niet zo’n moeite hebt met rijden in chaotisch verkeer, dan is een auto huren in Jordanië absoluut aan te raden. Wij zijn heel blij dat we het gedaan hebben, omdat we op deze manier heel veel van het land hebben kunnen gezien. Wij huurden onze auto via de Nederlandse organisatie Sunny Cars. Het grootste voordeel van Sunny Cars vind ik dat de autohuur all-in is. Dit houdt in dat alle nodige verzekeringen al zijn inbegrepen. Wij hebben onze huurauto opgehaald op het vliegveld in Amman. Dit ging erg vlot en binnen een aantal minuten zaten we al in onze huurauto, aangezien deze bij de uitgang van het vliegveld voor ons klaarstond. Wanneer je je auto weer inlevert, kun je hem recht voor de departures hal parkeren in de daarvoor aangegeven parkeervakken.

Mujib Dam Jordanië

Individuele rondreizen door Jordanië

Wil je een rondreis door Jordanië maken, maar vind je het prettiger als deze volledig geregeld wordt? Er zijn veel fijne opties voor compleet georganiseerde rondreizen naar Jordanië. Het voordeel hiervan is dat je vlucht, accommodaties en huurauto inclusief zijn en dat er vaak erg voordelige aanbiedingen zijn. 

 • TUI Voordelige fly & drives in Jordanië. Vlucht, huurauto, accommodatie en een handige route zijn allemaal voor je geregeld. Mogelijk met privéchauffeur als je niet zelf wilt rijden. 
 • 333Travel Compleet verzorgde en unieke individuele rondreizen volledig afgestemd op jouw eigen wensen. Excursies, lokale gidsen en entreegelden zijn inbegrepen, zodat je onbezorgd kunt genieten. 
 • Riksja Travel Individuele rondreizen op maat met bijzondere excursies en contact met locals. Maak gebruik van de handige bouwstenen en stel je eigen rondreis door Jordanië samen.
 • Jordan Nomads Ontdek Jordanië in een 4×4 en bezoek de mooiste plekken van het land. Reisorganisatie Travelbase heeft de ideale route uitgestippeld en verzorgt ook je overnachtingen.

Jerash Jordanië

Kosten voor een reis Jordanië

 • Vlucht: De prijzen voor een vlucht naar Jordanië fluctueren vrij veel. Wij betaalden destijds € 349 voor een retourtje vanaf Amsterdam met overstap in Zurich. Tegenwoordig zijn er gelukkig ook veel maatschappijen die een stuk goedkopere tickets aanbieden én rechtstreeks op Jordanië vliegen. Met Transavia vlieg je bijvoorbeeld al vanaf € 59 rechtstreeks van Amsterdam naar Amman. Daarnaast vliegt Ryanair vanuit Keulen ook heel goedkoop op Aqaba in het zuiden van Jordanië. Ik raad je aan om Skyscanner te gebruiken voor het vinden van de goedkoopste vlucht.
 • Huurauto: Een huurauto inclusief alle verzekeringen kost ongeveer € 500 voor een volle week. Wij huurden onze auto via Sunny Cars. Voor tanken waren wij gemiddelde 1 Jordaanse Dinar per liter kwijt. Een stuk goedkoper dan in Nederland dus.
 • Accommodaties: Onze accommodaties hebben we allemaal via Booking.com geboekt. Gemiddeld waren we met twee personen € 51,85 per nacht kwijt. Dit gemiddelde wordt wel flink omhoog getrokken door onze overnachting in Wadi Rum waar ook een jeeptour, diner en ontbijt waren inbegrepen en onze laatste nacht in een resort bij de Dode Zee. De precieze prijzen per overnachting vind je hierboven.
 • Activiteiten: Wij hebben voordat we vertrokken een Jordan Pass aangeschaft voor 70 Jordaanse Dinar per persoon. De kosten van ons visum en de entree voor vrijwel alle plekken die we bezocht hebben, zat hierbij inbegrepen. Los daarvan hebben we enkel nog 1 Dinar entree betaald voor de kerk in Madaba. De jeeptour door Wadi Rum zat bij onze accommodatie inbegrepen. Wanneer je langer dan drie nachten in Jordanië verblijft, raad ik je echt aan om de Jordan Pass aan te schaffen. De prijs voor je toeristenvisa van 40 Dinar zit hierbij inbegrepen, evenals de entree van meer dan 40 attracties in Jordanië. Met deze pas bezochten wij onder andere Jerash, Wadi Rum, Al Karak, Shobak en het Amfitheater van Amman. Daarnaast kun je kiezen voor één, twee of drie dagen toegang tot Petra. Zelfs als je alleen Petra bezoekt (normaal gesproken 50 Jordaanse Dinar voor één dag), haal je de aanschafkosten van 70 Jordaanse Dinar er al makkelijk uit vanwege het gratis visum.
 • Eten: Het eten in Jordanië is niet alleen super lekker, maar ook nog eens heel betaalbaar. Het goedkoopst aten we bij Hashem in Amman voor slechts 2,25 Jordaanse Dinar per persoon. Onze duurste maaltijd was 17 Jordaanse Dinar bij the Basin middenin Petra. Ook boodschappen zijn goed betaalbaar. We hebben verschillende keren bij een supermarkt wat drinken en snacks ingeslagen voor onderweg.

Wadi Rum Jordanië

Ik vond Jordanië een geweldig land met een heel vriendelijke en gastvrije bevolking. In één week hebben we de hoogtepunten van het land goed kunnen zien.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

24 reacties op “Rondreis Jordanië: onze route in één week”

 1. Inge en Fons

  Hoi hoi! Ook wij gaan dit jaar 12 dagen rondreizen in Jordanie. Zo willen we ook graag twee nachten in het bedoeïenenkamp slapen, maar wij vroegen ons af waar jullie de jeep tour geboekt hebben?

  1. Hoi Inge en Fons, wat ontzettend leuk dat jullie ook naar Jordanië gaan en heerlijk dat jullie 12 dagen hebben! De Jeep tour hebben wij geboekt via de accommodatie. Vrijwel elk kamp biedt deze tours aan en vaak zit het zelfs inbegrepen bij een overnachting. We sliepen in het ;Wadi Rum Bedouin Camp’. We betaalden 50 JD (ongeveer € 58) per persoon, inclusief jeeptour voor Wadi Rum, diner en ontbijt. Alvast een hele fijne reis gewenst!

 2. Hallo,

  Wat een leuk verslag, ga er zeker wat uithalen voor onze trip in april 2020. We gaan 12 dagen dus er kan nog wat bij.
  Hebben jullie de reis helemaal zelf geboekt met Booking oid?

  Grt Mark

  1. Hi Mark, wat gaaf dat jullie komend jaar ook naar Jordanië gaan! Als je wat langer de tijd hebt, zou je Aqaba of het Dana Nature Reserve misschien nog toe kunnen voegen aan je reis. Wij hebben inderdaad alles zelf geboekt, dus een losse vlucht (Skyscanner), huurauto (Sunny Cars) en accommodaties (Booking.com). Ik vond dat zelf heel fijn, omdat we zo zelf konden kiezen welke route we precies reden, hoe lang we overal bleven en ook zelf onze accommodaties konden kiezen. Alvast een hele fijne reis gewenst!

 3. Hoi dames, wat een geweldig verslag van jullie reis door Jordanië! Het verslag van Petra met de looproutes en het uitzicht op ’the Treasury’ verdient zonder twijfel de Libris literatuurprijs. In welke periode van het jaar hebben jullie het land bezocht? Ik mag zelf medio oktober en heb met heel veel plezier jullie verhalen gelezen.

  1. Hallo Jan Willem, dankjewel voor je mooie complimenten en wat leuk dat je zelf ook naar Jordanië gaat! Het is er zo mooi! Ik hoop dat onze tips goed van pas komen. Ik ben er zelf in april geweest. Ik denk dat oktober ook een hele fijne maand is, zowel qua weer als qua drukte. Ik wens je alvast een hele mooie reis! Geniet ervan!

 4. Hallo Saskia en Kimber, onze dochter gaat een half jaar stage lopen (spannend?) in Amman en wij gaan haar bezoeken. Dan gaan we zeker het land verkennen. Bedankt voor de tips! Is het lekker om langer bij de dode zee te blijven om te relaxen of raad je dan Aqabar aan? Kun je nog wat meer vertellen over de kleding die jij droeg als vrouw?
  Hartelijke groet, Saskia

  1. Hallo naamgenoot, wat spannend en stoer dat jullie dochter een half jaar stage gaat lopen in Jordanië! Ik denk dat ze het enorm naar haar zin gaat hebben. Wij hebben zelden een gastvrijere bevolking meegemaakt dan in Jordanië. Ik ben zelf niet in Aqaba geweest, maar op basis van ervaringen van anderen (o.a. mijn ouders) zou ik eerder een aantal dagen in Aqaba relaxen dan aan de Dode Zee. Bij de Dode Zee zit je al snel aan een (vrij afgelegen) resort vast, terwijl Aqaba ook best een leuk (wel relatief toeristisch) stadje is waar je ook even naar het strand kan of lekker in het stadje zelf uit eten kunt. Ik heb zelf wel altijd kleding aan gehad waarbij mijn schouders en enkels bedekt waren, behalve bij de Dode Zee, daar liep ik gewoon in zomerjurkjes. Ook in Aqaba kun je gewoon ‘normale’ Westerse zomerkleding aan (korte broek, jurkje, hemdje etc.). Mijn ouders zijn dit jaar ook in Jordanië geweest met FOX en hun gids gaf overigens aan dat je als vrouw in heel Jordanië prima een zomerjurkje (net boven de knie) aan kunt, maar ik voelde me daar persoonlijk toch niet helemaal prettig bij. Ik wens jullie alvast een hele fijne reis en voor jullie dochter alvast veel succes en plezier tijdens haar stage!

   1. Dank je wel Saskia! Ze heeft het inderdaad erg naar haar zin en wij pakken bijna onze koffers! Bedankt voor alle tips!

 5. Dag Saskia,
  Wij zijn net terug van een onvergetelijke reis in Jordanië. Dankzij jullie reisroute en tips hebben we het meeste uit de reis gehaald. Super bedankt om deze blog te schrijven.
  Vele groetjes,
  Gelukkige reizigers

  1. Hoi Ellen, wat fijn dat jullie zo’n mooie reis door Jordanië gemaakt hebben. We vinden het altijd super leuk om deze berichtjes te krijgen!

 6. Hoi Saskia, wat een super blog over Jordanië! Mijn vrouw en ik vertrekken over 10 dagen en hebben er superveel zin in. We zullen toevallig excact dezelfde route volgen (alleen andere hotels). Dus super bedankt voor de tips!
  Hebben jullie trouwens een Internationaal rijbewijs meegenomen? Sommige sites zeggen dat het verplicht is, anderen weer niet. Op onze voucher van Sunny cars staat het iig NIET vermeld.
  Groetjes

  1. Hi Maarten, wat gaaf dat jullie ook naar Jordanië gaan! Helaas zie ik je berichtje nu pas, maar mochten anderen dezelfde vraag hebben: wij hebben wel een internationaal rijbewijs meegenomen. We doen dit buiten Europa altijd voor de zekerheid, maar het lijkt echt per land, verhuurder en medewerker af te hangen of we hem wel of niet moeten laten zien. Voor de zekerheid zou ik contact opnemen met Sunny Cars om het na te vragen. Ik hoop dat jullie een hele fijne tijd hebben in Jordanië! Geniet er nog van.

 7. Hoi Saskia,

  Wat fijn zo’n uitgebreid verslag! Wij zijn erg enthousiast geworden van jullie ervaringen en gaan in april naar Jordanië. Hoe hebben jullie het gedaan met betalen? Kan je daar makkelijk pinnen? Moet je op de vluchthaven al veel opnemen of kan je op veel plekken pinnen?

  Groet,
  Lisanne

  1. Hi Lisanne, wat leuk dat jullie ook zo enthousiast zijn over Jordanië! Wij hadden vrijwel al onze accommodaties, onze Jordan Pass en de huurauto al vooraf betaald, waardoor we relatief weinig hoefden te betalen in Jordanië zelf. We hebben op het vliegveld contant geld gepind en volgens mij nog één keer extra contant geld bij gepind in een supermarkt. Ter plekke hebben we alles wat we nog moesten betalen contant betaald. Ik zou je aanraden om op het vliegveld al contant geld te pinnen. Op sommige plekken, zoals rond Wadi Rum en rond de Dode Zee zijn voor zo ver ik weet niet echt veel geldautomaten. Alvast een hele fijne reis gewenst in april!

  1. Wat gaaf dat je ook naar Jordanië gaat Mathilde! Ik hoop dat je er net zo van gaat genieten als wij hebben gedaan. Alvast een hele mooie reis gewenst!

 8. Ha Saskia,

  veel dank voor alle nuttige tips en informatie over Jordanië! Waar kun je de woestijnexcursie bij Wadi Rum het beste boeken denk jij? Ik zag op Booking.com de volgende opmerking: Wadi Rum Bedouin Camp biedt jeeptours, kameelrijden, wandelen en ballonvaarten. Gewoon ter plekke boeken dus?? Zo niet, waar dan??

  Met vriendelijke groet,

  Hendrine

  1. Hi Hendrine, graag gedaan! Fijn om te horen dat je iets aan onze tips hebt. Wij hebben de excursies vooraf al via de mail geboekt (info@wadirumbedouincamp.com), maar je kunt dit denk ik ook nog wel ter plekke doen hoor. Alvast een fijne reis gewenst!

 9. Oh wat word ik blij van deze blog! We willen komend jaar met onze kleine zelf door Jordanië gaan rijden, dus ik ben super
  blij met je uitgebreide info! Heb je de excursie naar Wadi Rum vooraf al in Nederland geregeld?

  1. Hi Lizette, wat gaaf dat jullie naar Jordanië gaan met zijn drietjes! We hebben meerdere gezinnen met kinderen gezien en ik denk dat het een heel fijn land is om rond te reizen met een kleine. De excursie naar Wadi Rum hebben we vooraf vanuit Nederland geboekt. Zo konden we bij aankomst in Wadi Rum gelijk naar de speciale parkeerplaats rijden waar we werden opgepikt door onze gids. Ik denk dat het ook wel mogelijk is om het ter plekke te boeken als je dat fijner vindt. Er is in ieder geval vrijwel overal wifi. Alvast een hele mooie reis gewenst samen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven