King's Highway Jordanië

De King's Highway: de mooiste route naar Petra door de Grand Canyon van Jordanië

Home / Jordanië / De King’s Highway: de mooiste route naar Petra door de Grand Canyon van Jordanië

Wanneer je in Jordanië van de hoofdstad Amman naar het wereldwonder Petra wilt reizen, heb je de keuze uit drie wegen. De King’s Highway die dwars door het land loopt, is vanwege de haarspeldbochten de langzaamste optie. Toch is het zonder twijfel ook de mooiste optie. Wanneer je de King’s Highway neemt, rijd je onder andere langs de Grand Canyon van Jordanië, de Wadi Mujib Dam en verschillende oude kastelen. Kijk mee hoe je in één dag via de King’s Highway naar Petra rijdt en waar je onderweg zeker even moet stoppen.

Van Amman naar Petra: drie verschillende opties

Er zijn in Jordanië drie grote snelwegen die je van naar noord naar zuid brengen. De snelste optie is de 15. Dit is een relatief nieuwe snelweg die om de bergketens heen loopt. Je passeert op deze weg weinig dorpjes en steden. Hierdoor kun je goed doorrijden en ben je snel op je bestemming. Onderweg is er echter vrij weinig te zien. Een andere optie is de 65. Deze weg loopt voor een groot deel langs de Dode Zee. Deze route hebben wij op de terugweg gereden en is ook zeker een aanrader. Tussen de 15 en de 65 ligt de 35 die ook wel bekend staat als de King’s Highway. Dit is de langzaamste route, maar wat mij betreft ook absoluut de mooiste. Je rijdt door prachtige bergketens en onderweg zijn er verschillende mooie plekken om even te stoppen.

Dode Zee JordaniëDe route via de Dode Zee. Binnenkort verschijnt hier nog een volledig artikel over.

De route van Amman naar Petra over de King’s Highway

Ik had al vaak gehoord dat de King’s Highway echt de moeite waard was, maar hoe je dan precies moest rijden en waar we konden stoppen was me niet helemaal duidelijk. Ik heb daarom onze route en de verschillende stops voor jullie op een rijtje gezet, zodat je de King’s Highway zelf kunt rijden tijdens je reis door Jordanië. De totale route is iets langer dan 5 uur zonder stops. Vind je dit te veel voor één dag? Overnacht dat bijvoorbeeld in Madaba en start je route hier in plaats van in Amman. Dit scheelt je ongeveer een uur reistijd. Een andere optie is om je reis in tweeën te splitsen en te overnachten in of nabij het Dana Nature Reserve. Vanwege tijdgebrek zijn wij hier helaas niet geweest, maar Jessica van Corners of the World schreef een mooi artikel over Dana. Onderstaand zie je de route die wij hebben gereden.

Route King's Highway Jordanië

Stop 1: Madaba

Op zo’n 30 kilometer rijden van de hoofdstad Amman ligt de stad Madaba. Deze relatief kleine stad staat met name bekend om de eeuwenoude kaart van Palestina die gemaakt is met meer dan twee miljoen mozaïeksteentjes. De kaart dateert uit 560 na Christus en is daarmee de oudste kaart van Palestina. Op de kaart zijn verschillende steden en wegen heel gedetailleerd weergegeven. Hierdoor heb je een goed inzicht in hoe de regio er vroeger uitzag. Door deze kaart zijn dan ook veel oude ruïnes teruggevonden zijn. Hoewel een groot deel van de mozaïek verloren is gegaan, zijn er nog steeds veel plaatsen te herkennen, zoals de Dode Zee, Jeruzalem en Kerak. Tegenwoordig is er opnieuw een kerk over de mozaïek heen gebouwd. Voor 1 JD kun je de Sint-Joriskerk kerk betreden en de beroemdste mozaïek van Jordanië bekijken.

Madaba Jordanië Madaba Jordanië Madaba Jordanië King's Highway Jordanië

Op een paar kilometer rijden van Madaba ligt Mount Nebo, een hoge berg die met name bekend staat omdat het volgens de Bijbel de plaats was waar Mozes, voordat hij stierf, uitkeek over het Beloofde Land. Wij zijn hier zelf op de terugweg vanuit de Dode Zee langsgereden, omdat het toen precies op de route lag. Persoonlijk vond ik het niet heel bijzonder, aangezien we tijdens onze reis veel mooiere uitzichtpunten hebben bezocht. Ik denk dat het vooral een speciale plek is als je zelf gelovig bent. Mocht je deze plek graag willen bezoeken en er op de terugweg niet langskomen, dan kun je dit het beste direct na Madaba doen.

Stop 2: De Grand Canyon van Jordanië, uitzichtpunt 1

Een wat mij betreft veel indrukwekkender uitzicht hadden we bij de zogenaamde Grand Canyon van Jordanië. Zodra je de bergen inrijdt, zie je al vrij snel een klein beschilderd gebouw langs de weg, waarachter een parkeerplaats ligt. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht over de Grand Canyon met op de achtergrond de Wadi Mujib. Ook heb je hier het beste uitzicht op de spectaculaire weg naar beneden. Helaas was het toen wij er waren enorm mistig en stonden we precies in de wolken, maar alsnog was het echt de moeite waard.

King's Highway JordaniëKing's Highway JordaniëKing's Highway Jordanië King's Highway JordaniëGrand Canyon JordaniëOp deze kaart kun je goed zien waar we allemaal gestopt zijn en waar je het mooiste uitzicht hebt.

Stop 3: De Grand Canyon van Jordanië, uitzichtpunt 2

Na een paar scherpe bochten, rijden we opeens weer onder de wolken. Doordat we inmiddels een stuk gedaald zijn, hebben we een veel beter uitzicht op de Grand Canyon. In één van de bochten is er een verbreding van de weg, waar je gemakkelijk kunt parkeren. Hier heb je een nog veel mooier uitzicht op de Grand Canyon dan bij het officiële uitzichtpunt. Het deed me heel erg denken aan de landschappen in Amerika, dus ik snap wel waar de naam Grand Canyon vandaan komt.

King's Highway Jordanië King's Highway Jordanië

Stop 4: de Wadi Mujib Dam

Wanneer we helemaal afdalen, komen we uiteindelijk bij de Wadi Mujib Dam uit. Zelfs vanuit de auto horen we goed hoe bizar hard het water hier naar beneden stort. Vanaf de Dam zelf heb je een mooi uitzicht op het stromende water met de bergketens op de achtergrond.

Mujib Dam JordaniëMujib Dam Jordanië Mujib Dam Jordanië

Stop 5: Thee met uitzicht over de Wadi Mujib Dam

Wanneer je na de Wadi Mujib Dam weer omhoog rijdt, kom je op een gegeven moment een café tegen dat op Google Maps ‘Grand Canyon’ wordt genoemd. Hoewel je hier al een mooi uitzicht hebt, zou ik je aanraden om nog iets verder door te rijden naar het volgende café (zie stop 5 op de kaart). Vanuit hier is het uitzicht nog mooier en het is er vaak wat rustiger, omdat hier minder tourbussen stoppen. Er is een klein terras gemaakt waar je kunt genieten van een drankje. Ik raad je aan om de traditionele Jordaanse thee te bestellen die gemaakt wordt met meer dan 10 verschillende verse kruiden. Nergens smaakte hij zo lekker als hier (waarschijnlijk ook omdat je hier de suiker apart kreeg en die er bij de rest overal al in zat). We betaalden 2,5 JD voor de thee, waarbij we ook lekkere koekjes en Turks fruit kregen. Niet heel goedkoop voor Jordaanse begrippen, maar met zo’n uitzicht was het dat zeker waard.

Mujib Dam Jordanië Mujib Dam JordaniëMujib Dam JordaniëMujib Dam Jordanië

Stop 6: De groene heuvels van het platteland van Jordanië

Zodra we de haarspeldbochten achter ons laten, wordt de omgeving steeds groener. Dit is het echte platteland van Jordanië. We zien af en toe een klein huisje, maar verder is het erg rustig. Al snel worden we opgehouden door een grote kudde geiten. Naarmate we dichtbij onze volgende stop komen, zien we steeds vaker kleine dorpjes liggen in de groene heuvels. Het heeft bijna wat weg van Toscane. We stoppen even om wat te drinken. Naast de kruidenthee met munt heeft Jordanië namelijk nog een populair drankje. Het is een soort limonade gemaakt met munt en citroen, super lekker en verfrissend.

King's Highway Jordanië King's Highway JordaniëKing's Highway Jordanië

Stop 7: Al-Karak

We verlaten de King’s Highway even om Al-Karak te bezoeken. Dit enorme kasteel van zeven verdiepingen is gebouwd op een grote heuvel. Vroeger had de stad een belangrijke rol in de kruistochten die over de King’s Highway naar het Heilige Land liepen. Ondanks dat de burcht al meer dan 1000 jaar oud is, is hij over het algemeen nog in erg goede staat. Met name de ondergrondse gangen zijn nog bijna volledig intact, maar ook grote delen van de bogen en gangen zijn nog heel. Ik vond het een erg indrukwekkende plek en ik was vooral verbaasd over de grootte van Al-Karak. Vanuit de burcht heb je ook een mooi uitzicht op de groene heuvels in de omgeving. De entree voor Al-Karak bedraagt 2 JD, maar de toegang is gratis met een Jordan Pass. Ik raad je zeker aan om deze pas aan te schaffen, omdat de kosten van je visum van 40 JD hier ook bij inbegrepen zitten. Hierdoor haal je de kosten van de pas er eigenlijk altijd ruimschoots uit.

Al Karak Jordanië Al Karak Jordanië Al Karak JordaniëAl Karak JordaniëAl Karak Jordanië

Stop 8: Shobak

Vanuit Al-Karak rijden we een groot stuk over weg 15 in plaats van de King’s Highway. Dit deel van de King’s Highway zullen we namelijk grotendeels op de terugweg al rijden en via de 15 zijn we sneller bij Shobak, onze volgende bestemming. Helaas komt de regen inmiddels met bakken uit de hemel vallen, maar we besluiten toch door te rijden, omdat we ook dit kasteel graag willen bezichtigen. Als we aankomen is het nog erg donker en grijs, maar gelukkig wel droog. Ook dit kasteel is al bijna 1000 jaar oud. Shobak werd vroeger Montreal genoemd, dus de kans is groot dat je dit nog tegen zult komen op sommige borden of in je navigatie. Ondanks dat Shobak meer verwoest is dan Al-Karak, vond ik het toch heel bijzonder om door deze eeuwenoude ruïnes te lopen. De entree voor Shobak is 1 JD, maar de toegang is gratis met de Jordan Pass.

Shobak JordaniëShobak JordaniëShobak JordaniëShobak JordaniëShobak Jordanië

Stop 9: De prachtige uitzichten op weg naar Little Petra

Vanuit Shobak vervolgen we onze weg naar Little Petra. Vanaf de King’s Highway slaan we rechtsaf en volgen we de borden naar Al Hisha/Bayda. Vanaf deze weg hebben we een geweldig uitzicht over Little Petra en de bergketens op de achtergrond. Ook als je niet van plan bent om te stoppen in Little Petra, zou ik je aanraden om vanaf Shobak via deze route naar Wadi Musa of Petra te rijden in plaats van via de hoofdweg, vanwege de geweldige uitzichten.

Uitzicht over PetraUitzicht over Petra

Stop 10: Little Petra

Onze laatste echte stop van de dag is Little Petra. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit Petra in het klein. Vanuit de parkeerplaats loop je vrijwel direct de 350 meter lange kloof in, waarna je op een groot plein uitkomt. Hier zijn verschillende gebouwen en trappen in de rotsen uitgehouwen. In één van deze gebouwen vind je ook een eeuwenoud mozaïeken plafond. Ik was van Little Petra al enorm onder de indruk. Ik zou je wel aanraden om Little Petra te bezoeken voordat je naar Petra zelf gaat, anders valt het toch een beetje tegen. Een bezoek aan Little Petra is gratis. Vooraf zal je gevraagd worden of je een gids wilt, maar dat is naar mijn idee echt niet nodig, omdat het vrij klein is en er overal bordjes met uitleg staan. Let op dat je navigatie Little Petra soms Siq al-Berid of Triclinium noemt.

Little Petra JordaniëLittle Petra JordaniëLittle Petra Jordanië Little Petra Jordanië Little Petra Jordanië

Eindpunt: Wadi Musa, Petra

Vanuit Little Petra is het nog een kwartiertje rijden naar Wadi Musa, het dorpje waar de ingang naar Petra is gelegen. Hier slapen we twee nachten in het Sharah Mountains Hotel op slechts 5 minuten rijden van de ingang van Petra. Het is een prima hotel met ruime kamers en vriendelijk personeel. We betaalden € 42 per nacht voor een tweepersoonskamer inclusief ontbijt. De volgende dag verkennen we Petra, wat mij betreft het absolute hoogtepunt van Jordanië. Bekijk hier onze route door Petra in één dag.

Petra Jordanië

Autorijden in Jordanië

Om eerlijk te zijn is autorijden in Jordanië soms best een uitdaging. Met name het verkeer in en rondom grote steden is vaak één grote chaos. Een tweebaansweg wordt gerust een vier-of vijfbaansweg als het druk is, dus let goed op want je kunt aan beide kanten ingehaald worden. Je moet je auto er gewoon tussengooien en een stuk brutaler zijn dan in Nederland. Houd er verder rekening mee dat er af en toe gemene drempels liggen waar je echt voor moet remmen. Deze staan vaak goed aangegeven, maar soms word je er toch door verrast. De wegen zijn goed en de bewegwijzering is duidelijk en altijd in zowel Arabisch als Engels. Ik zou je aanraden om voor je reis offline een gratis kaart te downloaden via Google Maps of Maps.me, zodat je zonder internet kunt navigeren in Jordanië. Deze route over de King’s Highway was prima te rijden, maar let wel op dat je bij de bergpassen op de motor afremt en daardoor de remmen niet te veel belast.

Mujib Dam Jordanië

Een auto huren in Jordanië

Als je niet zo’n moeite hebt met rijden in chaotisch verkeer, dan is een auto huren in Jordanië absoluut aan te raden. Wij zijn heel blij dat we het gedaan hebben, omdat we op deze manier veel meer van het land hebben gezien. Met name deze route over de King’s Highway was één van de hoogtepunten. Wij huurden onze auto via de Nederlandse organisatie Sunny Cars. Het grootste voordeel van Sunny Cars vind ik dat de autohuur all-in is. Dit houdt in dat alle nodige verzekeringen al zijn inbegrepen. Je hoeft daardoor op je bestemming geen dure extra verzekeringen af te sluiten, maar je bent wel perfect verzekerd, iets wat tijdens onze reis door Zuid-Afrika heel goed uitkwam. Wij hebben onze huurauto opgehaald op het vliegveld in Amman. Dit ging erg vlot en binnen een aantal minuten zaten we al in onze huurauto, aangezien deze bij de uitgang van het vliegveld voor ons klaarstond. Wanneer je je auto weer inlevert, kun je hem recht voor de departures hal parkeren in de daarvoor aangegeven parkeervakken.

Jordanië Rondreis Route

Ik vond Jordanië een prachtig land en deze route over de King’s Highway laat goed zien hoe gevarieerd Jordanië is. 

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

20 reacties op “De King’s Highway: de mooiste route naar Petra door de Grand Canyon van Jordanië”

 1. Hey, Wat een top trip he.

  Ik ben benieuwd. Zijn jullie ook van Wadi Rum naar Petra gereden? Hoe was die route. Hij is iets van 1 uur en 40 minuten. Wij twijfelen of het de moeite is om dit stuk overdag te rijden of dat je niet veel mist en dit ook na zons ondergang kan doen. Heb je hier advies in?

  Groetjes

  1. Hoi Nienke, ik weer zeker dat jullie het geweldig gaan vinden. Wij zijn van Petra naar Wadi Rum gereden, dus andersom. Om eerlijk te zijn zou ik aanraden om in Jordanië niet na zonsondergang nog in de auto te stappen. Dit stuk weg is op zich prima te rijden (goede snelweg), dus als je net ietsje na zonsopkomst aankomt is het niet heel erg denk ik. Je mist er qua bezienswaardigheden op dat stukje weg in ieder geval niets aan. Fijne reis gewenst!

 2. Vond het zo’n prachtig land, maar heb wel alleen Petra, Jerrash en Oman bezocht (en heel kort). Ik vond het eten ook zo ongelooflijk lekker hier!

 3. HI Saskia,
  super bedankt voor je advies, heel fijn om iets meer duidelijkheid te hebben. Zojuist auto geboekt bij Sunnycars!

 4. HI Saskia, Wat een super artikel over Jordanië. Ik ga zelf over 2 weken en we zijn ook van plan om een auto te gaan huren. Ik lees overal dat het redelijk bergachtig is en dat het daarom aan te raden is niet een te kleine/lichte auto te huren. Hoe heb jij dit ervaren en in welke klasse hebben jullie een auto gehuurd? groetjes, Fabienne

  1. Hi Fabiene, wat gaaf dat je ook naar Jordanië gaat! Voor de wegen die wij gereden hebben (zie hier onze volledige route: https://reisgenie.nl/rondreis-jordanie-onze-route-in-een-week/), kun je prima een ‘normale’ auto huren. De kwaliteit van de wegen is in Jordanië over het algemeen erg goed, zeker de bergwegen. Wij hadden een economy of compact klasse auto gehuurd en dat was meer dan prima! Wij hebben onze huurauto via Sunny Cars (Nederlandse partij) gehuurd en de huurauto’s die we via hen huren zijn vaak vrij nieuw en van erg goede kwaliteit. Bovendien zou ik persoonlijk in Jordanië juist liever niet een te grote auto huren, omdat dat zeker voor de drukkere wegen (waar ze zelf graag meer rijbanen creëren dan er daadwerkelijk zijn) juist wat lastiger is. Ik hoop dat dit je vragen beantwoord. Ik wens je alvast een hele mooie reis door Jordanië!

 5. Hoi Saskia,

  Ik reis over een maand voor 10 dagen naar Jordanie (7 dagen Jordanie, 3 dagen Israel) of ik blijf 10 dagen in Jordanie. Ben van plan om voor enkele dagen een auto te huren. Is het ok voor een vrouw alleen rondreiden? Er zijn veel solo rezigsters in Jordanie maar ik vrrag mij alleen af of het verstandig is. Alvast bedankt voor je antwoord. 🙂

  1. Hi Sanja, wat gaaf dat je naar Jordanië gaat! Ik heb helaas geen ervaring met solo reizen in Jordanië, dus ik vind het lastig om daar advies over te geven. Je kunt misschien even contact opnemen met Jessica van https://www.cornersoftheworld.nl. Zij is wel als vrouw alleen door Jordanië gereisd en kan je denk ik veel beter advies geven op dit gebied. Ik wens je alvast een hele mooie reis en ik hoop dat je heel erg van Jordanië gaat genieten!

  1. Hoi Frederique, de kosten voor een huurauto zijn van veel factoren afhankelijk. Waar je hem ophaalt, waar je hem inlevert, welk type auto je huurt en in welke periode bijvoorbeeld. Je kunt het beste even alles invullen op de site van Sunny Cars voor een goed beeld van de kosten: https://bit.ly/2GQLN5c

 6. Hoi saskia,

  april ’19 reizen wij af naar jordanie en zijn wij van plan om deze route te rijden.
  Wil je de route met mij delen via google maps ??

  Groet,

  Hendrik

  1. Hi Hendrik, wat gaaf dat jullie naar Jordanië gaan in april! Ik heb helaas geen Google Maps route. Wij hebben elke keer gewoon de eerstvolgende bestemming (zie daarvoor de verschillende stops in dit artikel) ingetypt in Google Maps. Alvast een fijne reis gewenst!

   1. Hoi Saskia,

    Ah jammer.. maar met deze tip moet dit ook vast goed komen.
    Hoeveel dagen zijn jullie totaal in Jordanië gebleven ? en in welke dorpen/steden hebben jullie overnacht?

    Groet Hendrik

 7. Petra (yep, echt waar)

  Als je de kans krijgt om petra te bezoeken…doen! Prachtig. Ik was in Jordanie voor een optreden en kon daardoor naar Petra. Helaas moest ik op 1 dag vanuit Amman op en neer en dat is veel te kort!
  Tip: ga niet op vrijdag/zat…dan zijn er soms demonstraties.
  Verkeer is inderdaad chaotisch en tegelijkertijd ook weer relaxt. In nl ontploft men bij het minste en daar blijft men rustig, al haalt men overal van alle kanten in. Mensen zijn overhet algemeen enorm aardig. Ik zou heel graag nog een keer terug gaan. En dan inderdaad flink de tijd nemen voor Petra!

  1. Haha wat leuk en toevallig dat je Petra heet! Bedankt voor je tips Petra. Ik vond eerlijk gezegd juist dat de mensen daar vrij agressief waren in het verkeer en constant naar elkaar toeterden en handgebaren maakten, maar wellicht was dat vooral in Amman. Ik ben het wel volledig met je eens dat de mensen over het algemeen enorm aardig zijn. Ik heb nog nooit zo’n gastvrije bevolking ontmoet. Leuk dat je nog eens terug wil. Ik kan het me helemaal voorstellen. Jordanië is echt een prachtig land!

 8. Leuk, … maar persoonlijk zou ik nooit rijden in Jordanie, toen wij er waren ware 2 Belgische toeristen slachtoffer van een “trap” … zogezegd een kindje aangereden … tot midden in de nacht op het politiekantoor en 400 EUR armer …

  1. Hi Wouter, wat een ontzettend nare ervaring zeg! Ik zou echter niet op basis van één ervaring aan mensen willen aan-of afraden om in Jordanië te rijden. Wij hebben ons, ondanks het soms wat chaotische verkeer, gelukkig totaal niet onveilig gevoeld. Ook over Zuid-Afrika hoorden we soms dit soort verhalen, maar daar hebben wij gelukkig ook niets van gemerkt. Het feit dat wij niets hebben meegemaakt (en zelf niemand kennen die dit heeft meegemaakt) en ons veilig voelden, is natuurlijk geen enkele garantie dat er niets kan gebeuren. Ik kan echter alleen spreken uit mijn eigen ervaring en wij hebben de Jordaanse bevolking ervaren als enorm vriendelijk en gastvrij en de wegen als goed begaanbaar. Het is natuurlijk altijd een afweging die je zelf moet maken. Persoonlijk zou ik mensen zeker aanraden om Jordanië te bezoeken en, indien je niet bang bent om auto te rijden in drukke steden en het leuk en fijn vindt om zelf op pad te gaan, ook om hier een auto te huren.

 9. Heel erg gaaf land lijkt me dit. Fantastische route hebben jullie gereden.?? Ik ga hem opslaan, mocht ik zelf eens gaan. Is Jordanië een betaalbaar land om doorheen te reizen? Of is het inmiddels een toeristische hotspot geworden?

  1. Hi Sabine, wat leuk dat je ook naar Jordanië wilt! Het is inderdaad echt een fantastisch land en dan te bedenken dat we dit in slechts één dag hebben gezien. Ik vind het één van de mooiste landen die ik ook heb gezien. Naast deze route waren ook Petra, Jerash en Wadi Rum absolute hoogtepunten. Qua kosten vond ik Jordanië wel meevallen. Het is niet zo goedkoop als Zuid-Oost Azië, maar wel goedkoper dan Europa. De vliegtickets waren onze grootste uitgave, maar als je goed zoekt en niet vast zit aan bepaalde data kun je best goedkope tickets vinden. Hotels zijn goedkoper dan in Nederland. In de hoofdstad betaalden we voor een ruime tweepersoonskamer met eigen badkamer slechts € 34 per nacht. De tickets voor Petra en andere bezienswaardigheden zijn wel erg duur. Wij kozen er daarom voor om een Jordan Pass (rond de € 90) te kopen, zodat de entree voor Petra en de kosten voor je visum (die je normaal gesproken bij entree van het land moet kopen voor € 47) al inbegrepen waren. Hierdoor konden we ook vrijwel alle andere belangrijke plaatsen, zoals Jerash, Al-Karak, Wadi Rum en Shobak, gratis bezoeken. Echt een goede bespaartip dus als je veel van Jordanië wilt zien. Het eten was wel erg goedkoop. Wij waren omgerekend tussen € 2,65 en € 20 kwijt voor een volledige maaltijd inclusief drinken. Die € 20 was middenin Petra in een buffet-restaurant, maar over het algemeen kun je prima goedkoper eten. In het artikel over onze volledige route zal ik ook ons precieze kostenplaatje opnemen. Ik hoop dat je Jordanië ooit met eigen ogen kunt zien. Het is er echt prachtig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven