Strand van Wilderness

Waar is het warm in november? Top 9 bestemmingen

Home / Reistips / Reisinspiratie / Waar is het warm in november? Top 9 bestemmingen

Wil je in november graag naar een warme bestemming? Hoewel de dagen in Nederland steeds korter en kouder worden, zijn er wereldwijd gelukkig genoeg bestemmingen waar de zon wel volop schijnt. Of je nu wilt ontspannen op een tropisch strand, een avontuurlijke of actieve natuurreis wilt maken of een bruisende stad wilt ontdekken, er zijn veel plekken met aangename temperaturen in november. Wij zetten de beste zonbestemmingen in november voor je op een rij. Zo weet je precies waar je in november kunt genieten van zon, warmte en een welverdiende vakantie!

#1 Zuid-Afrika

In november is het voorjaar in Zuid-Afrika, waardoor je hier kunt genieten van aangename temperaturen rond de 25 graden. Dit is bijvoorbeeld het ideale moment om de beroemde Garden Route te rijden of om de veelzijdige stad Kaapstad te verkennen, zonder de drukte van het hoogseizoen. Ook de nabijgelegen wijnregio rondom Stellenbosch is een heerlijke bestemming voor liefhebbers van gastronomie en natuur. November is daarnaast een ideale maand voor een safari. Bezoek het Krugerpark en spot de Big Five of verblijf in één van de vele andere wildparken of privé reservaten die het land rijk is.

Robberg Nature Reserve Addo Elephant Park

#2 Thailand

November markeert het begin van het droge en iets mildere seizoen in Thailand, wat betekent dat je heerlijk kunt genieten van temperaturen rond de 30 graden zonder al te veel regen. De stranden in het zuiden zijn heerlijke tropische bestemmingen. Verken ook zeker de hoofdstad Bangkok, waar indrukwekkende tempels en het bruisende stadsleven op je wachten. Een bezoek aan Chiang Mai tijdens het Loy Krathong-festival in november is een unieke ervaring waarbij duizenden lichtjes over de rivier voeren. Thailand is een perfecte voor een zonnige en avontuurlijke reis in november.

Thailand - de mooiste bestemmingen en de beste tips Zuid Thailand - Phra Nang Cave

#3 Dubai

Dubai biedt de ideale mix van zon en stadsleven. Met temperaturen rond de 30 graden is het in november nog steeds heerlijk warm, maar zonder de extreme hitte van de zomermaanden. Geniet van een dag relaxen op JBR Beach of verken de indrukwekkende Dubai Mall of de Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld. Een woestijnsafari in Dubai bij zonsondergang is een absolute aanrader voor wie de magie van de woestijn wil ervaren. Ook een boottocht langs de kust is echt een aanrader. November is dé maand om van het warme klimaat en de gunstige prijzen te profiteren.

Jumeirah Beach Residence Dubai Dubai Al Khayma Camp Doen in Dubai - View at the Palm

#4 Kaapverdië

Op slechts zes uur vliegen ligt Kaapverdië, waar het in november gemiddeld 27 graden is. Deze eilandengroep biedt prachtige stranden en een ontspannen sfeer. Het eiland Sal is ideaal voor zonaanbidders, terwijl Santo Antão  dankzij zijn indrukwekkende berglandschappen perfect is voor wandelliefhebbers. Verken ook het charmante São Vicente en ontdek de charme van Mindelo. November is een geweldige maand om te gaan, met veel zon en weinig regen, waardoor je volop kunt genieten van zowel ontspanning als avontuur.

Boa Vista Kaapverdië

#5 Vietnam

Vietnam is ook een ideale bestemming om te bezoeken in november. Vooral in het zuiden is het heerlijk warm en ligt de temperatuur tussen de 25 en 30 graden. November is daardoor een perfecte maand om bijvoorbeeld Ho Chi Minh City en de Mekongdelta te verkennen. De regenperiodes zijn voorbij, waardoor je ook kunt genieten van de stranden van Phu Quoc of Nha Trang. In het noorden, zoals in Hanoi en Halong Bay, is het iets koeler, maar nog steeds aangenaam. Maak zeker een cruise door Halong Bay of ontdek de rijstvelden in hoge noorden. November is ideaal om de diverse landschappen en levendige steden te ontdekken.

Quy Nhon uitzicht Tempel Hoi An

#6 Madeira

Madeira staat bekend als het bloemeneiland en ook in november is het hier nog heerlijk weer met temperaturen tussen de 20 tot 25 graden. De natuur is prachtig groen en leent zich perfect voor wandelingen langs de levada’s, de kenmerkende irrigatiekanalen van het eiland. Funchal, de hoofdstad, heeft een gezellige sfeer met veel goede restaurants en levendige markten. Eind november zie je hier zelfs al veel kerstversiering. Maak zeker een boottocht om dolfijnen en walvissen te spotten en bezoek de prachtige botanische tuinen. Met mild weer en relatief weinig toeristen is november een rustige en mooie maand om Madeira te verkennen.

Paragliding Madeira wat te doen op Madeira

#7 Bali

November is de laatste maand vóór het regenseizoen op Bali, waardoor het nog steeds warm en aangenaam is met temperaturen rond de 30 graden. Dit is een perfecte maand om de drukte van het hoogseizoen te vermijden en te genieten van een rustige en tropische vakantie. Op het eiland vind je prachtige stranden en er zijn talloze culturele bezienswaardigheden te zien. Bezoek bijvoorbeeld de iconische tempel Tanah Lot bij zonsondergang of maak een fietstocht door de rijstvelden van Ubud. De watervallen in het noorden, zoals Sekumpul, zijn ook echt een aanrader. Bali heeft ook veel mooie stranden, bijvoorbeeld in Seminyak of Uluwatu. Heb je wat langer de tijd? Breng dan ook een bezoek aan Nusa Lembongan,  een mooi eiland onder Bali.

Bali - de mooiste bezienswaardigheden en de beste tips

#8 Tenerife

Het Canarische eiland Tenerife is een ideale winterzonbestemming met temperaturen rond de 24 graden in november. Het eiland biedt voor ieder wat wils: van relaxen op de zwarte zandstranden tot een wandeling door Nationaal Park El Teide, waar de hoogste berg van Spanje ligt. Bezoek het charmante La Laguna voor een vleugje cultuur of geniet van gezellige badplaatsen zoals Costa Adeje. Daarnaast is november een goede maand om walvissen en dolfijnen te spotten tijdens een boottocht. Zoek je een veelzijdige en warme bestemming in november, dan is Tenerife een perfecte optie!

Masca Valley op Tenerife Wat te doen op Tenerife - zwemmen in een natural pool

#9 Gran Canaria

Ook het Canarische eiland Gran Canaria is in november vaak nog heerlijk warm met temperaturen rond de 25 graden, waardoor je volop van het strand kunt genieten. Wandel over uitgestrekte zandduinen van Maspalomas en huur ook zeker een auto om het binnenland van Gran Canaria en de kustroute GC-200 te verkennen. Hier vind je indrukwekkende natuur, zoals de bergtop Pico de las Nieves, en sfeervolle en kleurrijke dorpjes zoals het vissersdorpje Puerto de Mogán en de bergdorpjes Teror en Arucas. Verken ook zeker de kleurrijke hoofdstad Las Palmas, waar je kunt genieten van cultuur en lekker eten. November is de perfecte maand om Gran Canaria te bezoeken: het is minder druk dan in de zomer en je profiteert van aangenaam weer voor zowel strand als toffe activiteiten.

Gran Canaria - Lopesan Villa del Conde Doen in Gran Canaria - Puerto de Mogán

Leukste stedentrips in de herfst

Heb je wat minder lang de tijd of wil je wat minder ver reizen? Dan is een stedentrip ook een leuk idee! Benieuwd in welke steden het nog lekker warm is in november?

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven