GC-200 Barranco de Guayedra

GC-200 op Gran Canaria: de mooiste route en stops langs de westkust

Home / Gran Canaria / GC-200 op Gran Canaria: de mooiste route en stops langs de westkust

De GC-200 is één van de mooiste wegen van Gran Canaria. Deze weg in het westen van het land laat goed de diversiteit van Gran Canaria zien: sfeervolle dorpjes, een helderblauwe oceaan, groene bergen, ruige kliffen, indrukwekkende gekleurde rotsen en overal cactussen. Ik reisde met TUI naar Gran Canaria en huurde via hen een huurauto om deze mooie kustweg te ontdekken. Kijk mee naar de leukste stops aan de GC-200 in Gran Canaria!

De mooiste stops aan de GC-200 op de kaart

De totale route van de GC-200 is 2 uur rijden (enkele reis). Ik zou echter aanraden om de hele dag voor deze weg uit te trekken, aangezien je onderweg veel mooie stops kunt maken. Daarnaast moet je wanneer je het eindpunt bereikt ook nog terug rijden. Dit kan, afhankelijk van waar je verblijft, via dezelfde weg of door de weg te vervolgen en het eiland rond te rijden.

#1 Puerto de Mogán

De eerste stop is Puerto de Mogán. Officieel ligt Puerto de Mogán eigenlijk net niet aan de GC-200, maar omdat het slechts 5 minuten rijden is van het beginpunt van de GC-200 voeg ik dit plaatsje hier toch toe. Puerto de Mogán is namelijk echt de moeite waard! Het wordt ook wel het Venetië van Gran Canaria genoemd, vanwege de schilderachtige grachten die verbonden zijn door verschillende bruggetjes. Het is ook echt een heel fotogeniek plaatsje: mooie visserswoningen, een sfeervolle haven en natuurlijk de prachtige kleurrijke bloemen. Puerto de Mogán heeft ook een heerlijk strand en het ligt vlakbij één van de beste snorkelplekken van Gran Canaria. Je kunt vanaf Puerto de Mogán ook een boottocht van 40 minuten maken in een echte onderzeeër waarbij je verschillende oude scheepswrakken en tropische vissen ziet. 

Tip: bezoek Puerto de Mogán op vrijdag wanneer de hele stad wordt omgetoverd tot één grote openlucht markt. 

Doen in Gran Canaria - Puerto de Mogán

Doen in Gran Canaria - Puerto de Mogán

Doen in Gran Canaria - Puerto de Mogán

GC-200 Puerto de Mogán

#2 El Molino de Viento

El Molino de Viento is de eerste stop aan de GC-200. Dit is een unieke gerestaureerde molen waar vroeger graan werd gemalen. Je kunt de drie verdiepingen van deze molen normaliter gratis bezoeken, maar tijdens ons bezoek was hij helaas gesloten vanwege renovatie. Rondom de molen vind je een verzameling gigantische keukenobjecten, zoals een metershoge pan, percolator en theekan. Het voelt hier echt een beetje alsof je in Alice in Wonderland terecht bent gekomen.

Puerto de Mogán – Molino de Viento (8 km, 11 min)

GC200 - El Molino de VientoGC200 - El Molino de Viento keukenspullen

#3 Mirador de Veneguera

Mirador de Veneguera is een spectaculair uitzichtpunt waar je een fantastisch uitzicht hebt over de Barranco de Veneguera. Wanneer je het kleine witte dorpje Veneguera in het dal ziet liggen, valt het nog beter op hoe gigantisch immens groot de omliggende bergketens zijn. Er zijn voldoende parkeerplekken bij dit uitzichtpunt en op het informatiebord kun je meer lezen over de omgeving.

El Molino de Viento – Mirador de Veneguera (6 km, 9 min)

GC-200 Mirador de Veneguera

GC-200 Mirador de Veneguera

#4 Los Azulejos de Veneguera (Rainbow Rocks)

Eén van de meest bijzondere plekken aan de GC-200 zijn Los Azulejos de Veneguera. Deze kleurrijke rotsen worden ook wel de Rainbow Rocks genoemd en deden me denken aan het landschap van Death Valley in West-Amerika. De Azulejos de Veneguera hebben van nature alle kleuren van de regenboog. Vanaf de weg kun je deze Rainbow Rocks al goed zien liggen, maar je kunt hier ook even stoppen om een mooie wandeling tussen de kleurrijke rotsen te maken. Onderaan de rots, langs de doorgaande weg, vind je een kleine drank-en fruitkraam, waar ze ook heerlijke Canarische bananen verkopen.

Mirador de Veneguera – Los Azulejos de Veneguera (5 km, 8 min)

Doen in Gran Canaria - Rainbow Rocks


GC-200 Gran Canaria - Rainbow Rocks-3


GC-200 Gran Canaria - Rainbow Rocks-4


GC-200 Los Azulejos de Veneguera

#5 Mirador de San Nicolás

Na zo’n 10 minuten rijden vanuit Los Azulejos de Veneguera kom je bij de Mirador de San Nicolás uit. Bij dit uitzichtpunt zie je voor het eerst weer de zee. Ook heb je hier een mooi beeld over de kronkelige weg tussen de bergen. Een mooi plek voor een korte tussenstop dus.

Los Azulejos de Veneguera – Mirador de San Nicholás (7 km, 10 min)

GC-200 Gran Canaria - Mirador de San NicolásGC-200 Gran Canaria - Mirador de San Nicolás

#6 Cactualdea Park

Als je zin heb om even je benen te strekken, kun je nog een tussenstop maken bij Cactualdea Park. Dit is het grootste cactuspark van Europa met planten uit de hele wereld. Volgens de bordjes langs de kant van de weg vind je hier ook de hoogste cactus ter wereld. Nu blijkt die na even googlen toch echt in Mexico te staan, maar Cactualdea Park is zeker een aanrader wanneer je een aantal indrukwekkende cactussen wil zien. 

Mirador de San Nicholás – Cactualdea Park (5 km, 10 min)

Gran Canaria - cactussen

#7 Restaurante El Albercón

Heb je inmiddels trek gekregen? Dan raad ik je zeker aan om een tussenstop te maken bij Restaurante El Albercón. We werden super hartelijk ontvangen bij dit bijzondere lokale restaurant. El Albercón ligt midden tussen de cactussen en tijdens het eten heb je een mooi zicht op de tuin waar onder andere geiten, pauwen en kippen lopen. Ik raad je aan om de tapasplank voor twee personen te bestellen met specialiteiten uit de regio. Zo lekker! We aten hier ook de allerlekkerste papas arrugadas, hét gerecht van Gran Canaria. De prijzen zijn hier in het binnenland overigens nog heerlijk laag. Voor dit enorme bord vol huisgemaakte tapas betaalden we slechts € 9,25 per persoon.

Cactualdea Park – Restaurante El Albercón (6 km, 10 min)

GC-200 Gran Canaria - Restaurante El AlbercónDoen in Gran Canaria - papas arrugadas


GC-200 Gran Canaria - Restaurante El Albercón


GC-200 Gran Canaria - Restaurante El Albercón

GC-200 Gran Canaria - Restaurante El Albercón

#8 Playa de la Aldea

Heb je na het eten zin om nog even over het strand te wandelen? Dan is Playa de la Aldea een goede optie. Je moet hiervoor een zijweg van de GC-200 inslaan. Via een tunnel bereik je het stenen strand, waar je heerlijk kunt zwemmen in de oceaan. Er zijn ook grote houten ligplaatsen als je nog even wil uitrusten.

Restaurante El Albercón – Playa de la Aldea (2 km, 4 min)

#9 Mirador del Balcón

Eén van de mooiste uitzichten aan de GC-200 heb je vanaf de Mirador del Balcón, ook wel bekend als Mirador El Paso Marinero. Dit uitzichtpunt ligt bovenop een klif en het glazen platform steekt een stuk boven de oceaan uit, waardoor je echt midden tussen de kliffen lijkt te staan. Vanaf el Mirador del Balcón heb je een geweldig uitzicht over de Atlantische Oceaan en de kliffen van het Tamadaba Natural Park. Deze kliffen worden ook wel de staart van de draak genoemd, vanwege de grillige vorm. 

Playa de la Aldea – Mirador del Balcón (7 km, 10 min)

Edit: vanaf januari 2023 is de GC200 tijdelijk afgesloten een paar kilometer ten noorden van Mirador del Balcón. Vanuit het zuiden kun je de route dus tot aan Mirador del Balcón rijden. Het is nog niet bekend wanneer de weg weer open gaat. Check dit dus even voor de zekerheid voor vertrek wanneer je de volledige route wil rijden.

GC-200 Mirador del BalcónDoen in Gran Canaria - Mirador del Balcón

#10 El Risco & Charco Azul

Wanneer je vanaf Mirador del Balcón je weg vervolgt, rijd je door het plaatsje El Risco. Hier kun je een optionele stop maken om naar de Charco Azul te wandelen. Dit is een mooie waterval in het binnenland van Gran Canaria. Vanuit El Risco is het nog ongeveer een half uurtje lopen tot deze waterval.

Mirador del Balcón – Charco Azul (13 km, 16 min)

#11 Playa de Faneroque

Eén van de mooiste uitzichten op de kust heb je vanaf de plek waar volgens Google Maps Playa de Faneroque is gelegen. Anders dan de naam doet vermoeden, is dit niet het strand zelf, maar de parkeerplaats vanuit waar je naar het strand kunt lopen. Als je het bijbehorende strand wil bezoeken, is het heel belangrijk dat je goed let op de eb-en vloedtijden. Wanneer het vloed wordt, kun je hier namelijk niet meer weg. Meer informatie over hoe dit strand te bereiken is vind je in het gedetailleerde artikel van Local Guide Gran Canaria. Wij houden het enkel bij het fantastische uitzicht vanaf de parkeerplaats.

Charco Azul – Playa de Faneroque (3 km, 7 min)

GC-200 Barranco de Guayedra

GC-200 Gran Canaria - Playa de Faneroque

#12 Barranco de Guayedra

Het laatste stuk van de route rijd je door het prachtige gebied Barranco de Guayedra. De uitzichten op de kliffen langs de kust zijn op deze route echt fantastisch, maar helaas zijn er geen officiële uitzichtpunten te vinden en zijn er weinig plekken langs de kant waar je je auto veilig stil kunt zetten. Op de kaart bovenin dit artikel heb ik drie punten gemarkeerd waar je je auto wel even veilig neer kunt zetten om van het uitzicht op deze prachtige bergketens en de oceaan te genieten. Je kunt in dit gebied ook geweldige wandelingen maken, zodat je een nog beter zicht krijgt op de kliffen en de oceaan. 

 • Playa de Faneroque – Uitzichtpunt Barranco de Guayedra 1 (4 km, 7 min)
 • Uitzichtpunt Barranco de Guayedra 2 (1 km, 2 min)
 • Uitzichtpunt Barranco de Guayedra 3 (3 km, 5 min)

GC-200 Gran Canaria - Barranco de Guayedra 1 GC-200 Gran Canaria - Barranco de Guayedra 1 GC-200 Gran Canaria - Barranco de Guayedra 2GC-200 Barranco de Guayedra

#13 Agaete

Het eindpunt van de GC-200 is het sfeervolle witte bergdorp Agaete. In dit dorp en in de bijbehorende vallei van Agaete is van alles te zien en doen:

 • Koel af in het natuurlijke zwembad Agaete Piscina Natural. Deze bassins van lavasteen stromen voortdurend vol met vers zeewater en je kunt hier heerlijk zwemmen.
 • Bewonder Puerto de las Nieves, de havenplaats die bij Agaete hoort. Je vindt hier ook het mooie Playa de las Nieves, een strand met een fantastisch uitzicht over de omliggende bergketens.
 • Bezoek de Bodega Los Berrazales. Dit is de enige koffieplantage in heel Europa. Je vindt deze unieke 200 jaar oude plantage middenin de groene en zeer vruchtbare Agaete vallei. Naast koffiebonen verbouwen ze hier ook tropische vruchten als mango’s, avocado’s, papayas en sinaasappels en ze hebben er ook prachtige wijngaarden vol druiven. Zeker een aanrader!

Vanaf Agaete kun je ervoor kiezen om dezelfde weg terug te rijden of om het hele eiland rond te rijden. Wij verbleven in het plaatsje Meloneras in het zuiden en voor ons was het de snelste optie om een ronde om het eiland te maken en via de snelweg aan de oostkust terug te rijden naar het zuiden.

Uitzichtpunt Barranco de Guayedra 2 – Agaete (5 km, 10 min)

GC-200 Agaete

GC-200 Agaete

Beginnen in Mogán of Agaete?

Wij begonnen deze route zelf in het zuiden in Puerto de Mogán en reden vanuit hier via de GC-200 naar Agaete in het noorden. Voor ons was dit het meest logische, aangezien we in het zuiden verbleven. Ik vond het ook een voordeel om Puerto de Mogán vroeg in de ochtend te bezoeken, wanneer het nog relatief rustig is. Voor sommige stops is het echter handiger om in Agaete te beginnen, omdat veel stops aan de kant van de kust liggen. Bovendien rijd je wanneer je vanuit Agaete naar het zuiden rijdt rechtstreeks langs de kust in plaats van dat er nog een weghelft tussen zit. Wij hebben dit zelf niet als vervelend ervaren, maar het is wel iets om rekening mee te houden. Vertrek je bijvoorbeeld vanuit Las Palmas, dan zou ik aanraden om de route ‘andersom’ te rijden en in Agaete te beginnen.

GC-200 Gran Canaria

Een auto huren op Gran Canaria

Als je de westkust van Gran Canaria wil verkennen, heb je een huurauto nodig. Bij TUI kun je een pakketreis inclusief huurauto boeken. Je haalt in dat geval je huurauto direct op de luchthaven op en hebt deze gedurende je hele vakantie tot je beschikking. 

Wil je liever één of maar een paar dagen een auto boeken? Dan raad ik je aan om deze los te boeken via Sunny Cars. Wij boeken altijd via Sunny Cars en hebben enkel goede ervaringen met deze Nederlandse organisatie. De autohuur is bij Sunny Cars altijd all-in, wat betekent dat alle verzekeringen inbegrepen zijn en dat je geen eigen risico betaalt. Zo kun je zorgeloos op pad. Ik raad je aan om je huurauto zo vroeg mogelijk te reserveren, omdat dit flink scheelt in de kosten. Je kunt je boeking bij Sunny Cars tot 1 uur van tevoren kosteloos wijzigen of annuleren.

GC-200 Gran Canaria - Barranco de Guayedra 1

De westkust van Gran Canaria met een tour

Zie je het niet zitten om de GC-200 zelf te rijden of heb je geen huurauto? Dan kun je ook kiezen voor een begeleide tour langs de kust. Je wordt dan opgehaald bij je accommodatie aan de zuidkust en reist vanuit Puerto de Mogán via de westkust naar Puerto de las Nieves en de vallei van Agaete. Je rijdt via een aantal stops aan de oostkust weer terug naar het zuiden.

GC-200 Gran Canaria

Op reis naar Gran Canaria?

Ben je na het lezen van dit artikel over de westkust van Gran Canaria enthousiast geworden over een vakantie op Gran Canaria? Dan kan ik je van harte aanbevelen om een pakketreis via TUI te boeken. Zelf reisde ik ook met TUI naar Gran Canaria en dat is heel goed bevallen. Je boekt in één keer je vlucht, accommodatie en transfer van en naar het vliegveld. Je kunt er ook voor kiezen om in plaats daarvan direct je huurauto mee te boeken, zoals wij gedaan hebben. Het is echt een fijn gevoel dat bij een pakketreis alles in één keer goed geregeld is en dat je altijd de garantie hebt dat je thuis komt, mocht er iets gebeuren.

Gran Canaria - Lopesan Villa del Conde

Waar verblijven op Gran Canaria?

Op Gran Canaria kun je qua accommodaties alle kanten op: prachtige resorts in het zuiden, fijne appartementen in de gezellige hoofdstad Las Palmas en authentieke accommodaties in het indrukwekkende binnenland. Er is voor ieder wat wils en er zijn zo veel leuke plaatsen op Gran Canaria, maar het kan daardoor wel lastig zijn om een keuze te maken waar te verblijven op Gran Canaria. Twijfel je nog waar je het beste kunt verblijven op Gran Canaria? Wij hebben de mooiste plekken om te verblijven op Gran Canaria, inclusief accommodatie tips voor je op een rij gezet!

Gran Canaria - Lopesan Villa del Conde

Onze accommodatie op Gran Canaria

Zelf verbleef ik in het mooie Lopesan Villa del Conde Resort. Dit resort ligt in het plaatsje Meloneras aan de zonnige zuidkust van Gran Canaria. Lopesan Villa del Conde is gebouwd als een typisch Canarisch dorpje met de traditionele architectuur. Zo vind je er verschillende kleurrijke gebouwen met de typische houten balkonnetjes, gezellige pleinen, weelderige tuinen en een enorm spectaculaire lobby. Dit is namelijk een replica van de kathedraal van Aguïmes, één van de oudste kerken van Gran Canaria. Het resort heeft maar liefst zes prachtige zwembaden en ligt recht aan de boulevard en vlakbij de duinen van Maspalomas. Ondanks dat er 561 kamers zijn, voelt het resort zelfs middenin de zomervakantie heerlijk rustig vanwege de enorme ruimte die je hier hebt.

Gran Canaria - Lopesan Villa del Conde Gran Canaria - Lopesan Villa del Conde Gran Canaria - Lopesan Villa del Conde

Andere fijne accommodaties op Gran Canaria

Naast Lopesan Villa del Conde zijn er nog veel meer mooie accommodaties te vinden in Gran Canaria. Onderstaande populaire accommodaties kun je rechtstreeks via TUI boeken, inclusief vlucht, transfer en optionele huurauto.

Lopesan Costa Meloneras - TUI

Hotel

Mooi en luxe resort in Meloneras, met mooie groene tuin en verschillende zwembaden.

Servatur Waikiki - TUI

Scherp geprijsd

Scherp geprijsd hotel met groot zwembad, Balinese ligbedden en een leuke waterspeeltuin voor de kinderen.

Garden Aparthotel Sol Barbacan Playa del Inglés

Appartementen

Ruime en moderne appartementen omgeven door drie heerlijke zwembaden.

De GC-200 is wat mij betreft een must als je Gran Canaria bezoekt. De westkust van het eiland heeft me echt enorm verrast. Wil je meer lezen over dit veelzijdige eiland? Bekijk al onze tips voor Gran Canaria.

Wij bezochten Gran Canaria op uitnodiging van TUI.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

13 reacties op “GC-200 op Gran Canaria: de mooiste route en stops langs de westkust”

 1. Hallo Saskia,

  Bedankt voor je mooie beschrijving. We hebben vanaf Maspalomas vandaag een deel van de route gereden en van elk punt genoten.
  Het restaurant leek gesleten. Het zag er verlaten en vervagen uit. Ik weet niet of dat ook zo was.
  Wij hebben Playa de la Aldea overgeslagen en wilden vervolgens naar Mirador del Balcon. Door het missen van een afslag over een prachtige haarspeldbochten weg rechtstreeks naar Agaeta gereden.

  Via de snelweg weer naar ons hotel.

  Hartelijke groet
  Kirsten

  1. Hi Kirsten, wat fijn om te horen dat jullie de route gewoon hebben kunnen rijden (nadat we wat reacties hadden gekregen dat de route deels gesloten was). Het zou goed kunnen dat het restaurant er wat verlaten uit zag, want je moet eerst een stukje lopen en onder een soort poort door voor je bij het restaurant zelf bent. Top dat jullie verder zo genoten hebben! Ik hoop dat de rest van jullie tijd op Gran Canaria ook zo geslaagd was. Bedankt voor het delen van jullie ervaring!!

 2. Ola, Wij zijn op dit moment op Gran Canaria en wilde de GC200 route rijden. Zoals André aangeeft is de GC200 na Mirador de Balcon doodlopend. Wel kun je een stukje terug rijden en de GC2 volgen die uiteindelijk weer op de GC200 uit komt. We hebben hier begrepen dat de GC200 vervangen gaat worden door de GC2, dat is een grotere snelweg zoals de GC1 met veel tunnels. Ze zijn overal hard bezig om dit voor elkaar te krijgen maar je hebt hier geen last van op de weg. Het onderhoud aan de GC200 kost te veel tijd, is te duur en zo kun je straks het hele eiland rond rijden over een goede grote weg. Jammer voor vakantiegangers die van zulke wegen houden, maar fijn voor alle bewoners hier. De weg zal dus de komende tijden nog wat veranderen maar je kan vrijwel overal goed komen. Googlemaps geeft dit heel goed aan.

  Groetjes!

  1. Hi Vicky, echt super bedankt voor deze uitgebreide aanvullende informatie. Heel erg fijn! Wel super jammer om te horen van de GC200, maar het is natuurlijk ook heel fijn dat je straks overal snel kan komen via de andere weg. Ik hoop dat je enorm genoten hebt van je vakantie op Gran Canaria.

 3. Hoi Saskia. We hebben de route gereden tot Mirador del Balcon. Hier moet je terug want de weg is (definitief!?) afgesloten!!! Er staat een bord met doodlopende weg. We hebben de haven van Mogan bezocht (leuk toeristisch havenplaats) de Rainbow Rocks, het restaurant El Albergen. De molen was m.i. gesloten. Hele mooie route inderdaad. Bedankt voor je tips. Graag even duidelijk vermelden dat de weg nu is afgesloten. Bvd gr. André.

  1. Hi Andre, wat fijn dat je het laat weten. Ik heb het direct toegevoegd in het artikel. Fijn dat de rest van de route goed bevallen is. Ik wens jullie nog een hele fijne tijd op Gran Canaria en nogmaals bedankt dat je even een berichtje achterlaat.

  1. Wat super leuk om te horen Dirk! Fijn dat je zo genoten hebt en bedankt dat je nog even een reactie achterlaat. We hopen dat je een hele fijne vakantie hebt gehad op Gran Canaria!

 4. Hed dit ook gedaan jaren geleden toe was het reizen nog leuk nu met de massa ik kots ervan. Al die opgefokt lui tegenwoordig leuk is het niet meer.

  1. Hi Frans, wat vervelend dat je het zo ervaren hebt. Zelfs in het volle hoogseizoen hebben wij in alle rust van deze mooie route kunnen genieten. Geen enkele opgefokte persoon meegemaakt gelukkig. Gelukkig zijn er nog tal van mooie onontdekte plekken ter wereld waar je geen andere mensen tegenkomt. Ik hoop dat je in de toekomst toch nog veel van het reizen gaat genieten en het weer wat voelt als jaren terug.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven