Nederland

6 redenen om in het najaar naar de Nederlandse kust te gaan

Zonsondergang in Breskens

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik ben geen strandmens. Tijdens onze reizen door Azië besteden we in 4 weken tijd maximaal 1 dag op het strand. Meer niet. Ik verveel me al snel en vind het na een uur of 2 echt te warm worden. Het zal dan ook geen verrassing zijn als ik vertel dat je me in de zomer echt niet op de Nederlandse stranden zult vinden. In het voor- en najaar daarentegen, vind ik een weekend weg naar één van de Nederlandse stranden fantastisch. Begin november ging ik met Bungalowspecials naar Breskens en ontdekte ik opnieuw hoe fijn de Nederlandse kust in het najaar is.

 

Je kunt ongestoord lange strandwandelingen maken

De belangrijkste reden waarom ik zo gek ben op het strand in het najaar, is dat het er zo heerlijk rustig is. Waar je in de zomer bij mooi weer struikelt over de mensen, kun je in het najaar kilometers lopen zonder iemand tegen te komen. Wat mij betreft is dit dé ideale manier om je hoofd leeg te maken en even helemaal los te komen van de dagelijkse beslommeringen. Tijdens mijn recente bezoek aan Zeeland is het het hele weekend droog gebleven. Er stond een fikse wind, maar dat hoort er wat mij betreft bij als je aan de Nederlandse kust bent.

Strand in BreskensStrand in BreskensStrand in Breskens

 

Honden mogen los op het strand

Dit punt is niet voor iedereen relevant, maar ik vind het zo fijn dat honden in het laagseizoen los mogen op het strand! Op de meeste Nederlandse stranden mogen honden los tussen ruwweg begin oktober en begin mei. Deze site geeft een handig overzicht met de precieze data. In het huisje waar wij verbleven waren honden toegestaan en dus mocht mijn Franse Bulldog Snoes mee op vakantie. Het was echt genieten om haar elke ochtend los te kunnen laten en te zien rennen over het strand.

Snoes

 

Het is heerlijk rustig op het vakantiepark

Wanneer je in de zomer een bungalow aan het strand boekt, is de kans groot dat het vakantiepark helemaal vol zit. Zelf houd ik daar helemaal niet van: hoe rustiger hoe beter. Geldt dit ook voor jou? Dan is het echt een aanrader om in het najaar een weekend naar het strand te gaan. Wij zaten in Droomparken Schoneveld, een ruim opgezet park direct achter het strand. Ons huisje was gloednieuw en voelde echt als even als thuis. ’s Avonds zetten we de verwarming lekker hoog en genoten we van de rust om ons heen. Het huisje had een klein keukentje met koelkast en aangezien we zelf een flesje wijn, kaasjes en toastjes meegenomen hadden, kwam dit goed uit. Hierdoor was het elke avond een feestje om ‘thuis’ te zijn en lekker ontspannen te borrelen in de knusse zithoek.

Op het park was het heerlijk rustig en ook het zwembad was op flink wat momenten helemaal leeg. Fijn dus als je ook graag nog sportief bezig wilt zijn!

Huisje op Droomparken SchoneveldHuisje op Droomparken Schoneveld

 

Pannenkoeken smaken veel lekkerder in de herfst

Pannenkoeken zijn zo’n guilty pleasure waar ik bijna nooit aan toegeef. Echter vond ik pannenkoeken dit weekend aan zee hét perfecte avondmaal. In Breskens zit gelukkig pannenkoekenrestaurant Elsje Fiederelsje en ik kan je zeggen dat ze nog lekkerder smaken na een dagje uitwaaien op het strand.

Kaaspannenkoek

 

Zonsondergangen zijn in het najaar mooier

In de herfst komen regelmatig de mooiste zonsondergangen voor. De lucht kleurt van roze naar paars en van diepblauw naar zwart. Natuurlijk moet je hier wel wat geluk mee hebben. Tijdens mijn weekend in Zeeland werd ik de eerste avond getrakteerd op een fantastisch mooie zonsondergang. Sowieso is het licht in het najaar veel zachter waardoor alles een stuk mooier oogt. Dit, in combinatie met de laagstaande zon, kan voor fantastische plaatjes zorgen.

Zonsondergang in BreskensZonsondergang in BreskensZonsondergang in Breskens

 

Spelletjes doen na een koude stranddag is zo knus

Ik ben gek op gezelschapsspelletjes en uiteraard ging er een tas spelletjes mee naar het vakantiehuisje. Na een dag buiten in de wind en de kou is er niets zo lekker dan binnen bij de kachel opwarmen met een kop thee en wat lekkers. Zet daarnaast nog een leuk spel op tafel en de avond is wat mij betreft compleet.

Codenames

 

Mijn vakantiehuisje via Bungalowspecials was echt de ideale uitvalsbasis voor een weekendje aan het strand. In het najaar is de Nederlandse kust een heerlijke vakantiebestemming die nog te vaak over het hoofd gezien wordt. 

Ik ging op uitnodiging van Bungalowspecials naar Breskens.

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reageer
    Loes
    22 november 2017 op 10:39

    Ik ben dol op naar het strand gaan in de herfst! Lekker uitwaaien en daarna warme chocolademelk drinken, zo fijn! Ik ben eind oktober toevallig nog een paar dagen naar Ouddorp geweest en toen konden we zelfs nog in het zonnetje op het terras zitten.

Reageer