Vuurwerk in de Marina Bay

Een avond in Singapore

Home / Singapore / Een avond in Singapore

Tijdens onze reis door Maleisië en Taiwan, bezochten we ook de kleine staat Singapore. Eigenlijk was het de bedoeling dat we hier twee volle dagen door zouden brengen, maar omdat mijn vriend ziek was geworden, zijn we uiteindelijk maar één dag in Singapore geweest. Achteraf gezien vond ik dat helemaal niet erg, aangezien Singapore niet echt mijn stad bleek te zijn. Overdag vond ik er weinig aan, terwijl ik het er ’s avonds juist geweldig vond. Een avond in Singapore wordt een succes met onderstaande tips.   

Chinatown

In elke zichzelf respecterende stad in Azië is een Chinatown te vinden en daarop is Singapore geen uitzondering. Hier shop je voor leuke souvenirs en ding je af op kleding. In Chinatown vind je ook de Buddha Tooth Relic Temple, een tempel én museum over het Boedhisme. Het is een aanrader om even binnen te kijken als je in de buurt bent. Ga aan het eind van de dag naar Chinatown, zodat je hier meteen een hapje kunt eten. Let wel op waar je naartoe gaat, aangezien de restaurantjes aan de hoofdstraten vaak te duur zijn.

Temple of the Tooth in Singapore

Hawker Centers

Daarop aanhakend is het een tip om lekker te eten bij één van de vele hawker centers die Singapore rijk is. Singapore is geen goedkope bestemming en voor een redelijke maaltijd betaal je hier makkelijk 15 tot 20 Singapore dollar. De hawker centers zijn overdekte markthallen waar tal van kleine eetkraampjes staan. Deze zijn overal in de stad te vinden. Ik at bij Maxwell Road Hawker Center in Chinatown voor een beschaafde 4 dollar een overheerlijke kom wontonsoep.

Maxwell Road Hawker Center in Singapore

Gardens by the Bay

Als je voor het eerst in Singapore komt, moet je echt een bezoekje brengen aan de Gardens by the Bay. Ik bezocht Gardens by the Bay zowel overdag als ’s avonds en als je tijd tekort komt, kies er dan voor om ’s avonds te gaan. De tuinen zijn prachtig verlicht en er hangt een wat sprookjesachtige sfeer. Het bekendste onderdeel zijn natuurlijk de Supertrees: prachtige, surrealistische bomen die ’s avonds continu van kleur veranderen. Het is heel leuk om een wandeling te maken over de skywalk die de bomen verbindt. Daarnaast zijn ook de flower dome en de cloud forrest mooi om te bekijken. Houd voor deze laatste twee wel rekening met een fikse entreeprijs van 23 tot 33 Singapore dollar.

Gardens by the Bay in Singapore

Marina Bay Sands

Vlakbij de Gardens by the Bay, ligt Marina Bay Sands, het bekendste hotel van Singapore. De drie torens worden aan elkaar verbonden via een enorme bar in de vorm van een schip. Voor het beste uitzicht over Singapore moet je hier een drankje drinken. Helaas betaal je hiervoor wel de hoofdprijs. Gelukkig is er op donderdagavond tussen 18u en 21u een happy hour, waarbij alle drankjes voor de helft van de prijs zijn. Deze korting ga je nodig hebben, aangezien een cocktail hier normaal 24 dollar kost. Ben je dus toevallig op een donderdagavond in Singapore, vergeet dan niet om een cocktail te drinken bij Marina Bay Sands!

Marina Bay Sands in Singapore

Lichtshow in de Marina Bay

In de Marina Bay wordt elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag een spectaculaire lichtshow gegeven. De show duurt 15 minuten en hij is te zien tussen 20.00u en 21.30u. Op vrijdag en zaterdag is er een extra voorstelling om 23.00u. Wij waren in Singapore tijdens de laatste dagen van Chinees Nieuwjaar en daarom werden we niet getrakteerd op een lichtshow, maar op vuurwerk. Dit vond ik al geweldig gaaf om te zien, dus ik kan me alleen maar voorstellen dat de lichtshow helemaal te gek voor woorden is. Een tip: wij bekeken het vuurwerk vanaf de andere kant van de baai. Hier was het super rustig en hadden we alle ruimte, terwijl het aan de overkant, bij het Marina Bay Sands Hotel veel drukker was.

Vuurwerk in de Marina BayEen avond in Singapore

Clarke Quay

Voor degene die niet op donderdagavond in Singapore zijn, maar wel graag willen genieten van een drankje, is Clarke Quay de place to be. Toegegeven, ook hier zijn de drankjes niet bepaald goedkoop, maar ze zijn wel wat betaalbaarder dan bij Marina Bay Sands. Daarnaast is de sfeer hier ontzettend leuk: Clarke Quay is hét uitgaansgebied van Singapore en na werktijd komen de locals hier om te borrelen. Later op de avond wordt er gedanst bij één van de vele clubs die dit gebied rijk is.

Clarke Quay in Singapore

Ik vond Singapore overdag een wat saaie stad. Hoe anders was de avond, waarbij ik mijn ogen uitkeek? Als je naar Singapore gaat, zorg dan zeker dat je in de avond voldoende tijd hebt om al dit moois te bezichtigen, want een avond in Singapore is zeker de moeite waard. 

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

6 reacties op “Een avond in Singapore”

  1. Wauw mooi in beeld gebracht! Ik vond Singapore zowel overdag als in de avond een heel fijne stad, maar vergeleken met Kuala Lumpur inderdaad is die laatste veel leuker 🙂

  2. Herkenbaar! Ik vond Singapore ook lang niet zo leuk als bijvoorbeeld Kuala Lumpur of Bangkok. Te netjes, te georganiseerd.. Te weinig Azië hehe.. Ook ik vond het ’s avonds leuker dan overdag! En het lekkere eten maakte veel goed 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven