Doen in Brooklyn, New York in één dag- tips en bezienswaardigheden

Wat te doen in Brooklyn, New York: bezienswaardigheden in één dag

Home / Verenigde Staten / New York / Wat te doen in Brooklyn, New York: bezienswaardigheden in één dag

Brooklyn is één van de leukste en hipste stadsdelen van New York. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt zien en doen in Brooklyn? Wij delen de leukste route en bezienswaardigheden in DUMBO, Brooklyn Heights en Williamsburg in één dag, inclusief tips als je langer dan één dag in Brooklyn bent. Kijk mee naar de mooiste uitzichtpunten, het lekkerste eten, de leukste plekken en de beste tips voor Brooklyn in New York!

Route door Brooklyn in één dag

Op onderstaande kaart zie je onze route door Brooklyn in één dag en de plekken die je wat ons betreft zeker moet bezoeken in Brooklyn. Je start in de wijk DUMBO en wandelt vervolgens naar Brooklyn Heights. Hier kun je de ferry naar de wijk Williamsburg pakken om de route te vervolgen. Ook zie je een aantal extra tips als je langer de tijd hebt in Brooklyn.

Tip: bezoek Brooklyn op zaterdag

Ben je op zaterdag in New York? Houd deze dag dan vrij om Brooklyn te bezoeken. Op zaterdag vindt namelijk de Smorasburg Market plaats in de wijk Williamsburg en deze food market wil je echt bezoeken als je in New York bent. Als alternatief zou je Smorasburg ook op zondag kunnen bezoeken in het Prospect Park in Brooklyn, maar als het lukt, raad ik je echt aan om deze route door Brooklyn op een zaterdag te plannen.

Wandel over de Brooklyn Bridge

De perfecte plek om je dag in Brooklyn te beginnen is met een bezoek aan de iconische Brooklyn Bridge. Vroeg in de ochtend is het hier nog heerlijk rustig, dus maak gebruik van je jetlag en ga vroeg op pad. Je kunt ervoor kiezen om te starten in Manhattan en de volledige brug af te lopen, of te starten in Brooklyn en slechts een deel van de brug te bezoeken.

De Brooklyn Bridge vanuit Manhattan

De Brooklyn Bridge is maar liefst 1825 meter lang. Kies je ervoor om de volledige route over de Brooklyn Bridge te lopen vanuit Manhattan, reken dan op zo’n 45 minuten. De ingang van het voetgangersgedeelte van de brug ligt aan Centre Street, recht tegenover City Hall Park en op loopafstand van wijken als Chinatown en het Financial District

De Brooklyn Bridge vanuit Brooklyn

Zelf kozen wij ervoor om maar een deel van de Brooklyn Bridge te bezoeken en te starten in Brooklyn. Hiervoor pak je vanuit Manhattan de metro naar York Street. Wandel vervolgens naar de kruising tussen Prospect Street en Washington Street. Onder dit viaduct vind je een smalle trap die je bovenop de brug brengt. Dit punt heet in Google Maps ‘Escalera Puente Brooklyn’. Eenmaal boven geniet je van het iconisch uitzicht op de Brooklyn Bridge met de skyline van Manhattan op de achtergrond.

Doen in Brooklyn, New York - Brooklyn BridgeDoen in Brooklyn, New York - Brooklyn Bridge

DUMBO Manhattan Bridge View

Vlakbij de Brooklyn Bridge ligt ook de Manhattan Bridge. Voor een mooi uitzicht op deze brug wandel je na je bezoek aan de Brooklyn Bridge naar ‘DUMBO Manhattan Bridge View‘. DUMBO is de naam van de wijk waar je je bevindt en het staat voor Down Under the Manhattan Bridge Overpass. Het mooiste uitzicht op de Manhattan Bridge heb je hier tussen de twee pakhuizen. Extra speciaal is dat je het Empire State Building hier precies tussen het onderste deel van de brug door kunt zien. Ook deze plek kun je het beste vroeg in de ochtend bezoeken, want het is een erg populaire plek om een foto te maken.

Doen in Brooklyn, New York - DUMBO Manhattan Bridge View
Doen in Brooklyn, New York - DUMBO Manhattan Bridge View
Doen in Brooklyn, New York - DUMBO Manhattan Bridge View

Time Out Market New York

De Time Out Market ligt ook in de wijk DUMBO en als je gek bent op eten mag je deze plek niet missen. In deze overdekte food market vind je een aantal van de beste bars en restaurants van New York. Het concept van de Time Out Market ontstond in Lissabon, waar het team achter het mediabedrijf Time Out de historische Mercado da Ribeira heeft omgebouwd tot een populaire food market met een aanbod van de beste restaurants en chefs uit de stad. De markt in New York is maar liefst 24.000 vierkante meter groot en ook hier vind je enkel eten van hoge kwaliteit. Vanaf 08:00u kun je hier al terecht voor een ontbijt. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke Signature Bagel bij Ess-a-Bagel of ga voor een uitgebreider ontbijt naar Clinton St. Baking Company en proef hier de overheerlijke Fluffy Blueberry Pancakes. Bezoek ook zeker even het dakterras op de vijfde verdieping, waar je een fantastisch uitzicht hebt op zowel de Brooklyn Bridge als de Manhattan Bridge.

Tip: wil je meer lekker eten in Brooklyn proeven? Boek dan een leuke food tour en ontdek het lekkerste eten in Brooklyn Heights en DUMBO.

Doen in Brooklyn, New York - Time Out Market-3Eten in New York - Ess-a-BagelDoen in Brooklyn, New York - Time Out Market Doen in Brooklyn, New York - Time Out Market

Pebble Beach

Wandel na je bezoek aan de Time Out Market naar Pebble Beach. Dit strand is absoluut één van de mooiste plekken van New York. Niet per se vanwege het strand zelf, maar wel vanwege het schitterende uitzicht. Vanaf dit kiezelstrand heb je namelijk een fantastisch uitzicht op de volledige skyline van Manhattan, de Brooklyn Bridge én de Manhattan Bridge. Er is ook een soort stenen tribune waar je heerlijk kunt zitten met bijvoorbeeld je net gekochte bagel. Voor kinderen vind je net achter het strand de toffe Main Street Playground.

Doen in Brooklyn, New York - Pebble Beach Doen in Brooklyn, New York - Pebble Beach

Brooklyn Bridge Park

Wandel vanaf Pebble Beach langs het water richting de Brooklyn Bridge. Deze route staat niet heel duidelijk aangegeven op Google Maps, maar wordt beter aangegeven op de website van het Brooklyn Bridge Park. Het wandelpad langs de haven biedt een mooi uitzicht en het Empire Fulton Ferry Lawn is een fijne plek om even te relaxen.

Doen in Brooklyn, New York - Empire Fulton FerryDoen in Brooklyn, New York - Empire Fulton FerryDoen in Brooklyn, New York - Empire Fulton Ferry

Jane’s Carousel

Onderweg passeer je ook Jane’s Carousel. Deze draaimolen werd in 1922 gebouwd voor een pretpark in Ohio. De gerestaureerde versie van de originele draaimolen is tegenwoordig te vinden in het Brooklyn Bridge Park in een vierkant glazen gebouw. Voor slechts $2 kun je een ritje maken in deze authentieke draaimolen met een fantastisch uitzicht.

Doen in Brooklyn, New York - Jane's Carousel

Squibb Park Bridge

Het Brooklyn Bridge Park is maar liefst 34 hectare groot en alleen voor dit park zou je een hele dag kunnen uittrekken. Wij bezochten voornamelijk het gedeelte tussen de Manhattan Bridge en de Brooklyn Bridge, maar het park strekt zich helemaal uit tot aan het einde van Brooklyn Heights. Heb je voldoende tijd, bezoek dan de zes verschillende pieren van het park en wandel op de terugweg over de Brooklyn Heights Promenade. Heb je geen zin of tijd om het volledige park te bezoeken? Wandel dan in ieder geval even over de Squibb Park Bridge. Aangrenzend aan het Brooklyn Bridge Park ligt het Squibb Park, in de wijk Brooklyn Heights. Deze twee parken zijn met elkaar verbonden via de Squibb Park Bridge, een moderne loopbrug tussen de bomen waarbij je een mooi uitzicht hebt op de skyline van New York.

Doen in Brooklyn, New York - Squibb Bridge Park

Ferry vanaf DUMBO Pier 1 naar North Williamsburg

Je loopt vanaf de Squibb Park Bridge gemakkelijk naar Pier 1, waar je de ferry kunt nemen naar de hippe wijk Williamsburg. Hiermee komt er een einde aan je bezoek aan de wijken DUMBO en Brooklyn Heights. Wil je nog wat eten voor de ferry vertrekt? Kies dan voor een lekker ijsje bij Van Leeuwen Ice Cream op de pier of wandel een stukje verder voor een goede pizza bij Juliana’s Pizza. Zorg wel dat je genoeg ruimte overhoudt, want je gaat straks het leukste food festival van New York bezoeken. Pak hiervoor vanaf DUMBO Pier 1 de ferry naar North Williamsburg. Kaartjes voor de ferry kun je los kopen bij de automaat voor $4 per stuk. Dag- of week kaarten voor de metro en bus zijn niet geldig voor de ferry.

Doen in Brooklyn, New York - DUMBO Pier 1

North 5th Street Pier and Park

Waar je aankomt in North Williamsburg stuit je meteen op de North 5th Street Pier en het bijbehorende park. Hier heb je een mooi uitzicht over de skyline van Manhattan.

Doen in Brooklyn, New York - North 5th Street Pier and Park, WilliamsburgDoen in Brooklyn, New York - North 5th Street Pier and Park, Williamsburg

Smorasburg @ Marsha P. Johnson State Park

Vanaf het North 5th Street Park wandel je zo naar het aangrenzende Marsha P. Johnson State Park. Dit park is sowieso al een fijne plek, maar op zaterdag wordt het park van 11:00u tot 18:00u omgetoverd tot Smorasburg. Dit is wat mij betreft het leukste food festival van New York. Het staat bomvol met kraampjes met eten van over de hele wereld. Proef zeker de Asian Soufflé Blueberry Cheesecake Pancakes van Fluffy’s en de fantastische Mexicans Street Corn en Fish Tacos van Carlitos Tacos. Ga voor een drankje naar John’s Juice. Hier hebben ze verse fruitsapjes geserveerd in een ananas of watermeloen. Voor slechts $2 kun je je ananas of watermeloen steeds laten bijvullen met een nieuw sapje.

Tip: Ben je niet op zaterdag in Williamsburg? Bezoek Smorasburg dan op vrijdag bij The Oculus WTC of op zondag in Prospect Park. 

Doen in Brooklyn, New York - Smorasburg @ Marsha P. Johnson State ParkDoen in Brooklyn, New York - Smorasburg @ Marsha P. Johnson State ParkDoen in Brooklyn, New York - Smorasburg @ Marsha P. Johnson State ParkDoen in Brooklyn, New York - Smorasburg @ Marsha P. Johnson State Park Doen in Brooklyn, New York - Smorasburg @ Marsha P. Johnson State ParkDoen in Brooklyn, New York - Smorasburg @ Marsha P. Johnson State Park

Shoppen op Bedford Avenue

Naast lekker eten kun je in Williamsburg ook heel goed shoppen. De bekendste winkelstraat in de wijk is Bedford Avenue. Hier vind je naast bekende ketens en grote modemerken ook veel vintage winkels en lokale boetiekjes. Wandel ook zeker even de zijstraatjes in, zoals Grand Street, want die zijn minstens net zo leuk. Stop voor een bijzonder ijsje even bij Taiyaki NYC, een Japanse ijssalon waar het ijs wordt geserveerd in een authentieke taiyaki: een wafel in de vorm van een vis gevuld met rode bonen pasta of custard. Ik heb zelden zo’n zacht en smaakvol ijs op.

Doen in Brooklyn, New York - Bedford Avenue, Williamsburg Doen in Brooklyn, New York - Bedford Avenue, Williamsburg

Domino Park

Sluit je middag in Williamsburg af met een bezoek aan Domino Park. Dit verlaten fabrieksterrein is redelijk recent omgetoverd tot een ruim park dat prachtig gelegen is aan de East River. De oude suikerraffinaderij, de Domino Sugar Refinery, maakt nog steeds deel uit van het park. Langs het gehele park loopt de Artifact Walk, een promenade vanaf waar je een mooi uitzicht hebt op onder andere het Empire State Building, het One World Trade Center en de Chrysler Building. Bestel een lekkere cocktail bij het Mexicaanse Tacocina en blijf hangen voor de mooiste zonsondergang van New York. 

Doen in Brooklyn, New York - Domino Park, Williamsburg
Doen in Brooklyn, New York - Domino Park, Williamsburg
Doen in Brooklyn, New York - Domino Park, Williamsburg
Doen in Brooklyn, New York - Domino Park, Williamsburg
Doen in Brooklyn, New York - Domino Park, Williamsburg
Doen in Brooklyn, New York - Domino Park, Williamsburg

Van Williamsburg naar Manhattan

Vanuit Williamsburg heb je verschillende opties om terug naar Manhattan te reizen indien je daar verblijft. Heb je nog genoeg energie? Wandel dan over de Williamsburg terug naar Manhattan. Je kunt er ook voor kiezen op terug te wandelen richting Bedford Avenue en daar de metro pakken. Ga je liever met de ferry terug? Wandel dan naar South Williamsburg, waar je de ferry naar Wall Street of East 34th Street kunt pakken. Onderweg naar de pier kun je een kleine omweg maken om de Mona Lisa van Williamsburg te bekijken. Dit enorme kunstwerk is één van de meest bekende graffiti kunstwerken van Williamsburg.

Doen in Brooklyn, New York - Mona Lisa Williamsburg

Meer zien en doen in Brooklyn

Naast bovenstaande wandelroute door Brooklyn is er nog veel meer te zien en doen in dit bijzondere stadsdeel. Heb je extra tijd om Brooklyn te ontdekken? Onderstaand vind je nog een paar leuke tips om te doen in Brooklyn.

Fietsen in Brooklyn

Brooklyn leent zich ook uitstekend om op de fiets te verkennen. Je kunt zelf een fiets huren, maar het is ook leuk om mee te gaan met een fietstour waarbij je in 3 uur tijd de mooiste plekken van Brooklyn en een deel van Manhattan te zien krijgt. Je fietst onder andere over de Brooklyn Bridge en de Manhattan Bridge en de Nederlandstalige gids laat je de mooiste plekken van DUMBO en Brooklyn Heights zien.

Doen in Brooklyn, New York - Fietsen door Brooklyn

Brooklyn Botanic Garden

Eén van de mooiste plekken van Brooklyn is de Brooklyn Botanic Garden. Deze botanische tuin bestaat uit maar liefst twaalf verschillende tuinen en voelt als een oase van rust in het drukke New York. Wandel zeker langs de Japanese Hill-and-Pond Garden, waar je je even in Japan waant. Bezoek je New York in het voorjaar? Dan heb je de kans om de prachtige roze kersenbloesems te spotten. Bezoek hiervoor de Robert W. Wilson Overlook in de Brooklyn Botanic Garden.

Prospect Park

Aangrenzend aan de Brooklyn Botanic Garden ligt Prospect Park. Dit enorme openbare stadspark is het groene hart van Brooklyn. Wandel zeker even langs het indrukwekkende Prospect Park Boathouse, dat zo uit een film lijkt te komen. Heb je Smorasburg in Willamsburg gemist of wil je gewoon nog een keer gaan? Op zondag is Smorasburg in Prospect Park te vinden van 11:00u tot 18:00u. Je vindt deze eetkraampjes ter hoogte van Breeze Hill.

Doen in Brooklyn, New York - Prospect Park

Street art in Bushwick

De wijk Bushwick ligt in het noorden van Brooklyn en deze multiculturele wijk staat vooral bekend om haar street art. Van lokale artiesten tot bekende graffiti artists als Keith Haring en Banksy, je vindt ze hier allemaal. Deze wijk voelt dan ook bijna als een groot openluchtmuseum. Wil je de mooiste kunstwerken van Bushwick bewonderen? In 1,5 uur tijd neemt een New Yorkse graffiti artist je mee langs de bekendste werken van Bushwick.

Doen in Brooklyn, New York - Graffiti street art Bushwick
Doen in Brooklyn, New York - Graffiti street art Bushwick
Doen in Brooklyn, New York - Graffiti street art Bushwick

Coney Island

Een dagje strand is misschien niet het eerste wat in je opkomt bij een stedentrip in New York. Toch is dit wel degelijk mogelijk. Met de metro sta je vanaf Manhattan in slechts een uurtje op Coney Island, een populair schiereiland in het meest zuidelijke deel van Brooklyn. Op Coney Island vind je naast een groot strand ook een Luna Park met het grote Wonder Wheel reuzenrad en het New York Aquarium. Het is heerlijk om op Coney Island even uit te waaien langs de Atlantische Oceaan na een aantal drukke dagen in New York, al voelt het hier wel echt wat over de top Amerikaans. Zoek je wat meer rust? Wandel dan van Coney Island Beach naar het aangrenzende Brighton Beach.

Doen in Brooklyn, New York - Coney Island

Overnachten in Brooklyn

Het stadsdeel Brooklyn is een ideale plek om te overnachten in New York. Zoals je hierboven al kunt lezen is het een heerlijke plek vol bezienswaardigheden en leuke winkels en restaurants, maar je staat zowel vanuit Downtown Brooklyn als vanuit Williamsburg met de ferry of metro ook zo in Manhattan. Wij hebben de leukste accommodaties om te overnachten in Brooklyn voor je op een rijtje gezet.

Tips voor accommodaties in Downtown Brooklyn

  • Hampton Inn Brooklyn Downtown. Goed hotel in een levendige buurt, vlakbij 2 metrolijnen en op loopafstand van de Brooklyn en Manhattan Bridge en DUMBO. Kamers zijn enigszins gedateerd, maar vrij ruim voor New Yorkse begrippen. Inclusief gratis ontbijt en 24/7 gratis koffie en thee.
  • 1 Hotel Brooklyn Bridge. Heb je iets te vieren? Dan is dit 5-sterrenhotel in Brooklyn Heights een fantastische optie. Dit hotel biedt een geweldig uitzicht op Brooklyn Bridge en de skyline van Manhattan. De kamers zijn prachtig ingericht en tijdens je verblijf kun je heerlijk relaxen in de wellness of in de rooftop pool en bar met spectaculair uitzicht. Daarnaast mag je gratis gebruik maken van hun elektrische Audi.

Tips voor accommodaties in Williamsburg

  • Pod Brooklyn. Dit hotel ligt op een ideale locatie in het hart van Williamsburg en vlakbij de metro. De kamers zijn klein, maar wel modern en van alle gemakken voorzien. Deze accommodatie heeft daardoor erg goede prijs-kwaliteitverhouding.
  • The Hoxton. Goed hotel met luxe uitstraling en heerlijke bedden op een fantastische locatie. Vanuit sommige kamers heb je een uniek uitzicht op de skyline van Manhattan.
  • Moxy Brooklyn Williamsburg. Mooi en modern hotel met goede bedden. Goede locatie net naast de Manhattan Bridge. Het personeel is fantastisch en er is een gezellige en ruime lobby waar je wat kunt drinken.

Andere wijken om te overnachten in New York

Naast Brooklyn heeft New York nog veel meer leuke wijken om te overnachten. Elke wijk heeft iets unieks te bieden en juist die veelzijdigheid is juist wat New York wat mij betreft zo leuk maakt. Twijfel je nog waar je het beste kunt verblijven in New York? Wij hebben de 8 leukste wijken om te overnachten voor je op een rijtje gezet, inclusief de beste accommodatie tips!

Leukste wijken New York

Meer zien en doen in New York

Naast de bezienswaardigheden van Brooklyn heeft New York nog veel meer te bieden, bijvoorbeeld op het eiland Manhattan. Ben je op zoek naar de mooiste parken, gaafste uitzichtpunten, meest bijzondere bezienswaardigheden, leukste winkels en musea en andere niet te missen plekken? Wij hebben de 20 leukste tips om te doen in New York voor je op een rijtje gezet.

Summit One VanderBilt New York
Little Island - New York
St. Patrick's Cathedral - New York

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven