River View Bangkok

Mijn favoriete activiteiten in Bangkok

Home / Thailand / Mijn favoriete activiteiten in Bangkok

Ik verbleef in 1 jaar tijd zo’n 10 nachten in Bangkok. Hierdoor heb ik de stad in korte tijd enigszins leren kennen. Vergis je niet, Bangkok heeft maar liefst 8 miljoen inwoners en een stad met deze omvang zul je nooit helemaal doorgronden. Ik ondernam uiteraard verschillende activiteiten in Bangkok, het een nog leuker dan het ander. Kijk mee naar mijn persoonlijke favorieten!

Eten op de Chinatown Night Market

Met stip op nummer 1 in dit overzicht staat de Chinatown Night Market. Maar liefst 6 avonden per week (let op, niet op maandag) verandert de hoofdstraat van Chinatown in een enorme Night Market. Het is druk, het is overweldigend en het is vooral heel lekker. Je proeft hier dingen die je nooit eerder op hebt, als je iets vreemds durft te bestellen uiteraard. Ik bezocht de markt een keer met een gids en kreeg hierdoor allerlei nieuwe gerechten voorgeschoteld. Meer weten? In dit artikel vertel ik je alles over deze avond in Chinatown.

China Town in Bangkok

Fietsen met Go Bangkok

Uiteraard wilde ik, net zoals elke andere Nederlander in Thailand, graag een fietstocht door Bangkok maken. Ik koos voor Go Bangkok, een kleinschalige organisatie die gerund wordt door de Nederlandse Raymond. Het fijne aan deze organisatie is dat ze met maximaal 6 deelnemers op pad gaan. Hierdoor hoef je niet steeds op elkaar te wachten. Mijn fietstocht door de stad vond ik een ontzettend leuke ervaring en wat mij betreft is dit één van de leukste activiteiten in Bangkok.

Go Bangkok Tours Steegje in Bangkok

Zwemmen in het rooftopzwembad van Hotel Royal

Als wij door Azië reizen, zijn we niet zo kritisch wat betreft accommodaties. Zolang de kamer schoon is en het bed comfortabel, ben ik wel tevreden. Tijdens mijn laatste bezoek aan Thailand was het echter zo ontzettend warm, dat ik per se een hotel met zwembad wilde. Bij temperaturen van 40 graden in een stad vol smog is dat echt geen overbodige luxe. Uiteindelijk boekten we Hotel Royal, middenin Chinatown. Dit hotel heeft een geweldig zwembad op het dak. Je boekt Hotel Royal hier.

Hotel RoyalHotel Royal in Bangkok

Drankjes bij River View

Er zijn verschillende rooftopbars te vinden in Thailand, maar vaak betaal je hier de hoofdprijs voor je drankje. Bij de skybar van het River View hotel zijn de drankjes wel wat duurder dan bij een zaakje lager aan de grond, maar een biertje voor omgerekend €2,50 vind ik niet overdreven. Het eten wat ik voorbij zag komen, vond ik er niet speciaal uitzien, dus ik zou je aanraden om tegen zonsondergang hier een drankje te doen en daarna lekker bij een straatstalletje wat te gaan eten.

River View Bangkok River View Bangkok

Golden Mount bezoeken

Na tientallen tempels in andere Aziatische landen gezien te hebben, dacht ik dat Thailand weinig nieuws te bieden had. De Golden Mount is absoluut niet de mooiste tempel die ik ooit bezocht heb, maar toch verdient de tempel een plekje in deze lijst. De serene sfeer, het uitzicht over de stad en de vele monniken zorgden ervoor dat ik het hier fijn vond. De Golden Mount is, zeker als je genoeg tijd in Bangkok hebt, de moeite van een bezoek waard.

Golden Mount in Bangkok Golden Mount in Bangkok

Souvenirs kopen op de Chatuchak Market

Ja, het is toeristisch, ja het is druk, maar toch vond ik de Chatuchak Market ontzettend leuk. Vooral de kunstwinkeltjes wat dieper in het gebouw zijn ontzettend gaaf. Hier verkopen lokale creatievelingen hun werk. Van schilderijen tot beelden, van beschilderde sneakers tot originele souvenirs. Het is er allemaal te vinden.

Souvenirs Bangkok Souvenirs Bangkok

Boottocht maken met zonsondergang

De Chao Phraya rivier loopt dwars door Bangkok, waardoor een groot deel van het vervoer door de stad over water plaatsvindt. Ik vond het heerlijk om tegen zonsondergang een boottocht te maken en te genieten van de verkoelende wind en het mooie uitzicht. Je hoeft hier geen speciale tour voor te boeken: pak voor een paar Baht de taxiboot van punt A naar punt B en je hebt een super leuk low budget uitje.

Boottocht over Chao Phraya Boottocht over Chao Phraya

Ik weet dat de meningen over Bangkok ontzettend verdeeld zijn. Zelf vind ik het een leuke stad om een paar dagen rond te dwalen en ik weet bijna zeker dat ik er in de toekomst nog wel eens ga komen. Voor nu zijn dit in ieder geval mijn favoriete activiteiten in deze wereldstad. Bekijk hier al onze artikelen over Thailand.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven