Go Bangkok Tours

Fietsen in Bangkok met Go Bangkok Tours: een absolute must do

Home / Thailand / Fietsen in Bangkok met Go Bangkok Tours: een absolute must do

Denk je aan Bangkok, dan denk je vast niet meteen aan de fiets als meest ideale vervoersmiddel. Jammer, want fietsen in Bangkok is ontzettend leuk! Ik trok er een ochtend op de fiets op uit met Go Bangkok Tours en ik neem je graag mee op ontdekkingstocht door een wirwar van straatjes, langs verborgen plekjes en onbekende wijken. Ga je mee fietsen in Bangkok?

Over Go Bangkok Tours

Op uitnodiging van Raymond, de Nederlandse eigenaar Go Bangkok Tours doen we mee aan de Go Green tour. Dit pakket omvat een hele dag: in de ochtend fietsen we door de onbekende delen van Bangkok, waarna we ’s middags de keuken induiken voor een fijne kookworkshop. Beide activiteiten zijn ook los van elkaar te boeken en over de kookles volgt later nog een apart artikel. Raymond woont al 21 jaar in Bangkok en is zo’n 7 jaar geleden begonnen met het aanbieden van fietstours. Vol verbazing hoor ik dat hij zelf de routes heeft uitgestippeld. Lachend geeft hij aan dat dat na twee decennia in deze stad te wonen niet zo moeilijk was. Bij Go Bangkok Tours staat jouw ervaring centraal. Daarom geldt er een maximaal aantal deelnemers van 6 personen per fietstocht. Ideaal, want hierdoor kun je dus echt de allermooiste hoekjes van de stad opzoeken en hoef je niet steeds op de groep te wachten. Zelf deden wij de fietstocht slechts met 3 deelnemers: wijzelf en een oudere Amerikaanse dame.

Go Bangkok Tours

Fietsen in Bangkok: de start

Het vetrekpunt van de fietstocht is bij het kantoor van Go Bangkok Tours zelf. Deze ligt op een geweldig leuke locatie: middenin een drukke markthal waar de locals hun dagelijkse inkopen doen. We krijgen twee fietsen met versnelling mee en een flesje water voor onderweg. Onze gids, welke luistert naar de bijzondere naam Bird, gaat voorop en ons fietsavontuur in Bangkok begint!

Onze eerste stop is bij het voormalige havenkantoor waar de belasting van de binnenkomende boten geïnd werd. Zelf vind ik het er heel koloniaal uitzien en verbaast luister ik naar het verhaal van Bird dat Thailand nooit een westerse kolonie geweest is. De toenmalige koning vond echter de westerse bouwstijl heel mooi, dus vandaar dat het gebouw er zo uitziet. Momenteel zijn er plannen om hier een luxe hotel van te maken.

Haven Bangkok

We fietsen door naar de Chinese wijk en maken onderweg nog een aantal stops op prachtige plekjes. Bird weet overal ontzettend veel over te vertellen en al onze vragen worden dan ook uitgebreid beantwoord. Heel leuk om op deze manier meer over Bangkok te leren! We fietsen langs verborgen pleintjes en door steegjes zo smal dat de handvatten van de fiets bijna de muren raken. Soms is een bocht zo smal, dat ik moet afstappen.

Fietsen in BangkokSteegje in Bangkok

China town en de flower market

Na een tijdje komen we aan in China town. Wist je dat dit de grootste China town ter wereld is? We besluiten te voet verder te gaan, aangezien het enorm druk is. Ik kijk mijn ogen uit en bedenk me dat ik hier later zeker nog naar terug wil.

Chinatown in Bangkok

Na een stukje door de Chinese wijk gelopen en gefietst te hebben is het tijd voor een bezoek aan de flower market. Dit is een enorme hal waar enkel bloemen en planten verkocht worden. De hal is 24 uur per dag geopend en het barst van de bedrijvigheid. We parkeren de fietsen aan het begin van de hal en lopen er rustig rond. Ondertussen zien we een andere fietstour langskomen met wel 30 deelnemers. Ik ben op dat moment heel blij met ons kleine groepje!

Oversteek van de Chao Phraya RivierFlowermarket in BangkokFlowermarket in Bangkok

Met de boot naar Wat Arun

We nemen de boot vanaf de flower market naar de overkant van de Chao Phraya Rivier. De fietsen gaan uiteraard ook mee en binnen 3 minuten staan we aan de overkant. Hier bevindt zich namelijk Wat Arun, dé bekendste tempel van Bangkok. Helaas staat de tempel zelf helemaal in de steigers en dus besluiten we om alleen de buitenkant te bezichtigen. Hoe dan ook is dit een prachtige bezienswaardigheid.

Wat Arun in Bangkok

De Portugese wijk

Wist je dat je in Bangkok een oude Portugese wijk hebt? Hier woonden vroeger de Portugese handelaren en hun invloeden zijn nog goed te zien. Zo staat aan de oever van de Chao Phraya Rivier de Santa Cruz kerk en worden hier traditionele Portugese koekjes gebakken. We namen een kijkje bij één van de koekjesbakkers en natuurlijk mochten we ook een koekje proeven. Verrassend genoeg vond ik deze precies zoals onze oer-Hollandse witte eierkoeken smaken!

Portugese Koekjes bakken in Bangkok

Na deze laatste stop is het tijd om terug te keren naar het kantoor van Go Bangkok Tours. De volledige tocht heeft in totaal dik 4 uur geduurd en ik heb genoten van elke seconde op de fiets. De smalle steegjes, de onvindbare straten en de prachtige uitzichten maken dit een geweldig leuke activiteit in Bangkok. Daarnaast leer je onderweg ook nog aardig wat over deze stad.

De fietstocht is dus ook te combineren met een kookcursus. In dat geval ga je ’s ochtends naar de markt, daarna stap je op de fiets en ’s middags kook je de sterren van de hemel. Aanrader! Hierover later meer.

Ben je benieuwd naar deze tour? Check dan zeker even de website van Go Bangkok Tours voor meer informatie.

Onze fietstocht door Bangkok was gesponsord door Go Bangkok Tours. 

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

7 reacties op “Fietsen in Bangkok met Go Bangkok Tours: een absolute must do”

  1. Hoi Kimber, spreekt de gids Engels of ook Nederlands? Wij gaan voor de 1e keer naar Thailand dus nog hele puzzel waarvan de fietstour ongetwijfeld deel van uit gaat maken

    1. Hi Marco, wat tof dat jullie naar Thailand gaan! Ik kan je een fietstour zeker aanraden, zo leuk om Bangkok op die manier te verkennen. De gids spreekt (goed) Engels. Alvast heel veel plezier gewenst!

  2. Leuk om te lezen dat jullie ook zijn gaan fietsen. Echt leuk he?! Ik heb het echter al een paar keer met Co van Kessel gedaan. Wie weet probeer ik Go Bangkok wel eens 🙂

    1. Doen hoor! Het grote verschil met Co van Kessel is het aantal deelnemers aan de tour. Met een klein groepje ervaar je zo’n fietstocht toch heel anders denk ik :).

  3. Voor we naar Bangkok gingen, wilden we er graag een fietstour doen. Uiteindelijk was er zoveel te doen en te zien dat we het fietsen moesten overslaan. Jammer, want als ik dit zo lees in het zeker een must! Ik zou het ook zeker combineren met een kookcursus, zulke dingen zijn altijd leuk om te doen en net even anders 🙂 Leuk artikel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven