China Town in Bangkok

Foodtour in Bangkok: al het lekkers van Chinatown

Home / Thailand / Foodtour in Bangkok: al het lekkers van Chinatown

Er zijn twee dingen die ik ontzettend graag doe: reizen en eten. Gelukkig is dit een ware match made in heaven, want op reis heb je de kans om nieuwe gerechten te ontdekken en vreemde ingrediënten te proeven. Toen ik van Saskia een tegoedbon van Withlocals kreeg, twijfelde ik dan ook niet lang over hoe ik hem wilde besteden. Dezelfde dag nog boekte ik een foodtour in Bangkok, dwars door Chinatown. Wil je de walking street van Chinatown op een originele manier verkennen, dan is dit echt een aanrader. Ga mee op foodtour met Withlocals! 

Gids Thanawut laat me na het reserveren weten dat we verzamelen bij het treinstation. Ideaal, want wij zitten in een Airbnb om de hoek. We wandelen dan ook 10 minuten voor de afgesproken tijd naar de locatie. Daar staat Thanawut ons met een grote glimlach op te wachten. Voor de duidelijkheid heeft hij ook een bordje met mijn naam bij zich, waardoor we elkaar niet mis kunnen lopen.

Belangrijke bezienswaardigheden

We beginnen de wandeling met een tocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Chinatown. Allereerst doen we Wat Traimit aan. Vriendlief en ik waren hier overdag al eens binnengelopen, maar nu tijdens zonsondergang krijgt deze plek wel een prachtig mysterieus tintje. Thanawut vertelt dat er een boeddha van maar liefst 5.500 kilo massief goud in de tempel staat. Wij vragen ons hardop af waarom de tempel dan niet zwaar beveiligd is. Lachend antwoordt Tanwatut: “Hoe kan iemand ongezien zo’n immens groot blok goud mee naar buiten nemen?” Daar heeft hij natuurlijk een punt.  We wandelen langs nog een paar bezienswaardigheden en ongemerkt is de zon onder gegaan. Tijd voor het eten!

Wat Traimit in Bangkok

Verfrissende start

Yaowarat Road, de hoofdweg van Chinatown, verandert elke avond (behalve maandag!) in een foodie walhalla. Aan de zijkant van de weg openen ’s avonds talloze straatstalletjes hun figuurlijke deuren en een deel van de autobaan wordt hiervoor afgezet. Thanawut vraagt of we eerst zin hebben in iets verkoelends. Aangezien het overdag +40 graden is en het best wel even duurt voordat de hitte uit de straten van Bangkok verdreven is, lusten we inderdaad wel wat kouds. We stoppen bij een kraampje wat ingevroren lychees en andere vruchtjes verkoopt. Deze worden in siroop bevroren, waardoor je een zoet, maar heerlijk fris tussendoortje krijgt.

Lychees in Siroop

Michelin-waardig eten voor 2 euro

De volgende stop oogt als elk ander standaard eetzaakje zoals je ze overal in Thailand tegenkomt: sfeerloze verlichting, metalen tafeltjes en een enorme drukte en bedrijvigheid in de keuken. De zaak zit vol, maar we hebben geluk: precies wanneer we aankomen, komt er een tafeltje vrij. Vrijwel meteen nadat we plaatsnemen, vormt zich een enorme rij voor de deur. Verbaast vragen we Thanawut waarom deze plek zo populair is. Wat blijkt? De pepersoep met varkensvlees die ze hier serveren wordt aanbevolen door de Michelin gids. We krijgen al snel een kom van dit beroemde soepje voor onze neus en we snappen de hype volledig: dit is zó lekker. En dat terwijl ik nooit vlees eet en varkensvlees ronduit vies vind. Toch genoot ik er enorm van, waardoor ik zelfs gewoon vergeten ben een foto te maken. Deze moet je dus maar gewoon zelf uit gaan proberen.

Chinese varianten op Thais eten

We zijn niet voor niets in Chinatown en dus laat Thanawut ons bij de volgende stop een paar Chinese varianten op Thaise klassiekers proberen. We eten Pad Thai met een Chinese twist, glasnoedelsalade met pepertjes en een omelet met mosselen. Dit laatste gerecht vind ik heel spannend. Ik eet in Azië normaal gesproken geen zeevruchten of schaaldieren. Uiteindelijk besluit ik het maar gewoon te proberen en ik moet toegeven dat het heerlijk is. Je moet voor dit soort gerechten wel echt weten waar je moet zijn. Op eigen gelegenheid zou ik dit niet durven bestellen, omdat je gewoon niet zeker bent van de kwaliteit van de mosselen.

Glasnoedel SaladeMossel Omelet

Gekste toetje ooit

Na deze gerechten zitten we aardig vol. We hebben nog net wat ruimte bewaard voor een toetje en opgetogen volgen we Thanawut naar zijn favoriete kraam. Al snel volgt het dessert: een bakje met een soort gemberthee, met hierin dim sum achtige bolletjes. Het ziet er niet per se heel smaakvol uit, maar zodra ik het probeer ben ik om. Het pittig-zoete van de gember combineert perfect met deegbolletjes, welke na doorbijten gevuld blijken te zijn met een zoetige, bruine pasta. Ik vind het zelfs zo lekker, dat ik deze de volgende dag zelf nog eens haal. Grappig, want zonder gids had ik dit gekke toetje nooit besteld.

Toetje in China TownChina Town in Bangkok

Afscheid vanaf de rooftop bar

De tour door Chinatown zit erop en het is tijd om de laatste spot op te zoeken. Via een wirwar van straatjes neemt Thanawut ons mee naar een rooftopbar bovenop een hotel. Het uitzicht is hier fantastisch en we besluiten meteen om de volgende dag met ons camerastatief terug te komen voor foto’s. We drinken samen nog een biertje en dan is het tijd om afscheid te nemen.

Rooftop Bar in BangkokRooftop Bar in Bangkok

Dit zijn de foto’s die ik de volgende dag maakte tijdens zonsondergang.

Deze foodtour met Withlocals was echt ontzettend leuk en het is een aanrader voor iedereen die eens wat anders wil proberen op een food market. Wil jij zelf ook eens een tour met Withlocals doen? Boek hier je tour

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven