Een reis naar Australië brengt je letterlijk naar de andere kant van de wereld. Hierdoor heeft de voorbereiding iets meer voeten in aarde dan wanneer je in Europa blijft. Wij vertellen je waar je op moet letten bij de voorbereiding voor je reis naar Australië en vertellen je hoe het werkt met het aanvragen van een visum.
Inhoudsopgave
Visum Australië aanvragen
Het belangrijkste in je voorbereiding voor een reis naar Australië, is het regelen van een visum. Heb je voor Australië een visum nodig, dan kun je die gemakkelijk aanvragen via bijvoorbeeld Visumbuitenland.nl. Deze tussenpartij zorgt ervoor dat je aanvraag goed ingediend wordt en dat je niets vergeet. Het invullen van het formulier voor de aanvraag is zo gedaan en je betaalt €19,95 per persoon. Dit is iets meer dan wanneer je rechtstreeks bij de overheid van Australië je aanvraag indient, maar dat is het geld wel waard. Er zijn meer dan 10 soorten visa aan te vragen in Australië en je moet goed opletten dat je de juiste kiest. Door het via Visumbuitenland.nl te doen, weet je zeker dat alles goed gaat. Na aanvraag is je visum 12 maanden geldig. Binnen deze periode mag je zo vaak het land in- en uitreizen als je wilt. Met het visum mag je maximaal 3 maanden aaneengesloten in Australië verblijven. Lees meer over de geldigheid van het visum van Australië.
Waar ligt Australië?
Australië ligt in de Indische Oceaan, ten zuiden van Indonesië. Het maakt deel uit van het continent Oceanië, wat in de volksmond ook vaak gewoon Australië genoemd wordt. Ga je op reis naar Australië, reken er dan op dat je minstens 24 uur onderweg bent. Zelf vloog ik eerst in 13 uur naar Singapore, waar ik na een overstap van een paar uur op een vlucht van 8 uur naar Sydney stapte. Er zijn meerdere opties om in Australië te komen, maar reken erop dat je altijd overstapt in Azië. In de meeste gevallen is dit in Dubai, Qatar, Singapore of Kuala Lumpur.
Wanneer op reis naar Australië?
Ik reisde in maart van Melbourne in het zuiden naar Cairns in het noorden en zakte vervolgens via de oostkust af naar Sydney. Maart was voor die reis echt een topperiode. In maart start het Australische najaar. Hierdoor zijn er een stuk minder toeristen dan in de voorgaande maanden. Desondanks is het weer in maart nog steeds heel aangenaam en zomers. Daarnaast is ook de Australische lente, die loopt van september tot november, ideaal. Ook dan heb je lekker weer en ben je de grote massa toeristen voor. Houd er wel rekening mee dat het noorden, midden en zuiden van Australië andere klimaten hebben. Zo hebben het zuiden en oosten een zeeklimaat, heeft het binnenland een woestijnklimaat en heeft het noorden een tropisch klimaat. Check bij het plannen van je reis in ieder geval de klimaatinfo voor Australië zodat je zeker weet dat je mooi weer hebt.
Hoe lang reizen door Australië
Het belangrijkste wat je moet weten voor de voorbereiding van je reis naar Australië, is hoe lang je weg kunt. Australië is het op vijf na grootste land ter wereld en zelfs in een jaar tijd heb je nog lang niet alles gezien. Bedenk dus goed wat je wilt zien en doen. Ik raad je aan om minstens vier weken te reizen door Australië en de meest gangbare routes voor deze periode zijn:
- Vlieg vanuit Nederland naar Melbourne. Verblijf hier een paar dagen en vlieg vervolgens door naar Cairns in het noorden. Pik hier een huurauto op en rijdt de hele oostkust af naar het zuiden om vervolgens via Sydney weer naar huis te vliegen. Dit is de route die ik gedaan heb en ik vind dit echt een dikke aanrader. Lees meer over mijn rondreis door Australië.
- Vlieg vanuit Nederland naar Melbourne. Na een paar dagen in deze wereldstad haal je een huurauto op en rijd je eerst naar de Yarra Valley, één van de wijnregio’s van Australië. Vervolgens zet je koers naar Sydney met onderweg stops in onder andere Canberra en Blue Mountains National Park.
Uiteraard zijn er nog talloze andere opties waarbij je ook de outback, het noorden of Perth in je planning op kunt nemen. Binnenlandse vluchten zijn in Australië goed geregeld en je vliegt relatief goedkoop naar andere plekken in het land.
Australië reisgids
De voorpret tijdens het plannen van een lange reis is één van de leukste dingen die er is. Zelf bestel ik altijd een reisgids van het land van bestemming, zodat ik daar op de ouderwetse manier inspiratie uit kan halen. De Australië reisgids die ik tijdens deze reis mee had, was de Lonely Planet. Er is een Lonely Planet Australia voor het hele land en er is een Lonely Planet East Coast Australia. Verder zijn is de Capitoolgids Australië ook een aanrader als je liever een Nederlandstalige Australië reisgids hebt.
Met deze tips gaat het je zeker lukken om een fantastische reis naar Australië te plannen die helemaal past bij jouw wensen. Vergeet niet je visum op tijd aan te vragen en ga genieten van dit prachtige en unieke contintent!
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Visumbuitenland.nl
Meer tips voor je reis naar Australië
- Laat een individuele rondreis door Australië samenstellen
- Vind een fijne accommodatie in Australië
- Reserveer een all-inclusive huurauto in Australië
- Ontdek de leukste tours in Australië
- Vind goedkope vliegtickets naar Australië
- Reserveer een goedkope parkeerplaats bij het vliegveld
- Bestel vreemde valuta voor Australië en bespaar pinkosten
Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia