Tuin bij Whitsundays BNB Retreat

Whitsundays BNB Retreat: een verborgen paradijsje

Home / Australië / Whitsundays BNB Retreat: een verborgen paradijsje

Voordat ik startte met het plannen van mijn rondreis door Australië, had ik de Whitsundays al heel hoog op mijn must visit lijstje staan. Dit fantastisch mooie stukje kust mag wat mij betreft bij iedereen op de bucket list, maar daarover vertel ik je in een andere blog meer. Nu wil ik je eerst meenemen naar onze accommodatie daar, de Whitsundays BNB Retreat. Deze plek is een verborgen paradijsje wat ik eigenlijk het liefst voor mezelf zou houden. Zodra je hier incheckt wil je er niet meer weg, wedden?

 

Warm ontvangst bij Whitsundays BNB Retreat

Na een rit van dik 7 uur, komen we aan in Airlie Beach, dé uitvalsbasis naar de Whitsundays. Volgens onze navigatie moeten we het stadje uitrijden richting de heuvels. Al snel komen we in de suburbs terecht. Vertwijfeld kijken we elkaar aan: zit onze accommodatie in deze wijk die niet zou misstaan in desperate housewives? Wanneer we de straat helemaal uitrijden, zien we ineens een poort met het juiste huisnummer. We moeten dus echt hier zijn! Zodra we de poort doorlopen wanen we ons in een Aziatisch sprookje. We zien één en al jungle om ons heen. Zó gaaf.

Aankomst bij Whitsundays BNB RetreatWhitsundays BNB Retreat

 

Eigenaresse Leonie ontvangt ons met een warme glimlach en we voelen ons hier direct thuis. Ze stelt voor om een rondje door het huis te lopen. Ik noem het een huis, maar dit woord doet deze accommodatie geen eer aan. De 3-verdiepingen tellende woning is half in de buitenlucht gebouwd, inclusief een open keuken, open woonkamer en prachtig terras. Wat is het hier mooi! Na de rondleiding trekt Leonie zich terug in het woonhuis en frissen wij ons op op in de prachtige badkamer. Deze deel je trouwens met eventuele gasten in de Boeddha kamer. Daarnaast is er ook nog een heel groot appartement waar je met 6 personen in kunt. Dit appartement heeft een eigen badkamer. Ons appartementje heeft een binnenplaats en eigen keuken met ontbijtvoorzieningen erin.

Appartement bij Whitsundays BNB Retreat Badkamer bij Whitsundays BNB Retreat

 

Kookaburra’s en Huntsman spinnen

Na een heerlijk stille nacht maak ik een ontbijtje met ei, bacon, avocado en toast klaar. We kiezen het terras met uitzicht over de jungle uit om hier lekker te ontbijten. Dat is sowieso ontzettend leuk hier: je bent overal welkom en door de hele tuin en per verdieping zijn er verschillende zitjes te vinden. Op het grootste terras staat zelfs een jacuzzi waar je gewoon gebruik van mag maken.

Tuin bij Whitsundays BNB Retreat Tuin bij Whitsundays BNB Retreat

 

Na het ontbijt roept Leonie me om even naar boven te komen. Als ik de trap opkom zie ik een stuk of 10 Kookaburra’s op een rijtje op de balustrade zitten. Deze vogeltjes trokken al eerder mijn aandacht door hun bijna menselijk oogopslag en nu ik ze zo allemaal samen zie ben ik op slag verliefd. Wat zijn ze leuk! Leonie vertelt dat deze groep elke ochtend en avond langskomt voor een bolletje gehakt. Ik mag een paar vogels voeren en bij deze stel ik voor dat iedereen dit op zijn bucketlist zet. Het is namelijk echt fantastisch om deze vriendelijke wezentjes van zo dichtbij te zien.

Kookaburra Kookaburra

 

Wanneer ik terugkom op de kamer, zit daar een iets minder fijne verrassing op me te wachten. Slechts 10 centimeter naast mijn openliggende koffer zit een Huntsman spin. De spin is zo’n 10 cm groot en is hiermee nog een klein exemplaar te noemen. Huntsman zijn niet gevaarlijk en vangen juist het ongedierte. Toch wil ik deze nieuwe huisgenoot zo snel mogelijk lozen en ik zet hem netjes buiten.

Een verblijf bij Whitsundays BNB Retreat is echt in de jungle en met de jungle leven. Ik geniet er met volle teugen van en tja, dat je dan af en toe een spin buiten moet zetten nemen we dan maar op de koop toe.

Jungle bij Whitsundays BNB Retreat

 

Barbecueën in de jungle

Na een volle dag op het water doorgebracht te hebben, zien we het niet zitten om ons weer helemaal op te tuigen om uit eten te gaan in Airlie Beach. In plaats daarvan stoppen we op weg terug naar de B&B bij de supermarkt en kopen we lekker dingen voor op de barbecue. Whitsundays BNB Retreat heeft namelijk een mega grote barbecue in de buitenkeuken staan en natuurlijk willen we daar graag eens gebruik van maken. We grillen groene asperges, maiskolven en hamburgers en we genieten intens van deze bijzondere plek.

Barbecue bij Whitsundays BNB Retreat Barbecue bij Whitsundays BNB Retreat

 

Praktische informatie

  • Whitsundays BNB Retreat ligt in Airlie Beach, in het noordoosten van Australië
  • Vanaf Airlie Beach kun je tientallen tours naar de Whitsundays boeken. Vraag Leonie om je hierbij te helpen. Wij boekten onze dagtrip via haar en kregen daardoor 20% korting.
  • Voor je verblijf heb je de keuze uit 3 verschillende types accommodatie. De Boeddha room is een kamer met een bed erin. De douche en toilet zijn gedeeld en voor je ontbijt kun je gebruik maken van de buitenkeuken. Ulawatu, waar wij verbleven, heeft een slaapkamer, keuken en binnentuin. De douche en het toilet deel je met gasten uit de Boeddha room. De grootste accommodatie, de Kintamani Queen Suite, heeft ruimte voor 6 personen, een eigen keuken, balkon en badkamer.
  • Je boekt Whitsundays BNB Retreat hier.

 

Whitsundays BNB Retreat is een onontdekt pareltje. Ben je van plan om naar Airlie Beach te gaan, kies dan voor een verblijf bij Leonie. Deze gastvrouw doet er alles aan om het jou zo goed mogelijk naar de zin te maken en zeg nou eerlijk, met zo’n locatie is dat toch een fluitje van een cent?

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven