Tiger Cave Temple Krabi

Tiger Cave Temple in Krabi: alle tips

Home / Thailand / Tiger Cave Temple in Krabi: alle tips

De Tiger Cave Temple is één van de mooiste bezienswaardigheden van Krabi in Thailand. Wees gerust, deze tempel heeft niet met levende tijgers te maken. Het is vooral een betoverend mooie plek. Als je wilt, kun je de tempel beklimmen voor een prachtig uitzicht over de jungle. Als je in Krabi bent, mag je wat mij betreft de Tiger Cave Temple niet overslaan. Kijk maar mee.

Hoe kom je bij de Tiger Cave Temple (Wat Tham Suea)?

De Tiger Cave Temple bevindt zich op een klein half uur rijden van Krabi-stad en op zo’n 40 minuten rijden van de badplaats Ao Nang. De gemakkelijkste manier om er te komen, is per scooter. De wegen zijn prima en je rijdt er gemakkelijk zelf naartoe. Wil je liever niet zelf rijden? Dan is een dagtrip naar de Tiger Cave Temple ook een goede optie. Tijdens deze tour combineer je de tempel met een aantal andere bezienswaardigheden in de regio.

Geen tijgers

In de Tiger Cave Tempel zie je gelukkig geen tijgers. Er bestaan verschillende verhalen over de herkomst van de naam. De meest waarschijnlijke stelt dat een steen bij de ingang de vorm van een tijgerpoot heeft en dat daar de naam vandaan komt. Een andere optie is dat een mediterende monnik ineens een aantal tijgers door de tempel zag lopen. Ook schijnen er in de grotten die bij de tempel horen, pootafdrukken van tijgers te staan. Welke verhaal waar is? Dat weet niemand.

Tiger Cave Temple KrabiTiger Cave Temple Krabi

Wat moet je aantrekken naar de Tiger Cave Temple?

 

De entree is gratis en het is belangrijk dat je respectvol gekleed bent. Hier wonen namelijk zo’n 250 boeddhistische monniken en dit is één van de meest heilige plekken in de regio. Heb je, net als ik, geen lange broek aan? Dan kun je tegen betaling een omslagdoek huren. Je betaalt hier omgerekend €1 voor. Ik zag verschillende mensen gewoon doorlopen in hun korte broek, terwijl de monniken druk stonden te gebaren dat ze hun benen moesten bedekken. Niet oké en niet respectvol. Als je geen doek wilt huren, kun je natuurlijk ook gewoon zelf een omslagdoek of lange broek meenemen.

Gepast gekleed in de Tempel

Apenstreken

Een belangrijke ongeschreven regel in de Tiger Cave Temple in Krabi is dat je ogen in je achterhoofd moet hebben. Het barst hier namelijk van de brutale apen die letterlijk het eten en drinken uit je handen stelen. Al bij binnenkomst worden we gewaarschuwd om eten stevig vast te houden. Later blijkt dat dit niet overdreven is. Ik koop een verse fruitsap en terwijl we even rustig ergens zitten, springt er een aap op mijn schoot. Deze slaat zo de beker sap uit mijn handen. Let dus echt goed op wanneer je wat te eten of drinken in je handen hebt.

Sowieso zijn dit niet de leukste apen die ik ooit in het ‘wild’ gezien heb. Je merkt aan alles dat deze dieren gewend zijn om eten te krijgen van mensen. Hierdoor komen ze af en toe te dichtbij. Mijn tip is dus eigenlijk om alleen water te drinken als je in de Tiger Cave Temple bent. Eten kan daarna ook wel.

Aap bij de Tiger Cave TempleAap bij de Tiger Cave Temple

De grotten en jungle rondom de tempel

We besluiten om eerst het terrein te verkennen voordat we de 600 meter hoge rots beklimmen waarop het belangrijkste deel van de tempel ligt. Al dwalend komen we in een stuk jungle terecht. Het is hier heerlijk rustig in vergelijking met het tempelgedeelte en we zijn verrast als we her en der tussen de bomen huisjes zien. Dit zijn de bescheiden woningen van de 250 boeddhistische monniken die hier wonen. Heel bijzonder om te zien hoe simpel het leven hier is.

Monnikwoning bij de Tiger Cave TempleMonnikwoning bij de Tiger Cave Temple

Beklimmen van de Tiger Cave Temple

Als je de Tiger Cave Temple wilt beklimmen, raad ik je aan om zo vroeg mogelijk te gaan. Wij treuzelden nogal, waardoor we op het heetst van de dag de 1237 traptreden die naar de top van de Tiger Cave Temple beklimmen. Met de brandende zon op je hoofd is dit geen pretje en omdat we regelmatig even moeten pauzeren, doen we een uur over de klim. Gelukkig is het de inspanning wel helemaal waard. Het uitzicht vanaf de top is werkelijk adembenemend mooi. Aan de ene kant strekken zich heuvels en bossen uit zo ver het oog reikt. Aan de andere kant zien we één grote vlakte. Daarnaast zijn er op de top ook mooie beelden en decoraties te zien, waardoor het geheel een beetje een magisch gevoel geeft.

Tiger Cave Temple Tiger Cave Temple Tiger Cave Temple

Praktische tips op een rij

  • Vanuit Krabi, Ao Nang en Koh Lanta is de Tiger Cave Temple heel gemakkelijk te bezoeken met de scooter.
  • De entree voor de Tiger Cave Tempel is gratis.
  • Zorg voor bedekte benen. Wanneer je dit vergeet kun je bij de ingang een doek huren voor €1.
  • Let op met eten en drinken: stelende apen liggen overal op de loer.
  • Ga zo vroeg mogelijk en voorkom dat je op het heetst van de dag aan de beklimming begint.
  • Neem een flinke fles water mee. Deze ga je nodig hebben.

Meer zien en doen in Krabi

Een bezoek aan de Tiger Cave Temple is een ontzettend leuke dagtrip vanuit Krabi, Ao Nang en Koh Lanta. Denk aan bovenstaande tips en ik weet zeker dat je geen spijt krijgt van een bezoek. Meer weten? Check dan zeker onderstaand artikel vol tips voor Krabi.

Kajakken Krabi Wat te doen in Krabi

Georganiseerde rondreizen door Thailand

Wil je een rondreis door Thailand maken en vind je het prettig als deze volledig geregeld wordt? Er zijn veel fijne opties voor compleet georganiseerde rondreizen naar Thailand. Het voordeel hiervan is dat je vlucht, accommodaties en vervoer inclusief zijn. Zowel individuele rondreizen als groepsreizen behoren tot de mogelijkheden.

Asia Direct

Boek een diverse en mooie rondreis bij een lokale organisatie die gevestigd is in Bangkok. Inclusief verschillende excursies met lokale gids. AsiaDirect is gespecialiseerd in reizen naar Azië en met name in reizen naar Thailand.

Meer informatie

333Travel

Compleet verzorgde en unieke individuele rondreizen volledig afgestemd op jouw eigen wensen. Excursies, lokale gidsen en entreegelden zijn inbegrepen, zodat je onbezorgd kunt genieten.

Meer informatie

ANWB

Ruime keus aan volledig verzorgde, goed geprijsde rondreizen door Thailand. Zowel groepsrondreizen als familiereizen en privéreizen. 

Meer informatie

Riksja Travel

Individuele rondreizen op maat met bijzondere excursies en contact met locals. Daarnaast heb je de optie om via de handige bouwstenen je eigen rondreis door Thailand samen te stellen.

Meer informatie

TUI

Voordelige fly&drives door Thailand. Vlucht, huurauto, accommodatie en een handige route zijn allemaal voor je geregeld. 

Meer informatie

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

2 reacties op “Tiger Cave Temple in Krabi: alle tips”

    1. Hoi Karin, fijn om te horen dat je wat aan mijn tips hebt! Ik was hier in februari en we hebben prachtig weer gehad. In 1.5 week tijd hebben we denk ik 2 buien gehad, wat eigenlijk wel lekker was. De hitte werd hierdoor even verdreven :). En groot voordeel: als je in februari gaat is het bijna voorjaar als je weer thuis komt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven