Griekenland Persoonlijk

Reisgenie vertelt: de zon achterna op Corfu

regen op corfu

In Reisgenie vertelt, halen we herinneringen op aan speciale, bijzondere, grappige of opvallende momenten en gebeurtenissen tijdens één van onze reizen. In deze eerste editie vertelt Kimber je over haar jacht op de zon tijdens een vakantie op Corfu, eerder dit jaar. Enjoy!

 

29 augustus 2014. We stappen uitgelaten het vliegtuig in om nog lekker een week van de zon in Griekenland te genieten om daarna volledig opgeladen aan de herfst te kunnen beginnen. We hebben expres voor de eerste week van het naseizoen gekozen: geen massa’s toeristen, maar nog wel heerlijk zomerweer. Althans, dat was de verwachting….

 

De dag van aankomst scheen de zon inderdaad volop. We boekten voor de rest van de week een scooter: lekker het eiland verkennen met een heerlijk zonnetje op onze armen en benen. De volgende dag hebben we genoten van het mooie weer en het eiland. Wat een prachtige streek en wat een heerlijk weer!

corfu1

 

’s Avonds begon het flink te waaien. Terwijl wij op het terras van een glas wijn zaten te genieten viel de stroom op het hele eiland uit en hulde het dorp in volledige duisternis voor de rest van de avond. Hierdoor werden we verplicht tot het blijven drinken van wijn: bij elk nieuw glas kregen we een schaaltje borrelnootjes. Tja, je moet toch iets!

Op dat moment was het allemaal leuk en grappig. Helaas bleek dat die nacht het weer volledig was omgeslagen om niet meer beter te worden. Regen, regen en nog meer regen was wat er voor ons restte. Nu zijn we niet de moeilijkste, maar het hele leven op Corfu is ingesteld op mooi weer. Dit betekende dat er, vooral als toerist zijnde, bar weinig te doen was. Heldhaftig gingen we er wel elke dag met de scooter op uit, maar helaas kwamen we meerdere malen volledig verzopen terug van onze scootertochten.

corfu2

 

Op de één-na-laatste dag waren we het beu: we wilden zon! We vroegen de hoteleigenaar waar we de meeste kans op zon zouden hebben zodat we daar heen konden rijden. Vertwijfeld wees hij in de richting van een groep pikzwarte wolken: “Normally, I would say Glifada…. But now, I don’t know.” We bedankten hem voor de hulp en besloten als nog die kant op te gaan. We gingen er als hazen vandoor, proberend die zwarte lucht zo snel mogelijk voorbij te rijden. Wonder boven wonder kwam er na een half uur rijden ineens een strakblauwe lucht tevoorschijn en 10 minuten later stonden we op een prachtig, zonnig en paradijselijk strand! Omdat Glifalda in een baai ligt bleven de wolken letterlijk achter de bergen hangen. Als we achterom keken zagen we tot aan de bergen flink wat wolken terwijl het boven ons hoofd helemaal blauw was. Heel bijzonder. We konden ons geluk niet op en stelden dat we hier niet meer weg zouden gaan die dag. We genoten 2 uur lang van het heerlijke weer, waarna we over zee ineens in rap tempo opnieuw een zwarte lucht onze kant op zagen komen.

corfu3

 

Als gekken begon iedereen in te pakken en ook wij vlogen er op onze scooter vandoor. We werden voor de zoveelste keer volledig natgeregend maar vonden het totaal niet erg: we hadden het paradijs voor twee uur gevonden en waren daar dankbaar voor. Zonder het slechte weer waren we hier nooit geweest. De volgende dag vlogen we als nog met een heerlijk gevoel naar huis.

 

Is jouw vakantie wel eens letterlijk in het water gevallen?

Dit vind je misschien ook leuk

11 Reacties

 • Reageer
  Let's travel and see
  26 november 2014 op 11:44

  Ooh wat is dat balen he, dat je voor het weer gaat en het dan zo tegenvalt! Hoeveel dagen slecht weer hebben jullie uiteindelijk gehad?

  • Reageer
   reisgenie
   26 november 2014 op 12:08

   Dat is inderdaad echt balen! Vooral omdat we eigenlijk al jaren niet meer ´puur voor de zon´ op vakantie gaan en nu gewoon een weekje uit wilde rusten. Van de 7 dagen hebben we uiteindelijk 5 dagen slecht weer gehad. Gelukkig in 2 mooie dagen wel heel veel van het eiland gezien!

 • Reageer
  Ester
  26 november 2014 op 16:36

  Helaas heb je het weer niet in de hand, ook niet bij bestemmingen waar het normaal altijd goed weer is! Maar toch wel een lichtpuntje, dat paradijselijke stukje strand was waarschijnlijk niet zo druk als anders 🙂

  • Reageer
   reisgenie
   26 november 2014 op 19:42

   True! We hebben ook echt veel meer genoten van die 2 uur strand dan dat w e normaal zouden doen. Dat was echt heerlijk!

 • Reageer
  Kirsten | Travelaar.nl
  26 november 2014 op 18:37

  Pfff dat is balen zeg Kimber! Jammer dat een vakantie dan zo loopt. Helaas heb je niet alles in de hand… Inderdaad maar terugdenken aan de mooie momenten! Echt een vakantie met vrijwel alleen maar regen gelukkig niet meegemaakt.. Wel tijdens onze reis de eerste weken heeel veel regen gehad. Op Koh Samet en Koh Chang hebben we daarom vrijwel niet op het strand kunnen liggen etc, maar het was in ieder geval wel lekker warm! 😉

  • Reageer
   reisgenie
   26 november 2014 op 19:43

   Het scheelt als de temperatuur goed is he? Alleen je haar….. hahaha mijn haar bleek in Vietnam totaal niet bestand tegen tropische regenbuien en een hoge luchtvochtigheid. Na een paar dagen heb ik het maar opgegeven om er nog iets van te maken :P.

 • Reageer
  Maris
  28 november 2014 op 14:23

  Helemaal in het water gevallen is mijn vakantie nog nooit. Wel vorige week in de regen gefiets op Gili Air. Het was stiekem heel erg lekker 😉

  • Reageer
   reisgenie
   28 november 2014 op 18:57

   In Azië is het een heel ander soort regen he? Kan inderdaad best lekker en verkoelend zijn. Hoe was je reis verder? Ben benieuwd naar de blogs!

 • Reageer
  Marcella
  29 november 2014 op 10:24

  Heftig om zoveel regen te hebben tijdens je zonvakantie! 🙁 Wij hadden van het tegenovergestelde last, al klinkt dat wat stom na jouw verhaal. Wij troffen in Canada elke dag ruim 30 graden en dat was daar echt wel wat té heet. We hebben dan ook veel minder hikings gedaan dan we wilden. Ook een nadeel. Verder in Amerika bij Bryce, Zion én de Grand Canyon noodweer gehad waardoor we maar weinig van de natuurparken konden zien. Balen!!

  • Reageer
   reisgenie
   30 november 2014 op 11:25

   Oh wow! Dat is inderdaad het andere uiterste! Te warm is inderdaad ook niet prettig, vooral niet als je allerlei actieve dingen gepland hebt. Wij hebben in Vietnam (Hoi An) ook een schampende tyfoon meegemaakt. Zonde, 2 dagen alleen de hotelkamer van binnen gezien dus ik snap helemaal wat je bedoelt!

 • Reageer
  juul
  16 april 2017 op 22:00

  hoeveel kostte het huren van zo’n scooter?

Reageer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.