mapiful-posters

Mapiful: een mooi cadeau voor reisliefhebbers

Home / Reistips / Mapiful: een mooi cadeau voor reisliefhebbers

We hoeven jullie vast niet te vertellen dat we het liefst altijd op reis zijn. Als we dan toch thuis zijn, vinden we het hartstikke leuk om zo veel mogelijk herinnerd te worden aan onze ervaringen op reis. Als je bij ons thuis rondloopt, spot je genoeg leuke souvenirs en mooie reisherinneringen in de vorm van foto’s. Nu is daar sinds kort iets heel tofs bijgekomen: een stadskaart van Mapiful. We laten je graag onze nieuwe aanwinst zien en vertellen je het verhaal achter onze keuze.

Mapiful

Kimbers keuze voor Hanoi

Ik heb best wel even na moeten denken over de stad van mijn keuze. Ik ben gek op Aziatische steden en direct kwamen Kuala Lumpur, Taipei en Hanoi in me op. Alle drie deze steden hebben een ontzettend goede indruk achtergelaten en naar alle drie zou ik zo weer terug gaan. Toch ben ik uiteindelijk gegaan voor Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, de eerste plek in Azië waar ik ooit voet aan grond zette.

Toen ik na een lange vlucht uit het vliegtuig stapte, werd ik overweldigd door de klamme warmte die zo typerend is voor Hanoi. Onderweg van het vliegveld naar de stad heb ik alleen maar ademloos zitten kijken naar een volledig nieuwe wereld die aan me voorbij trok. Ondanks de jetlag en het tijdstip van aankomst (05.30u), kon ik niet wachten om op ontdekkingstocht te gaan. Uiteindelijk verbleven we 4 dagen in Hanoi en ik had er werkelijk waar wel een maand rond kunnen struinen. De geuren, de mensen, het eten, de gebouwen, echt alles aan Hanoi vond ik betoverend en ik ben echt met pijn in mijn hart doorgereisd. Dus ja, na er even wat beter over nagedacht te hebben, bleek Hanoi de enige logische keuze voor mijn Mapiful te zijn.

Wil je meer weten over Hanoi en Vietnam? Lees dan hier alle artikelen over Vietnam.

Treinspoor in Hanoi Streetlife in Hanoi

Saskia’s keuze voor New York

De keuze voor New York was voor mij niet zo moeilijk. Ik heb samen met mijn ouders en broertje twee keer de kerst doorgebracht in deze geweldige stad en het waren twee van de mooiste weken van mijn leven. De eerste keer in New York was één grote droom. We wandelden over de Brooklyn Bridge, bekeken de stad vanaf de Top of the Rock, maakten een boottocht langs het vrijheidsbeeld, fietsten door Central Park en keken onze ogen uit op Times Square. Allemaal heel cliché misschien, maar ik vond het geweldig om al deze plekken eindelijk in het echt te zien en ook om mijn ouders en broertje zo te zien genieten. Bovendien is de sfeer die er rond de kerstdagen hangt echt magisch. Alles was zo mooi versierd en door de hele stad waren schaatsbanen en kerstmarktjes te vinden.

Twee jaar later waren mijn broertje en ik inmiddels allebei het huis uit. Mijn vriend ging met kerst al op wintersport met zijn familie. Mijn ouders, broertje en ik verlangden eigenlijk heel erg terug naar New York. Toen we een goede aanbieding voor vliegtickets zagen, besloten we gewoon te boeken. Dit was waarschijnlijk één van de laatste keren dat we met zijn vieren als gezin weg zouden gaan, dus het was extra speciaal. Je zou denken dat een tweede keer New York misschien tegenvalt, maar we hebben er net zo veel van genoten als de eerste keer. Er is hier zo veel te zien en te doen dat je volgens mij nooit uitgekeken raakt. Ik hoop dat we deze bijzondere stad ooit nog eens samen mogen bezoeken. Deze poster is voor mij in ieder geval een mooie herinnering aan de geweldige vakanties in New York met mijn familie, maar ook een soort stok achter de deur om New York eindelijk eens aan mijn vriend te laten zien in de toekomst.

Ben jij ook van plan om deze mooie stad te bezoeken? Lees hier alle artikelen over New York.

mapiful-new-york mapiful-new-york

Praktische informatie

Via mapiful.com bestellen we de maps van onze keuze. Je kunt zelf bepalen hoe groot je hem wilt hebben en hoe de layout eruit moet komen te zien. We besluiten beide dat we de standaard layout het mooist vinden, aangezien hier de naam van de stad, het land én de coördinaten in het groot op staan. Je kunt je map met een creditcard of via Paypal betalen. Handig! De kaarten moeten uit Zweden komen, maar alsnog hebben we ze binnen één week in huis. Een prima levertijd wat ons betreft. Ze worden in een nette koker geleverd. De maps zijn op dik papier geprint waardoor ze een luxe uitstraling hebben. Bij Ikea kochten we twee lijsten die precies het juiste formaat hadden (50x70cm). Ze hebben ook maps van 70x100cm, maar hiervoor zijn minder lijsten te koop.

mapiful

Ben jij na het lezen van dit artikel ook zo enthousiast geworden over de mooie kaarten van Mapiful? Dan hebben we iets leuks voor je! Gebruik bij je bestelling de code TRAVEL15 en krijg 15% korting op je bestelling.

Wij hebben onze maps gesponsord gekregen van Mapiful. We werken alleen samen met partijen waar we volledig achter staan en waarbij we altijd onze eerlijke mening mogen delen.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

5 reacties op “Mapiful: een mooi cadeau voor reisliefhebbers”

    1. Oh wat tof dat jullie een nieuw huis gekocht hebben, dat had ik even gemist! Gelukkig heb je nog even om te kiezen welke stad je erop wilt hebben, blijf lastig met zoveel mooie steden. Alvast heel veel geluk in jullie nieuwe huis! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven