Thailand

Smullen tijdens een Kookworkshop in Bangkok met Go Bangkok Tours

Kookworkshop in Bangkok

Je maakt me met weinig dingen blijer dan met een goed bord eten en ook het koken zelf vind ik heel leuk om te doen. Toen ik werd uitgenodigd door Go Bangkok Tours om deel te nemen aan een fietstocht met aansluitend een Thaise kookworkshop, twijfelde ik dus ook geen moment. Wil je een kookworkshop in Bangkok volgen, dan is Go Bangkok een ontzettend leuke optie.

 

Na zo’n 4 uur gefietst te hebben door Bangkok, beginnen onze magen aardig te knorren. Gelukkig kunnen we ons verheugen op een uitgebreide kookworkshop op het hoofdkwartier van Go Bangkok Tours. Deze bevindt zich middenin de oudste versmarkt van Bangkok en voor vertrek met de fiets zijn we hier al overheen gewandeld op zoek naar de beste ingrediënten. Nu is het tijd om hiermee aan de slag te gaan!

Versmarkt in BangkokTraditionele Koffie in Bangkok

 

Hartelijk ontvangst in de Go Bangkok keuken

We worden hartelijk ontvangen door chef kok Kim en haar assistente Jernjern. Beide hebben een glimlach van oor tot oor op hun gezicht en het enthousiasme straalt er vanaf. Hierdoor kregen we zo mogelijk nog meer zin om onder leiding van deze twee dames te beginnen met de kookworkshop.

 

Thaise kip cashew

Ons 4 gangen menu beginnen we met een zelfbereide Thaise kip cashew. Waarschijnlijk is dit één van de bekendste Thaise gerechten en ik verheug me erop om te leren hoe ik dit zelf kan maken. We beginnen met het grof snijden van de ui, paprika en kip. We bakken deze op heet vuur en voegen er een zelf gemengd sausje, bosui en natuurlijk cashewnoten aan toe. Eigenlijk is het heel makkelijk en ik neem me meteen voor om dit thuis ook te maken.

Thaise Kip Cashew

De kookworkshop vindt plaats op de eerste verdieping, maar we verplaatsen ons naar de begane grond om hier te genieten van onze eerste gang. We zijn vanmiddag de enige die de kookworkshop volgen, dus we hebben het rijk voor ons alleen. De kip cashew smaakt net zo lekker als dat hij eruit ziet en onze ergste trek is gestild na dit bordje eten. Op naar de volgende ronde!

 

Gefrituurde springrolls

De tweede gang bestaat uit springrolls. Heel veel springrolls. We maken een vulling van paddenstoelen, wortel, kool en kruiden en daarna is het tijd om loempia’s te rollen. Met drie man sterk beginnen we met rollen en Kim legt heel duidelijk uit hoe je de mooiste rolletjes krijgt. De eerste paar zien er nogal verfrommeld uit, maar al snel gaat het een stuk beter. Het is heel leuk om je vaardigheden in zo’n korte tijd te zien verbeteren! Uiteindelijk hebben we wel een stuk of 20 loempia’s, welke we natuurlijk nooit met z’n tweeën op krijgen. Gelukkig wordt hier niets weggegooid en we krijgen de resterende loempia’s in een doggy bag mee naar huis.

Springrolls maken tijdens de Kookworkshop in BangkokSpringrolls maken tijdens de Kookworkshop in Bangkok

 

Massaman curry met kippenpoten en aardappels

Mijn favoriete gerecht dat ik tijdens deze kookworkshop in Bangkok bereidde, was de Massaman curry met kip en aardappels. We maken een heerlijk romige curry van kokos, specerijen en kruiden, waarna we de kip en aardappels toevoegen. Deze garen zachtjes in de curry, waardoor ze ontzettend zacht en mals worden. We grillen wat pinda’s en strooien deze nog over de curry. Alleen al als ik aan deze curry denk, loopt het water me weer in de mond.

Kookworkshop in BangkokKokoscurry in Bangkok

 

Mango sticky rice

Mango sticky rice is wat mij betreft één van de lekkerste toetjes ter wereld. Voor deze kookworkshop had ik het al een paar keer bij een straatverkoper gekocht en ik dacht eigenlijk dat het niet zo moeilijk was om te bereiden. Nou, dat viel dus nog wel een beetje tegen. De rijst bereid je in een speciale stoommand en het is belangrijk dat deze precies op het juiste moment boven de stoom weggehaald wordt. Daarna moet deze nog een tijdje staan om de juiste zachtheid te krijgen. We hebben tijdens de kookworkshop de rijst al opgezet voordat we aan de curry begonnen, zodat deze voldoende tijd had om te garen. Nu maken we hem af door er kokosmelk doorheen te mengen, de mango op kunstige wijze te snijden en er gedroogde mungboontjes overheen te strooien. Dit is echt de lekkerste mango sticky rice die ik ooit op heb en ik had gemakkelijk nog een tweede bordje kunnen eten.

Rijst stomen voor Mango Sticky RiceMango Sticky Rice

Tijdens deze kookworkshop heb ik een klein inkijkje gehad in de Thaise keuken. De belangrijkste les die ik hier leerde was dat Thais koken helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn en dat ik dit thuis prima kan proberen. Thais eten is heerlijk en de echte kookliefhebber mag een kookworkshop in Bangkok bij Go Bangkok Tours eigenlijk niet overslaan.

 

Ik deed deze kookworkshop op uitnodiging van Go Bangkok Tours. We werken alleen samen met partijen waarbij we onze eerlijke mening mogen geven.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

    Reageer