Wat te doen op São Miguel, Azoren: de 20 beste tips

Home / Portugal / Azoren / Wat te doen op São Miguel, Azoren: de 20 beste tips

São Miguel staat bekend als Ilha Verde, ofwel het groene eiland, en is onderdeel van de Portugese Azoren. Deze eilanden worden niet voor niets Europa’s verborgen paradijs genoemd. Je kunt hier wandelen door theevelden en botanische tuinen, zwemmen in warmwaterbronnen en watervallen, lokaal verbouwde ananas en passievrucht proeven en genieten van fantastische uitzichten en vulkanische stranden. En dat op slechts 4,5 uur vliegen. Bekijk mijn tips om te doen op São Miguel en lees hoe je de Azoren kunt bezoeken!

#1 Zwem in de warmwaterbronnen en waterval bij Caldeira Velha

Caldeira Velha is één van de mooiste en meest bijzondere plekken op São Miguel. Het Caldeira Velha natuurreservaat ligt verborgen in het tropische regenwoud. Middenin het reservaat liggen een aantal hot springs waar je heerlijk kunt baden omgeven door palmbomen, varens en andere tropische planten. Je kunt er zelfs zwemmen onder een waterval. Caldeira Velha is wat mij betreft een must om te bezoeken wanneer je op São Miguel bent. Houd er wel rekening mee dat je er slechts 100 personen per tijdslot naar binnen mogen en dat je vooraf tickets moet reserveren.

Caldeira Velha - zwemmen bij een waterval
Caldeira Velha - beste tijd om te bezoeken
Caldeira Velha - de mooiste warmwaterbaden van de Azoren

#2 Spot walvissen en dolfijnen 

São Miguel is één van de beste plekken om walvissen en dolfijnen te spotten in Europa. Met een speciale dolfijnen-en walvissentour vaar je langs de kust van São Miguel op zoek naar deze bijzondere dieren. Je kunt hierbij kiezen tussen een snelle RIB boot of een wat rustigere catamaran. De dolfijnen laten zich altijd wel zien en dan niet één of twee, maar vaak meteen zo’n vijftig tegelijk. Echt bijzonder! De beste tijd om walvissen te spotten op de Azoren is van april tot september. De lente en vroege zomer zijn de beste tijd voor het spotten van de blauwe vinvis, het grootste zoogdier ter wereld.

Dolfijnen bij Madeira

#3 Wandel rond Lagoa do Fogo

Lagoa do Fogo is letterlijk en figuurlijk één van de hoogtepunten van São Miguel. Dit is namelijk het hoogste kratermeer van het eiland. Het meer wordt volledig omgeven door dichte bossen en je kunt er prachtige wandelingen maken over de kraterranden rondom het meer. Daarnaast zijn er veel mooi uitzichtpunten met een fantastisch uitzicht over het meer. Sla Miradouro da Lagoa do Fogo en Miradouro da Barrosa zeker niet over.

Houd er rekening mee dat je in het hoogseizoen (15 juni tot 30 september) tussen 09:00 en 19:00u niet met je eigen auto naar Lagoa do Fogo kunt rijden. Er rijdt in plaats daarvan elke 20 tot 30 minuten een shuttle bus naar het meer. Je betaalt hiervoor €5 per persoon. Een alternatieve optie is het doen van een tour. Hierbij hoef je niet op de shuttle te wachten en zit de entree bij de tourprijs inbegrepen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om voor 09.00u of na 19.00u het meer te bezoeken.

Tip: je zou het op basis van onderstaande foto’s niet zeggen, maar het is vaak erg mistig bij Lagoa do Fogo, waardoor je het meer helaas niet altijd goed kunt zien. Op de handige website of gratis app van Spot Azores kun je via een webcam het huidige weer in de gaten houden. Ik raad je aan om meteen deze kant op te rijden zodra je meer kunt zien op de app. Dit was de enige dag waarop wij het meer op de webcam zagen. De rest van de week hing er dichte mist.

Lagoa do Fogo - São Miguel, Azoren Lagoa do Fogo - São Miguel, Azoren

#4 Bewonder het uitzicht op Sete Cidades bij Miradouro da Visto do Rei

Sete Cidades ligt in het westen São Miguel, op zo’n 40 minuten rijden van de hoofdstad Ponta Delgada. Dit kratermeer is ontstaan vanuit een eeuwenoude vulkaan. In de Caldera das Sete Cidades, het kraterdal van Sete Cidades, vind je zeven verschillende meren. De bekendste hiervan zijn de Lagoa Azul (het blauwe meer) en de Lagoa Verde (het groene meer). In werkelijkheid is dit echter één meer, wat wordt gescheiden door een brug. Het mooiste uitzicht op dit bijzondere meer en de groene omgeving heb je vanaf Miradouro da Vista do Rei. Bij dit uitzichtpunt staat ook een verlaten hotel. Helaas mag je dit hotel niet meer betreden vanwege instortingsgevaar, maar alsnog is het heel bijzonder om te zien.

Tip: Houd er rekening mee dat je slechts 20 minuten mag parkeren bij Miradouro da Vista do Rei en dat ze daar vrij streng op controleren.

Sete Cidades - Miradouro da Vista do Rei

#5 Wandel naar Lagoa do Canário en Boca do Inferno

Een ander uitzichtpunt wat je niet mag missen op São Miguel is Boca do Inferno, misschien wel het bekendste uitzichtpunt van heel de Azoren. Wanneer je hier naartoe wandelt, kom je eerst langs Lagoa do Canario. Dit is een prachtig meer dat omgeven wordt door dichte bossen. Vervolgens is het nog ongeveer 1 kilometer lopen naar het uitkijkpunt van Boca do Inferno. Het laatste stuk moet je even wat klimmen, maar je krijgt er een geweldig uitzicht over de kratermeren voor terug. Ik raad je aan om dit uitzichtpunt op een heldere dag te bezoeken, want het is hier vaak erg mistig. De volledige wandelroute naar Boca do Inferno vanaf de parkeerplaats is 2,4 kilometer heen en terug. Eenmaal boven kun je er voor kiezen om deze route uit te breiden door een stuk rondom het kratermeer te wandelen.

Tip: Parkeer je auto bij Parque estacionamento Lagoa do Canário. Google Maps zal waarschijnlijk aangeven dat je verder door kunt rijden, maar het hek naar deze weg is vaak afgesloten. Gelukkig kun je er te voet wel doorheen.

Lagoa do Canário - São Miguel, Azoren
Lagoa do Canário - São Miguel, Azoren-2
Boca do Inferno - São Miguel, Azoren
Boca do Inferno - São Miguel, Azoren

#6 Verken Nationaal Park Ribeira dos Caldeirões

Ribeira dos Caldeirões is een prachtig Nationaal Park aan de noordkust van São Miguel. Het park is gratis te bezoeken en je vindt er een aantal mooie watervallen en oude watermolens. Ook is er een grote variatie aan bloemen, planten en bomen. Het park is goed toegankelijk en het grootste deel is zelfs met een kinderwagen of rolstoel te bezoeken. De gaafste manier om Parque Natural da Ribeira dos Caldeiroes te verkennen is tijdens een canyoning-ervaring. Ontdek al springend, glijdend en abseilend de prachtige canyons en watervallen van het park.

Tip: Aan beide kanten van de parkeerplaats ligt een deel van dit park. Sla ook zeker de grote waterval aan de overkant van de parkeerplaats niet over.

Doen op São Miguel, Azoren - Ribeira dos Caldeirões
Doen op São Miguel, Azoren - Ribeira dos Caldeirões
Doen op São Miguel, Azoren - Ribeira dos Caldeirões
Doen op São Miguel, Azoren - Ribeira dos Caldeirões-3
Doen op São Miguel, Azoren - Ribeira dos Caldeirões
Doen op São Miguel, Azoren - Ribeira dos Caldeirões

#7 Ontdek de vele watervallen van São Miguel

Het hele eiland São Miguel barst van de watervallen. Typ op een willekeurige plek op het eiland ‘cascata’ in op Google Maps en er is er altijd wel een in de buurt. Sommige watervallen, zoals de eerder genoemde watervallen van Caldeira Velha en Ribeira dos Caldeirões, zijn gemakkelijk te bereiken. Er zijn op São Miguel ook een aantal mooie watervallen waarvoor je iets meer moeite moet doen. Wil je graag een mooie hike maken? Wandel dan naar de waterval Salto do Cabrito of Salto do Prego. Beide routes zijn ongeveer 8 kilometer lang.

Doen op São Miguel, Azoren - waterval Ribeira dos Caldeirões

#8 Drink een kopje thee bij Europa’s enige theeplantage Cha Gorreana

Het eiland São Miguel is de enige plek in Europa waar thee verbouwd wordt. Natuurlijk moet je tijdens je bezoek aan São Miguel minstens een kopje verse lokale thee geproefd hebben. Het beste kun je daarvoor Cha Gorreana bezoeken, de oudste theeplantage van het eiland, gelegen aan de noordkust. Je kunt deze plantage gratis bezoeken en de fabriek van binnen bekijken en een mooie wandeling maken door de theevelden. Heel bijzonder, want het voelt haast alsof je in Azië bent. In het bijbehorende café kun je gratis een kopje heerlijke thee van eigen bodem proeven en in het winkeltje kun je thee kopen voor thuis.

Eten en drinken op de Azoren - thee Drinken op de Azoren - theevelden Drinken op de Azoren - thee Cha Gorreana

#9 Bezoek de ananasplantages

Je vindt op de Azoren niet alleen de enige theeplantage van Europa. Dit is ook de enige plek in Europa waar ananassen worden gekweekt. Op São Miguel zijn verschillende lokale ananasplantages die je kunt bezoeken. Heel bijzonder om te zien hoe de ananassen hier groeien. Omdat het op São Miguel gedurende het jaar niet zo warm is als bijvoorbeeld in Zuid-Amerika, duurt het zo’n 2 tot 2,5 jaar voor ze de ananassen kunnen oogsten. Tegenwoordig worden ze daarom ook vrijwel niet meer geëxporteerd naar andere landen. Ik heb nog nooit zo’n lekkere ananas op als op São Miguel. Er zijn op São Miguel maar liefst drie plantages die je kunt bezoeken. Vanuit het centrum van Ponta Delgada wandel je gemakkelijk naar de Plantação de Ananás dos Açores. Iets verderop vind je ook de wat grotere plantages van Santo António en A Arruda.

Doen op São Miguel, Azoren - Ananasplantage
Doen op São Miguel, Azoren - Ananasplantage
Eten op de Azoren - Ananasplantage

#10 Wandel en zwem in Parque Terra Nosta

Parque Terra Nostra is een grote botanische tuin van meer dan 200 jaar oud. De tuin is gelegen in de Furnas Vallei en je vind hier één van de grootste warmwaterbronnen van Europa. Dit thermische bad met oranje-bruin water heeft een heerlijke temperatuur van tussen de 35 en 40 °C. De mineralen in dit water hebben een heilzame werking, maar houd er rekening mee dat je zelf ook wat bruin of oranje uit het water kunt komen. Naast dit grote bad zijn er ook twee wat kleinere baden in het park. Ook als je niet gaat zwemmen is een bezoek aan Terra Nostra nog steeds echt de moeite waard voor de botanische tuin. Door de vruchtbare vulkanische bodem groeien er planten en bloemen van over de hele wereld. Je kunt hier prachtig wandelen en het voelt inderdaad als een kleine reis langs verschillende continenten, heel bijzonder. Entreetickets kosten €10 en kun je gewoon bij de ingang zelf kopen. Verblijf je in het Terra Nostra Garden Hotel dan is de entree gratis.

Tip: Parque Terra Nostra ligt middenin de stad en er zijn helaas geen parkeerplaatsen bij het park zelf. Ook is het overal eenrichtingsverkeer, waardoor je flink wat rondjes moet rijden om te kunnen parkeren. Ik raad je daarom aan om Rua das Areias in te rijden. Hier is voldoende plek om langs de kant van de weg te parkeren en vanaf hier wandel je zo naar het park.

Terra Nostra warmwaterbron
Doen op São Miguel, Azoren - Parque Terra Nostra
Doen op São Miguel, Azoren - Parque Terra Nostra
São Miguel - Parque Terra Nostra

#11 Bezoek Miradouro da Ponta do Sossego in Nordeste

Eén van de mooiste regio’s van São Miguel is Nordeste, ofwel het noordoosten. Hier heb je een aantal fantastische miradouros met uitzicht op de dramatische groene kliffen en de oceaan. Mijn favoriet is Miradouro da Ponta do Sossego. Om bij dit uitzichtpunt te komen wandel je door een botanische tuin vol kleurrijke bloemen. Via een trap kom je vervolgens uit bij een klein plein met een aantal vrij te gebruiken picknickplaatsen en barbecues. Vanaf dit plein heb je toegang tot een smalle pad over de kliffen dat omgeven wordt door kleurrijke bloemen en een fantastisch uitzicht biedt op de oceaan.

Tip: Bezoek Miradouro da Ponta do Sossego en de regio Nordeste tijdens de zonsopkomst. De zon komt aan deze kant van het eiland op, wat zorgt voor een prachtige gloed over de kliffen en de oceaan. Andere mooie uitzichtpunten in deze regio zijn Miradouro da Ponta da Madrugada en Miradouro da Vista dos Barcos. 

Doen op São Miguel, Azoren - Miradouro da Ponta do Sossego
Doen op São Miguel, Azoren - Miradouro da Ponta do Sossego
Doen op São Miguel, Azoren - Miradouro da Ponta do Sossego
Doen op São Miguel, Azoren - Miradouro da Ponta do Sossego
Doen op São Miguel, Azoren - Miradouro da Ponta do Sossego

#12 Bewonder het uitzicht bij Miradouro de Santa Iria

Een ander uitzichtpunt wat je niet mag missen is Miradouro de Santa Iria. Dit uitzichtpunt ligt in het noorden van het eiland, tussen de stad Ribeira Grande en de theeplantage Cha Gorreana. Je kunt deze miradouro gemakkelijk met de auto bereiken en bij het uitzichtpunt ligt ook een parkeerterrein. Je hebt vanaf Miradouro de Santa Iria een panoramisch uitzicht van 270 graden op de prachtige noordkust van São Miguel. Maak hier dus zeker even een tussenstop wanneer je het noorden van het eiland verkent.

Doen op São Miguel, Azoren - Miradouro de Santa IriaDoen op São Miguel, Azoren - Miradouro de Santa IriaDoen op São Miguel, Azoren - Miradouro de Santa Iria

#13 Ontdek de stomende geisers van de Caldeiras van Furnas

Het plaatsje Furnas is één van de meest bijzondere plekken op São Miguel. De aarde rondom Furnas is nog steeds actief en je ziet dan ook op verschillende plekken water borrelen of stoom uit de grond komen. De beste plek om deze stoom te bekijken is bij de Caldeiras das Furnas, bij het meer Lagoa das Furnas. Hier zie je de stoom letterlijk uit de grond komen. In de hete grond wordt Cozido das Furnas bereid, een stoofpot die onder de grond gekookt wordt.  Aan de andere kant van Furnas liggen de Caldeiras Vulcânicas. Deze liggen echt vlakbij het stadje zelf en vooral het helderblauw borrelende meertje is heel indrukwekkend om te zien. 

Tip: Boek een avondtour naar Furnas. Hierbij bezoek je eerst de indrukwekkende Caldeiras das Furnas, waarna je geniet van de traditionele Cozido das Furnas. Je sluit de avond af met een bezoek aan de therapeutische warmwaterbronnen van Furnas. 

Eten op de Azoren - Caldeiras das FurnasDoen op São Miguel, Azoren - Caldeiras Vulcanas

#14 Relax op Praia da Santa Bárbara

Ondanks dat São Miguel geen echte strandbestemming is, zijn er wel degelijk mooie stranden te vinden op het eiland. Mijn favoriet was Praia da Santa Bárbara. Dit strand ligt bij Ribeira Grande, op de hoofdstad Ponta Delgada na de grootste stad van het eiland. Praia da Santa Bárbara is prachtig gelegen in een groene baai en door de hoge golven is het erg populair onder surfers. Het is een heerlijke plek om een middagje te relaxen en te kijken naar de vele windsurfers. Voor een lekkere lunch, diner of snack met uitzicht op het strand kan ik TukáTulá Beach Bar van harte aanbevelen.

São Miguel - Praia de Santa Barbara São Miguel - Praia de Santa BarbaraSão Miguel - TukaTula Beach Bar São Miguel - TukaTula Beach Bar

#15 Bewonder de rotsen bij het zwarte strand Praia dos Mosteiros

Een ander stand wat je niet mag missen op São Miguel is Praia dos Mosteiros. Dit is een vulkanisch strand met zwart zand aan de westkust van São Miguel. Vanaf dit strand heb je ook een goed zicht op de grote en unieke rotsen die hier in de zee staan. Praia dos Mosteiros is één van de mooiste plekken van São Miguel voor het bekijken van de zonsondergang.

São Miguel - Praia dos Mosteiros São Miguel - Praia dos Mosteiros

#16 Ontdek de hoofdstad Ponta Delgada

Je komt natuurlijk naar de Azoren voor de prachtige natuur, maar een middagje struinen door het sfeervolle oude centrum van de hoofdstad Ponta Delgada is ook zeker de moeite waard. Bezoek bijvoorbeeld de lokale markt, wandel langs de streetfood kraampjes aan de haven of ontdek de prachtige botanische tuin Jardim Botânico António Borges die gratis te bezoeken is. Bewonder ook zeker de Portas de Cidade, de toegangspoorten van de stad en hét symbool van Ponta Delgada. Heb je nog iets nodig? Bezoek dan Parque Atlantico, de enige shopping mall van de Azoren. Hier is ook een fijn food court gevestigd met een uitgebreid aanbod.

Ponta Delgada - São Miguel, Azoren Ponta Delgada - São Miguel, Azoren

#17 Proef de lekkerste lokale specialiteiten van de Azoren

Door hun unieke ligging en klimaat hebben de Azoren veel eigen lokale specialiteiten qua eten en drinken. Naast thee en ananas vind je hier onder andere heerlijke lokale passievrucht, kazen en ijs. De leukste manier om het eten op de Azoren te ontdekken is met een food tour in de hoofdstad Ponta Delgada. In 3,5 uur word je door een gids meegenomen naar de beste restaurants, markten en delicatessenwinkels van de stad. Onderweg mag je uiteraard alles proeven en je krijgt meteen een goed beeld van de stad. Je wandelt niet alleen langs de belangrijkste bezienswaardigheden, maar de gids neemt je ook mee naar de meer verborgen plekken van Ponta Delgada. Absoluut een aanrader om in korte tijd Ponta Delgada te zien en het lekkerste lokale eten en drinken van de Azoren te proeven!

Eten op de Azoren - Kaas - O Rei dos Queijos Eten op de Azoren - Quinta dos Acores ijs

#18 Picknick op de meest fantastische picknickplekken

Eén van de dingen die me het meest is opgevallen aan São Miguel is de enorme hoeveelheid picknickplekken op het eiland. Letterlijk overal waar je rijd, zie je langs de weg wel een aantal picknickplaatsen, de één in een prachtig bos en de ander recht aan de kust met een fantastisch uitzicht over de oceaan. Ook bij de verschillende bezienswaardigheden zijn altijd wel picknickplekken te vinden. Doe als de locals doen en koop voordat je op pad gaat wat bolos lêvedo (traditionele zachte en zoete broodjes), wat lokale kaas en vers fruit en geniet van een heerlijke picknick op de mooiste plekken van het eiland.

Doen op São Miguel, Azoren - Miradouro da Ponta do SossegoDoen op São Miguel, Azoren - Picknickplaats Doen op São Miguel, Azoren - Picknickplek

#19 Beklim de trappen van Ermida de Nossa Senhora da Paz

Een bezoek brengen aan de kapel Ermida de Nossa Senhora da Paz is iets wat je zeker moet doen op São Miguel. Deze kapel bereik je via sierlijke trappen die versierd zijn met typisch Portugese azulejos (blauw-witte tegeltjes) en omgeven zijn door hortensia’s en andere planten en bloemen. De kapel zelf is niet per se heel bijzonder, maar eenmaal boven word je getrakteerd op een een geweldig uitzicht over de stad Vila Franca do Campo en de kust.

Tip: Als je toch in Vila Franco do Campo bent, stop dan zeker even bij de Queijadas do Morgado fabriek. In het bijbehorende café kun je verse Queijadas da Vila proeven, hét gebakje van de Azoren. Deze lekkernij is het beste te omschrijving als een kruising tussen de beroemde pastéis de nata die je op het vasteland van Portugal veel ziet en een boterkoek zoals we die in Nederland kennen, maar dan met een flinke laag poedersuiker. Ook de koekjes met passievrucht zijn een aanrader.

Doen op São Miguel, Azoren - Ermida de Nossa Senhora da Paz Doen op São Miguel, Azoren - Ermida de Nossa Senhora da Paz

#20 Ontdek het beschermde natuurreservaat Ilhéu de Vila Franca do Campo

Op iets meer dan een kilometer van Vila Franco do Campo ligt het kleine eiland Ilhéu de Vila Franca do Campo. Dit onbewoonde eiland is ontstaan door een gezonken vulkaan en is tegenwoordig een bescherm natuurreservaat. Extra bijzonder is de vorm van dit eiland: de rotsen liggen als een cirkel rondom de ronde krater die gevuld is met helder turquoise water. Per dag worden er slechts 400 bezoekers toegelaten op het eiland, dus reserveer je excursie op tijd wanneer je Ilhéu de Vila Franca do Campo wil bezoeken. Je kunt het eiland rond varen met een boot of kajak, maar het heldere water is ook erg populair om in te snorkelen of duiken. 

Hoeveel dagen op São Miguel?

Wij verbleven zelf een week op São Miguel en ik vond dit perfect om het eiland rustig te verkennen. Ik raad je aan om minimaal 5 dagen uit trekken om het hele eiland te zien. Ben je nog op zoek naar een handige planning om de mooiste plekken en bezienswaardigheden van het eiland te zien? Ik deel de ultieme route door São Miguel in 5 dagen, zodat je alle hoogtepunten van dit mooie eiland kunt zien. Bekijk mijn planning voor São Miguel in 5 dagen, inclusief tips als je korter of langer op het eiland verblijft.

Lagoa do Fogo - São Miguel, Azoren

Ook naar de Azoren?

Rechtstreeks naar São Miguel

Vanaf Nederland zijn TUI Fly en Transavia de enige aanbieders die rechtstreeks op de Azoren vliegen. De totale vliegtijd bedraagt slechts 4,5 uur. Op de heenweg wordt er vaak een korte stop gemaakt op het eiland Terceira, waardoor je deze eilanden gemakkelijk kunt combineren.

Combineer de Azoren met Lissabon of Porto

Alle andere maatschappijen die naar de Azoren vliegen, zoals TAP Air Portugal of Ryanair, hebben een tussenstop in Lissabon of Porto. Je kunt er daardoor ook voor kiezen om voorafgaand of na je reis naar de Azoren nog een paar dagen in Lissabon of Porto door te brengen. Beide steden zijn fantastisch en deze vliegtickets met een tussenstop zijn vaak een stuk goedkoper dan rechtstreeks vliegen.

Wat te doen in Lissabon

Vervoer op São Miguel

Om de mooiste plekken van São Miguel te verkennen, zou ik je echt aanraden om een auto te huren. Wij boeken onze huurauto’s op reis altijd via Sunny Cars, omdat bij hen de autohuur all-in is, wat betekent dat je ter plekke geen verzekeringen meer hoeft af te sluiten en in geval van schade perfect verzekerd bent en zelfs geen eigen risico betaalt. Ik raad je aan om je huurauto op São Miguel op tijd te boeken, aangezien het aanbod redelijk beperkt is. Bij Sunny Cars kun je tot 1 uur van tevoren je huurauto kosteloos omboeken of annuleren.

Vervoer op de Azoren

Tours op São Miguel

Heb je geen huurauto? Dan zijn er gelukkig genoeg manieren om toch de hoogtepunten van São Miguel te zien. Er worden namelijk veel goede tours aangeboden op dit eiland. Met deze tours kun je vrijwel alle plekken uit dit artikel zien. Bij de dagtour naar het westen van São Miguel bezoek je onder andere Sete Cidades, Praia dos Mosteiros Lagoa do Fogo, Caldeira Velha, Ribeira Grande en de ananasplantage. Bij een dagtour naar het oosten breng je een bezoek aan onder andere Furnas, Miradouro de Santa Iria, Nationaal Park Ribeira dos Caldeirões en de regio Nordeste. De tours zitten goed in elkaar en zijn ook nog eens erg betaalbaar voor een compleet gevulde dag inclusief lunch.

Doen op São Miguel, Azoren - Miradouro da Ponta do Sossego

Verblijf op São Miguel

Ik raad je aan om minstens 5 dagen door te brengen op São Miguel om alle hoogtepunten van het eiland te zien. Zelf verbleven we hier een volle week en ik vond dat eigenlijk perfect. De hoofdstad Ponta Delgada is een fijne uitvalsbasis tot het eiland, maar het is ook leuk om een paar nachten in een kleiner plaatsje door te brengen, bijvoorbeeld in Furnas of het dorpje Sete Cidades. Ook zijn er verschillende mooie kustplaatsjes en unieke accommodaties te vinden op São Miguel. Er is letterlijk voor ieder wat wils. Wij hebben de tien mooiste plekken om te overnachten op São Miguel voor je op een rijtje gezet.

Verblijf op de Azoren

Complete pakketreizen naar São Miguel

Ondanks dat de Azoren nog geen heel drukbezochte bestemming zijn, zijn er steeds meer aanbieders die voordelige pakketreizen naar de Azoren aanbieden. Het voordeel hiervan is dat je vlucht en accommodatie (en in sommige gevallen zelfs je huurauto) inclusief zijn en dat er vaak voordelige aanbiedingen zijn. Tot slot heb je met een reisorganisatie altijd de garantie dat je thuiskomt, mocht er iets gebeuren.

TUI

Fijne en voordelige accommodaties, inclusief directe vlucht naar de Azoren met TUI Fly.

Meer informatie

Eliza was here

Unieke en kleinschalige accommodaties op de Azoren inclusief vlucht en huurauto.

Meer informatie

Voja Travel

Kleinschalige reisorganisatie gespecialiseerd in reizen naar de Azoren.

Meer informatie

Sunweb

Groot aanbod voordelige accommodaties inclusief vlucht.

Meer informatie

Caldeira Velha - tips om mee te nemen

Eilandhoppen op de Azoren

Naast São Miguel bestaan de Azoren uit nog 8 andere prachtige eilanden. Doordat de eilanden relatief dichtbij elkaar liggen, kun je hier perfect eilandhoppen. Verschillende organisaties bieden een individuele rondreis op de Azoren aan.

Voja Travel

Voja is een kleinschalige reisorganisatie, gespecialiseerd in reizen naar de Azoren. Je boekt hier mooie, op maat gemaakte, individuele rondreizen.

Meer informatie

Sunweb

Voordelige Fly & Drives om de eilanden van de Azoren op eigen gelegenheid te ontdekken.

Meer informatie

Sete Cidades - Miradouro da Vista do Rei

De Azoren met kinderen

De Azoren is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt voor een vakantie met kinderen. Toch vond ik São Miguel een perfecte bestemming voor een gevarieerde en unieke vakantie met onze dochters van 3 en 1. Het eiland is relatief klein en goed begaanbaar, dus alle bezienswaardigheden zijn maximaal een uurtje rijden. Het eiland is ook heel kindvriendelijk: in elk restaurant waren er wel kinderstoelen, er zijn veel speeltuinen en picknickplaatsen en er is van alles te zien en te doen voor kinderen.

Doen op São Miguel, Azoren - Ribeira dos Caldeirões-3

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *