Natural History Museum in Londen

Bezienswaardigheden in Londen: het ultieme overzicht vol tips

Home / Engeland / Londen / Bezienswaardigheden in Londen: het ultieme overzicht vol tips

Het barst natuurlijk van de mooie bezienswaardigheden in Londen. Ondertussen ben ik al meer dan 5 keer naar Londen geweest en nog steeds heb ik het gevoel dat er nog zo veel meer te zien en te doen is in de Britse hoofdstad. Gelukkig kan ik je na al deze bezoekjes wel heel goed vertellen wat de bezienswaardigheden in Londen zijn die je niet mag overslaan. Toegegeven, je zal niet alles in één stedentrip kunnen bewonderen, maar dat lijkt mij een heel mooie reden om snel een vervolgtrip in te plannen. Kijk mee naar de leukste bezienswaardigheden in Londen!

Markten in Londen

Eén van de allerleukste dingen aan Londen vind ik de hoeveelheid markten die er dagelijks plaatsvinden. Elke dag zijn er op meerdere plekken in de stad markten te vinden. Het leuke aan de Londense markten is dat ze vaak heel gevarieerd zijn. Ik vind het bezoeken van markten een fijne gratis activiteit waar je veel over de stad en haar inwoners leert. Daarnaast is het eten bij de vele eetkraampjes meestal goddelijk lekker. Eén van de beste tips voor Londen die ik je kan geven is dan ook om zeker één of twee markten mee te pakken tijdens je stedentrip. Daar ga je geen spijt van krijgen, beloofd! Ik licht hieronder mijn drie favoriete markten uit. Kijk in dit artikel voor het complete overzicht van markten in Londen.

Portobello Road Market

Portobello Road Market in Notting Hill is zonder twijfel mijn favoriete markt in Londen. Elke dag van de week is er een markt in deze straat, maar op zaterdag en zondag is deze het grootst. Twee kilometer lang struinen langs kramen vol antiek, kleding, lekker eten, souvenirs en andere hebbedingen, genieten! Daarnaast is de wijk Notting Hill ook een plaatje om te zien. Het is een aanrader om na je bezoek aan de markt ook de wijk nog even in te gaan. 

Portobello Road MarketPortobello Road Market

Old Spitalfields Market

In het wat alternatieve maar hippe Shoreditch vind je de Old Spitalfields Market. Een grote overdekte markthal waar je dagelijks kunt shoppen voor unieke spulletjes. De markt in de Old Spitalfields Market doet mij altijd denken aan een Swan Market: veel kleine ondernemers die hun eigen producten proberen te verkopen. Daarnaast barst de markthal, en het gebied daarbuiten, van de toffe eettentjes. Hierdoor is het er tijdens lunchtijd enorm druk. Als je daar niet op zit te wachten kun je beter vroeg in de ochtend of juist halverwege de middag gaan. 

Old Spitafieds Market

Camden Market

Als er één markt in Londen is waar je je ogen uitkijkt, is het wel Camden Market. Hier struin je van hal naar hal door de meest gekke spullen en winkels. Camden Market is de meest alternatieve markt uit dit rijtje en de sfeer is er uniek. Naast de winkels bomvol met allerhande spullen kun je hier, uiteraard, ook terecht voor een hapje en een drankje. In totaal zijn er meer dan 1000 winkels en eetgelegenheden te vinden in Camden Market. Mocht je op zoek zijn naar souvenirs, dan kan ik wel beloven dat je ze hier gaat vinden. 

Camden TownCamden Town

Bekende gebouwen in Londen

Er zijn natuurlijk een flink aantal bekende gebouwen in Londen die je zeker gezien moet hebben als je de stad bezoekt. Houd er wel rekening mee dat het vooral bij de bezienswaardigheden in the City of London heel druk is. Iedereen wil natuurlijk de Big Ben, Palace of Westminster en St. Paul’s zien. Niet erg, maar als het enigszins lukt, raad ik je aan om je bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden in Londen niet in het weekend te plannen. 

Big Ben

Eén van de meest bekende gebouwen in Londen is natuurlijk de Big Ben. Veel mensen denken dat de hele klokkentoren de Big Ben is, maar eigenlijk slaat de naam alleen op de klok ín de toren horende bij het Palace of Westminster. De toren zelf is ter ere van het diamanten regeringsjubileum van koningin Elisabeth in 2012 omgedoopt tot de Elisabeth Tower. Wil je de klok horen luiden? Zorg dan dat je op het hele uur in de buurt bent. 

Big Ben

Houses of Parliament/Palace of Westminster

Ik noemde het hierboven al even: de Big Ben is onderdeel van Palace of Westminster, het immens grote gebouw aan de rivier de Thames wat je ongetwijfeld kent uit films, series en het nieuws. Palace of Westminster wordt ook wel het Houses of Parliament genoemd omdat dit de plek is waar het Britse parlement zetelt. Houses of Parliament heeft maar liefst 1000 kamers en meer dan 3 kilometer aan gangen. Je kunt het Houses of Parliament alleen onder begeleiding van een gids bezoeken. Ik raad je aan om je tickets hiervoor van tevoren te boeken zodat je niet in een ellelange rij hoeft te gaan staan.

House of Parliament in Londen

Westminster Abbey

Letterlijk om de hoek van het House of Parliament en de Big ben staat Westminster Abbey, één van de bekendste gebouwen van Londen en misschien wel van de wereld. In deze kerk vinden namelijk al eeuwen de kroningen en begrafenissen van het koninklijk huis plaats. Daarnaast is dit ook de plek waar kerkelijke huwelijke van leden van de koninklijke familie voltrokken worden. Het laatste koninklijke huwelijk wat hier voltrokken is, was dat van prins William en Kate. Ook zonder grootste gebeurtenissen is Westminster Abbey de moeite van een bezoek waard. De prachtige gevel, de twee torens en het enorme schip binnenin maken Westminster Abbey één van de mooiste bezienswaardigheden van Londen.

Westminster Abbey

The Shard 

Sinds een jaar of tien is The Shard één van de bekendste gebouwen van Londen. De meningen over The Shard, oftewel de Scherf, zijn verdeeld: de een vind het een architectonisch hoogstandje, terwijl het voor de ander een doorn in het oog is. Hoe dan ook, je kunt The Shard met zijn 310 meter absoluut niet missen als je in de binnenstad van Londen bent. Het zal je niet verbazen dat je vanaf hier een fantastisch uitzicht over Londen hebt. Er zijn twee manieren waarop je The Shard kunt bezoeken. Je kunt een ticket kopen waarmee je naar het uitzichtpunt in de top van het gebouw kunt. Deze bestel je hier. Daarnaast is het ook mogelijk om wat te eten en te drinken.  Bij Aqua Shard, een restaurant gevestigd op de 31e verdieping, kun je ook alleen een drankje doen. In dat geval hoef je geen ticket te kopen en kun je het uitzicht bewonderen onder het genot van een drankje. Lees hier meer over Aqua Shard.

Bezienswaardigheden in Londen The Shard

St. Paul’s Cathedral

Qua uiterlijk doet St. Paul’s Cathedral denken aan de Sint Pieter in Vaticaanstad. De enorme koepel, de statige voorkant en het immens grote schip, het lijkt echt op elkaar. De originele St. Paul’s Cathedral werd 1400 jaar geleden gebouwd op wat toentertijd het hoogte punt van de stad was. In de zeventiende eeuw brandde een deel van de kathedraal af en toen is besloten om een volledig nieuwe kathedraal te bouwen. Je kunt St. Paul’s maandag t/m zaterdag bezoeken. Gemiddeld ben je als bezoeker zo’n 2 uur binnen. Vergeet ook niet de koepel te beklimmen voor een fantastisch uitzicht over Londen. Wil je niet in de rij staan voor een kaartje, bestel je ticket voor St. Paul’s dan alvast online. Tip: bewonder St. Paul’s vanaf de Millennium Bridge voor het mooiste uitzicht.

St. Paul's Cathedral gezien vanaf de Millennium Bridge

Buckingham Palace

Buckingham Palace is de officiële woning van de Britse monarch. Het is een immens groot gebouw gelegen precies tussen Hyde Park en Houses of Parliament en het is met recht één van de bekendste gebouwen van Londen. Ben je benieuwd of de koningin aanwezig is? Kijk dan of de Union Jack, de Britse vlag, uithangt. Is dit het geval, dan is de koningin niet aanwezig in Buckingham Palace. De belangrijkste reden waarom bezoekers naar het paleis komen is voor de wisseling van de wacht.  Elke dag om 11.00u vindt deze plaats voor Buckingham Palace. In de wintermaanden gebeurt dit om de dag. De ceremonie duurt maar liefst 45 minuten waarbij de Gardekapel van de Koningin zorgt voor muzikale begeleiding. De wisseling van de wacht vindt ook dagelijks plaats bij de Tower of London, St. James’s Palace en Windsor Castle. 

Er zijn verschillende interessante tours naar Buckingham Palace te doen.

Bezienswaardigheden in Londen, Buckingham Palace

Tower of London

De eerste keer dat ik Londen bezocht, was ik enigszins in verwarring gebracht toen ik de Tower of Londen zag. Ik was ervan uit gegaan dat het ook echt een toren zou zijn en was daar ook naar op zoek. Ter plaatse bleek de Tower of Londen echter geen toren te zijn, maar een gebouwencomplex wat stamt uit de elfde eeuw. Het bouwwerk heeft dienst gedaan als koninklijk paleis, gevangenis, fort, garnizoen, arsenaal en museum. Dit laatste is het op dit moment nog steeds want in de Tower of Londen liggen de kroon en andere koninklijke juwelen tentoongesteld. Wil jij de kroonjuwelen in het echt bewonderen?

Tower of London

Tower Bridge

De Tower Bridge ligt naast de Tower of Londen en daar dankt de brug dan ook haar naam aan.  Voor mij is de Tower Bridge één van de iconen waar ik aan denk als ik Londen hoor. Je kunt met de Tower Bridge Exposition over de brug wandelen en de Tower Bridge experience beleven. Het hoogtepunt van deze wandeling is toch wel het stuk waarbij je over glas loopt en het water onder je ziet stromen. Wil je het glazen voetpad en de expositie bezoeken? Dan bestel je hier tickets voor de Tower Bridge. Je kunt ook gratis over de Tower Bridge wandelen. In dat geval loop je over het voetpad naast de autoweg in plaats van over het hoger gelegen deel. 

tower bridge gezien vanaf de theems

The Gherkin

De afgelopen jaren zijn er flink wat bijzondere gebouwen aan de skyline van Londen herrezen en The Gherkin, in het Nederlands ‘de augurk’, moet toch wel één van de opvallendste zijn. Met zijn eivormige voorkomen en zijn hoogte van 180 meter kun je The Gherkin niet over het hoofd zien als je in downtown Londen bent. Er is helaas geen panoramisch terras of een verdieping waar je tegen betaling naartoe kunt zoals bij The Shard. Gelukkig zitten er wel een bar en restaurant in het gebouw en vanaf daar geniet je van een prachtig uitzicht over Londen.  Je reserveert hier een tafel voor Helix Restaurant.

The Gherkin in Londen

Sky Garden

De Sky Garden is een enorme glazen koepel op de bovenste verdieping van de wolkenkrabber 20 Fenchurch Street. In deze koepel, die op 155 meter hoogte ligt, is een grote exotische tuin gebouwd. Je hebt hier een geweldig en uniek 360 graden uitzicht over de stad terwijl je omgeven wordt door de mooiste bloemen en planten. De entree voor de Sky Garden is bovendien helemaal gratis. Er zijn echter maar een beperkt aantal tickets per dag beschikbaar. Je kunt deze tickets via de website van de Sky Garden vanaf drie weken van tevoren bestellen. Zijn er geen tickets meer beschikbaar in de periode waarin jij in Londen bent? Dan kun je ook een reservering maken in één van de restaurants of bars van de Sky Garden. Je mag dan alsnog gratis naar binnen, maar je zult dus wel iets te eten of drinken moeten bestellen.
 

Favoriete plekken in Londen - Londen Skygarden

Millennium Bridge

Vooruit, de Millennium Bridge is natuurlijk geen gebouw, maar alsnog vind ik dat deze brug wel in dit rijtje met bekende gebouwen in Londen thuishoort. Deze Millennium Bridge is in korte tijd namelijk één van de grootste trekpleisters van de stad geworden en een deel van zijn succes komt door de Harry Potter film waarin deze in een beginscène een prominente rol heeft. Daarnaast heb je vanaf de Millennium Bridge een prachtig uitzicht op de St. Paul’s Cathedral.

Millennium Bridge in Londen

Parken in Londen

In Londen liggen tal van mooie parken. De bekendste parken in Londen behoren tot de Royal Gardens, tuinen of parken die ooit aangelegd zijn voor recreatief gebruik door de koninklijke familie. Doordat Londen steeds verder verstedelijkte, zijn de parken op een gegeven moment opengesteld voor iedereen. Gelukkig maar, want de Royal Gardens zijn absoluut de mooiste parken van Londen. In totaal zijn er nog acht Royal Gardens te vinden in Londen, die ik hieronder verder zal uitlichten.

Hyde Park

Als je Londen bezoekt, is het bijna onmogelijk om Hyde Park te missen. Deze Royal Garden ligt namelijk in hartje Londen en is omgeven door een aantal van de populairste wijken en bezienswaardigheden. Met links van het park Notting Hill en rechts van het park Oxford Street, de bekendste winkelstraat van de stad, vormt het park een mooi rustpunt tussen alle drukte. Je wandelt in een half uur van Notting Hill naar de Marble Arch, het begin van Oxford Street, en persoonlijk vind ik dat echt een heel leuke manier om je door de stad te verplaatsen. Op deze route loop je ook door Kensington Gardens, een park wat natuurlijk overloopt in Hyde Park.

Hyde Park in Londen

Kensington Gardens

Kensington Gardens liggen ten westen van Hyde Park en er is geen duidelijke overgang tussen beide parken. Aan de rand van Kensington Gardens staat Kensington Palace, een koninklijk verblijf. Ik moet bekennen dat ik me er tijdens wandelingen door Hyde Park nooit van bewust was dat ik ook door Kensington Gardens liep. De parken zijn in dezelfde stijl en vloeien daardoor dus echt in elkaar over. 

Kensington Gardens in Londen

Greenwich Park

Greenwich Park stamt uit het midden van de vijftiende eeuw en is daarmee het oudste Royal Park van Londen. Middenin het park ligt sterrenwacht Royal Observatory en hierdoorheen loopt de Greenwich meridiaan. Inderdaad, de meridiaan die nog steeds leidend is voor het bepalen van de tijd overal ter wereld. In Greenwich Park vind je kruidentuinen, enorme grasvelden waar het in de zomer vol ligt met zonnende locals, een meer, een cricket veld en het National Maritime museum. Greenwich Park ligt op zo’n 45 minuten rijden met de metro vanaf downtown Londen, dus het is geen park waar je toevallig langs loopt. Ik zou je dan ook aanraden om je bezoek aan Greenwich Park te combineren met de markt in Greenwich.

Greenwich Park in Londen

Green Park

Als je vanuit Hyde Park de weg oversteekt, loop je zo Green Park in. Green Park is een stuk kleiner dan Hyde Park, maar met zijn statige lanen omzoomd door oude bomen is het minstens zo mooi. Dit park doet echt koninklijk aan en dat is niet zo gek: aan de oostkant van Green Park ligt Buckingham Palace, de residentie van de Britse vorstin. 

St. James’s Park

In centraal Londen barst het van de Royal Gardens die in elkaar overlopen. Aan de andere kant van Buckingham Palace begint namelijk St. James’s Park. Als je wilt kun je via Kensington Gardens door Hyde Park wandelen, daarna door Green Park en vervolgens de route afsluiten met St. James’s Park. In totaal is deze route zo’n 5 kilometer en dit maakt het een heerlijke wandeling door hartje Londen. Als je St. James’s Park uitloopt, sta je zo ongeveer voor de Big Ben en heb je uitzicht op de London Eye, het beroemde reuzenrad op de kade van de Thames. 

Regent’s Park

Regent’s Park is met een oppervlakte van 2 vierkante kilometer één van de grotere parken in Londen. Het ligt in een chiquer deel van de stad en in de zomer komen locals hier massaal naartoe om te zonnebaden en te picknicken op één van de vele grasvelden die het park rijk is. Net achter Regent’s Park ligt Primrose Hill vanaf waar je perfect uitzicht hebt op Westminster en de wijk the City of London. Verder bevindt de London Zoo zich in het park. 

Regent's Park in Londen

Richmond Park

Het grootste park van Londen is Richmond Park. Het ligt ten zuidenwesten van centraal Londen en het kost wel wat moeite om er te komen.  Mocht je in de buurt zijn dan is Richmond Park wel de moeite van een bezoekje waard. Het is bijna 10 km2 groot en het is het grootste ommuurde stadspark van Europa. Vroeger was het het privé jachtgebied van het koningshuis en op dit moment leven er nog steeds zo’n 650 edelherten en damherten in Richmond Park. Met een beetje geluk spot je dus herten middenin Londen, heel bijzonder!

Richmond Park in Londen

Bushy Park

Eén van de minder bekende Royal Gardens is Bushy Park. Dat is ook niet gek. Bushy Park ligt enorm zuidelijk, zelfs nog onder Richmond Park, in een gedeelte van Londen waar je als toerist niet gauw komt. Ik zou er niet speciaal voor naar Zuid-Londen afreizen, maar als je in de buurt bent is het een mooi park om te bezoeken. Met een oppervlakte van 4400 m2 kun je hier heerlijk een middag doorheen dwalen.

Wijken in Londen

Het leuke aan Londen is dat elke wijk zijn eigen identiteit heeft. In sommige wijken hoef je niet eens per se iets te gaan bewonderen: daar is het al leuk om gewoon een dagje rond te slenteren en wat te eten en te drinken. Ik schreef al een uitgebreid artikel over mijn favoriete wijken in Londen. Hieronder licht ik mijn drie favorieten uit.

Notting Hill

Al bij mijn eerste bezoek aan Londen werd ik verliefd op Notting Hill en en deze liefde is nooit over gegaan. Elke keer als ik de stad bezoek ga ik ook even naar Notting Hill. Lekker rondstruinen, shoppen op de Portobello Road Market en lunchen in één van de vele hippe zaakjes die de wijk rijk is. Meer weten? In dit artikel lees je al mijn tips specifiek voor Notting Hill. Wil je in korte tijd deze toffe wijk goed leren kennen dan is het een leuk idee om een 3 uur durende wandeltocht met gids te doen. Hij of zij laat je alle mooiste plekjes van de wijk zien en laat je de lekkerste hapjes bij lokale verkopers proeven. Aanrader!

Notting HillHofje in Notting Hill

Shoreditch

Shoreditch is qua sfeer totaal anders dan Notting Hill maar deze wijk is minstens net zo leuk. Waar Notting Hill duidelijk voor de upperclass is, is Shoreditch juist een plek voor iedereen. Je vindt hier veel alternatieve winkeltjes, grote (weekend) markten en talloze originele horecazaken. Daarnaast staat Shoreditch bekend om zijn street art. Het is een aanrader om onder begeleiding van een lokale gids de mooiste street art te ontdekken. Wil je meer tips? Lees hier ons uitgebreide artikel over Shoreditch.

ShoreditchShoreditch

Covent Garden

De laatste wijk die ik nog wil uitlichten in dit overzicht is Covent Garden. Toegegeven, het is er vrij toeristisch, maar ik vind dat niet erg. De sfeer is gemoedelijk en ook hier zijn talloze originele winkels en eetgelegenheden te vinden. Daarnaast ligt hier de Covent Garden Market, een markt gevestigd in een fantastisch mooie hal. Ik vind dit één van de mooiste markten van Londen en probeer hier altijd even naartoe te gaan tijdens mijn tripjes. Tip: sla het kleurrijke Neal’s Yard niet over als je in Covent Garden bent. Dit hoekje van de wijk is werkelijk prachtig om te zien.

Covent GardenCovent Garden

Musea in Londen

Ben je op zoek naar bezienswaardigheden in Londen die gratis zijn? Ga naar een museum! Vrijwel alle musea in Londen zijn gratis en aangezien er bijna 200 (!) musea in Londen te vinden zijn, is er echt voor elk wat wils. Bijna elk museum heeft wel een betaalde expositie maar daar hoef je niet per se naartoe. Als je wilt, kun je dus gewoon gratis naar binnen. Ideaal! Ik licht hieronder graag mijn favoriete musea uit. Kijk hier voor een compleet overzicht van alle musea in Londen. 

British Museum

Zelfs als je niet eens echt geïnteresseerd bent in alle schatten uit de oudheid die in het British Museum tentoongesteld staan, mag je dit museum eigenlijk niet overslaan. De architectuur van het British Museum is namelijk echt heel bijzonder. Ik ben zelf ondertussen al een keer of vier in dit museum geweest en ik durf wel toe te geven dat van al het moois wat ik hier gezien heb, ik de grote hal toch het meest indrukwekkend vind. Uiteraard is de collectie ook zeer de moeite waard. Er zijn unieke voorwerpen te bewonderen uit alle werelddelen en uit talloze landen en je kunt hier met gemak een dag ronddwalen. Het British Museum is zeker één van mijn favoriete gratis bezienswaardigheden in Londen. 

The British Museum

National Gallery

De National Gallery is hét museum voor schilderkunst uit de periode 1250 tot 1900. Het museum barst van de beroemde werken en het is mijn favoriete museum in Londen. Je bewondert hier werken van Van Gogh, Rembrandt, Titiaan, Monet, Michelangelo en vele andere wereldberoemde schilders. Echt een must see voor liefhebbers van werken van de oude meesters. Het museum ligt aan de noordkant van Trafalgar Square, één van de bekendste pleinen in Londen en je kunt het gebouw niet missen dankzij de grote koepel op het dak. 

National Gallery in Londen

Victoria and Albert Museum

Eén van de opvallendste dingen aan het Victoria and Albert Museum is dat de ingang zich in een metrostation bevindt. Ik vond het zo bijzonder dat je van het één op het andere moment van een drukke metrogang in een oase van rust terecht komt. Het museum zelf doet me qua collectie enorm denken aan The British Museum. Het Victoria and Albert Museum voelt wat knusser dan The British Museum, maar ook hier bewonder je voornamelijk objecten uit de oudheid. 

Natural History Museum

Ik denk dat het Natural History Museum het bekendste museum van Londen is. Vrijwel iedereen heeft wel eens een foto gezien van de grote hal met daarin het skelet van een walvis aan het plafond. In het Natural History Museum leer je alles over de natuur en de oudheid. Verwacht veel opgezette dieren, skeletten en replica’s van dinosaurussen. Vooral met kinderen is dit een museum wat je niet mag overslaan. Er zijn namelijk veel interactieve onderdelen en de communicatie is echt ingericht op jongere bezoekers. 

Natural History Museum in Londen

Sight Seeing in Londen

Zoals je ongetwijfeld hebt gemerkt is er echt ontzettend veel te zien en te doen in Londen. Zo veel zelfs, dat je onmogelijk in één of meerdere stedentrips alles kunt ontdekken. Omdat je waarschijnlijk maar beperkt de tijd hebt om Londen te ontdekken raad ik je aan om een sight seeing tour door Londen te doen. Op deze manier kun je heel veel zien in relatief weinig tijd. Er zijn verschillende mogelijkheden waar ik je graag meer over vertel. 

Hop on hop off bus

Toegegeven, het is zo ongeveer de meest toeristische activiteit die je kunt bedenken, maar eigenlijk ben ik best wel fan van de Hop on hop off bus in Londen. Zeker als je de stad voor het eerst bezoekt en weinig tijd hebt, wat eigenlijk altijd het geval is tijdens een eerste trip, is de Hop on hop off bus een uitkomst. Deze brengt je namelijk langs alle grote bezienswaardigheden, zowel in het centrum als daarbuiten. Omdat je ticket 24 uur geldig is kun je zo vaak in- en uitstappen als je zelf wilt. De bussen rijden de hele dag door en je hoeft niet langer dan een minuut of 10 te wachten op de volgende bus. Ideaal om de stad snel te leren kennen. 

Varen over de Thames

Rivier de Thames, ook wel de Theems in het Nederlands, meandert dwars door de binnenstad. Hierdoor heb je vanaf het water heel goed zicht op alle belangrijkste bezienswaardigheden van Londen. Een bootttochtje over de Thames duurt gemiddeld een uurtje en onderweg zie je de Tower Bridge, The Ghurkin, The Shard en talloze andere beroemde gebouwen. Op sommige boten vertelt een tourguide je over wat je ziet en op andere boten krijg je een headset op waarbij je via een bandje alle informatie krijgt. Hoe dan ook, een toffe manier om Londen beter te leren kennen.

Favoriete plekken in Londen - London Queens Walk SouthbankFavoriete plekken in Londen - London Queens Walk Southbank

Wandeltour door Londen

Zelf vind ik het altijd heel leuk om een stad te leren kennen onder begeleiding van een gids. Je leert op deze manier zo veel over de stad en in slechts een paar uur tijd ben je een heel stuk wijzer geworden. Er zijn talloze toffe wandelingen in Londen te doen en het is natuurlijk afhankelijk van welke wijk je wilt ontdekken welke wandeling bij je past. Als je voor het eerst in Londen bent, is een tour waarbij je ook een echte Britse afternoon tea doet in Westminster Abbey een leuke optie.

Covent Garden

Fietstocht met gids

De straten van Londen lenen zich prima voor een fietstocht. Je kunt ervoor kiezen om alleen een fiets te huren, maar nog leuker is het om met een gids op pad te gaan. Via Baja Bikes boek je een 3 uur durende fietstocht die je langs alle hoogtepunten van de stad voert. De gids is een Nederlander die in Londen woont dus er wordt gewoon Nederlands gesproken. Wel zo handig! Zeker als je weinig tijd in Londen hebt kan ik je een fietstocht aanraden.

Eten en drinken in Londen

Persoonlijk vind ik Londen een echte foodie heaven. Werkelijk elke keuken is hier vertegenwoordigd en de stad barst van de gave food markets. Elke dag van de week kun je wel ergens over een markt struinen waar eten centraal staat en qua restaurants en horecazaken heb je werkelijk keuze te over. Ik krijg er zelf in ieder geval altijd wat keuzestress van. Want hoe kun je nou kiezen tussen al deze verrukkelijke opties? Het moge duidelijk zijn: ik ben gek op Londen als food bestemming. In dit artikel lees je al onze tips voor goedkoop en lekker eten en drinken in Londen. Daarnaast schreven we ook een artikel over de beste food markets in Londen.

Eten in Londen

Accommodatie in Londen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Londen is geen goedkope stad om te verblijven. Toch is het zeker mogelijk om relatief goedkoop te overnachten in Londen. Het is echter wel een kwestie van goed zoeken en een beetje geluk hebben. Houd er in ieder geval rekening mee dat accommodaties in het weekend in het algemeen wat duurder zijn dan doordeweeks en dat de prijzen bijvoorbeeld rondom Kerst ook een stuk hoger liggen. Daarnaast scheelt het ook veel of je echt in hartje Londen wilt verblijven, bijvoorbeeld in The City of Covent Garden, of dat je wijken net daarbuiten verblijft. Persoonlijk vind ik die wijken vaak juist gezelliger en dankzij het zeer uitgebreide metronetwerk ben je alsnog snel op alle plekken in het centrum. Kijk hier voor fijne en betaalbare accommodaties in Londen.

Hotel in Londen

Onze tips voor accommodaties in Londen

Hotel Londen

Design hotel

Citizen M

Modern hotel in de hippe wijk Shoreditch met heerlijk dakterras. Gelegen op slechts 5 minuten van Liverpool Station.

Hotel Londen

Budget hotel

ibis Styles London Gloucester Road

Budget hotel in een prachtig Victoriaans pand in de centrale wijk Kensington. Om de hoek van het Natural History Museum.

Hotel Londen

Budget Hotel

The Z Hotel

The Z Hotel ligt middenin de gezellige wijk Covent Garden. In de directe omgeving zijn talloze winkels en horecazaken te vinden.

Alle bezienswaardigheden in Londen op de kaart

Ben je benieuwd waar alle bovengenoemde bezienswaardigheden in Londen op de kaart liggen? Hieronder zie je precies waar je alles kunt vinden. 

Het barst van de bezienswaardigheden in Londen en je zult meerdere bezoekjes nodig hebben om alles te kunnen zien en doen. Dit overzicht met bekende gebouwen in Londen, gratis bezienswaardigheden in Londen en andere tips helpt je hopelijk al een heel eind op weg! 

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

1 reactie op “Bezienswaardigheden in Londen: het ultieme overzicht vol tips”

  1. Nice! Ik kom de laatste tijd vaker dingen over London tegen; misschien is dit mijn teken om een trip naar London te boeken? :p

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven