Saint Dunstan

Mijn favoriete plekken in Londen (Kimber)

Home / Engeland / Londen / Mijn favoriete plekken in Londen (Kimber)

Een paar jaar geleden schreef Saskia een artikel over haar favoriete plekken in Londen. Het leek me ondertussen wel eens tijd voor mijn eigen lijstje met favorieten. Ik ben zo’n 5 keer in Londen geweest en ik laat je in dit artikel de plekken zien waar ik graag kom. Sommige ontdekte ik pas tijdens mijn laatste bezoek, andere zijn vaste nummers tijdens elke trip over het kanaal. Dit zijn in mijn favoriete plekken in Londen!

Portobello Road Market

Met stip bovenaan in dit lijstje staat Portobello Road en dan met name op zondag. Elke dag van de week is het markt in deze kleurrijke straat in hartje Notting Hill en op zondag is deze het grootst. Eten, kleding, snuisterijen, boeken, bedenk het, en de kans is groot dat het op Portobello Road Market verkocht wordt. Ik struinde in 2013 voor het eerst door deze straat en sindsdien is haar populariteit alleen maar gegroeid. Tegenwoordig kun je er over de koppen lopen en ik raad je dan ook echt aan om zo vroeg mogelijk te gaan. Ondanks de drukte is de charme en de sfeer goed bewaard gebleven en dus is en blijft dit één van mijn favoriete plekken in Londen. 

Portobello Road Market Portobello Road Market Portobello Road Market

Hummingbird Bakery

Ben je op de Portobello Road Market en hou je van zoetigheid, dan mag je een tussenstop bij de Hummingbird Bakery niet overslaan. Dit is zonder twijfel het beste cupcake winkeltje waar ik ooit geweest ben en de Hummingbird Bakery is echt een begrip in Londen en ver daarbuiten. Mijn favoriete cupcake blijft de red velvet met botercremè, maar heel eerlijk, er is geen foute keuze want alles smaakt even goddelijk. De bakkerij heeft meerdere kookboeken uitgebracht dus mocht je, net als ik, fan zijn van hun baksels, dan kun je ze altijd thuis (proberen) namaken. 

Saint Dunstan in the East Church Garden

De kerk Saint Dunstan dateert uit de 12e eeuw en werd verwoest in de Tweede Wereldoorlog. In de tussenliggende eeuwen liep het gebouw aardig wat schade op, werd het opgelapt, uitgebreid en uiteindelijk dus verwoest. De overblijfselen zijn niet gesloopt maar vormen nu het decor voor een sprookjesachtig parkje. Het meest bijzondere aan Saint Dunstan vind ik de locatie: gelegen tussen de London Bridge en de Tower of London in het hart van de stad. De ruïne is omgeven met moderne, strakke gebouwen en het contrast maakt dit echt een bijzonder plekje. Ik ontdekte Saint Dunstan pas tijdens mijn laatste bezoek en het regende echt pijpenstelen. Daardoor was er verder niemand, wat voor mij wel bijdroeg aan de ervaring. Hoe dan ook, een prachtig verborgen stukje Londen.

Leadenhall Market

Vlakbij Saint Dunstan ligt de Leadenhall Market en als onverholen Potterhead móest ik hier een kijkje gaan nemen. Waarom? Omdat de Leadenhall Market de ingang tot Diagon Alley, de beroemdste straat in de Harry Potterwereld, was in de eerste film. Omdat deze markthal middenin The City ligt is het met lunchtijd een enorme hotspot voor zakenlui. Toevallig was ik er aan het begin van de middag en ik moest wel even door alle strakke pakken heen kijken. Gelukkig valt de schoonheid van de Leadenhall Market niet te missen en ik kijk echt mijn ogen uit. Je kunt hier een biertje drinken of wat eten maar ik zou je aanraden om lekker rond te wandelen en op een goedkopere plek te eten. Borough Market ligt hier bijvoorbeeld vlakbij en zal een stuk betaalbaarder zijn.

Leadenhall Market Leadenhall Market

Shoreditch

Een wijk die Saskia als één van haar favorieten noemt en die ook in mijn lijstje niet mag ontbreken: Shoreditch. Hou je van anders-dan-anders, dan is dit de place to be. Shoreditch is een stuk ruwer maar ook zeker een stuk creatiever dan het centrum van Londen. Hier geen grote winkelketens maar kleine, individuele zaken. Ondertussen is de wijk echt ‘ontdekt’ en heeft bijvoorbeeld beroemd chef Ottolenghi hier ook een zaak geopend. Desalniettemin heeft Shoreditch nog steeds een heel eigen karakter en dat maakt dit zo’n toffe wijk. Kom op zaterdag of zondag als je de grote food market in Brick Lane wilt meemaken. Hou je niet van drukte dan zou ik je juiste aanraden om het weekend te mijden en om vroeg op de dag de wijk te verkennen. Lees hier meer tips voor Shoreditch.

Shoreditch Shoreditch Shoreditch

The National Gallery

Wist je dat in Londen vrijwel alle musea gratis zijn? Vaak zijn er wel tijdelijke exposities waar je voor betaalt, maar je hoeft deze niet per se te bezoeken. Hierdoor is een museumbezoek ontzettend laagdrempelig. Ik heb een aantal Londense musea bewonderd en ik ben vooral groot fan van The National Gallery. Grote namen als Van Gogh, Degas en Monet hangen hier gebroederlijk naast elkaar. Wereldberoemde werken, helemaal gratis te bewonderen. Ik blijf het fascinerend vinden. Vooral als je kijkt naar de entreeprijzen van gelijksoortige musea zoals Het Rijks en de Uffizi Gallery. Mocht je niet zo van de schilderkust zijn dan zijn The British Museum of The Natural History Museum aanraders. 

Covent Garden

Naast Shoreditch keer ik eigenlijk ook altijd terug naar de wijk Covent Garden. Het is er wat toeristischer en commerciëler maar dat geeft helemaal niets. Covent Garden Market is een grote, overdekte markthal waar je kunt eten en drinken maar ook kunt shoppen. Een prachtige plek om rond te wandelen. De wijk rondom de markt is minstens even leuk om te ontdekken. Kleine boetiekjes, originele winkels en restaurants bepalen het straatbeeld en je kunt hier heerlijk rondstruinen. Iets wat ik dus tijdens elk bezoek aan Londen doe.

Covent Garden Covent Garden

Londen is een geweldige stad voor een stedentrip. Ik weet zeker dat ik er de komende jaren nog regelmatig naar terug keer en dat ik dan mijn favoriete plekken dan ook weer ga bezoeken. Meer weten? Lees hier al onze tips voor Londen.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

1 reactie op “Mijn favoriete plekken in Londen (Kimber)”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven