Menu
Edinburgh / Schotland

Goedkoop en lekker eten in Edinburgh

Misschien geheel tegen de verwachtingen in, maar goedkoop en lekker eten in Edinburgh is echt niet zo moeilijk. Goedkoop is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van de pond-euro wisselkoers, maar op dit moment is deze voor ons heel gunstig. Lekker eten is ook niet moeilijk: Edinburgh barst van de leuke, moderne zaken.

 

David Bann

Bij toeval liepen we tijdens onze zoektocht naar een fijn restaurant langs David Bann. De zaak zat bomvol en na snel even googelen ontdekte ik dat dit één van de populairste vegetarische zaken van Edinburgh is. Aangezien ik geen vlees eet, wilde ik hier natuurlijk graag aanschuiven voor het diner. Er bleek nog precies één tafeltje vrij te zijn en we genoten dan ook van een heerlijke, originele, vegetarische maaltijd. Ook een aanrader voor mensen die wel vlees eten trouwens! Ik beloof je dat je het vlees echt niet mist.

David Bann, 56-58 St Mary’s St, Edinburgh

David Bann in Edinburgh David Bann in Edinburgh

 

The Safari Lounge

Op aanraden van onze Airbnb host kwamen we bij de Safari Lounge terecht. Van de buitenkant een onooglijk zaakje, van binnen heel gezellig en relaxt. Het eten is hier simpel maar goed: pub-eten met een twist is denk ik de juiste omschrijving. Op het menu staan zoete aardappelfrietjes, fish & chips, taco’s, hotdogs en verschillende vegetarische opties. Goedkoop en lekker eten in Edinburgh doe je absoluut bij de The Safari Lounge.

The Safari Lounge, 21 Cadzow Place, Edinburgh

The Safari Lounge in Edinburgh

 

The Holyrood 9A

The Holyrood 9A is misschien wel één van de populairste eetcafés van Edinburgh. Wij liepen hier op aanraden van onze Airbnb host binnen en het zat er bomvol. Zelfs aan de bar zaten mensen te eten. Enigszins teleurgesteld dropen we af. Onze blijdschap was dan ook groot toen bleek dat we de volgende dag tijdens onze foodtour door de stad alsnog naar dit eetcafé gingen. We smulden hier van een flinke kaasplank en een aantal speciaal biertjes. De maaltijden hier zagen er heerlijk uit en gezien zijn populariteit durf ik wel te stellen dat je voor een goede maaltijd bij The Holyrood 9A moet zijn. Wel even reserveren dus.

The Holyrood 9A, 9a Holyrood Rd, Edinburgh

Holyrood 9A Holyrood 9A

Casa Amiga

Na onze rondreis door Schotland, verbleven we nog twee nachten in Edinburgh. We kozen voor een verblijf in de wijk Leith, die bekent staat om zijn hoeveelheid horecazaken. Voor het ontbijt hoefden we niet ver te zoeken: aan de Leith Walk stuitte we al snel op Casa Amiga, een Portugese zaak die beroemd is vanwege haar Pasteis de Nata. Uiteraard bestelden we naast een lekker broodje ook dit zoete gebakje. Lekker!

Casa Amiga, 294 Leith Walk, Edinburgh

Casa Amiga In EdinburghCasa Amiga In Edinburgh Casa Amiga In Edinburgh

 

Cairngorm Coffee

Tijdens mijn wandeling richting Dean Village kwam ik langs Cairngorm Coffee. Het zag er zo gezellig uit dat ik meteen besloot om op de terugweg een kleine koffiestop te maken. Dit bleek een goede keuze: je kunt hier fijn en rustig zitten en de koffie is er heerlijk. Een aanrader als je net wat buiten het centrum wat wilt drinken. Je kunt hier trouwens ook genieten van ontbijtbowls, verse zoete baksels of een goede toast met bijvoorbeeld avocado.

Caringorm Coffee, 1 Melville PI, Edinburgh

Cairngorm Coffee in Edinburgh Cairngorm Coffee in Edinburgh

 

Origano

Goedkoop en heel lekker eten in Edinburgh doe je bij Origano in de wijk Leith. Deze sfeervolle Italiaan serveert volgens velen de lekkerste pizza’s van Edinburgh. Er bestaat ook een OriganoGo, waar je alle gerechten ook kunt afhalen. Mocht je net als wij een fijne Airbnb hebben, dan is dat zeker een goede budget optie, aangezien je dan je drankjes gewoon bij de supermarkt kunt halen.

Origano , 236 Leith Walk, Edinburgh

 

The Manna House Bakery & Patisserie

The Manna House Bakery is een super populair zaakje onder locals. Toen wij binnenstapten voor een ontbijt zat het dan ook bomvol. Gelukkig was er op het terras nog wel een plekje vrij en konden we toch genieten van het lekkere eten. Je bestelt hier toast met een gepocheerd ei en avocado, verse salades, huisgemaakte gebakjes of een zuurdesembroodje. Helaas heb ik door de drukte geen foto van de zaak kunnen maken, maar ik beloof je dat je hier ontzettend gezellig kunt ontbijten.

The Manna House Bakery & Patisserie, 22-24 Easter Rd, Edinburgh

The Manna Bakery

 

Edinburgh verraste me echt op het gebied van eten en drinken. Er zijn zo veel leuke zaakjes, zeker als je je wat meer buiten het centrum begeeft. Benieuwd wat je nog meer in deze stad kunt doen? Lees hier alle artikelen over Edinburgh.

Geen reacties

    Laat een reactie achter