Portobello Road Markt

De leukste markten in Londen

Home / Engeland / Londen / De leukste markten in Londen

Wanneer je er ook bent, er zijn altijd meer dan genoeg leuke markten in Londen te bezoeken. Op elke dag van de week is er wel ergens in Londen een markt namelijk. Ik vind het bezoeken van een lokale markt één van de leukste activiteiten die je kunt ondernemen in een grote stad. Lekker struinen tussen kramen vol leuke spulletjes en lekker eten en drinken, heerlijk. In dit artikel laat ik je zien wat de leukste markten in Londen zijn!

Old Spitalfields Market

In een paar jaar tijd is de Old Spitalfields Market in de Oost-Londense wijk Shoreditch één van de populairste markten van de stad geworden. Het is er vaak vol met toeristen én met mensen die in de omgeving werken. De Old Spitalfields Market ligt namelijk vlakbij Liverpool Station, wat één van de belangrijkste en grootste stations van Londen is. Je komt naar deze markt om lekker te struinen tussen kramen vol mooie producten. Ben je bekend met Swan Markets? Dan weet je wat je hier kunt verwachten. Handgemaakte sieraden, originele kleding, kunstwerkjes en interieurspullen voeren de boventoon. In de markt zelf zitten daarnaast ook gewone winkels. Ook hier verkopen ze veelal hippe, unieke producten. Wil je meteen ook wat eten dan ben je in de Old Spitalfields Market aan het juiste adres. Er zitten 42 eetzaakjes in de markt met gerechten van over de hele wereld. Van Venezolaanse wraps tot poké bowls en van Ethiopische pannenkoeken tot Chinese dumpings. Je kunt dit wel een foodie heaven noemen. Bekijk hier alle eetzaakjes en winkels in de Old Spitalfields Market.

Spitafields Market Spitafields MarketOld Spitafieds Market

Camden Market

Terwijl de Old Spitalfields Market hip, fris en modern is, is de Camden Market voor mijn gevoel de alternatieve tegenhanger. Camden Market ligt middenin de wijk Camden Town, vlakbij Regent’s Park, en is één van de bekendste markten van Londen. Op de website staat niet voor niets heel groot: “Unfollow Convention”, oftewel wijk af van de standaard. Anders dan de naam doet vermoeden, is Camden Market een verzameling van maar liefst 6 markten. In de loop der jaren zijn deze nagenoeg in elkaar over gegaan en wordt er dus gesproken over één markt. In Camden Market zijn meer dan 1000 winkels en eetgelegenheden gevestigd, dus reken er maar op dat je hier een paar uur zoet bent. Een deel van de markt bevindt zich onder het spoorviaduct op de plek waar vroeger de stallen van deze wijk gevestigd waren. Als je goed oplet, zie je her en der verwijzingen naar paarden in dit stuk markt.  Doordat een groot deel overdekt is, is Camden Market een goede optie om te bezoeken tijdens een druilerige dag.

Camden Market Camden Market

Portobello Road Market

Mijn favoriete markt in Londen is zonder twijfel Portobello Road Market. Ik ga tijdens elk bezoek aan Londen naar deze markt in hartje Notting Hill en ik ben er nog lang niet op uitgekeken. Zes dagen in de week kun je hier tussen de koopwaar struinen. Maandag t/m woensdag staan er vooral groente-, fruit- en kledingkramen en op vrijdag vind je er daarnaast ook antiekverkopers. Op zaterdag staan alle kramen er en is de markt maar liefst 2 kilometer lang. Dit is de leukste, maar zeker ook de drukste dag. Zeker als het mooi weer is, kun je er echt over de koppen lopen. Als je dat te druk vindt, kun je beter voor de vrijdagochtend kiezen. 

Portobello Road Market Portobello Road Market Portobello Road Market

Brick Lane Market

Brick Lane is de bekendste straat in de Londense wijk Shoreditch. Doordeweeks is het leuk om te shoppen in de alternatieve winkels langs deze straat en in het weekend transformeert Brick Lane tot één grote markt. Op zondag zijn er maar liefst 5 verschillende markten te vinden die allemaal in elkaar overlopen. Vintage kleding, lekkernijen, souvenirs, kunst, er is van alles te zien. Op vrijdag en zaterdag is het ook markt, alleen staan de meeste eetkraampjes er dan niet. Mocht het in je planning passen, dan zou ik je dus zeker aanraden om op zondag te gaan.

Brick Lane in Londen

Covent Garden Market

Eén van de mooiste en leukste markten in Londen is wat mij betreft Covent Garden Market. Covent Garden is een toeristische, maar heel gezellige wijk in Londen en de markt is het hart van dit gebied. De markthal is prachtig om te zien. De metalen constructie, het glazen dak, de hoogte, ik vind het zo mooi. Van dinsdag t/m zondag vindt hier de Apple Market plaats. Kramen vol handgemaakte sieraden, kleding, antiek en meer leuke spulletjes staan rij aan rij. Daarnaast staat Covent Garden bekend om haar straatartiesten. Altijd is er wel ergens in of rondom de markthal iemand aan het optreden. De kwaliteit van de voorstellingen is een stuk hoger dan die van de gemiddelde straatartiest. Een leuke extra wat mij betreft!

Covent Garden

Columbia Road Flower Market

Ben je er niet per se op uit om iets te kopen, maar wil je wel lekker struinen? Dan is de Columbia Road Flower Market een goede optie. De naam zegt het natuurlijk al: op Columbia Road vindt elke zondag van 08.00 tot 14.00u een bloemenmarkt plaats. Ontzettend leuk om een kijkje te nemen en je te mengen tussen de locals. De kans dat je bloemen of planten wil kopen zal niet zo groot zijn. Gelukkig barst dit gebied van de toffe, originele winkels waar je wél kunt slagen voor mooie souvenirs. Mocht je op zondagochtend in Londen zijn, wandel dan zeker even een rondje over deze mooie markt in Oost-Londen. Leuk om te combineren met de food markt die op zondagochtend in Brick Lane te vinden is! 

Columbia Road Market

Leadenhall Market

De overdekte Leadenhall Market stamt uit de veertiende eeuw en is één van de chicste markthallen van Londen. Gelegen in de City of London heeft het een grote aantrekkingskracht op zakenlui die in grote getale aan het werk zijn in dit deel van de stad. Tussen de middag staat het hier dan ook vol met mannen en vrouwen strak in het pak en dat zorgt voor een heel andere sfeer dan op de andere markten uit dit lijstje. Verwacht hier geen rijen met kramen en marktkoopmannen die hun waar aan de man proberen te brengen. In plaats daarvan koop je alles in de winkel en de prijs van groente, fruit, vlees en andere voedingsmiddelen ligt hier een stukje hoger dan op de reguliere markt. Desalniettemin is de Leadenhall Market absoluut de moeite waard. Het interieur is namelijk adembenemend mooi en behoort wat mij betreft tot de mooiste markten in Londen. Niet voor niets werd deze locatie gebruikt in de eerste Harry Potterfilm als ingang naar Diagon Alley.

Leadenhall Market Leadenhall Market

Broadway Market

Elke zaterdag is er een gezellige markt in de Noord-Londense wijk Hackney. Net als op veel markten in Londen staan ook hier veel food kramen. En eerlijk is eerlijk: winkelen is toch het allerleukst als je ook wat lekkers te snacken hebt, toch? Verder staan er meer dan 10 kramen met sieraden, zo’n 15 kramen met kleding en een aantal kramen met beautyproducten. Daarnaast vind je ook hier flink wat kramen waar groente, fruit en andere voedingswaar. Ook als het geen markt is, is dit een heel leuk gebied om doorheen te wandelen. Ik was er zelf op een vrijdag en vond het heel gezellig en sfeervol.

Broadway Market Broadway Market Broadway Market Broadway Market

Hackney City Farm

Vooruit, Hackney City Farm is eigenlijk geen echte markt maar ik kon het niet laten om deze unieke plek aan dit lijstje met de leukste markten van Londen toe te voegen. Tijdens mijn dwaaltocht door Hackney stuitte ik op de Hackney City Farm. Een oase waar je het gevoel hebt dat je op het platteland bent en niet in het drukke Londen. Je kunt er wat drinken, de boerderijdieren bekijken en lokale producten kopen. Heel tof om even een kijkje te nemen als je in de buurt bent!

Hackney City Farm

Leukste food markten in Londen

Naast markten waar ze voornamelijk spullen verkopen, zijn er ook een aantal ontzettend leuke food markten in Londen te vinden. Deze vinden meestal in het weekend plaats, al zijn er ook markten die elke dag open zijn. Neem hier zeker ook een kijkje als je in Londen bent!

 

Londen Maltby Street Market

Londen barst van de leuke markten en elke dag van de week is er wel ergens een markt te bezoeken. Bij mijn volgende bezoek aan Londen zal ik zeker weer op een of meerdere van bovengenoemde markten te vinden zijn.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven