Yalo Hotel

15x lekker eten en drinken in Gent

Home / België / Gent / 15x lekker eten en drinken in Gent

Uit eten gaan in Gent is een waar feestje. Lekker eten in Gent is absoluut niet moeilijk en je komt ongetwijfeld tijd tekort om alle goede restaurants in Gent uit te proberen. Wil je lekker eten in Gent of zoek je tips voor leuke plekken om te lunchen of te borrelen? In dit artikel deel ik mijn favoriete plekken voor lekker eten en drinken in Gent!

Foodtour met gids

Allereerst een tips voor mensen die graag in korte tijd zo veel mogelijk lekkers willen proeven. Doe een twee uur durende foodtour met een local. Dit is een ontzettend leuke manier om Gent en haar culinaire specialiteiten te ontdekken. Tijdens deze tour combineer je een stadswandeling met lekker eten en drinken. Ideaal!

Beiruti

Eén van de leukste restaurants in Gent waar ik gegeten heb, is zonder twijfel het Libanese Beiruti. Bij binnenkomst loop je direct tegen de open keuken aan waar allerlei heerlijke gerechten uit het Midden-Oosten bereid worden. Honingzoete baklava, smeuïge hummus, knapperige pita’s, als je gek bent op Libanees eten mag je Beiruti niet overslaan. Je kunt in dit restaurant zowel beneden als boven plaatsnemen. Bestellen doe je, zoals op de meeste plekken in Gent, via een QR-code. Je betaalt ook direct bij het plaatsen van je bestelling. Tip: ben je gek op geitenkaas? Bestel dan zeker de geitenkaasbolletjes met kruiden, zó hemels lekker.

Beiruti, Voldersstraat 13

Beiruti in Gent Beiruti in Gent Beiruti in Gent

Faim Fatale

Wil je chique uit eten in Gent zonder dat dit een rib uit je lijf kost? Dan is Faim Fatale hét restaurant voor jou. Voor €42 geniet je van een 3-gangendiner op ster-niveau. Voor 4 gangen betaal je €52. Op de foto zie je pastinaak, koolraap en kabeljauw. Daarna genoten we van vissoep met cantharellen, spinazie en rauwe champignons. Het hoofdgerecht bestond uit vis, zoete aardappel, mosselen, rode kool en puree. Als dessert at ik pure chocolademousse en ijs met kweepeer. Alles was ontzettend lekker en van hoge kwaliteit en ik raad Faim Fatale zeker aan als je uitgebreid en lekker wilt eten in Gent.

Faim Fatale, Zuidstationstraat 14

Faim Fatale in Gent Faim Fatale in Gent

Petit Thai

Een restaurant van een heel andere orde is Petit Thai. Dit kleine zaakje op de Nederkouter brengt je echt even (terug) naar Thailand. De authentiek Thaise geuren komen je al tegemoet zodra je binnenstapt en mijn maag begon meteen te rammelen. In de open keuken wordt er, net zoals in Thailand, op een hoog vuur gekookt. Ik bestelde een Massaman curry met tofu en zoete aardappel en deze smaakte echt zoals in Thailand. Bestel ook zeker een glas huisgemaakte limonade, super lekker en verfrissend.

Petit Thai, Nederkouter 34

Petit Thai in Gent Petit Thai in Gent Petit Thai in Gent

Bicho Malo

Zoek je een goed Mexicaans restaurant in Gent? Reserveer dan een tafeltje bij Bicho Malo. Je geniet hier van huisgemaakte taco’s met verse mole en guacamole, churros, margarita’s, empañada’s en nog veel meer typisch Mexicaanse lekkernijen. De meeste gerechtjes zijn echt bedoeld om te delen, dus laat vooral de tafel helemaal vol zetten en proef van alles wat. Bicho Malo zit vlakbij de Vrijdagmarkt, dus als je met de auto komt, kun je gemakkelijk in de ondergrondse garage parkeren. Dit Mexicaanse restaurant in Gent mag de liefhebber in ieder geval niet overslaan.

Bicho Malo, Serpentstraat 11

Mexicaans restaurant in Gent

Julie’s House

Julie’s House is een schattige bakkerij met een vitrine vol huisgemaakte taarten. De ideale plek voor een stop tijdens je wandeling door Gent wat mij betreft. Ik waarschuw je wel alvast: keuzestress is gegarandeerd. Zeker als je, net als ik, gek op taart bent. Wij besloten dan ook 3 stukken te bestellen, zodat we meer smaken konden proeven. Dat was een heel goed idee en stiekem hadden we zo nog wel een stuk op gekund, zo lekker! Mijn favoriet? De pecan pie was toch wel heel erg lekker. Al was de citroentaart ook goddelijk. Je hoort het al, ga naar Julie’s House en oordeel zelf!

Julie’s House, Kraanlei 13

Julie's House Julie's House

Mémé Gusta

Eén van de gezelligste restaurants waar je typisch Vlaams kunt eten in Gent is Mémé Gusta. Mémé Gusta is een heel hip maar ook heel sfeervol restaurant waarvan de kaart vol staat met Vlaamse klassiekers. Denk aan tomaatjes gevuld met garnalen, makreelrillet, steak Bernaise en huisgemaakte kaas- en garnalenkroketten. Daarnaast mag ook het traditionele stoofpotje natuurlijk niet ontbreken. Deze is zowel met vlees als met seitan (vleesvervanger) te bestellen. Erbij krijg je een bakje stoofaardappeltjes, frietjes en een salade. Genieten!

Mémé Gusta, Burgstraat 19

Mémé Gusta in Gent Mémé Gusta in Gent

Het Moment

*Helaas is Het Moment permanent gesloten

Recht tegenover Mémé Gusta zit Het Moment, een sfeervol zaakje waar je plaats kunt nemen voor een kopje koffie met taart, maar ook voor een lekker biertje met een hartig hapje erbij. Zelf omschrijven ze het als  ‘koffie, aperitief en literatuur’. Toen wij hier voor het eten wat dronken zaten er best wel wat mensen te werken of in hun uppie wat te lezen en te drinken. Die omschrijving lijkt dus heel accuraat te zijn. In de zomer kun je ook plaatsnemen op het terras.

Het Moment, Burgstraat 20

Het Moment in Gent

Stadsbrouwerij Gruut

Bierliefhebbers verzamelen! Gent heeft een eigen stadsbrouwerij en wat mij betreft is je stedentrip niet compleet zonder dat je een echt Gentse Gruut geproefd hebt. De brouwerij zit op loopafstand van het centrum en je kunt hier terecht voor een bierproeverijtje of een rondleiding. Elke dag om 15u en 17u worden er rondleidingen gegeven waar je voor €11 aan mee mag doen. Dit is inclusief een proeverij van drie biertjes. Natuurlijk kun je ook gewoon binnenlopen om een glas bier te drinken in het café of op het terras.

Stadsbrouwerij Gruut, Rembert Dodoensdreef 1

Stadsbrouwerij Gruut in Gent Stadsbrouwerij Gruut in Gent

Edgar Kaasbar

Tegenover de stadsbrouwerij zit Edgar Kaasbar, een restaurant in Gent wat ik heel graag had willen bezoeken. Helaas bleek de kaasbar pas om 18u open te gaan terwijl wij om 14u aan de deur stonden. Ik kan dus niet uit eigen ervaring spreken maar gezien de reviews en de foto’s van anderen durf ik wel te stellen dat dit één van de leukste plekken om te eten in Gent is als je gek op kaas bent. Op het menu prijken diverse kaasschotels, verschillende soorten raclette en kaasjes uit de oven. De volgende keer dat ik in Gent ben, ga ik hier absoluut een keertje eten.

Edgar Kaasbar, Steendam 62

Edgar Kaasbar in Gent

Dulle Griet

De Dulle Griet is een begrip in Gent en ver daarbuiten. In dit biercafé op de Vrijdagmarkt staan meer dan 500 bieren op de kaart. Een groot deel hiervan is Belgisch bier. Wil je het huisbiertje MAX drinken dan ben je verplicht één schoen uit te trekken en deze in een mandje te doen. Vervolgens wordt dit mandje naar het plafond gehesen. De reden hiervoor is dat men vroeger vaak de speciaal MAX glazen mee naar huis nam. Nu krijg je je schoen pas weer terug nadat je het glas hebt ingeleverd.

Dulle Griet, Vrijdagmarkt 50

Dulle Griet in Gent

Trattoria della Mamma

Op zoek naar een echt, traditioneel Italiaans restaurant in Gent? Ga dan naar Trattoria della Mamma. In deze trattoria kun je Italiaanse kaas, charcuterie, pesto’s en pasta’s voor thuis kopen. Daarnaast kun je er lunchen met huisgemaakte Italiaanse lekkernijen. Er staan slechts zes gerechten op het menu die wekelijks veranderen. Daarnaast kun je altijd als voorgerecht een kaas- en/of charcuterieplank bestellen en natuurlijk is een Italiaanse lunch niet compleet zonder smakelijk dessert. Trattoria della Mamma is een heerlijk Italiaans restaurant in Gent waar je écht Italiaans kunt lunchen.

Tratoria della Mamma, Sint-Pietersnieuwstraat 36

Le Botaniste

In Gent vind je opvallend veel vegetarische restaurants. Eén van de leukste is Le Botaniste, een restaurant gevestigd in een oude apotheek. Hier geniet je van pure, volledig plantaardige gerechten. Bij de saladebar kun je als je wil ook zelf je maaltijd samenstellen. De gerechten zijn authentiek, op basis van groenten, zonder vervangers. Zeker als je volledig vegan eet mag je Le Botaniste niet overslaan. Je kunt binnen gaan zitten maar je kunt ook een maaltijd meenemen om die op een zonnige dag ergens aan het water op te eten.

Le Botaniste, Hoornstraat 13

Yalo Hotel Bar & Restaurant

Tijdens mijn stedentrip naar Gent verbleef ik in het Yalo Hotel. Dit is zonder twijfel één van de mooiste hotels van Gent en dat heeft vooral te maken met het prachtige Yalo Restaurant. Het dak bestaat volledig uit glas, wat de toch al immens ruimte een nog grootser gevoel geeft. Overal zijn sfeervolle zitjes geplaatst en een dj staat live muziek te draaien. Op het menu vind je luxe hapjes zoals oesters, coquilles, steak tartare en bimi. Daarnaast heeft Yalo een goedgevulde cocktailkaart. Ik raad je aan om voor je diner in ieder geval een goede cocktail in dit prachtige hotel te drinken. 

Yalo Hotel Bar & Restaurant, Brabantdam 33

Yalo Hotel

Extra tip: Patershol

Patershol is dé horecawijk van Gent. Hier zitten veel gezellige restaurants, bars en eetcafés bij elkaar en als je nog niet goed weet waar je trek in hebt raad ik je aan om hier doorheen te wandelen. Gegarandeerd kom je iets tegen wat je lust. Zo zit er een Libanees restaurants, een Turks restaurants, meerdere sushizaken en een typisch Vlaams restaurant. Zelf vind ik lunchzaak Simon Says heel ongedwongen en gezellig. 

Meer tips voor Gent

Naast lekker eten kun je ook van alles zien en doen in Gent. Het is niet voor niets één van onze onze favoriete Belgische steden. Tijdens elk bezoek ontdekken we weer iets nieuws en ondertussen hebben we door de jaren heen heel veel tips voor Gent verzameld. Wil je alles uit jouw dag of weekend in Gent halen? Bekijk dan onze tips voor de belangrijkste bezienswaardigheden, mooiste gebouwen, leukste winkels en café’s en meer.

Graslei

Waar te verblijven in Gent

Wil je er meteen een stedentrip of lang weekend van maken? Check dan zeker onze tips voor fijne hotels in Gent. 

Yalo Hotel

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven