Rome in 2 dagen

Rome in twee dagen: wat te zien, doen en proeven

Home / Italië / Rome / Rome in twee dagen: wat te zien, doen en proeven

Rome is een geweldige stad voor een stedentrip en wat mij betreft absoluut één van de mooiste steden van Europa. Doordat het zo compact is, kun je prima in één weekend de hoogtepunten van deze stad zien en de lekkerste Italiaanse gerechten proeven. Natuurlijk kun je je makkelijk nog veel langer dan twee dagen vermaken in deze mooie stad, maar met deze planning kun je de hoogtepunten van Rome in twee dagen zien en proeven.

Dag 1 in Rome

Vaticaanstad & Sint-Pieter Basiliek

In de ochtend verlaat je Rome voor een bezoek aan Vaticaanstad. Je kunt ook de metro pakken en uitstappen bij ‘Ottaviano’. Bezoek in Vaticaanstad zeker de Sint Pieter Basiliek, het op één grootste katholieke bouwwerk ter wereld. Ook het grote aangrenzende plein is erg indrukwekkend om te zien, zeker wanneer de paus er is en het bomvol staat met mensen. Wanneer de paus er niet is, kun je de Sint Pieter ook van binnen bekijken. Wil je de koepel beklimmen? Reserveer dan vooraf een kaartje om de lange wachtrij te vermijden. 

Rome in twee dagen: wat te doen?Sint Pieter Rome

Vaticaans Museum & Sixtijnse Kapel

Naast de Sint-Pieter is ook een bezoek aan het Vaticaans museum zeker de moeite waard wanneer je in Vaticaanstad bent. We raden aan om een gids of headset met gesproken uitleg erbij te boeken. Mis tijdens je bezoek ook zeker de indrukwekkende Sixtijnse Kapel niet!

Vaticaans Museum

Engelenburcht

Vanuit de Sint Pieter loop je naar Castel Sant’Angelo, ofwel de Engelenburcht. Deze burcht is vooral bekend van de eindscène uit het boek en de film Angels & Demons. Met name de bijbehorende brug, Pont Sant’Angelo, is prachtig. Aan weerskanten zijn tien engelen te zien die waken over de bezoekers. Loop over deze brug naar de overkant van de Engelenburcht en neem daar de trap naar beneden. Je komt dan uit op een wandelpad langs het water, waar verder vrijwel niemand is. Vanuit hier heb je een heel mooi uitzicht op de Engelenburcht en de Engelenbrug. Ook kun je onder de brug de koepel van de Sint Pieter zien. Het is ook mogelijk om de Engelenburcht van binnen te bekijken. Hiervoor is het aan te raden om vooraf tickets te reserveren.

EngelenburchtRome in twee dagen: wat te doen?

Palazzo di Giustizia

Loop langs het water tot je bij Palazzo di Giustizia aankomt. Dit prachtige gebouw doet dienst als één van de belangrijkste rechtbanken van Rome.

Rome in twee dagen: wat te doen?

Ga bij het Palazzo di Giustizia de trap weer op en loop nog even over de brug voor een mooi uitzicht over de Pont Sant’Angelo en de Sint Pieter.

Rome

Verse pasta als lunch op Piazza Navona

Loop weer terug over de brug en wandel het gezellige centrum van Rome in, vol kleine steegjes met leuke eettentjes. Haal bijvoorbeeld een verse pasta bij Pasta Imperiale of LABottega. De pasta is bij beide zaakjes super lekker en helemaal niet duur, echt een aanrader!


Pasta Imperiale
Via dei Coronari, 160, 00186 Rome


LABottega
Via dei Banchi Vecchi, 48, 00186 Rome


Rome in twee dagen: wat te doen?

Wandel naar het gezellige Piazza Navona en eet je pasta daar op een van de vele bankjes op.

Rome in twee dagen: wat te doen?Piazza NavonaRome in twee dagen: wat te doen?

Heb je nog zin in een toetje? Vlakbij Piazza Navona vind je Frigidarium. Dit is één van mijn favoriete ijssalons in Rome. Hier maken ze zelf de meest bijzondere ijssmaken. Je kunt meer lezen over deze ijssalon in ons artikel over goedkoop en lekker eten in Rome.

Frigidarum, Via del Governo Vecchio, 112

Frigidarium

Pantheon

Wandel vervolgens naar het Pantheon. Dit is één van de best bewaarde monumenten uit de Romeinse tijd. In zijn lange geschiedenis heeft het Pantheon talloze functies gehad, maar vandaag de dag doet het vooral dienst als kerk. Het bijzondere aan dit gebouw is de koepel met een groot gat in het midden. Dit wordt ook wel het oog genoemd. Het zon schijnt daardoor prachtig naar binnen, maar ook regen en sneeuw komen op deze manier het gebouw binnen. De entreeprijs voor het Pantheon bedraagt €5 per persoon.

Pantheon

Piazza della Minerva en Sant’Ignazio

Vlakbij het Pantheon vind je Piazza della Minerva, een klein plein met een grote kerk. Op het plein staat het Olifantje van Bernini met daarbovenop een oude Egyptische obelisk. Loop vanuit Piazza della Minerva door naar de kerk Sant’Ignazio. Je kunt hier gratis naar binnen. Met name het plafond is echt de moeite waard. Niet alleen vanwege de prachtige schilderingen, maar ook vanwege de schijnkoepel. Door het ingenieuze schilderwerk, lijkt het wel alsof er echt een koepel aanwezig is in de kerk, terwijl het plafond in werkelijkheid gewoon plat is. Erg indrukwekkend om te zien!

Rome in twee dagen: wat te doen?

Via del Corso

Loop vanuit Sant’Ignazio naar de Via del Corso. Dit is de grootste en bekendste winkelstraat van Rome. Ongeveer halverwege de Via del Corso vind je Piazza Colonna, waarop de zuil van Marcus Aurelius staat. Op deze 30 meter hoge zuil staat met veel details in spiraalvorm een verhaal afgebeeld. Het bijzondere is dat deze zuil hier al in de tweede eeuw is neergezet.

Spaanse Trappen

Loop nog een klein stukje verder de Via del Corso over en sla rechtsaf richting de Spaanse trappen. Tot een paar jaar geleden mocht je gaan zitten op de trappen maar sinds recente renovaties is dit verboden. Op het plein voor de trappen staan wel een aantal bankjes waar je even kunt uitrusten. Bovenaan de trappen vind je ook nog een grote kerk, de Trinitá dei Monti.

Spaanse Trappen

Borrelen of dineren bij Pane e Salame

Vanuit de Spaanse Trappen loop je in vijf minuten naar Pane e Salame, een klein maar enorm leuk en gezellige zaakje. Hier hebben ze grote planken vol met heerlijke Italiaanse ham, kaas, salami en broodjes met allerlei lekkere smeersels. Alles is van uitstekende kwaliteit en ook nog eens erg betaalbaar. De prijzen voor een gevulde plank beginnen bij vijf euro per persoon. Je kunt hier ook heerlijke broodjes eten.

Pane e Salame
Via Santa Maria in Via, 19, 00187 Rome

Rome in twee dagen: wat te doen?

Trevi Fontein

Loop na het eten naar de Trevi Fontein, die vrijwel om de hoek ligt. Dit is echt een boegbeeld van Rome en in de avond is de fontein prachtig verlicht. De legende gaat dat als je een muntje met je linkerhand over je rechter schouder gooit, je ooit samen met een geliefde terugkomt naar Rome. Je ziet hier dan ook hordes mensen geld in de fontein gooien. Elke nacht wordt de fontein geleegd en het totale bedrag gaat naar een goed doel.

Dag 2 in Rome

Het Colosseum

In de ochtend bezoek je het bekendste bouwwerk van heel Rome: het Colosseum. Dit imposante bouwwerk ademt geschiedenis. Als je het Colosseum wilt bezoeken moet je van tevoren online tickets reserveren. Het is niet mogelijk om deze ter plekke te kopen. Let op: tickets via de officiële site zijn snel uitverkocht. Vaak zijn er dan nog wel opties om een tour met gids te doen of een combi ticket te kopen. 

Tickets Colosseum

Wil je op de foto met het Colosseum zonder een hele hoop andere toeristen? Steek dan de weg over en loop de ietwat verstopte trap op. Je komt uit bij een klein park waar het heerlijk rustig is en waar je een perfect uitzicht hebt over het Colosseum.

Uitzicht op het Colosseum

Forum Romanum & Il Palatino

Loop vervolgens naar het nabijgelegen Forum Romanum. Dit gebied was in de oudheid het kloppende hart van de welgestelde stad Rome. Er is best wel wat bewaard gebleven en met enig inbeeldingsvermogen zie je wat voor prachtig stuk dit moet zijn geweest. Ik raad je aan om ook de heuvel Il Palatino te beklimmen. Vanaf deze 40 meter hoge heuvel heb je een geweldig uitzicht over het Forum Romanum. Wil je zelf door het uitgestrekte ruïneveld van het Forum Romanum wandelen? Reserveer dan vooraf tickets en bekijk highlights als de Tempel van Vesta, de Tempel van Caesar en de Curia Julia van dichtbij.

Rome in twee dagen: wat te doen?Rome in twee dagen: wat te doen?Rome in twee dagen: wat te doen?

Il Campidoglio

Loop vervolgens door naar il Campidoglio. Deze heuvel is net als de Palatino onderdeel van de zeven heuvels van Rome. Op het grote plein vind je het Senatorenpaleis en verschillende mooie standbeelden.

Rome in twee dagen: wat te doen?

Geniet van een heerlijke Italiaanse pizza

Na een ochtendje historie, staat er een andere Romeinse specialiteit op het programma: authentieke Italiaanse pizza. In de buurt van het Colosseum en het Forum Romanum vind je helaas vooral veel dure, toeristische restaurants, maar gelukkig zijn er ook een paar goede pizzeria’s te vinden. Ik kan Sapori e Delizie en Li Rioni van harte aanbevelen.


Sapori e Delizie
Via Giovanni Lanza, 102, 00184 Rome


Li Rioni
Via S. Quattro, 24, 00184 Rome


Rome in twee dagen: wat te doen?

Piazza Venezia

Wandel na de lunch door naar het het Monument van Victor Emanuel II aan de Piazza Venezia. In de volksmond wordt dit kolossale gebouw ook wel de suikertaart, de bruidstaart of de typemachine genoemd. Het monument is in 1895 gebouwd als eerbetoon aan de eerste koning van een verenigd Italië. Tegenwoordig doet het gebouw dienst als museum van de eenwording van Italië. Wanneer je het museum bezoekt, heb je ook toegang tot de top van dit gebouw, vanuit waar je een prachtig uitzicht hebt over de Piazza Venezia en de rest van Rome.

Piazza VeneziaPiazza Venezia

Via del Corso

Steek het plein over en loop de Via del Corso op. Dit is dezelfde grote weg als gisteren, vol met allerlei soorten winkels. Wanneer je gisteren geen zin of tijd had om te shoppen, kun je dit vandaag nog doen. Ook kun je nog een tussenstop maken bij de Trevi fontein om hem vandaag in het daglicht te zien.

Piazza del Popolo

Wanneer je de Via del Corso helemaal uit bent gelopen, kom je aan op Piazza del Popolo, oftewel het plein van het volk. Je vindt hier twee vrijwel identieke kerkgebouwen. Aan de andere kant van het plein staat de kerk Santa Maria del Popolo. Aan deze kant van het plein staat ook de oude stadsmuur.

Piazza del Popolo

Piazza Napoleone

Vanuit Piazza del Popolo kun je de trappen naar Piazza Napoleone beklimmen. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over het plein en de rest van Rome. Bovenaan de trap zit vrijwel altijd een straatmuzikant die vrolijke Italiaanse muziek speelt, waardoor je een instant vakantiegevoel krijgt.

Villa Borghese & Galleria Borghese

Vanuit hier loop je zo Villa Borghese in, het grootste openbare park van Rome. Villa Borghese staat ook wel bekend als museumpark, vanwege het beroemde museum Galleria Borghese dat in dit park gevestigd is. Hier vind je verschillende meesterwerken uit de Renaissance. In het park zelf vind je naast dit museum ook vele fonteinen, villa’s, tempels, standbeelden en een groot meer. Het is er mooi groen en het is heerlijk om op een warme zomerdag lekker uit te rusten onder de schaduw van de grote bomen.

Vila Borghese Villa Borghese

Een heerlijk diner als afsluiter

Spendeer de avond in Trastevere. In deze wijk vind je heel veel leuke restaurantjes. Een aanrader is Freni e Frizioni, een gezellige bar waar je vanaf 19:00u terecht kunt voor de aperitivo. Wanneer je hier een drankje bestelt, mag je gratis gebruik maken van het buffet vol met lekkere Italiaanse specialiteiten. We schreven eerder al een heel artikel over de Italiaanse aperitivo.

Rome Pass

Tip: Rome Tourist Digital Pass

Als je alle bezienswaardigheden in dit artikel wil bezoeken,, loont het om een Rome Tourist Digital Pass aan te schaffen. Met deze digitale pas bespaar je een hoop tijd en geld. Je krijgt onder andere toegang tot:

 • De Vaticaanse Musea
 • De Sixtijnse Kapel
 • De Sint-Pieterbasiliek
 • Het Colosseum
 • Het Forum Romanum
 • Het Palatijn
 • Het Pantheon

Ook krijg je 10% korting op andere attracties in Rome.

De route voor Rome in 2 dagen op de kaart

Op onderstaande kaart zie je de routes voor beide dagen in Rome. Wanneer je de app van Google Maps op je telefoon hebt staan, kun je deze kaart gemakkelijk opslaan door op het sterretje te klikken. Zo kun je hem tijdens je dagen in Rome gemakkelijk openen.

Overnachten in Rome

Rome heeft verschillende mooie hotels en appartementen om te overnachten. Met mijn broertje sliep ik in Hotel Mosaic Central, een mooi en gloednieuw hotel gelegen aan een gezellig plein tussen de Trevi fontein en station Termini. We betaalden slechts € 50 per nacht voor twee personen inclusief ontbijt. Met mijn vriend sliep ik in een prachtige studio van Guesthouse Sant’Angelo, op slechts 800 meter van de Sint Pieter. Beide accommodaties raad ik zeker aan. 

Lees hier meer tips voor de leukste wijken in Rome om te verblijven.

overnachten Rome

Onze andere tips voor accommodaties in Rome

Rome

B&B

La Maison D’Art Spagna

B&B met dakterras én eigen terras op 300 meter van de Trevi Fontein.

Rome

Hotel

Domus 21 Luxury Suites

Ruime kamers in het hart van het historische centrum van Rome.

Rome

Appartement

Loft Trastevere

Hip appartement van 75m2 in de hippe en culinaire wijk Trastevere.

Meer tips voor een bezoek aan Rome

Rome op de fiets

Wil je zeker weten dat je niets mist of vind je het iets te veel om deze planning helemaal te voet te doen? Kies dan voor een fietstour of huur zelf een fiets. Op deze manier kun je op originele wijze een groot deel van de stad verkennen.

Goedkoop en lekker eten in Rome

Hoewel Italië bekend staat om het heerlijke eten, is het in een toeristische stad als Rome soms lastig om authentiek Italiaans eten te vinden zonder dat je gelijk de hoofdprijs betaald. Gelukkig hebben we toch een aantal hele fijne plekken gevonden waar je heel lekker en betaalbaar kunt eten. In bovenstaande route noemden we al een aantal van onze persoonlijke aanraders.

Rome in twee dagen: wat te doen?

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan mijn tips voor Rome in twee dagen. Natuurlijk kun je je makkelijk nog veel langer dan twee dagen vermaken in deze prachtige stad. Toch kun je met deze planning de hoogtepunten in één weekend zien. En nadat je je muntje in de Trevi fontein gegooid hebt, kom je vast nog wel eens terug. 

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

31 reacties op “Rome in twee dagen: wat te zien, doen en proeven”

 1. Hallo dames kan niets anders zeggen dan WAUW…. wat hebben jullie ontzettend mooie foto’s gemaakt een veel gedaan in Rome. Super mooi verhaal en leuke route omschrijving … wij hebben zelf jullie tip pane e salame uitgeprobeerd en GEWELDIG !! Ga zeker lezen ook jullie andere tripjes tip.
  Bedankt en veel reis plezier nog
  Groetjes Iris

  1. Hoi Iris, wat ontzettend leuk om te horen! Dankjewel! En ik krijg meteen weer zin in die fantastische borrelplank van Pane e salame, hahaha. Hartstikke tof dat je ook voor andere trips naar onze tips gaat kijken. Bedankt voor je leuke reactie!

 2. Afgelopen zomaar waren we in Rome en hebben we je tips opgevolgd. We zijn gaan eten bij Labottega en het was subliem lekker. Ook de kinderen waren in de wolken en wilden nog eens terug gaan.

  De restaurantjes die je aanraadt bij het Colloseum zijn ’s middags niet meer geopend. Maar er is in de buurt wel een lekker alternatief te vinden. Rome bezoeken is kilometers stappen. Om het Colloseum te bezoeken hebben we gebruik gemaakt van een NL-talige gids via een andere site.

  Dit jaar gaan we naar Lissabon, ik ga straks eens kijken wat je hier hebt gedaan en of ik ook hier ideetjes kan vinden. Alvast bedankt!

 3. Hoi,
  We gaan 20 april maar Rome en nemen jouw tips mee. Ik kan alleen de stay.com app niet vinden in de play store. Kun je me daar mee helpen?
  Groetjes Laura

  1. Hi Laura, wat leuk dat je naar Rome gaat! De Stay.com app bestaat helaas niet meer, super jammer! Ik zal het ook even aanpassen in het artikel. Als alternatief kun je Maps.me of Google my Maps gebruiken. Dit kun je ook allebei openen op je telefoon. Alvast veel plezier gewenst in Rome!

 4. Afgelopen jaar hebben wij Rome bezocht. Wat een prachtige stad. We gaan zeker nog een keer terug.
  We hebben veel gehad aan jullie tips en de route ‘Rome in 2 dagen’ zo goed als helemaal gevolgd. Bedankt daarvoor.
  Misschien nog en tip voor jullie;
  Ónder het Piazza Navona ligt ‘Stadio di Domiziano’. Een ondergronds stadion van het oude Rome, dat qua capaciteit en populariteit minstens zo groot was als het Colosseum. Ook Echt een aanrader.
  Ik hoop nog veel reisverslagen van jullie te lezen. Die zullen wij dan zeker gaan gebruiken bij één van onze volgende reizen.
  Deze site over Rome heb ik in ieder geval al aanbevolen aan anderen die ook naar Rome gaan.
  Henry en Corine

  1. Bedankt voor jullie uitgebreide reactie Henry en Corine. Wat fijn om te horen dat jullie zo veel aan onze tips gehad hebben en dat jullie onze site zelfs aanbevolen hebben bij andere die ook naar Rome gaan, super lief!! Wat een enorm goede tip ook. Wij waren nog niet bekend met Stadio di Domiziano, maar we zetten dit zeker op ons lijstje voor een volgende bezoek. Het klinkt heel bijzonder! Bedankt voor het delen.

 5. Mooi verslag en handige tips! Als je Rome echt wil ontdekken ben je tenminste wel een paar dagen nodig inderdaad. Echt een bijzondere stad die ik zeker voor de derde keer nog ga bezoeken. Misschien ook wel een leuke tip voor de liefhebbers, je hebt tegenover het Colosseum een leuke bar / restaurant zitten, het Royal Art Café. Je kunt hier heerlijk dineren met een fantastisch uitzicht (vooral in de avond) op het amfitheater. En PS de Sony A6000 is wel een aanrader dus? Ik zoek namelijk ook nog een goede camera 😉

  1. Bedankt voor de goede tip Kevin! Die ga ik zeker onthouden voor als we nog eens terug gaan naar Rome. Leuk om te horen dat jij ook nog een keer terug wil. Het is echt een prachtige stad he. Ik ben zelf overigens enorm blij met de Sony A6000 en ik vind het een perfecte camera voor op reis. Hier kun je meer lezen over mijn ervaring met de camera en de lenzen die ik gebruik: https://reisgenie.nl/goede-cameras-op-reis-hier-fotograferen-mee/. Ik kan deze camera in ieder geval van harte aanbevelen!

   1. Hey Saskia. Jij ook bedankt voor de snelle reactie. Ja Rome is echt een prachtige stad, enorm veel bezienswaardigheden, lekker eten, prima weer, teveel om op te noemen. Ik heb je stukje gelezen, en daarbij een stukje bevestiging gekregen dat deze camera ook zeer geschikt is voor mijn doeleinden. Heel veel succes verder met jullie site! Ik zal in de toekomst zeker nog eens een kijkje nemen als ik iets wil weten. Groetjes Kevin.

 6. Michiel Decroos

  Beste,
  Wij komen juist terug van Rome en hebben jullie wandelingen en tips prima opgevolgd.
  Enorm genoten.
  De restauranttips waren super!!! Weg van de drukte, prima kwaliteit en betaalbaar.
  Bedankt.
  Michiel en Hilde

  1. Wat ontzettend leuk om te horen Michiel en Hilde! Ik ben heel blij dat jullie zo genoten hebben van de stad en het heerlijke eten. Super lief dat jullie nog even een reactie achterlaten.

 7. Ik wil jullie bedanken voor jullie leuke reisverslag Rome in 2 dagen. Wij hebben jullie programma geprint en meegenomen naar Rome. Zelfde reis als jullie uitgevoerd en nix gemist in Rome!! 🙂 🙂 Super bedankt voor jullie goed tips; was een top stedentrip.

  1. Wat ontzettend leuk om te horen dat je onze route en tips geprint hebt en meegenomen hebt naar Rome!! Ik ben echt blij dat jullie zo’n geweldige stedentrip hebben gehad en dat onze tips nuttig waren. Bedankt voor je lieve reactie Riëtt!

  1. Bedankt voor je lieve reactie Marion. Echt leuk dat je nog even een reactie achterlaat. Heel fijn om te horen dat jullie iets aan de tips hebben gehad en dat jullie zo genoten hebben in Rome!

 8. We gingen van zaterdag tot dinsdag naar Rome en vlak voor we vertrokken zag ik deze leuke site. Met de uitgeprinte versie in de hand hebben we dag 1 gedaan, inclusief ijs en plankje met hapjes, helemaal top! Van dag 2 hebben we ook goede tips gekegen (trapje bij Colosseum, wijk Trastevere) en met een eigen route werd ook dit een prachtige dag. Dank je voor de info en we zullen vaker een kijkje op deze site komen nemen. We zijn nu 2 dagen thuis maar willen weer terug!
  Nog even een vraagje…..met wat voor fototoestel maak je foto’s?
  Groetjes,
  Dorine

  1. Wat ontzettend leuk om te horen Dorine! Echt fijn dat jullie zo genoten hebben en ik snap helemaal dat jullie nu al terug willen. De foto’s uit dit artikel zijn gemaakt met een Sony A6000. Ik ben echt super tevreden over deze camera! Ik hoop dat jullie nog lekker aan het nagenieten zijn van jullie tijd in Rome. Leuk dat je ons blijft volgen!

 9. Ana Mariano

  Hi Saskia,

  We zijn weer terug van een paar dagen Rome en we hebben genoten. Je advies is ons erg goed bevallen.
  Met Stay.com hebben we alles kunnen vinden.
  We hebben gegeten in dezelfde plekjes die je noemde en dat was perfect.
  Nogmaals bedankt voor het delen van je ervaringen.

  Ik ga dit bericht ook op je blog plaatsen.

  Groetjes,
  Ana Mariano

  1. Hi Ana, dankjewel nog voor je lieve berichtje! Wat ontzettend fijn om te horen dat jullie zo genoten hebben van jullie dagen in Rome. Het is echt een mooie stad he! En wat leuk dat jullie bij dezelfde eettentjes gegeten hebben. Heerlijk dat Italiaanse eten. Goed ook om te horen dat je Stay.com app goed bevallen is. Nogmaals bedankt dat je nog even iets laat weten, echt heel leuk!

 10. Rome is echt prachtig! Ik heb deze stad jaren geleden mogen ontdekken maar ik wil zeker nog een keertje terug. Twee dagen vind ik alleen net iets te kort! Vind je ook niet?! 🙂

 11. Met je mooie tas in Rome!
  Rome is mijn favoriete Europese stad.
  Het eten is er heerlijk, de temperatuur is er veelal heerlijk en de cultuur is er prachtig.
  Je hebt het goed gedaan in 2 dagen! Zelf zou ik voor 4 dagen of een midweek gaan.
  Heerlijk tijd voor de terrassen en het genieten van/bij de mooie fonteinen

 12. Jeetje, wat hebben jullie ontzettend veel gedaan in 2 dagen zeg! En prachtige foto’s gemaakt ook nog. Super! Ik zou ook echt een derde keer naar Rome willen… is alweer TE lang geleden. En dan de wat minder bekende plekjes bezoeken!

 13. Als eerste wat een prachtige foto’s. Had zelf al het een en ander uit gezocht voor Rome maar die trap voor het Colloseum is handig om te weten. Fijn om te zien dat je al best veel kunt zien jn twee dagen.

 14. Wat een prachtige foto’s! Rome is echt zo’n mooie stad! Ik heb alle dingen die je noemt ook gedaan, maar had gelukkig iets meer tijd; 4 dagen. Vind het Pantheon ’s avonds trouwens ook een aanrader, ziet er dan heel anders uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *