Doen in Sevilla - Real Alcázar

De mooiste bezienswaardigheden van Sevilla

Home / Spanje / Sevilla / De mooiste bezienswaardigheden van Sevilla

Sevilla is één van de mooiste en bekendste steden van Andalusië. Je vindt hier tal van mooie bezienswaardigheden, zoals het Koninklijk Paleis, Plaza de España en de grootste houten constructie ter wereld. Ook staat Sevilla bekend om de sfeervolle steegjes en gezellige wijken vol tapastentjes. Benieuwd wat je allemaal kunt zien en doen tijdens een stedentrip in Sevilla? Kijk mee naar de mooiste bezienswaardigheden van Sevilla!

#1 Real Alcázar de Sevilla – Koninklijk Paleis van Sevilla

Het Koninklijk Paleis van Sevilla is veruit de bekendste bezienswaardigheid van Sevilla. Dit Moorse Paleis genaamd Real Alcázar de Sevilla is één van de belangrijkste historische plekken van Spanje. Het paleis ligt in het midden van de stad en is volledig versierd met kleurrijke mozaïek en andere details. Vergeet ook zeker niet naar boven te kijken, want zelfs de plafonds zijn gedecoreerd. Nadat je het paleis zelf hebt verkend, kom je uit in een enorme tuin vol tropische planten en bomen. Het zou kunnen zijn dat deze tuin je bekend voorkomt als je Game of Thrones hebt gekeken. De scenes in Dorne zijn hier namelijk opgenomen. Als er één plek is die je móet bezoeken in Sevilla, dan is het wat mij betreft Real Alcázar. Om de lange wachtrij over te slaan, raad ik je aan om voorafgaand aan je bezoek online vast tickets te reserveren.

Sevilla bezienswaardigheden - Real Alcazar - Koninklijk Paleis Sevilla bezienswaardigheden - Real Alcazar - Koninklijk Paleis Sevilla bezienswaardigheden - Real Alcazar - Koninklijk Paleis Sevilla bezienswaardigheden - Real Alcazar - Koninklijk PaleisSevilla bezienswaardigheden - Real Alcazar - Koninklijk Paleis Sevilla bezienswaardigheden - Real Alcazar - Koninklijk Paleis

#2 Plaza de España

Plaza de España, in het Nederlands ‘het plein van Spanje’ is het bekendste en mooiste plein van Sevilla en wat mij betreft zelfs van heel Spanje. Het plein heeft de vorm van een halve cirkel en wordt volledig omringd door een rijkelijk versierde overdekte galerij. Aan de voorkant van de galerij is ook een hele reeks met mozaïeken te vinden die de verschillende provincies van Spanje uitbeelden. Je kunt ter plekke ook een bootje huren om door de gracht bij het plein te varen. Komt dit plein je bekend voor? Dat kan goed kloppen. Het was ook een filmset voor verschillende films, zoals Star Wars.

Sevilla bezienswaardigheden - Plaza de España Sevilla bezienswaardigheden - Plaza de España Sevilla bezienswaardigheden - Plaza de España

#3 Parque de Maria Luisa & Plaza de América

Aangrenzend aan Plaza de España ligt Parque de Maria Luisa, het grootste openbare park van de stad. Je kunt er heerlijk wandelen en zeker in de zomer is het heel fijn om hier af te koelen onder de vele bomen. Wandel ook zeker even door naar Plaza de América. Dit plein is gelegen in het Parque de Maria Luisa. Plaza de América is misschien niet zo imposant als het grotere Plaza de España, maar alsnog zeker de moeite waard om te bekijken. Aan Plaza de América vind je ook het museum voor moderne kunst en het archeologisch museum van Sevilla. Wanneer je vanuit het park naar het oude centrum loopt, kom je ook nog langs het prachtige Palacio de San Telmo. Het Parque de Maria Luisa was vroeger onderdeel van de tuinen van dit enorme paleis.

Parque de Maria Luisa & Plaza de AméricaParque de Maria Luisa & Plaza de América

#4 Kathedraal van Sevilla & Giralda Toren

De Kathedraal van Sevilla, officieel de Maria de la Sede genaamd, bevindt zich vlakbij Real Alcázar in het stadshart van Sevilla. Deze imposante kathedraal is met 135 meter lengte en 105 meter hoogte de grootste gotische kathedraal ter wereld. Ook de Giraldatoren die je vanuit vrijwel de gehele stad ziet liggen, is onderdeel van de kathedraal. Deze toren was oorspronkelijk een Moors minaret, maar is later aangepast en hij dient nu als klokkentoren. Het is mogelijk om de toren te beklimmen. Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht over Sevilla en het Andalusische landschap. Wil je de kathedraal graag van binnen zien en de toren beklimmen? Reserveer dan vooraf skip the line tickets, zodat je de lange rij kunt overslaan. Met deze tickets heb je toegang tot de kathedraal en de top van de Giraldatoren. Ook geeft dit ticket je toegang tot de nabijgelegen barokke kerk van El Salvador.

Tip: Ga ook ’s avonds even bij de kathedraal kijken. De hele kathedraal wordt dan prachtige verlicht en met de rondrijdende koetsen waan je je hier echt even in een Disney-sprookje.

Sevilla bezienswaardigheden - Kathedraal van Sevilla & Giralda Toren Sevilla bezienswaardigheden - Kathedraal van Sevilla & Giralda TorenSevilla bezienswaardigheden - Kathedraal van Sevilla & Giralda Toren Sevilla bezienswaardigheden - Kathedraal van Sevilla & Giralda Toren

#5 Casa de Pilatos & Palacio de las Dueñas

Was je onder de indruk van het Koninklijk Paleis van Sevilla? Dan is een bezoek aan de paleizen Casa de Pilatos en Palacio de las Dueñas ook zeker een aanrader. Beide paleizen behoren tot de belangrijkste historische panden van de stad en ze staan zelfs bekend als de best bewaarde panden van heel Spanje uit de 15e en 16e eeuw. In de bouwstijl van Casa de Pilatos zie je naast Spaanse ook Portugese en Italiaanse invloeden. Palacio de las Dueñas is in renaissancestijl gebouwd en hier zie je vooral veel gotische en Moorse invloeden. De verschillende kleine en kleurrijke details zijn bij beide paleizen erg indrukwekkend. Extra bijzonder is dat je bij beide paleizen ook een rondleiding kunt krijgen door een ingericht deel van het paleis. Ik vond dit zelf zeker de moeite waard, omdat je hier een goed beeld krijgt van hoe de kamers vroeger ingericht waren. Hier kon ik me bij Real Alcázar minder goed een voorstelling bij maken, omdat daar de ruimtes leeg waren. Tickets voor Palacio de las Dueñas kun je vooraf reserveren. Bij Casa de Pilatos kun je alleen ter plekke kaartjes kopen.

Sevilla bezienswaardigheden - Casa de Pilatos Sevilla bezienswaardigheden - Casa de Pilatos Sevilla bezienswaardigheden - Casa de Pilatos Sevilla bezienswaardigheden - Casa de Pilatos

#6 Metropol Parasol – Setas de Sevilla

Eén van de meest moderne bezienswaardigheden van Sevilla is Metropol Parasol. Dit grote moderne bouwwerk staat vanwege zijn vorm ook wel bekend als de Setas de Sevilla, ofwel de champignons van Sevilla. Dit gigantische houten bouwwerk is de grootste houten constructie ter wereld. Wanneer je op het plein een trap naar beneden pakt, kom je onder Metropol Parasol uit. Hier kun je vervolgens weer met de lift naar boven. Via een golvend pad kun je een rondje bovenop de parasols lopen en genieten van een geweldig uitzicht over Sevilla.

Tip: recht onder Metropol Parasol vind je de lokale markt Mercado de la Encarnation waar je heerlijke Spaanse lekkernijen kunt kopen.

Sevilla bezienswaardigheden - Metropol Parasol - Setas de SevillaSevilla bezienswaardigheden - Metropol ParasolSevilla bezienswaardigheden - Metropol Parasol - Setas de Sevilla Sevilla bezienswaardigheden - Metropol Parasol - Setas de Sevilla

#7 Guadalquivir, Puente de Triana & Torre del Oro

Sevilla ligt, in tegenstelling tot veel andere bekende steden in Spanje, niet aan zee. Wel ligt er aan de rand van de stad een rivier, de Gualdalquivir. Deze rivier doorkruist Sevilla op weg naar zee. Aan de kade ligt een mooi wandelpad, zodat je heerlijk langs het water kunt struinen. Zeker tegen de avond is het hier erg gezellig bij de verschillende cocktailbarretjes met mooi zicht op de rivier. Het is ook zeker de moeite waard om de stad eens vanaf het water te bekijken. Met de boot vaar je langs een aantal bekende bezienswaardigheden van Sevilla, zoals de Torre del Oro en de prachtige brug Puente de Triana. Naast deze brug vaar je ook nog onder 8 andere bruggen door. In de zomer is het een verademing om hier aan het water even te ontsnappen aan de hitte in de binnenstad. Ben je liever zelf actief bezig? Het is ook mogelijk om kajaks te huren en zelf door de Guadalquivir te peddelen.

Sevilla bezienswaardigheden - GuadalquivirSevilla bezienswaardigheden - GuadalquivirSevilla bezienswaardigheden - Guadalquivir

#8 Barrio Santa Cruz

Een wijk die je zeker moet bezoeken in Sevilla is Barrio Santa Cruz. Deze wijk ligt in het hart van de stad, waar ook de Kathedraal van Sevilla en het Koninklijk Paleis zijn gelegen. Wandel ook zeker even door het prachtige Jardines de Murillo, een klein park vlakbij het Koninklijk Paleis van Sevilla. Rondom deze bekende bezienswaardigheden vind je vooral veel gezellige smalle steegjes. Dit Joodse gedeelte van Sevilla staat vooral bekend om de vele sinaasappelbomen en de winkeltjes met huisgemaakte souvenirs. Daarnaast vind je in heel Barrio Santa Cruz veel leuke en authentieke tapastentjes. Benieuwd waar je lekker kunt eten in Barrio Santa Cruz? Bekijk onze tips voor goedkoop en lekker eten in Sevilla. Het is ook mogelijk om een leuke tapastour te boeken, waarbij een gids je meeneemt naar de leukste tapastentjes in Sevilla.

Sevilla mooiste bezienswaardighedenSevilla mooiste bezienswaardigheden Sevilla mooiste bezienswaardigheden Sevilla mooiste bezienswaardigheden Sevilla mooiste bezienswaardigheden Sevilla mooiste bezienswaardigheden

#9 De kleurrijke kerken van Sevilla

Wat me opviel is dat er in Sevilla, naast de indrukwekkende kathedraal in het centrum, enorm veel mooie kleurrijke kerken te vinden zijn. Deze prachtige gebouwen hebben veel weg van de kleurrijke kerken in Midden-Amerika. Wil je je ook even in Midden-Amerika wanen? Wandel dan in ieder geval langs de Iglesia de San Ildelfonso, de Basilica de la Macarena en de Iglesia Colegial del Divino Salvador. Stuk voor stuk super indrukwekkende bouwwerken, ook als je alleen de buitenkant wil bezichtigen.

Sevilla bezienswaardigheden - Iglesia de San IldefonsoSevilla bezienswaardigheden - kerkSevilla bezienswaardigheden - Iglesia de San Ildefonso

#10 Maak een fietstocht langs de bekendste bezienswaardigheden van Sevilla

Wil je bovenstaande bezienswaardigheden zien, maar heb je geen zin om alles lopend te doen? Huur dan een fiets of boek een fietstocht met Nederlandstalige gids. Zo weet je zeker dat je niets overslaat van het prachtige Sevilla. Qua veiligheid staat Sevilla al een aantal jaar op de lijst van meest fietsvriendelijke steden. Je vindt hier ruim 120 kilometer aan fietspaden. Je kunt verschillende leuke fietstochten boeken. Zo is er een speciale fietstour langs de highlights van Sevilla, waarbij je in 3 uur de hoogtepunten van de stad verkent en meer leert over de belangrijkste bezienswaardigheden. Ook kun je je fietstocht combineren met een tapastour, waarbij je onderweg verschillende lekkere tapas kunt proeven. Daarnaast kun je een mooie dagtocht boeken waarbij je op de fiets verschillende authentieke dorpjes in Andalusië ontdekt. 

Sevilla mooiste bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Sevilla op de kaart

Tip: de Sevilla Pas

Ben je van plan om verschillende belangrijkste bezienswaardigheden van Sevilla, zoals het Koninklijk Paleis en de Kathedraal, te bezoeken? Dan loont het om een Sevilla Pas aan te schaffen. Met de Sevilla Pas krijg je:

  • Skip-the-line entree tot het Koninklijk Paleis Alcázar
  • Skip-the line entree tot de kathedraal van Sevilla, inclusief de Giralda toren
  • Tickets voor de hop-on hop-off bus van Sevilla
  • Stadstour door Sevilla middels een app met audiogids
  • 10% korting op overige bezienswaardigheden in Sevilla

Seville Pass

Ben je niet van plan om gebruik te maken van de hop-on hop-off bus, maar wil je wel Alcázar, de Kathedraal van Sevilla en de Giralda Toren bezoeken? Dan is het slim om een speciaal combi-ticket te kopen zodat je 10% korting krijgt op deze bezienswaardigheden.

Planning twee dagen in Sevilla

Doordat het centrum van Sevilla redelijk compact is, kun je in twee volle dagen de belangrijkste bezienswaardigheden van Sevilla bekijken. Ik schreef eerder al een gedetailleerde routebeschrijving langs de mooiste bezienswaardigheden in Sevilla in twee dagen, inclusief leuke eettips onderweg.

Sevilla mooiste bezienswaardigheden

Dagtrips vanuit Sevilla

Ga jij meerdere dagen op stedentrip naar Sevilla? Dan is het ook leuk om vanuit Sevilla een dagtrip te maken naar een andere mooie stad of plek in Andalusië. Sevilla heeft een eigen trein- en busstation en ook kun je hier gemakkelijk een auto huren. Je kunt er dus prima een dagje op uit trekken om meer van de omgeving te zien.

dagtrips vanuit Sevilla

Overnachten in Sevilla

Om optimaal te genieten van je bezoek aan Sevilla, raad ik je aan om minstens drie nachten in Sevilla te overnachten. Op die manier heb je voldoende tijd hebt om al het moois in deze stad te ontdekken. Een fijne budgetoptie is Catedral Boutique, een pension recht tegenover de Kathedraal van Sevilla met tweepersoonskamers vanaf € 50 per nacht. Wil je echt uitpakken? Verblijf dan in het fantastische 5-sterren EME Catedral Hotel met een geweldig dakterras met uitzicht op de kathedraal inclusief zwembad. Hotel Doña Maria heeft ook als een van de weinige hotels in Sevilla een fijn zwembad, maar is wat vriendelijker geprijsd. 

Onze tips voor accommodaties in Sevilla

Sevilla-catedral-boutique

Budget pension

Catedral Boutique

Fijn pension recht tegenover de Kathedraal van Sevilla met tweepersoonskamers vanaf € 50 per nacht.

Luxe 5-sterren hotel

EME Catedral Hotel

Fantastisch 5-sterren hotel met dakterras met uitzicht op de kathedraal inclusief zwembad.

Sevilla-Doña-Maria

Hotel met zwembad

Hotel Doña María

Goed beoordeeld hotel met zwembad in een voormalig paleis in het hart van Sevilla.

Sevilla bezienswaardigheden

Complete rondreis Andalusië

Wil je graag een dagtrip maken met de auto of zelfs een complete rondreis door Andalusië maken? Dat kan perfect vanuit Sevilla. Sevilla heeft een eigen trein- en busstation en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook kun je hier gemakkelijk een auto huren. Wij kunnen de Nederlandse maatschappij Sunny Cars van harte aanbevelen, omdat hier alle verzekeringen inclusief zijn en je geen eigen risico betaald. Voor meer inspiratie over rondreizen in Andalusië kun je onze route door Andalusië bekijken of meer lezen over de mooiste plekken in Andalusië.

RONDREIS ANDALUSIË: DE MOOISTE ROUTE VANUIT MÁLAGA IN ÉÉN WEEK

Sevilla is een perfecte stad voor een zonnige en unieke stedentrip vol mooie bezienswaardigheden. Wil je meer tips over reizen door Andalusië? Bekijk hier al onze tips voor Andalusië.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven