Camper huren op reis

De 5 leukste bestemmingen om een camper te huren op reis

Home / Reistips / De 5 leukste bestemmingen om een camper te huren op reis

Een camper op reis huren is de laatste jaren steeds populairder geworden. Logisch, want met een camper heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en kun je de kosten voor een accommodatie drukken. Een camper is namelijk je vervoer én verblijf in een. Daarnaast kun je met een camper overnachten op unieke plekken en ben je ter plekke flexibel in hoe lang je ergens wilt blijven. Kortom, een camper huren op reis is een geweldige ervaring en samen met Camperdays stelden wij een top 5 leukste bestemmingen om een camper te huren op. Dit zijn onze favoriete landen om te verkennen met een camper!

Wat is Camperdays

Camperdays is een organisatie die samenwerkingen heeft met camperverhuurders over de hele wereld. Het kan een uitdaging zijn om een betrouwbare verhuurder te vinden en dankzij Camperdays hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Zij werken enkel met 100% betrouwbare partners die degelijke campers verhuren en een uitstekende service bieden. Op dit moment biedt Camperdays camperverhuur aan in de volgende landen:

 • Nederland
 • België
 • Duitsland
 • Frankrijk
 • VS
 • Canada
 • Australië
 • Nieuw-Zeeland
 • Botswana
 • Namibië
 • Zuid-Afrika

Zo huur je een camper via Camperdays

Via Camperdays huur je verschillende type campers, passend bij jouw type reis en reisgezelschap. Je kunt kiezen uit kleine campers (2-4 personen), luxe campers (3-7 personen), grote campers (3-7 personen), 4×4 campers (2-4 personen) en truck campers (2-5 personen). Hiermee kun je precies de juiste camper voor jouw reis selecteren.

Nadat je de plek ingegeven hebt waar je je camper op wilt halen, krijg je een overzicht van de beschikbare campers op deze bestemming. Je ziet direct voor hoeveel personen deze geschikt is, of er een beperking is in het aantal kilometers wat je ermee mag rijden, of er een keukentje en douche inzitten en of het een automaat is of niet. Bij alle campers is het mogelijk om voor een premium verzekering te kiezen. In dat geval is er geen sprake van een eigen risico en ben je tegen meer types schade verzekerd. De meeste campers zijn op aanvraag te huur. Dit betekent dat Camperdays de beschikbaarheid moet aanvragen bij de verhuurder. Je kunt ervoor kiezen om deze camper aan te vragen. In dat geval zit je nergens aan vast en checkt Camperdays vrijblijvend of de camper beschikbaar is. Wil je dat de camper zo snel mogelijk voor jou gereserveerd wordt? Kies dan voor ‘camper nu boeken’. Als de camper beschikbaar is, boekt Camperdays deze direct voor je.

De leukste bestemmingen om een camper te huren

#1 De Verenigde Staten

De Verenigde Staten is één van de populairste bestemmingen om te verkennen per camper. Logisch, want de wegen zijn over het algemeen goed, breed en niet te druk. In Amerika mag je een camper tot 10 meter lang huren met rijbewijs B, oftewel, hetzelfde rijbewijs als wat je voor een auto nodig hebt. Het is in de Verenigde Staten niet toegestaan om te overnachten in een camper op een openbare weg. Zorg dus altijd dat je kiest voor een plek waar kamperen toegestaan is. Het is raadzaam om je standplaats vooraf te reserveren. Zeker in de maanden mei t/m oktober is het op de populaire plekken ontzettend druk en de kans dat je achter het net vist als je op de bonnefooi naar een camping rijdt, is groot. Via ReserveAmerika.com reserveer je een standplaats op campings door heel Amerika.

Eén van de mooiste gebieden om met een camper te verkennen is West-Amerika. De uitgestrekte wegen, de indrukwekkende natuur en de talloze nationale parken maken dit een ideale bestemming voor een vakantie met een camper.

Camperdays

#2 Canada

Denk je aan een vakantie met de camper, dan is de kans groot dat Canada in je opkomt. Canada is al decennialang een populaire bestemming om per camper te verkennen. Net als in de Verenigde Staten zijn ook hier de wegen goed ingericht op het rijden met een camper. Vooral het westen van Canada trekt veel campertoeristen en er zijn hier dan ook talloze voorzieningen voor campers te vinden. In Canada is wild kamperen met de camper toegestaan. De Canadese termen hiervoor zijn Boondocking of Dry Camping. Als je zoekt naar plekken waar dit mogelijk is, kun je dus het beste deze zoektermen gebruiken. Ook voor Canada geldt dat het hoogseizoen loopt van mei t/m oktober. Via Parks Canada vind je campingplekken voor jouw rondreis met een camper door Canada.

Camper Canada

#3 Australië

Australië, het land van de immense vlaktes, slaperige stadjes en adembenemend mooie natuur. Een bestemming waar je gemakkelijk maanden met een camper kunt reizen en dan nog heb je lang niet alles gezien. Australië is ontzettend groot en juist daarom leent het zich perfect voor een vakantie met de camper. Rondom de grote steden van Australië zijn vrijwel altijd campings te vinden waar je met de camper kunt gaan staan. Vaak gaan er pendelbusjes van de camping naar de stad. Ideaal, want zo hoef in je wereldsteden als Sydney en Melbourne niet met de camper te rijden. In Australië mag je wild kamperen, maar let wel op waar je parkeert. Zo is wild kamperen in nationale parken en de dorpen en steden verboden. In Australië is er meestal voldoende beschikbaarheid om op de bonnefooi te reizen. Wil je een beetje zekerheid, boek dan één of twee dagen van tevoren de volgende staplaats. Deze vind je via Camps Australia Wide. Voor gratis kampeerplekken check je de app WikiCamps.

Australië

#4 Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is één van de populairste plekken om een camper te huren op reis. Met een camper door Nieuw-Zeeland reizen is een unieke ervaring en het land heeft ontzettend veel voorzieningen voor toeristen die op deze manier rondreizen. Het hoogseizoen in Nieuw-Zeeland loopt van oktober tot maart en als je in deze periode reist is het noodzakelijk om op tijd je camper en je staplekken te reserveren. Wild kamperen is in Nieuw-Zeeland verboden. Aanraders voor het vinden van kampeerplekken in Nieuw-Zeeland zijn de apps Rankers Campings NZ en Campermate. Op die eerste geven gebruikers reviews over hun ervaringen op bepaalde staplekken. Handig!

Rondreis Nieuw-Zeeland Zuidereiland route

#5 Groot-Brittannië

De laatste bestemming in dit lijstje met leukste landen om een camper te huren op reis, is wat dichterbij huis. Groot-Brittannië is zonder twijfel een van de tofste plekken in Europa om met de camper te verkennen. De wegen zijn er wat minder breed dan in de landen hierboven, maar alsnog is het prima te doen om hier met een camper te rijden. Als je een paar weken de tijd hebt kunt je Engeland, Wales en Schotland met elkaar combineren. Heb je wat minder tijd, dan raad ik je aan om in één land te blijven. In Groot-Brittannië mag je wild kamperen. Let er wel op dat de meeste grond privé-eigendom is en dat je officieel wel toestemming van de eigenaar nodig hebt.

Wil jij ook een camper huren op je volgende reis? Kijk op Camperdays.nl voor het volledige aanbod. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Camperdays.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven