Bologna staat niet voor niets bekend als ‘la grassa’, oftewel de vette stad. Als er iets is wat je in Bologna goed kan doen, dan is het wel je buikje rond eten. Van een stad waar de pasta bolognese oorspronkelijk vandaan komt, mag je dan ook iets verwachten. Bologna heeft haar verwachtingen meer dan waargemaakt. Wat hebben we hier heerlijk gegeten! We geven je graag onze tips voor goedkoop en lekker eten in Bologna.
Inhoudsopgave
Mercato di Mezzo
De Mercato di Mezzo was ooit de centrale markthal van de stad. In de Middeleeuwen werden hier voornamelijk handgemaakte producten verkocht en vond je hier onder andere een goudsmit, slagerij en viswinkel. Inmiddels is de Mercato di Mezzo omgebouwd tot een een moderne markthal waar je allerlei specialiteitswinkels en restaurants vindt. Het deed ons denken aan de markthallen in Rotterdam, maar dan op zijn Italiaans. In de Mercato di Mezzo vind je heerlijke kaasplankjes, verse pasta, rijk belegde broodjes en de mooiste kleine gebakjes die je je maar kunt voorstellen. De Mercato di Mezzo is zeker een aanrader om je culinaire ontdekkingstocht door Bologna mee te beginnen!
Zoals het grote bord boven de ingang al zegt, is Naama Cafè dé plek ‘voor je ultieme pauze’. In dit schattige Marokkaanse theehuisje vindt je naast speciale soorten thee ook heerlijke sapjes en de dikste chocolademelk ooit. Het leek wel alsof er een hele reep chocolade in zat, maar lekker was het wel. Het is dat we net hadden gegeten toen we er waren, maar ook alle zoete lekkernijen en de verschillende gerechten op de lunchkaart zagen er heerlijk uit. Neem plaats op het schattige terras en rust even uit van de drukte in de stad.
We vertelden je er al kort over in onze foto-impressie van Bologna: de allerbeste pasta die wij aten in Bologna kwam uit een kartonnen bakje. Deze goddelijke bakjes pasta vind je bij la Bottega dei Portici. Onze favorieten waren de tortelloni gevuld met ricotta met een heerlijke traditionele bolognesesaus en de tortellini gevuld met spinazie en ricotta overgoten met een traditionele boter-salie saus. Het water loopt me al in de mond als ik hieraan terug denk. De chef voelde zich trouwens zo vereerd dat we foto’s voor onze blog aan het maken waren in zijn zaak dat hij zelf ook heel trots met ons op de foto wilde.
Ristorante Donatello is één van de oudste restaurants in Bologna en bestaat al sinds 1903. De tijd is hier een beetje stil blijven staan en de klassieke Italiaanse gerechten staan nog steeds op de kaart. Het interieur is heel chique, maar schrik niet, het eten is gelukkig heel betaalbaar. De risotto met champignons en de met ricotta gevulde tortellini met salie-boter saus waren verrukkelijk. Ga wel vroeg of maak vooraf een reservering. Zoals je op de foto kunt zien waren wij zelf wel erg vroeg gegaan, maar binnen no time zat het hier stampvol met locals.
Naast goedkoop eten, kun je in Italië ook (legaal) helemaal gratis eten! Deze Italiaanse traditie lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar hij bestaat echt. We vertellen je er hier meer over.
Zoals je ziet, hebben wij er weer een paar kilo bij gegeten in Bologna. Vooral van de vers gemaakte pasta konden we geen genoeg krijgen. Alleen al voor het eten zou ik zeker eens terug gaan naar Bologna!
Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken of via de ondersteun Reisgenie pagina. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia
Leuke tips! Ga ik volgende keer zekers eens proberen. Heb zelf ook heerlijk gegeten bij Salumeria Simoni. Wel ietsje duurder, maar dan krijg je ook wat 🙂
Krijg alweer honger van die foto’s! Ik mis alleen even het goedkoop in je verhaal? Vond Bologna helemaal niet goedkoop wat betreft eten en drinken, 7 euro voor een cola en een appelsapje check, die markthal voor 7-10 euro eten maar wel van een plastiek bordje en een ijsje voor 3 euro ook niet goedkoop te noemen.
Wij gebruiken cookies om je de beste ervaring te bieden op Reisgenie.nl. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Leuke tips! Ga ik volgende keer zekers eens proberen. Heb zelf ook heerlijk gegeten bij Salumeria Simoni. Wel ietsje duurder, maar dan krijg je ook wat 🙂
Leuk om te horen! En bedankt voor de tip. Die gaan we onthouden voor een volgende keer!
Krijg alweer honger van die foto’s! Ik mis alleen even het goedkoop in je verhaal? Vond Bologna helemaal niet goedkoop wat betreft eten en drinken, 7 euro voor een cola en een appelsapje check, die markthal voor 7-10 euro eten maar wel van een plastiek bordje en een ijsje voor 3 euro ook niet goedkoop te noemen.
Aaaahh, wat een cliffhanger! 😉
Hahahaha, spannend he?! 😉
Hmm heerlijk, krijg er honger van 😀