Cook House in Newcastle

Lekker eten en drinken in Newcastle

Home / Engeland / Newcastle / Lekker eten en drinken in Newcastle

Begin november reisde ik met DFDS per schip naar het fijne Newcastle. Van te voren  had ik al wat research gedaan naar leuke eettentjes. Ik verwachtte er niet al te veel van en de verrassing was des te groter toen bleek dat er flink wat hippe zaken in deze Britse stad te vinden zijn. Tijdens mijn wandelingen door de stad stuitte ik op veel leuke cafés, restaurants en bars. Uiteraard deel ik deze tips graag. Lees dus verder voor de beste plekjes voor lekker eten en drinken in Newcastle. 

The Botanist

Via Instagram werd ik getipt om een cocktail te gaan drinken bij The Botanist, middenin het drukke centrum. Ondanks deze centrale locatie, was het toch nog even zoeken. In een donker hoekje, pal naast het populaire Jamie’s Italian, zien we een mintgroene deur met ‘The Botanist’ erop. Uiteindelijk leiden vier trappen ons naar de bovenste verdieping, waar we met onze mond open staan te kijken naar de inrichting van deze te gekke bar. The Botanist ziet eruit als een sprookje. Planten, lichtjes, kleurtjes en een enorme boom in het midden maken ons echt even sprakeloos. Wil je een drankje drinken bij The Botanist, reken er dan wel op dat je even moet wachten. Het is namelijk een zeer populaire bar onder locals.

The Botanist in NewcastleThe Botanist in Newcastle

The Botanist, Monument Mall, Newcastle upon Tyne 

The Waiting Rooms

The Waiting Rooms is een zaakje waar we bij toeval langskwamen. Het zag er zo uitnodigend uit, dat we wel even naar binnen moesten. De binnenkant bleek net zo gezellig als de buitenkant en we genoten hier van twee verschillende ales van de tap.

The Waiting Rooms in Newvastle The Waiting Rooms in Newvastle

The Waiting Rooms, 39-47 Westgate Rd, Newcastle upon Tyne

Lola Jeans

Voor elke trip kijk ik thuis naar de zaakjes die ik zeker niet wil missen. Tijdens mijn wandeling door Newcastle kwam ik daarnaast ook nog tal van leuke cafés en restaurants tegen die ik niet tijdens mijn research ontdekt had. Lola Jeans is er daar één van en dit werd direct mijn favoriete zaak in heel Newcastle. De barokke stoelen en kroonluchters, de super toffe muurschildering en de lekkere biertjes op de tap maken dit een heerlijke zaak om een middag te borrelen. Op de menukaart vind je vooral ongezonde happen. Wij kozen een portie chili cheese fries en onderstaande foto zegt wel genoeg: heel slecht, maar wel lekker.

Lola Jeans in NewcastleLola Jeans in NewcastleLola Jeans in Newcastle

Lola Jeans,  1-3 Market St, Newcastle upon Tyne

Flat Caps Coffee

In tegenstelling tot Lola Jeans, had ik Flat Caps Coffee wel van tevoren opgezocht. Deze toffe zaak is namelijk de ideale plek om even te koffie te drinken tijdens het winkelen. Je geniet hier van een zeer goede kop koffie en huisgemaakt gebak. De lemon pie is een grote aanrader! Flat Caps Coffee is echt een zaak waar locals graag komen. Op vrijdagmiddag waren wij de enige toeristen hier. Pluspunt wat mij betreft!

Flat Caps Coffee in NewcastleFlat Caps Coffee in Newcastle

Flat Caps Coffee, 11 Carliol Square, Newcastle upon Tyne

Cook House

Op weg naar de Cook House dacht ik steeds dat we helemaal verkeerd zaten. We liepen door een wat industrieel aandoend gebied en ik kon me niet voorstellen dat hier een leuke lunchzaak zou zitten. Fout! Ineens stonden daar de twee gezelligste zeecontainers die ik ooit gezien had. Binnenin zat de Cook House, een heerlijke lunchzaak waar de kachel hoog stond en het eten ontzettend goed smaakte. Grote aanrader als je de wijk Ouseburn gaat verkennen!

Cook House in NewcastleCook House in Newcastle

Cook House, 20 Ouse Street, Newcastle upon Tyne

Het eten en drinken in Newcastle heeft me echt ontzettend verrast. De stad barst van de gezellige maar ook hippe plekjes. Helaas was ik zelf maar één avond in de stad, waardoor ik qua restaurants niet veel heb kunnen uitproberen. Een goede reden om nog eens terug te gaan! Wil jij ook graag naar Newcastle? Lees dan zeker even dit artikel over wat je zeker moet doen in Newcastle en dit artikel over de minicruise met DFDS.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

4 reacties op “Lekker eten en drinken in Newcastle”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven