Menu
Hannover

Drinken en eten in Hannover: de leukste (en lekkerste!) zaakjes

Lekker drinken en eten in Hannover is absoluut geen uitdaging. In deze stad zijn meer dan genoeg leuke zaakjes te vinden en elke wereldkeuken is er vertegenwoordigd. Ik verbleef 3 nachten in de stad en dankzij het mooie weer, was het bijna wel noodzakelijk om lekker veel terrasjes te pakken. Fijn, want daardoor kon ik veel zaakjes uitproberen! Dit zijn mijn favoriete plaatsen voor drinken en eten in Hannover.

 

Strandleben

Strandleben is dé place to be met mooi weer. Deze relaxte zaak zit pal aan rivier de Linge, in de wijk Linden. Het publiek hier is ietwat alternatief en de sfeer is er goed. Op een warme zomerdag is het heerlijk om hier tot zonsondergang te genieten van een lekker drankje en de gezelligheid om je heen.

Strandleben, Calenberger Neustadt

Strandleben in Hannover Strandleben in Hannover

 

Francesca & Fratelli

Vraag in Hannover naar de beste Italiaan en de kans is groot dat het antwoord ‘Francesca & Fratelli’ luidt. De allereerste zaak van deze bescheiden keten opende in de wijk Linden. Via mond tot mond reclame werd deze pizzeria zo populair, dat er al snel uitbreiding volgde. Ondertussen zitten er maar liefst 4 Francesca & Fratelli’s in Hannover. Zelf proefde ik een pizza bij de originele vestiging en ik snap helemaal waarom deze Italiaan zo populair is. Het eten is er heerlijk!

Francesca & Fratelli, Limmerstrasse 47

Fransesca & Fratelli in Hannover Fransesca & Fratelli in Hannover

 

Markthalle

Wij verbleven in Mercure City Hotel, wat op slechts 5 minuten lopen van de Markthalle ligt. Na aankomst op onze eerste dag, besloten we meteen maar eens te kijken wat ze hier allemaal verkochten. We kozen voor een Thais maaltje, maar ook voor Duits, Italiaans, Spaans en Turks eten kun je hier terecht. Heel leuk en vrij goedkoop. Het originele aan de Markthalle is dat veel ‘kramen’ een winkel en eetzaakje in een zijn. Zo verkoopt de slager naast vlees ook broodjes pulled pork.

Markthalle, Karmarschstraße 49

Martkhalle in Hannover Martkhalle in Hannover

 

Teestübchen

Tijdens mijn research naar hotspots in Hannover, was er één zaak die werkelijk overal terug kwam: Teestübchen. Uiteraard was ik na al deze lovende verhalen heel benieuwd waarom iedereen hier nou zo enthousiast over was. Nadat ik hier genoot van een ijskoffie met een bol vanille-ijs en een stuk worteltaart, snap ik het helemaal. Het eten en drinken is ontzettend lekker en het terras is heerlijk. Ik had het geen straf gevonden als ik een middag lang bij Teestübchen in een luie strandstoel had moeten zitten.

Teestübchen, Ballhofpl. 2

Teestuben in HannoverTeestubchen in Hannover

 

GiG

Bij GiG weten ze werkelijk alles van bier. Niet voor niets hebben ze meer dan 200 verschillende soorten op de kaart staan. Ik kan me voorstellen dat dit een overweldigend aantal is. Schroom zeker niet om de bediening om advies te vragen! Zelf ging ik voor een biologisch frambozenbiertje, wat in niets leek op andere fruitbiertjes. Deze was een stuk minder zoet en juist wat zurig van smaak. Vind je het leuk om nieuwe biertjes uit te proberen? Sla dan zeker GiG niet over.

Gig, Lindener Marktplatz 1

GiG in Hannover GiG in Hannover

 

Schöne Aussgesichten 360

Nog een strandbar in het lijstje! Dit keer niet aan het water maar, jawel, op het dak van een parkeergarage! Schöne Aussgesichten 360 bevindt zich middenin Hannover en vanaf hier heb je uitzicht over de binnenstad. Je kunt hier wat eten en wat drinken, ontspannen hangend in een strandstoel of op de banken. Schöne Aussgesichten 360 is wel wat lastig te vinden. Je moet de parkeergarage op de hoek van de Markstrasse en de Röselerstrasse in en vervolgens met de lift naar de bovenste verdieping.

Schöne Aussgesichten 360, Röselerstrasse 7

Schöne Ausgesichten 260 in HannoverSchöne Ausgesichten 260 in Hannover

 

Corner

Bij toeval kwamen we langs Corner en het terras zag er zo uitnodigend uit, dat we hier wel even plaats moesten nemen. Helaas hadden we al geluncht: de bruschetta’s op de borden van onze buren zagen er werkelijk heerlijk uit. Omdat een terrasje pakken zonder iets lekkers erbij toch minder gezellig is, koos ik voor een stuk blueberry cheesecake. Deze was precies zoals een cheesecake hoort te zijn. Heerlijk fris en romig. Ga rond lunchtijd naar Corner en bestel een lekker broodje. Heb je daarna nog plek? Dan kan ik je de cheesecake van harte aanbevelen.

Corner, Velberstrasse 10

Corner in Hannover Corner in Hannover

 

Duke Burger

Als je mij een beetje volgt, weet je dat mijn vriend en ik graag een goede burgerzaak opzoeken. Ik ga tegenwoordig voor de vegetarische variant, maar een goede zaak heeft goede vegetarische opties. Bij Duke Burger was dit absoluut het geval. Ik kon kiezen uit een vega-burger of de halloumi-burger. Aangezien ik gek ben op halloumi, koos ik voor de tweede optie. Mijn vriend ging voor de hamburger met gorgonzola en frietjes met pulled pork. Alles smaakte hartstikke goed en voor €20 euro hadden we met z’n tweeën gegeten.

Duke Burger, Lange Laube 16

Duke Burger in Hannover

 

Lindener Turm Biergarten

De Lindener Turm Biergarten ligt wat afgelegen en ik zou je dan ook aanraden om hier alleen naartoe te gaan als je toch in de buurt bent. Hannover kent namelijk talloze gezellige biergartens en ik denk dat deze veelal onderling inwisselbaar zijn. Toch noem ik deze wel, omdat een biergarten in het algemeen absoluut op je lijstje met drinken en eten in Hannover moet staan. De sfeer is hier super gemoedelijk, het bier goedkoop en het eten vaak van prima kwaliteit.

Lindener Turm Biergarten, Am Lindener Berge 29A

Lindener Turm BiergartenLindener Turm in Hannover

 

Maschseefest

Ben je in augustus in Hannover? Dan mag je het Maschseefest echt niet missen. Dit sfeervolle festival aan het water duurt maar liefst 3 weken en in deze periode kun je hier elke avond terecht voor hapjes, drankjes en goede feestjes. De variatie in het eten viel me een klein beetje tegen, maar goed, dat mocht de pret niet drukken. Verwacht veel typisch Duitse hapjes zoals broodjes bradwürst, pretzels en burgers. Sla ook zeker het typische Hannoverse drankje Lüttje Lage niet over. Deze website legt je precies uit wat Lüttje Lage precies is. Handig om van te voren te weten. Bekijk op de officiële website wanneer het Maschseefestival precies plaatsvindt.

Maschseefest Maschseefest

 

Je ziet het wel: lekker drinken en eten in Hannover is absoluut niet moeilijk. De horecazaken in deze stad zijn veelzijdig en gezellig. Als ik meer tijd had gehad, was deze lijst gemakkelijk dubbel zo lang geworden. Ben je benieuwd wat er verder nog meer in de stad te doen is? In dit artikel vertel ik je alles over de leukste activiteiten en bezienswaardigheden. 

Geen reacties

    Laat een reactie achter