lunch in bologna

Goedkoop en lekker eten in Bologna

Home / Italië / Goedkoop en lekker eten in Bologna

Bologna staat niet voor niets bekend als ‘la grassa’, oftewel de vette stad. Als er iets is wat je in Bologna goed kan doen, dan is het wel je buikje rond eten. Van een stad waar de pasta bolognese oorspronkelijk vandaan komt, mag je dan ook iets verwachten. Bologna heeft haar verwachtingen meer dan waargemaakt. Wat hebben we hier heerlijk gegeten! We geven je graag onze tips voor goedkoop en lekker eten in Bologna.

Mercato di Mezzo

De Mercato di Mezzo was ooit de centrale markthal van de stad. In de Middeleeuwen werden hier voornamelijk handgemaakte producten verkocht en vond je hier onder andere een goudsmit, slagerij en viswinkel. Inmiddels is de Mercato di Mezzo omgebouwd tot een een moderne markthal waar je allerlei specialiteitswinkels en restaurants vindt. Het deed ons denken aan de markthallen in Rotterdam, maar dan op zijn Italiaans. In de Mercato di Mezzo vind je heerlijke kaasplankjes, verse pasta, rijk belegde broodjes en de mooiste kleine gebakjes die je je maar kunt voorstellen. De Mercato di Mezzo is zeker een aanrader om je culinaire ontdekkingstocht door Bologna mee te beginnen!

Mercato di Mezzo
Via Clavature 12, Bologna

Bologna - Mercato di Mezzo

Naama Café

Zoals het grote bord boven de ingang al zegt, is Naama Cafè dé plek ‘voor je ultieme pauze’. In dit schattige Marokkaanse theehuisje vindt je naast speciale soorten thee ook heerlijke sapjes en de dikste chocolademelk ooit. Het leek wel alsof er een hele reep chocolade in zat, maar lekker was het wel. Het is dat we net hadden gegeten toen we er waren, maar ook alle zoete lekkernijen en de verschillende gerechten op de lunchkaart zagen er heerlijk uit. Neem plaats op het schattige terras en rust even uit van de drukte in de stad.

Naama Cafè
Via Oberdan 31/B, Bologna

Bologna - Naamcafe

La Bottega dei Portici

We vertelden je er al kort over in onze foto-impressie van Bologna: de allerbeste pasta die wij aten in Bologna kwam uit een kartonnen bakje. Deze goddelijke bakjes pasta vind je bij la Bottega dei Portici. Onze favorieten waren de tortelloni gevuld met ricotta met een heerlijke traditionele bolognesesaus en de tortellini gevuld met spinazie en ricotta overgoten met een traditionele boter-salie saus. Het water loopt me al in de mond als ik hieraan terug denk. De chef voelde zich trouwens zo vereerd dat we foto’s voor onze blog aan het maken waren in zijn zaak dat hij zelf ook heel trots met ons op de foto wilde.

La Bottega dei Portici
Via Indipendenza 69, Bologna

Bologna - La Bottega dei Portici

Ristorante Donatello

Ristorante Donatello is één van de oudste restaurants in Bologna en bestaat al sinds 1903. De tijd is hier een beetje stil blijven staan en de klassieke Italiaanse gerechten staan nog steeds op de kaart. Het interieur is heel chique, maar schrik niet, het eten is gelukkig heel betaalbaar. De risotto met champignons en de met ricotta gevulde tortellini met salie-boter saus waren verrukkelijk. Ga wel vroeg of maak vooraf een reservering. Zoals je op de foto kunt zien waren wij zelf wel erg vroeg gegaan, maar binnen no time zat het hier stampvol met locals.

Ristorante Donatello
Via Righi Augusto 8, Bologna

Bologna - Ristorante Donatello

Gratis eten?

Naast goedkoop eten, kun je in Italië ook (legaal) helemaal gratis eten! Deze Italiaanse traditie lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar hij bestaat echt. We vertellen je er hier meer over.

Bologna - Caffe Zamboni

Zoals je ziet, hebben wij er weer een paar kilo bij gegeten in Bologna. Vooral van de vers gemaakte pasta konden we geen genoeg krijgen. Alleen al voor het eten zou ik zeker eens terug gaan naar Bologna!

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

6 reacties op “Goedkoop en lekker eten in Bologna”

  1. Leuke tips! Ga ik volgende keer zekers eens proberen. Heb zelf ook heerlijk gegeten bij Salumeria Simoni. Wel ietsje duurder, maar dan krijg je ook wat 🙂

  2. Krijg alweer honger van die foto’s! Ik mis alleen even het goedkoop in je verhaal? Vond Bologna helemaal niet goedkoop wat betreft eten en drinken, 7 euro voor een cola en een appelsapje check, die markthal voor 7-10 euro eten maar wel van een plastiek bordje en een ijsje voor 3 euro ook niet goedkoop te noemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven