Groot-Brittannië Londen

Dwalen door Notting Hill

Hofje in Notting Hill

Natuurlijk, als je naar Londen gaat wil je alle belangrijke bezienswaardigheden zien. Je bezoekt de Big Ben, gaat op de foto met de trolley op Platform 9 ¾ en winkelt in Oxford street. Toch raad ik je aan om ook een dag in je planning vrij te houden om eigenlijk helemaal niets te doen. Deze dag ga je namelijk dwalen door Notting Hill, één van de mooiste wijken van Londen. Om je vast in de stemming te brengen zette ik vast een digitale tocht voor je uit. Dwaal je mee?

 

Witte huizen en Magnolia bloesem

Ik begon mijn tocht door Notting Hill vanaf metro station Bayswater. Deze bevindt zich echt aan de rand van de wijk, waardoor je dus niets van al het moois dat Notting Hill te bieden heeft mist. Moscow Road, de straat waar je doorheen loopt vanaf het metrostation staat vol met statige, witte gebouwen die je terugvoeren naar de Victoriaanse tijd. Daarnaast bevindt zich hier ook een Griekse orthodoxe kerk en de aanwezigheid van de Grieken is in deze wijk goed te merken. Mocht je dus zin hebben in een Griekse hap, dan kun je hier lekker eten.

nothing hill

 

Opvallend is de bloesem die je in Notting Hill veel ziet: prachtige roze bloemen fleuren het straatbeeld nog verder op. Vooral Magnolia’s zijn hier populair en geven de wijk meteen een extra statig en sfeervol uiterlijk Natuurlijk is dit alleen het geval als je in het voorjaar Londen bezoekt, al betekent dat niet dat een bezoekje aan Notting Hill niet de moeite waard is in een ander seizoen.

bloesem

 

Neem hier en daar een zijstraat en laat je verbazen door de hoeveelheid beveiliging die de gemiddelde inwoner van Notting Hill op of aan zijn huis heeft. Vaak wordt er in duidelijke taal gewaarschuwd voor honden, alarmen en wat al niet meer, maar nog vaker zie je subtiel een embleem van een beveiligingsbedrijf aan de muur hangen. Ik denk dat vrijwel elk huis in Notting Hill zichtbaar of onzichtbaar beveiligd is. Let er maar eens op als je hier rondloopt.

warning

 

Aan het einde van Moscow Road sla je linksaf en neem je de eerste straat rechts: je bevindt je nu aan het begin van Portobello Road, één van de bekendste straten van Londen. Hier vindt je maar liefst 1000 verkopers waarvan het merendeel zicht richt op antiek en leuke hebbedingetjes.

portobello road

 

Daarnaast zijn er dagelijks markten, waaronder een fruitmarkt, een tweedehands markt en een kledingmarkt. Kijk hier voor de tijden en dagen. Ik was op Portobello Road tijdens een fruitmarkt en ondanks dat je waarschijnlijk weinig fruit nodig zult hebben is het als nog heerlijk om over de markt te dwalen en te zien wat de kooplui in de aanbieding hebben. Loop ook zeker de aangrenzende straatjes in voor nog meer interessante winkels en boetiekjes.

portobello road 2

 

Voor de zoetekauwen onder ons is de ultieme tip de Hummingbird Bakery op Portobello Road zelf. Zodra je één stap in deze winkel zet ben je verkocht: prachtige cupcakes stralen je tegemoet en je wilt eigenlijk elk smaakje uitproberen. Helaas zijn de prijzen hier ook naar en de kans is groot dat je er maar één koopt. Daar zijn ze bij de Hummingbird Bakery op bedacht en je krijgt gewoon een super schattig klein doosje voor één cupcake, geen probleem! Tja, en dan moet je nog kiezen… Ik heb de salted caramel cupcake op en deze was goddelijk lekker. Maar eerlijk is eerlijk, waarschijnlijk smaken ze allemaal even goed.

humming birdCupcake van de Hummingbird Bakery

 

De kleurrijke huizen van Lancaster Road

Als je Portobello Road vanaf Notting Hill Gate afzakt naar het westen, kruist deze ergens richting het eind met Lancaster Road. Opvallend genoeg zijn hier niet veel andere toeristen te vinden, terwijl het wat mij betreft één van de meest fotogenieke straten van Notting Hill is. De gekleurde huizen zijn prachtig en vormen een opvallend contrast met de vrij statige huizen in de rest van de omgeving. Leuk feitje: rechts vooraan in de straat staat een compleet ander gebouw wat er een beetje uitziet als een kerk. Hier is “Do they know it’s Christmas” van Band Aid ’84 opgenomen! Lancaster Road, Kleurrijke straat in Notting Hill Lancaster Road, Kleurrijke straat in Notting Hill

 

Er zijn ook een aantal fijne en goedkope accommodaties in Notting Hill. Ik vind het een erg leuke wijk om in te verblijven tijdens je bezoek aan Londen. Wil je meer lezen over Londen? Bekijk hier onze favoriete plekken in Londen en wat je zeker niet mag missen bij een eerste bezoek aan Londen.

Ben jij weleens in Notting Hill geweest?

Dit vind je misschien ook leuk

6 Reacties

 • Reageer
  Esther
  23 oktober 2014 op 08:11

  Leuk artikel! De wijk en de film heten wel Notting Hill, zonder H. Zo niksig is de wijk niet 😉

  • Reageer
   reisgenie
   23 oktober 2014 op 16:43

   Oh, wat suf van ons! Oeps, echt zitten slapen geloof ik :). Dankjewel voor de verbetering!

 • Reageer
  Michelle | Travel lifestyle.nl
  18 januari 2015 op 13:49

  Notting Hill is heerlijk! Leuk verslag!

 • Reageer
  Ester
  24 januari 2015 op 22:49

  Leuke vrolijke foto van je in de bakkerij 🙂 Oh zo fijn om weer wat te lezen over Londen!

 • Reageer
  Romi
  13 februari 2015 op 10:49

  Ik denk niet dat mensen er zelf gauw aan zullen denken om Notting Hill te bezoeken. Super leuke tip dus, want denk dat het echt een hele andere touch aan je bezoek aan Londen geeft! Prachtig trouwens die roze bloemen, mooie foto ook 🙂

Reageer