Ibiza Cala Saladeta & Cala Salada

De mooiste plekken op Ibiza

Home / Spanje / Ibiza / De mooiste plekken op Ibiza

Toegegeven, ik zag Ibiza vooral als een party-eiland, maar Ibiza heeft me zo ontzettend verrast! Met onze huurauto tourden we het eiland rond en reden we van het ene naar het andere indrukwekkende strand of uitzichtpunt. De stranden op Ibiza doen zeker niet onder voor Thailand of Mexico. Zelden zag ik zo’n helder water. We hebben onderweg zelfs een aantal flamingo’s gespot. Ook de gezellige smalle straatjes van Ibiza stad en het heerlijke Spaanse eten stalen ons hart. We hebben echt genoten van alles wat dit mooie eiland te bieden heeft. Ik laat je daarom graag de mooiste plekken op Ibiza zien.

Cala Portinatx

Onze eerste ochtend op Ibiza was het enorm mistig. We besloten daarom helemaal naar het noorden van het eiland te rijden. Eenmaal voorbij de bergen was het volledig opgeklaard en kwamen we uit in de baai Cala Portinatx. Dit mooie grote strand is echt een aanrader. Het is er bovendien een stuk rustiger dan in het zuiden van het eiland. Mocht het tijdens jouw verblijf op Ibiza ook een keer slecht weer zijn, dan raad ik je aan om naar de andere kant van het eiland te rijden. Meestal is het aan slechts één kant van de hogere bergen slechter weer.

Ibiza - Cala PortinatxIbiza - Cala Portinatx

Portinatx

Wanneer je helemaal doorrijdt naar het einde van het dorpje Portinatx kom je uit in een andere kleine baai. Hier vind je onder andere het mooie hotel en restaurant Los Enamorados, waar we hebben genoten van een heerlijk ontbijt met een mooi uitzicht. Wanneer je vanaf de parkeerplaats in tegenovergestelde richting van het water loopt, kom je uit bij een aantal rotsen. Klim hier zeker even overheen, want bovenop wacht er een geweldig uitzicht op je. Je kunt vanuit hier helemaal naar Punta d’es Moscarter klimmen, een mooie wandeltocht die eindigt bij de vuurtoren.

Ibiza PortinatxIbiza PortinatxIbiza Portinatx

Cala d’en Serra

Vlakbij Portinatx vind je Cala d’en Serra. Het strand van Cala d’en Serra is het beste met de boot of met een auto met vierwielaandrijving te bereiken. Wij genoten daarom van bovenaf van het geweldige uitzicht over deze baai. Er is een klein wandelpad aangelegd waardoor je een groot stuk langs de kliffen kunt lopen.

Ibiza Cala d'en SerraIbiza Cala d'en Serra

Cala Xarraca

Cala Xarraca is een kleine en erg mooie baai in het noorden van het eiland. Het is er perfect om te snorkelen vanwege het heldere water, maar daar was het in april helaas nog wat te koud voor. Er is slechts een restaurant in de baai en op het strand zelf is het heerlijk rustig. Wij hadden deze mooie plek zelfs helemaal voor ons alleen.

Ibiza Cala XarracaIbiza Cala Xarraca

Cala Benirrás

Cala Benirrás deed me een beetje denken aan Thailand met de grote kliffen aan de zijkant van het strand en de rotsen in het water. Dit fijne en brede strand is zeker een bezoekje waard. Toen wij er waren was het vrij rustig, maar met name op zondag rond zonsondergang is dit een erg populaire plek. Hippies en muzikanten komen hier dan bijeen om te trommelen en muziek te maken. Zorg dat je er op zondag wel op tijd bent, want er zijn maar een beperkt aantal parkeerplaatsen. Ook op andere dagen is een bezoek aan dit mooie strand zeker een aanrader.

Ibiza Cala BenirrásIbiza Cala Benirrás

Ses Salines Natural Park

Ses Salines Natural Park is een beschermd natuurreservaat op Ibiza dat helemaal doorloopt tot aan het eiland Formentera. Het park staat onder andere op de werelderfgoedlijst van Unesco. Je vindt hier verschillende vogels, waaronder flamingo’s. Doordat er grote zoutvlaktes zijn, vind je hier normaal gesproken ook roze meren vergelijkbaar met Las Coloradas in Mexico. Helaas waren de meren op het moment dat wij er waren niet heel erg roze, vandaar dat ook de flamingo’s wat witter waren dan normaal. Hun vleugels kleuren namelijk roze door het eten van de roze plankton en garnalen in deze meren. Ses Salines is ook zonder roze meren absoluut de moeite waard om te bezoeken. Er zijn verschillende mooie wandelpaden aangelegd en je hebt een geweldig uitzicht over de zoutmeren. Zorg wel dat je je vooraf goed insmeert met deet, want het barst hier helaas van de muggen vanwege het stilstaande water.

Ibiza Ses Salines Natural ParkIbiza Ses Salines Natural ParkIbiza Ses Salines Natural ParkIbiza Ses Salines Natural Park

De bergen met zout

Zoutwinning is erg belangrijk voor Ibiza, vandaar dat er is Ses Salines ook zoveel zoutmeren te vinden zijn. We wilden daarom ook graag de zoutbergen bezoeken. Ik zag deze eerder al in Mexico, maar ik vond het nog steeds erg indrukwekkend. Het lijkt bijna op sneeuw, maar het zijn echt grote bergen zout. Zout is een van de belangrijkste exportproducten van Ibiza. Op veel plekken zul je dan ook het originele Sal de Ibiza spotten, te herkennen aan de mooie mintgroene verpakking met gouden letters. Dit zout wordt met de hand geoogst in Ses Salines en bestaat voor 100% uit zeezout.

Ibiza zoutwinningIbiza zoutwinning

Experimental Beach

Wanneer je de zoutbergen voorbij rijdt en je weg vervolgt, rijd je langs de verschillende zoutmeren. Uiteindelijk kom je uit bij Experimental Beach. Omdat het strand uit grote kiezels bestaat in plaats van fijn zand is het niet het ideale strand om een middagje op je handdoek te liggen. Toch is het een mooie plek om te bezoeken. Je kunt er bijvoorbeeld een fijne wandeling maken langs de kust, terwijl je geniet van de rust en het uitzicht op de bergen aan de overkant van het water.

Ibiza Experimental beachIbiza Experimental beach

Es Vedra

Es Vedra is een van de bekendste plekken van Ibiza. Dit onbewoonde eiland ligt op zo’n 2 kilometer van de kust. Doordat het eiland zo’n hoge concentratie van metalen en mineralen heeft, is er een sterk magnetisch veld ontstaan. Es Vedra is de derde meest magnetische plek op aarde. Het kan daardoor zelfs kompassen in de omgeving verstoren. Er bestaan verschillende mythes rondom Es Vedra. Zo wordt er vaak gezegd dat Es Vedra een van de weinige overblijfselen is van Atlantis of dat Es Vedra gebruikt wordt als referentiepunt voor UFO’s. Er zijn zelfs mensen die beweren dat ze hier een UFO hebben gezien. Ik vond Es Vedra persoonlijk vooral een heel erg mooie plek. Met zijn 382 meter hoogte torent het eiland hoog boven het water uit. Het mooiste uitzicht op Es Vedra heb je vanaf het speciale uitzichtpunt. Volg hiervoor de bordjes richting Torre de Savinar.

Ibiza Es VedraIbiza Es VedraIbiza Es Vedra

Cala d’Hort

Je kunt Es Vedra ook vanaf het strand bewonderen. In de baai Cala d’Hort vind je een prachtig zandstrand met een mooi uitzicht op Es Vedra. Dit strand is wel populair, waardoor het zelfs in het laagseizoen soms lastig kan zijn om een parkeerplek te vinden. Je kunt Cala d’Hort daarom het beste vroeg in de ochtend bezoeken.

Ibiza Cala d'HortIbiza Cala d'Hort

Cala Bassa

Cala Bassa vond ik persoonlijk één van de mooiste stranden van heel Ibiza. Nergens zag ik zo’n helder water en het voelde echt even alsof ik terug was in Mexico. Het was er heerlijk rustig en wanneer je op het strand ligt, hoor je zachtjes de relaxte muziek van de bijbehorende beachclub. Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat je 5 euro moet betalen om te parkeren bij Cala Bassa. In ruil daarvoor krijg je wel een gratis drankje bij de beachclub.

Ibiza Cala BassaIbiza Cala BassaIbiza Cala Bassa

Cala Comte

Vlakbij Cala Bassa vind je de baai Cala Comte. Ook hier heb je prachtig helder water en een geweldig uitzicht. Tussen de twee stranden ligt een hele mooie beachbar, vanuit waar je een goed uitzicht hebt op de zonsondergang. Ik raad je zeker aan om dit mooie strand te bezoeken.

Ibiza Cala ComteIbiza Cala Comte

Eivissa

Eivissa, oftewel Ibiza stad, is ook echt een bezoek waard. Je vindt hier nog de traditionele Spaanse steegjes en pleintjes met de typische gekleurde gevels. Ga ook zeker even een ijsje eten bij Vivi’s Creamery. Het zelfgemaakte ijs is hier zo lekker dat we er op onze laatste dag nog speciaal voor naar Eivissa zijn gereden. Tip: Ibiza stad is ook heel goed per fiets te ontdekken. Boek een fietstocht bij Baja Bikes en ga onder begeleiding van een Nederlandstalige gids op verkenningstocht.

Ibiza stadIbiza stad

Dalt Vila

Dalt Vila is de oude stadskern van Ibiza stad en wordt ook wel de bovenstad genoemd, omdat dit deel van de stad bovenop een heuvel ligt. De oude stad wordt omringd door hoge stadsmuren die het oude kasteel van de stad beschermen. Dwaal door de gezellige steegjes en wandel ook zeker omhoog naar de Catedral de Santa María de las Nieves, het hoogste punt van Dalt Vila. Onderweg heb je een geweldig uitzicht op de kust en de rest van de oude stad.

Ibiza stadIbiza stadIbiza stadIbiza stadIbiza stadIbiza stad

Platja d’en Bossa

Platja d’en Bossa is een van de langste zandstranden van Ibiza. In het hoogseizoen is het er daarom ontzettend druk, vooral ook omdat hier een aantal van de belangrijkste clubs van Ibiza te vinden zijn. In het laagseizoen kun je echter in alle rust genieten van dit mooie strand met uitzicht op de stadsmuren van Eivissa.

Ibiza Platja d'en BossaIbiza Platja d'en Bossa

Cala Salada

Cala Salada is een prachtige baai in het westen van Ibiza. Om hier te komen rijd je door een dichtbegroeid bos vol naaldbomen. Ook de baai zelf wordt omgeven door deze mooie bomen. Cala Salada wordt met name bezocht door de lokale bevolking en door booteigenaren die hier in de zomer hun boot neerleggen. Het water is bijna nergens zo helder als in Cala Salada. Vanwege het ondiepe en kalme water is het ook een ideaal strand voor mensen met kinderen.

Ibiza Cala SaladaIbiza Cala SaladaIbiza Cala Saladeta

Wandelpad tussen Cala Salada en Cala Saladeta

Klauter tijdens je bezoek aan Cala Salada zeker via de rotsen naar het nabijgelegen Cala Saladeta. Het pad is ongeveer 200 meter lang. Ik vond dit wandelpad persoonlijk de allermooiste plek van heel Ibiza. Je hebt van bovenaf namelijk een geweldig uitzicht over het helder turquoise water en het mooie strand dat wordt omgeven door naaldbomen. Echt een betoverend plaatje!

Ibiza Cala Saladeta & Cala SaladaIbiza Cala Saladeta & Cala SaladaIbiza Cala Saladeta

Cala Saladeta

Het strand Cala Saladeta is enkel bereikbaar via het rotspad vanuit Cala Salada. Het is er daarom een stuk rustiger dan op de andere stranden van Ibiza. Doordat het zo’n afgelegen strand is, zijn er echter geen voorzieningen. Zorg dus dat je zelf voldoende eten en drinken meeneemt, want als je er eenmaal bent, wil je hier voorlopig niet weg.

Ibiza Cala SaladetaIbiza Cala SaladetaIbiza Cala Salada

Een auto huren op Ibiza

Als je de mooie baaitjes en stranden van Ibiza wilt verkennen, is een auto huren echt een must. Er zijn namelijk veel plekken op Ibiza waar je enkel met de auto kunt komen. Wij boekten onze huurauto via Sunny Cars, na onze goede ervaringen in Zuid-Afrika en Mexico. Het grootste voordeel van Sunny Cars vind ik dat alle verzekeringen al inbegrepen zijn. Je hebt daardoor geen gedoe met verkopers die je extra verzekeringen proberen aan te smeren en je bent toch goed verzekerd in geval van nood. Mocht je geen creditcard hebben, dan is een auto huren op Ibiza toch mogelijk via Sunny Cars. Ibiza is namelijk een van de bestemmingen waar Sunny Cars een zogenaamd Geen Waarborg pakket aanbiedt. Hierdoor hoef je niet in het bezit te zijn van een creditcard op naam van de hoofdbestuurder om een auto te huren op het eiland.

Ibiza Es Vedra

Overnachten op Ibiza

Wij sliepen via Airbnb in dit mooie appartement in Platja d’en Bossa. Elke dag werden we wakker met een geweldig uitzicht op zee en in de verte konden we het kasteel en de stadsmuren van Eivissa zien liggen. In het laagseizoen kan ik Platja d’en Bossa van harte aanbevelen. We konden onze auto gratis voor de deur parkeren en het was er nog heerlijk rustig, doordat alle clubs nog gesloten waren. In de zomer schijnt Platja d’en Bossa echter vooral veel weg te hebben van Salou. Ik zou er daarom in het hoogseizoen voor kiezen om uit te wijken naar de kleinere en rustigere dorpjes op Ibiza, bijvoorbeeld in het noorden van het eiland. Wil je liever in een hotel overnachten? Bekijk dan hier de mooiste hotels en resorts op Ibiza.

Ibiza accommodatie

Beste reistijd Ibiza

Wij bezochten Ibiza met Pasen. We hadden veel geluk, want zaterdag 15 april was voor veel restaurants de eerste dag van het seizoen. Ik zou daarom niet aanraden om nog eerder in het jaar te gaan. Het eiland was in april ook nog vrij uitgestorven, maar daardoor wel heerlijk rustig. Alle grote clubs waren nog dicht en er hingen zelfs nog posters van closing party’s in september en oktober. Wij hadden zelf niet zo’n behoefte om de grote feesten te bezoeken, dus voor ons was april een perfecte maand. Wil je wel graag naar de bekende clubs? Dan raad ik je aan om pas vanaf eind mei naar Ibiza te gaan, wanneer de meeste clubs hun deuren openen. Houd er wel rekening mee dat het in de zomermaanden een stuk drukker is op Ibiza. Elk seizoen heeft zijn voor-en nadelen. Ik raad je vooral aan om vooraf goed te bedenken wat je op het eiland wilt zien en doen en op basis daarvan te bepalen welke periode het meest geschikt is voor jouw bezoek.

Ibiza Cala Saladeta & Cala Salada

Ik kan een bezoek aan Ibiza in het voorjaar van harte aanbevelen. We hadden geweldig weer en het was heerlijk om met onze huurauto de mooiste plekjes van het eiland te verkennen. We hebben genoten van de prachtige natuur en de vele ‘privé stranden’ die we bezochten. Meer lezen over Ibiza? Bekijk hier mijn favoriete restaurants op Ibiza.

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

36 reacties op “De mooiste plekken op Ibiza”

 1. Wij dachten aan een combinatie van Ibiza en Formentera voor volgende zomer, maar vinden de overnachtingen erg duur. Als ik je foto’s bekijk, zie ik veel lekker verlaten plekjes. Of lijkt het enkel maar zo ? Mooi in het binnenland ook ?

  1. Hallo Enigma, wat leuk dat je Ibiza en Formentera wilt combineren. Wij zijn in april op Ibiza geweest, waardoor het inderdaad nog erg rustig en verlaten was. Ik verwacht dat dit in de zomer wel anders zal zijn. Ik vond het in het laagseizoen in ieder geval een erg mooi eiland. Formentera lijkt me ook prachtig, maar daar ben ik zelf helaas nog niet geweest. Ik wens je alvast een hele fijne reis!

 2. Goede middag,
  Wij zijn nog op zoek naar een lastminute en hebben ons zinnen gezet op Ibiza, maar wat ik het ohh zo moeilijk om een degelijke en betaalbare slaapplaats te vinden. Zijn eveneens zinnes een auto te huren zodat we jullie routes een beetje kunnen volgen. Waar logeer je dan het best? Alvast bedankt voor uw reactie. grtjs

  1. Hallo Anja, wat leuk dat jullie naar Ibiza willen! Wij zijn er zelf in het laagseizoen met Pasen geweest, dus ik heb helaas geen ervaring met Ibiza in het hoogseizoen. Wij sliepen destijds in een mooi Airbnb appartement in Platja d’en Bossa, vlakbij Ibiza stad. We konden onze auto gratis voor de deur parkeren en het was er toen nog heerlijk rustig. In het laagseizoen kan ik Platja d’en Bossa in ieder geval van harte aanbevelen, maar in het hoogseizoen schijnt het er wel een stuk drukker te zijn, zeker omdat hier ook veel bekende clubs zitten. Als je daar juist van houdt is dat ideaal natuurlijk. Ik zou er echter persoonlijk in het hoogseizoen voor kiezen om uit te wijken naar de kleinere en rustigere dorpjes op Ibiza, bijvoorbeeld in het noorden van het eiland. Zeker als je van plan bent een auto te huren, maakt het eigenlijk niet heel veel uit waar je verblijft, omdat Ibiza niet super groot is en alles goed te doen is qua afstand met de auto. Ik hoop dat je nog een mooie last-minute kunt vinden en dat jullie heel erg gaan genieten van jullie reis naar Ibiza!

 3. Hallo Saskia, bedankt voor de tips!!! 🙂 ik ga zeker cala saladeta en cala bassa bezoek ook Ibiza stad en Los enamorados staat op de planning, hopelijk gaat het me lukken om op 4 dagen dit allemaal te zien + wat te chillen 😉 groetjes!

 4. Hallo Saskia, Leuke om dit allemaal te lezen en leuke eet tips 🙂
  Ben je ook in san antonio geweest? zo ja tips?
  Heb geboekt voor begin mei samen met mijn vrouw (verassingstrip voor haar verjaardag) .
  mvg Juan

  1. Wauw wat een geweldige verrassing voor je vrouw!! Daar zal ze ongetwijfeld heel erg blij mee zijn. Ik ben tijdens mijn reis op Ibiza ook eventjes in San Antonio geweest, met name vanwege de leuke restaurants daar. Ik vond El Rincón de Pepe erg leuk, dat is één van de oudste tapasrestaurants van Ibiza. In de heuvels nabij San Antonio vind je daarnaast Tapas Restaurant & Lounge Bar, waar je heerlijk in de tuin kunt eten. In de buurt van San Antonio liggen prachtige stranden en baaitjes. Mijn favorieten in de buurt van San Antonio zijn Cala Saladeta richting het noorden en Cala Bassa richting het zuiden. Ik wens jullie alvast een hele mooie reis en voor je vrouw alvast een hele mooie verjaardag!

 5. Zo, wat een mooie foto’s zeg, echt genieten! Heel veel zin om zelf weer te gaan in mei. Mooie plekken genoteerd.
  Leuke blog!

  Groetjes,
  Julia

 6. Hallo!! Wij houden net als zoveel van vakantie. Nu zijn wij geen types die de hele dag op het strand liggen of een all in resort willen. Nee wij houden wel van een goed ontbijt en daarna er lekker opuit trekken. Wandelen, hier en daar eens een excursie en kleinschalige restaurantjes om ’s avonds lekker gezellig te eten. Ook vinden wij het heerlijk om in de middag nog even op het strand te liggen relaxen met leuke terrasjes om een drankje te doen. Wij zijn nog nooit op Ibiza geweest en ik ben dan ook opzoek naar plekjes en tips waar we ons hotel kunnen boeken. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

  1. Hi Anja, wat leuk dat jullie ook zo van reizen houden. We hebben eerder een artikel geschreven met onze tips voor het boeken van goedkope en fijne accommodaties: https://reisgenie.nl/goedkope-hotels/. Hopelijk heb je daar iets aan! Qua locatie ligt het eraan wat je wilt zien en doen. Ik hoop dat dit artikel je al een goed beeld heeft gegeven van de mooiste plekken op Ibiza. Als je van rust houdt is Portinatx in het noorden een goede optie, maar afhankelijk van het seizoen kun je ook goed in Ibiza stad of Platja d’en Bossa verblijven. Wij waren er met Pasen en het was hier toen nog heerlijk rustig, maar we zaten toch dichtbij leuke terrasjes en fijne restaurants. Alvast veel plezier gewenst op Ibiza!

 7. hallo allemaal een vraag wij wonen in de Caribbean en zijn van plan volgend jaar naar europa te gaan o.a. 7 dagen Ibiza we zijn een jong gezin met een tweeling van dan 5 jaar oud, We zouden graag jullie mening willen over het kiezen van onze verblijfplaats in ibiza. We willen een all incl. resort liefst bij het strand, waar genoeg te doen is voor de kleinjtes maar we houden er ook van om savonsd te wandelen op een boulevar een terrasje pakken. Dus we hoeven niet in een heel rustige omgeving te verblijven kan iemand ons tips geven? alvast bedankt

  1. Hi Shalini, wat gaaf dat jullie op de Caribbean wonen en super leuk dat jullie volgend jaar o.a. Ibiza gaan bezoeken. Helaas heb ik zelf geen ervaring met een all inclusief resort op Ibiza, maar hopelijk heeft iemand anders tips voor je. Alvast een hele fijne reis gewenst!

 8. Leuke tips! Ik woon zelf op Ibiza en kan iedereen aanraden om juist niet in de drukke en warme zomermaanden te komen. Een auto huren is ook echt een must! Ik mis alleen nog een uitstapje naar Formentera 😉

  1. Hi Mar, wat heerlijk dat je op Ibiza woont! Hoe bevalt het daar? Ik ben het helemaal met je eens dat je de drukke en warme zomermaanden beter kunt vermijden. Goede toevoeging ook van Formentera. Ik ben hier zelf helaas nog nooit geweest, maar het lijkt me prachtig. Bedankt voor de tip!

  2. Hallo Mar,
   Wij willen volgende week 4 dagen naar Ibiza komen. Ik ben vroeger 3 keer in Ibiza geweest en deze keer is het om te rusten en wat te bezichtigen (geen 20 meer 🙂 )
   We zouden graag ’s avonds naar het uitkijkpunt van Es Vedra gaan. Weet jij hoe we daar best geraken. We hebben een huurwagen om er te geraken. Verder nog lokatie die niet in de reisgidsen staan maar zeker de moeite zijn?
   Als u toevallig kamers verhuurd mag je dat ook laten weten. We hebben een gratis anulatieverzekering 🙂
   By the way, ik ben toen 2 keer naar Formentera geweest en heb toen met een scoutertje het eiland verkend en dat was zalig.

 9. Ilse Bouckaert

  Hoi, wij gaan dit jaar met Pasen 5 dagen naar ibiza. Wij boekten ook via airbnb en ons appartement ziet er net zo uit als jullie, zelfde gebouw en ook op gelijkvloers met uitzicht op strand van Playa d’en Bossa. Wij gaan ook een drietal dagen een auto huren om rond te toeren. Is Ibiza stad te voet te doen vanaf het appartement in Playa d’en Bossa? Ook een dagje Formentera staat op het programma. Bedankt voor de leuke tips in de blog!

  1. Hi Ilse, wat heerlijk dat jullie met Pasen naar Ibiza gaan! Wij waren er vorig jaar ook met pasen en hadden heerlijk weer. Op zich is het te doen om van Playa d’en Bossa naar Ibiza stad te lopen. Het is 4 kilometer lopen, grotendeels langs de kust. Wij zijn er zelf enkel met de auto geweest, voornamelijk vanwege de tijd, maar het kan zeker. Leuk dat jullie in hetzelfde gebouw verblijven. Wij vonden het een ideale locatie. Formentera lijkt me ook echt prachtig! De stranden schijnen daar net zo mooi te zijn als in Azië. Alvast heel veel plezier op Ibiza!

 10. Hoi, ik belandde net op je blog. Leuk om te zien, zeker nu ik er zelf net geweest ben. Ik heb niet zoveel cala’s kunnen bezoeken, maar wel enorm genoten.
  Ik zag dat je Ibiza afraadt buiten het seizoen, maar ik was er in dec/jan en vond het juist echt heerlijk! Het is inderdaad een beetje uitgestorven dan en er is veel dicht, maar ik vond het desondanks prachtig! Vooral Ibiza stad! Een plekje om te eten vind je altijd wel.

  1. Wat goed om te horen dat het in december en januari ook nog zo fijn is daar! Heel fijn ook dat je even een reactie achterlaat hier. De reden dat ik het in eerste instantie afraadde is dat wij merkten dat vrijwel alle restaurants voorafgaand aan Pasen nog gesloten waren. Ik denk dat dit in Ibiza stad misschien niet het geval is, maar in het plaatsje waar wij zaten wel. Dit vind ik wel iets om rekening mee te houden, maar goed om te horen dat dit dus wel meevalt. Ik vond het ook heerlijk om Ibiza te ontdekken in de wat rustigere maanden. Het is hoe dan ook prachtig. Hopelijk heb je genoten van je tijd op Ibiza Denise!

 11. Dankjewel! Ach en soms moet je maar een gokje nemen 😉 kinderen gaan toch altijd wel het water in, weer of geen weer…..

  1. Haha precies. Wij gingen vroeger als kind zelfs in de regen zwemmen want het was vakantie en dan móest er gezwommen worden 😉 Ik duim voor je dat jullie mooi weer hebben!

 12. Prachtige foto’s! Wij willen in de meivakantie gaan. Lekker rustig…. Alleen twijfel ik over het weer? Hebben jullie veel regen gehad? En hoe was de temperatuur van de zee?

  1. Hi Suus, wat leuk dat jullie plannen hebben om in de meivakantie naar Ibiza te gaan! Het weer is altijd een onzekere factor natuurlijk, maar wij hadden vorig jaar met Pasen heerlijk weer! We hebben geen drupje regen gezien. Het zeewater was wel nog vrij koud, dus we zijn niet gaan zwemmen. Er waren wel een aantal bikkels die wel in de zee waren hoor, dus het kan zeker. Bovendien verwacht ik dat het in mei al wel een stukje warmer is dan begin april, maar het is altijd afwachten wat het weer doet natuurlijk. Ik vond het zelf in ieder geval echt heerlijk dat het zo rustig was op het eiland en we hebben genoten van de zon. Alvast een hele fijne reis gewenst!

 13. Wat voor klasse auto hadden jullie gehuurd? Ik wil voor onze vakantie op Ibiza in september ook een auto huren en het eiland gaan verkennen. Maar ik lees dat er ook stranden zijn die alleen via een zandweggetje te bereiken zijn en je daardoor 4 wielaandrijving nodig hebt.

  1. Hi Jeffrey, wij hadden gewoon een ‘normale’ auto, dus geen 4×4. Alle bovenstaande stranden waren met een gewone auto bereikbaar, maar het klopt inderdaad wel dat kwaliteit van sommige weggetjes af en toe te wensen overlaat 😉 Dit was eerder omdat je soms vrij stijl omhoog of omlaag moest rijden dan omdat het een zandweg was. Alles was wel verhard of er lag in iets van gravel, met uitzondering van sommige parkeerplaatsen, maar de wegen naar de parkeerplaatsen toe waren altijd verhard of gravel. Een 4×4 is naar mijn mening dus niet nodig, zeker niet voor de plekken die ik in het artikel noem. Ik raad je wel aan om geen hele grote auto te huren, dan kun je hem makkelijker kwijt op de soms kleine parkeerplaatsen. Alvast veel plezier op Ibiza!

 14. Leuk! ik was er precies dezelfde periode en herken wat je zegt over de rust en de ‘oude’ posters. Wij hebben ook weer een aantal andere dingen gedaan, de flamingo’s gemist (wel gezocht) en helaas niet het uitzichtpunt op Es Vedra gevonden. aanraders zijn ook de kleine dorpjes als Sant Josep de Sa Talaia, Es Cubells, Santa Gertrudis de la Frutera. ook Hippy Markt is leuk!

  1. Wat toevallig dat je er in dezelfde periode was Amanda! Heel apart al die oude posters he. Bedankt voor het delen van jouw aanraders, die gaan zeker op het lijstje voor een volgende keer. Super leuk om jouw tips te horen. Ik hoop dat je een hele fijne tijd hebt gehad op Ibiza!

  1. Dankjewel Tjapke! Ik wist vooraf niet zo goed wat ik kon verwachten, maar ik kan Ibiza echt van harte aanbevelen. Het is een prachtig eiland!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *